Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
pytlos 

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-01-17, 11:45   

prezesartur napisał/a:
po prostu jeśli owiec chce wyemigrować to trzeba owca od tego odwieść raz, że zaniży statystyki dwa, że puki mamy go w garści jest szansa, że mu się odwidzi.

potwierdzam, jakiś czas temu zainteresowałem się mocno tym tematem i doczytałem że księża mają jak najbardziej utrudniać ten proces wiarołomcom

sam chciałem dokonać apostazji, ale ze względu na formalności, konieczność przyprowadzania świadków - mam to w dupie, możliwe że jeszcze kiedyś mi się zachce i zaangażuję się w to mocniej

Berni 

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-17, 12:33   

Moja druga połowa po oficjalnym piśmie i nieoficjalnej odpowiedzi z kurii, spławiona telefonicznie kiedy chciała się umówić w sprawie odebrania aktu chrztu ("proszę Panią, ja się nie umawiam, ja jestem księdzem". I tu odłożył słuchawkę dowcipniś w d*pę je*any), wysłała prośbę w tej sprawie. Zgodnie z wytycznymi z kurii, za potwierdzeniem odbioru. Już drugi miesiąc bez odpowiedzi. Po prostu leją na to ciepłym moczem. Pozostaje dalej słać pisma. :angry

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-17, 14:19   

soprano napisał/a:
Dużo gadania mało roboty tyle Wam powiem, zamiast ciągle marudzić i obgadywać dlaczego nikt nie weźnie się do jakiegoś konkretnego działania? Skoro tak bardzo wszystkich drażni ten czarny świat to może zacznijcie działać zamiast jak stare baby tylko gdakać? Całe to pisanie w tym temacie przypomina mi naszą rewelacyjną polską politykę, dużo gadania zero działania o!

Podaj przykłada co mamy zrobić wysadzić kilka kościołów? Może zlinczować kilku księży? A może tak jak Neron podpalić Rzym i wzbudzić współczucie tworząc męczenników? Zanim znowu coś napiszesz to zastanów się czy mądrze piszesz. Religie zbudowane są na marudzeniu i gadaniu i tylko tak można z nimi walczyć i samo to marudzenie to jest największe możliwe działanie bo ludzie zaczynają widzieć, że takich jak oni jet więcej i mówienie o tym otwarcie nie grozi napiętnowaniem i zderzeniem się z ogólną dezaprobatą w efekcie sami zaczynają mówić o tym otwarcie otwierając oczy następnym. Wiele osób nie ma bladego pojęcia, iż możliwe jest dokonanie apostazji a chętnie by to zrobiły gdyby miały w ogóle pojęcie, że coś takiego istnieje. Dzięki takim "marduą" ludzie często mogą się o tym dowiedzieć i dokonać takiego posunięcia. Religia bazuje na zniewoleniu, ogłupieniu i ciemnocie i walczyć z nią można przed wszystkim informacją i uświadomieniem i tylko tak. Głupi przykład tematu o świętach ze trzy dni nikt słowa nie napisał po trzech dniach napisałem, że mam to głęboko i zaraz po mnie ruszyła fala ludzi, którzy zadeklarowali to samo a gdybym tego nie napisał kolejne trzy dni wszyscy pisali by o zasranym karpiu i jezusiku w kołysce bo nikt nie chce się nigdy wychylać jako pierwszy gdyż ludzie temat religii świadomie omijają z obawy przed niezrozumieniem. Każdy wie, że na wojnie największą siłę ma informacja a ta wojna się od tradycyjnej niczym nie różni w tym względzie. Więc powtarzam najpierw przemyśl potem napisz.

Tak jak w piśmie świętym zostało zapisane: Na początku było słowo a słowo ciałem się stało ku..a wasza mać.

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-01-17, 16:19   

Prezesartur ja dokładnie wiem co piszę a uwierz mi nie chodzi o podpalanie kościołów, zabijanie księży czy takie tam ostre działania, tylko o ujawnianie tego co jest złe w ustanawianiu całego państwa w jednej wierze i w sumie zmuszaniu nas do tej własnie wiary, co wielu czyni dla świętego spokoju. Mi chodzi o to aby ktoś, nie ważne kto (ja na to nie mam czasu zajmuję się czymś innym bardziej mi pasującym) zaczął uświadamiać cały naród a nie marudzić kilku osobom bo niestety nasza wada narodowa czyli mędzenie ale nic nie robienie niewiele zdziała. Ja uważam, że każdy z nas ma prawo do wyboru wiary czy nie-wiary i chodzi mi o cały kraj, wtedy można by pozbawić kościół wpływów w rządzie i niech się zajmie wiarą a nie rządzeniem, a w obecnej chwili mamy wielkie gówno do gadania a paplanie "starej baby" możemy sobie wsadzić wiesz gdzie. Mi nie przeszkadzają ludzie wierzący w cokolwiek by wierzyli i sama też w coś tam wierzę ale nie znoszę zmuszania i dlatego się odzywam w tym temacie a wkurza mnie bezużyteczne gadanie bo wiem z doświadczenia, że wielu nie miało by odwagi powtórzyć tego co tu napisali prosto w nos czarnemu więc skończcie lepiej ten temat bo szkoda nerwów, zajmijcie się raczej szykowaniem maszyn na sezon bo już się wielkimi krokami zbliża i na pewno zapomnicie o co tak wojowaliście w tym temacie.

Giemul jeśli będziesz w stanie coś zmienić globalnie a nie jednostkowo to chwała Ci będzie za to i nie chodzi mi o odciąganie ludzi od wiary ale doprowadzenie do możliwości wyboru.

I to już ostatni mój post w tym temacie Hugh!!!

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-17, 18:22   

Mądrze gadasz taki giemul czy ja czy nam podobny wykupi prime time w jakiejś prywatnej telewizji zapłaci za to taką kasę jakiej przez całe życie nie zobaczy i będzie uświadamiał cały naród polski z anteny. Gratuluje pomysłów.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-17, 20:03   

Trym trym trym!
Czas na reklamę! :D

http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E

.. . . .. .. . ... ... ... .. . :D

pacza 

Motocykl: Jest w garażu
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-01-18, 06:54   

soprano napisał/a:
.... w sumie zmuszaniu nas do tej własnie wiary, co wielu czyni dla świętego spokoju....

Wiara dla świętego spokoju? To dla mnie coś nowego. Dla świetego spokoju chodzą na msze i inne rytualne obrzędy? Dla świętego spokoju oddają część ciężko zarobionych pieniędzy (taca, zapowiedzi i inne wypominki)? Dla świętego spokoju robią całą masę innych rzeczy związanych z wiarą?
Gdyby ktoś mi powiedział, że robi to wszystko z tego powodu to bym zszedł ze śmiechu.

soprano napisał/a:
uświadamiać cały naród a nie marudzić kilku osobom bo niestety nasza wada narodowa czyli mędzenie ale nic nie robienie niewiele zdziała.

A znasz takie powiedzienie, że nawet mały kamyczek może spowodować lawinę?

soprano napisał/a:
... wielu nie miało by odwagi powtórzyć tego co tu napisali prosto w nos czarnemu więc skończcie lepiej ten temat bo szkoda nerwów...

Postaw mi kogo chcesz przed oczami, a się przekonasz. No i dla kogo szkoda nerwów? Ja tylko głoszę swoje poglądy i napewno się przy tym nie złoszczę. Lubię kontrowersyjne dyskusje :)
soprano napisał/a:
zajmijcie się raczej szykowaniem maszyn na sezon bo już się wielkimi krokami zbliża...

Tak jest.. olać temat!! Lepiej pogadać o "dupie maryni", albo kawały poczytać i jutuba oglądać. Nie mogę tylko wywnioskować z Twoich postów dlaczego jesteś na nie w tym temacie i bardzo nas zniechęcasz do dalszej dyskusji.

soprano napisał/a:
i na pewno zapomnicie o co tak wojowaliście w tym temacie.

Raczej nie zapomina się o swoich przekonaniach.

Pajdor 

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2011-01-18, 09:44   

To może kolega Soprano mógłby odpowiedx dlaczego tak zniechęca do udziału w tym temacie ?

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-01-18, 10:04   

kolega soprano ma na imię Ewa.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-18, 11:57   

emil napisał/a:
kolega soprano ma na imię Ewa.

Miałem to na końcu języka :D

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-01-18, 14:44   

Pajdor napisał/a:
To może kolega Soprano mógłby odpowiedx dlaczego tak zniechęca do udziału w tym temacie ?

No i widzisz czytasz niedokładnie :> choooociaż mogę być kolegą a co mi tam :)

Ja nie zniechęcam tylko uważam ten temat za "zimowe bicie piany"

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-19, 08:45   

szanowni "parafianie" ;)

zrobilo sie male emocjionalne zamieszanie za ktore w imieniu swoim i "zarzadu" przepraszam.

prosze tez aby dyskusja toczyla sie na temat czyli " o ksiezach, rabinach itd" a nie polegala na wklejaniu durnych grafik i filmow z YT.

ps: zobacze jeszcze jeden post z takimi "zartami"

to poleca "nagrody specjalne"

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-19, 15:33   

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

Cytat:
Z raportu opublikowanego przez TNS OBOP o Kościele wynika, że aż 66 procent Polaków deklaruje zaufanie do Kościoła katolickiego, w tym 19 procent twierdzi, że w sposób zdecydowany. Nieco mniej niż jedna trzecia - 29 procent, nie darzy go zaufaniem, w tym 11 proc. zdecydowanie. Tylko 5 procent badanych stwierdziło, że nie ma zdania na ten temat.

a teraz to:

Cytat:
Z ankiet przeprowadzonych przez ośrodek badania opinii wynika ponadto, że prawie połowa (45 procent) respondentów uważa, że władze państwowe powinny kierować się zasadami społecznej nauki Kościoła.

ozzy39 

Motocykl: GSXR 600 K2
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2011-01-19, 16:17   

Demagogia i tyle ... :angry

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-19, 20:46   

Ar2rM napisał/a:
a nie polegala na wklejaniu durnych grafik i filmow z YT.

Hmmm a szanownemu adminowi z całym szacukenem się nie pomieszało czasem... ? Przecież to jest OFFTOP, halo! To gdzie mamy sobie żartować, w temacie o synchronizacji gaźników? :] Proszę o uzasadnienie gdzie podziały się nasze posty :angry

Odpowiedz do tematu