|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Przesunięty przez: Karolina 2012-08-26, 00:47 |
Rzędówka czy V-ka ? Wasze opinie ? |
| Autor |
Wiadomość |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-03-30, 11:22
|
|
|
| greenmack napisał/a: | Brosik ja akceptuje kazde zdanie w kazdym temacie ale glupawe posty w Twoim wykonaniu powalają mnie na kolana i są dla mnie nie do przyjecia bo finezja dorastają no tego ikarusa z twojego profilu.
|
Przepraszam i poraz kolejny polecę Ci ignorowanie moich postów. |
|
|
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2012-03-31, 12:35
|
|
|
Co do tych czerwonych kolektorów, to niezależnie, czy olejak, czy chłodzony powietrzem, czy cieczą, we wszystkich zawory wydechowe dostaną okrutnie po dupie przy takich zabawach. Skoro kolektor świeci na czerwono, to grzybek zaworowy pewnie jest już żółty
Kryterium masy do mocy jest jakąś tam skalą porównawczą, ale nie jedyną. Myślę, że w takim np. Goldwingu nie ma znaczenia czy silnik jest 10 kilo lżejszy czy cieższy, za to w jakiejś torowej szlifierce- niewątpliwie.
Silniki trzeba oceniać pod kątem konkretnego zastosowania, w konkretnym typie motocykla, inaczej to nie ma sensu. To jak sprzeczać się, czy lepszy jest wielki diesel z ikarusa czy v-tec z Civic'a. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |