Przesunięty przez: Karolina 2012-08-26, 00:47 |
Rzędówka czy V-ka ? Wasze opinie ? |
| Autor |
Wiadomość |
Moderator [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-30, 21:34
|
|
|
| Brosik napisał/a: |
Pokażesz mi za 20 lat obecnie nowego Golfa czy będzie w tak dobrej kondycji jak obecne 20 letnie MKII.
Nie da się ukryć, miałbym hajs to bym się woził nowymi motocyklami i samochodami ale po maks 2 latach użytkowania bym je w pizdu sprzedawał żeby się nie użerać że zjebał się jakiś komputerek lub pękła rama w motocyklu
Z resztą tak to powinno wyglądać, ludzi powinno być stać często wymieniać motocykle i samochody a o 20 letnich przecinakach i Golfach II nie powinniśmy już pamiętać |
| zeno napisał/a: |
ale to ze pamietamy tylko dobrze świadczy o producencie.
ktos tam wyzej chyba Iceman pierdolił glupoty o drogich naprawach niemieckich sprzętów i ja chce sie odnieść do tego: drogi Icemanie jezdzilem w życiu 2 fiatami 125p i 2 polonezami dobrych kilka lat do kupy, w tym jednego wlasnorecznie spaliłem. jezdzilem równiez niemieckimi szrotami łącznie z golfem II i mercedesem beczką i zapewniam cie, ze naprawa poloneza nie jest wcale tańsza i łatwiejsza od naprawy przykładowego golfa II. plus dla poloneza w tym zestawieniu to większa wygoda i na tym sie kończy lista plusów. mozemy dluzej i glebiej o tym podyskutowac jesli masz czas i ochote |
| Cytat: | | Do lepszego auta części są droższe do gorszego częściej je wymieniasz. Suma sumarum lepiej mieć droższe i rzadziej pier...ć się z naprawami no chyba, że różnica w cenie tych części była by dramatyczna. |
| Cytat: | chyba cały układ wydechowy. bez przesady.
zyjemy w kraju w ktorym kazdy kazdego rucha w dupe i nie ma sie co dziwic ze nas nie stac na porządne pojazdy ale to tez nie powód twierdzen ze stare złomy ktorych sie szkopy pozbywają jako złomu to coś fajnego. bez jaj |
PROSZĘ O EDYCJĘ TYCH POSTÓW |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-30, 22:33
|
|
|
| zeno napisał/a: | | Brosik napisał/a: | ... a o 20 letnich przecinakach i Golfach II nie powinniśmy już pamiętać |
ale to ze pamietamy tylko dobrze świadczy o producencie.
ktos tam wyzej chyba Iceman pie.ł glupoty o drogich naprawach niemieckich sprzętów i ja chce sie odnieść do tego: drogi Icemanie jezdzilem w życiu 2 fiatami 125p i 2 polonezami dobrych kilka lat do kupy, w tym jednego wlasnorecznie spaliłem. jezdzilem równiez niemieckimi szrotami łącznie z golfem II i mercedesem beczką i zapewniam cie, ze naprawa poloneza nie jest wcale tańsza i łatwiejsza od naprawy przykładowego golfa II. plus dla poloneza w tym zestawieniu to większa wygoda i na tym sie kończy lista plusów. mozemy dluzej i glebiej o tym podyskutowac jesli masz czas i ochote |
|
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-01-31, 09:03
|
|
|
| zeno, wiesz zalezy od egzemplarza ja jakoś nie mam za dobrej opinii o mercedesie bo po zakupie jednego na elektryczne pierdoły poszedł garnek pieniedzy i kupe nerwów a auto praktycznie nie wyjezdzalo z garazu fakt faktem ze beczka to sprzet kultowy to musze przyznac a co do poldków to zalezy od tego jaki mieli dzien fachowcy z fso |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2012-01-31, 10:15
|
|
|
a jakie to ma znaczenie? Jedni wolą blondynki, inni wolą brunetki..
Ja jeździłem kiedyś Vką SV650, potem GSR600, potem streetem i mogę napisać, że każdy jeździ tym czym lubi.
Przy zakupie litrowego nakeda zastanawiałem się nad Z1000, Aprilą Tuono lub Speed Triplem.. Wybór padł na 3 gary w rzędzie i faktycznie łączy mocny dół Vki i gorę 4rki..
W przypadku 600tek sprzed kilku lat można napisać (np te, którymi jeździłem) mogę napisać tyle, że:
1. Vka ma mocny dół i słabą górę
2. GSR600 dołu nie ma wcale i ma mocną górę
3. Street mi się najbardziej podobał bo miał mocny dół i mocną górę |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-02-01, 21:10
|
|
|
| Szkoda że flegmatyczne angielskie motocykle są rzadkie w naszym kraju. |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2012-02-01, 21:45
|
|
|
flegmatyczne? zobacz na porownanie litrowych nakedow i okaze sie ze flegmatyczna europa rozjezdza leniwa japonie.
A poza tym... triumpha w 2011 sprzedalo sie 3x wiecej niz ducati, i polowe tego co sprzedal kawasaki wiec.....juz nie sa takie rzadkie jak kiedys |
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:37
|
|
|
kolega zyga Cie zaraził? |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:43
|
|
|
| emil napisał/a: | kolega zyga Cie zaraził? |
raczej wątpie ... coś się triumph posypał ... więc raczej go nie poleci.... |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2012-02-02, 10:37
|
|
|
V jest fajne bo jak bedzie powódz to mozna wypompowac wode z piwnicy zeby ziemniaki nie zgniły. Bo pyrka to jak pompa do gnoju
a tak na serio pierwszy motocykl miałem V a dwa kolejne R4 , teraz jak bede zmieniał to na R3 Lubie jazgot |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
|
|
|
 |
tazzman
|
Wysłany: 2012-02-02, 11:52
|
|
|
| emil napisał/a: | kolega zyga Cie zaraził? |
Nie, on ma lokomotywę. Z tego typu sprzętów wolałbym Diavela niż Rocketa, którego przyspieszenia do dzisiaj nie ogarniam.
Mi z nakedów na 2011 najbardziej siadł Speed Triple, który wg mnie jest bezkonkurencyjny w tym segmencie. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-02-02, 13:54
|
|
|