|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Dofinansowania |
| Autor |
Wiadomość |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2012-03-30, 22:35 Dofinansowania
|
|
|
Szukam osoby, która byłaby biegła w sprawach dofinansowań- unijnych bądź innych. Tak w skrócie chodzi o to gdzie można "trochę" kasy wyciągnąć na dokształcanie dla osób pracujących (UP odpada). |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Silje

Motocykl: różowy
Imię: Martu$ia
|
Wysłany: 2012-04-02, 19:41
|
|
|
| To zależy o jakie dokształcenie chodzi. Generalnie musiałabyś poszperać w sieci, bo jest dużo dofinansowań unijnych na studia podyplomowe, dodatkowe kursy, itp. Pracodawca płaci jakąś śmieszną kwotę, typu 400 zł (albo i wcale), i wysyła cię na takie dokształcanie. Zawsze możesz dogadać się z pracodawcą, że on płaci z konta firmy to "wpisowe", a ty mu to zwrócisz do ręki i heja na szkolenia. Możesz poszukać tutaj Szkolenia EFS , albo na stronie PARP, a jeśli chodzi o studia to na stronach poszczególnych uczelni. |
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2012-04-02, 19:55
|
|
|
Na pracodawcę nie ma co liczyć, bo nie pracuję w swoim zawodzie. Poza tym na umowę zlecenie to dziś pracuję- jutro nie. Jest mi to potrzebne właśnie po to, aby po tym otworzyć swoją działalność.
W zakres studiów to nie wchodzi. Niby są to punkty edukacyjne, ale żadna (tym bardziej moja ) uczelnia tego nie pokryje. Tym bardziej, że lata temu ją skończyłam, a bez tego kursu nie idę dalej, bo nie ma sensu.
Chodzi o specjalistyczny kurs jednej z metod rehabilitacji dostępny tylko dla lekarzy i fizjoterapeutów. Jest to zbyt drogie i zbyt specjalistyczne i EFS ani inne tego typu zintegrowane programy unijne tego nie pokrywają. Musiałabym dostać jakieś dofinansowanie na siebie konkretnie na ten kurs. Nie wiem... może połączyć to od razu dofinansowaniem na otwarcie działalności. Ale niestety jestem kiepska w te klocki :/ A w urzędzie pracy od roku słyszę, że nic mi się nie należy, albo nie mają kasy, albo inne "nie". |
Gość pozdrawiam
 |
| Ostatnio zmieniony przez Patra 2012-04-02, 19:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
olka

Motocykl: smerf
Imię: Katarzyna
Wiek: 43 Dołączyła: 31 Lip 2011 Posty: 129 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
Patra

|
Wysłany: 2012-04-02, 21:47
|
|
|
Dzięki, ale j/w :/
Nie szukam szkolenia, bo kurs mam konkretnie wybrany, tylko potrzeba na niego kasy :/ |
Gość pozdrawiam
 |
| Ostatnio zmieniony przez Patra 2012-04-02, 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |