|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:24
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | | jak sądzisz dzięki komu mogliśmy się w miare szybko otrząsnąć z całej tej sytuacj? |
dzieki ksiezom?
a bez sarkazmu: dobrze miec przyjaciol , a wlasciwie w takich sytuacjach sie ich poznaje. opisywany ksiadz pewnie tez ich ma i nie potrzebuje przyjazdu kolendnikow na motocyklach ktorzy powiedza : taki ladny laptop ... amerykanski ... szkoda...
trzeba w koncu powiedziec sobie szczerze. ksiadz tez czlowiek. taki sam jak kazdy inny w okolo. nie potrzebuje ani nie zasluguje na szczegolne traktowanie. |
|
|
|
 |
Ola_su
Motocykl: Suzuki Dr400S Honda CB750
Imię: Aleksandra
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:26
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | | Ola_su napisał/a: |
Nikt nam nie dał ani grosza, poprostu ludzie przyszli powiedzieli, że przykro im i pomagali nam przenosić cały towar, to buduje. |
zatem to zrozumiałe, że masz osobiste powody i potrafisz się wczuć w sytuację, zrozum także tych, którzy tego nie potrafią... |
Rozumiem doskonale i dlatego zostało wystosowane zaproszenie do osób, które czują podobnie jak ja, ale jak widać na załączonym obrazku chyba nie warto zwracać się z jakąkolwiek prośbą o co kolwiek na tym forum bo od razu znajdą się tacy którzy zmieszającię z błotem tylko poto aby zistnieć na forum i zrobić zamęt.
Jest to dla mnie dziecinne i chamskie, ale to tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:29
|
|
|
| Ola_su napisał/a: |
Z całym szacunkiem drogi Miki72, ale przecież nie o to chodzi prawda |
spoko luz to było tylko dla obniżenia temperatury dyskusji...:) |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:30
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | | [...... ale Wasza inicjatywa i zapodanie jej na forum wydaje mi się przesadzone, infantylne(bo nietrudno było przewidzieć rakcje reszty), z kolei wytaczanie ciężkich dział antyklerykalnych przez Giemula i resztę jest poniżej ich własnego poziomu co jest przykre. |
no dokładnie...
ziokrzy na początku, moim zdaniem, poleciał w patos. ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich wycieczek, chociaż mnie też raz okradli.
niemniej jednak wyładowywanie swoich ogólnych żali do KK poprzez pryzmat 1 okradzionego księdza - którego na dodatek nie znacie - jest żałosne. |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:32
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Ola_su napisał/a: | | jak sądzisz dzięki komu mogliśmy się w miare szybko otrząsnąć z całej tej sytuacj? |
dzieki ksiezom?
a bez sarkazmu: dobrze miec przyjaciol , a wlasciwie w takich sytuacjach sie ich poznaje. opisywany ksiadz pewnie tez ich ma i nie potrzebuje przyjazdu kolendnikow na motocyklach ktorzy powiedza : taki ladny laptop ... amerykanski ... szkoda...
trzeba w koncu powiedziec sobie szczerze. ksiadz tez czlowiek. taki sam jak kazdy inny w okolo. nie potrzebuje ani nie zasluguje na szczegolne traktowanie. |
Dla mnie nie jest to jakieś szczególne traktowanie.
Gdybyś Ty potrzebował pomocy a ja w jakiś sposób dowiedziałaby, że jej potrzbujesz to starałaby się zrobić wszystko aby tej pomocy Ci udzielić, ale to ja tak postępuje, Ty może jesteś inaczej nauczony.
A wyrażenie współczucia i powiedzenie, że nie jest się samemu w takiej sytuacji naprade dużo daje. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:39
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | | A wyrażenie współczucia i powiedzenie, że nie jest się samemu w takiej sytuacji naprade dużo daje. |
olu... gdyby temu ksiedzowi (mam nadzieje ze tak sie to odmienia) zlodzieje zabili matke , albo wikarego z probostwa to moznaby bylo mowic o wyrazaniu wspolczucia bo nic innego nie pozostaje. laptop i kasa ze mszy to tylko KASA.
Niech sie chlop cieszy ze nie bylo go wtedy w miejscu kradziezy bo nie za takie pieniadze ludzie gineli w napadach rabunkowych.
trzeba naprawde rozwazyc co jest wazne w zyciu.
edit :ps. skoro jestes organizatorka tego eventu to moze zaproponuj sciepe kasy a nie bezcelowe jezdzenie wokolo fary. |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:48
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Ola_su napisał/a: | | A wyrażenie współczucia i powiedzenie, że nie jest się samemu w takiej sytuacji naprade dużo daje. |
olu... gdyby temu ksiedzowi (mam nadzieje ze tak sie to odmienia) zlodzieje zabili matke , albo wikarego z probostwa to moznaby bylo mowic o wyrazaniu wspolczucia bo nic innego nie pozostaje. laptop i kasa ze mszy to tylko KASA.
Niech sie chlop cieszy ze nie bylo go wtedy w miejscu kradziezy bo nie za takie pieniadze ludzie gineli w napadach rabunkowych.
trzeba naprawde rozwazyc co jest wazne w zyciu. |
I widzisz kolego jak mało znasz się na ludziach, a już napewno mało znasz Księdza Piotra, Jemu akurat nie chodzi o skradzione drobne rzeczy w postaci laptopa, czy kasy z tacy ale o to, że to co zostało skradzione i zniszczone podczas tej kradzierzy to nie było jego własnością tylko wszystkich parafian i osób którym zależy aby ta parafia była przyjazna dla wszystkich i wierzących i nie wierzących, dla tych którzy potrzebują pomocy i tych, którzy mogą pomóc, i to Go najbardziej boli.
Boli go to, że są osoby które nie szanują innych, nie sznują pracy cudzuch rąk, które starają się pomóc innym, ale i tak pewnie tego nie zrozumiesz, że może być ktoś kto mało dba o swoje dobro a woli całą swoją energie skierować dla innych ludzi. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:48
|
|
|
to ja może coś skrobnę . Walczę z kościołem od lat i powiem że nie ja zacząłem ta wojnę . Nie tylko okazjonalnie na forum , ale tak normalnie , codziennie , w życiu a to co tu pisze to tylko pochodna moich tez . KAŻDY ksiądz to mój wróg , KAŻDY ! I nie ma gatki o żadnych 20 % tych z powołaniem , generalizowaniem księży itp bzdur ! KAŻDY i kropka Ja swoją niechęć do kościoła zbudowałem na wiedzy , nie na newsach z telewizji o macaniu dzieci . Każdy ksiądz to dla mnie żołnierz wrogiej armii , i to ja jestem tym broniącym się nie atakującym bo to MY jesteśmy ich ofiarami nie oni naszymi ! KAŻDEGO traktuję jak wroga i kropka . A to że jest motocyklistą i robi zlociki mnie wcale nie zmiękcza . To pracownik Watykanu który robi wodę z mózgu masie ludzi którzy przychodzą go słuchać do jego zamku .
A to że gostkowi ukradli laptopa ? No ukradli i co z tego , mi też nie raz coś ukradli . Robienie pielgrzymek pokutnych mnie zwyczajnie śmieszy i tyle . Powiem jeszcze raz , z premedytacją o w pełni świadomie : CH*J MU W DU*E I to taki bolszy |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-11, 22:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:49
|
|
|
| mała* napisał/a: | Olu z całym szacunkiem, ale przesadzasz...
Ksiądz przyjaciel? Ok. Są i tacy. Sama mam jednego, który skacze ze spadochronów, jeździ z młodzieżą na spływy kajakowe, skacze na bunggi i jest genialnym kumplem przede wszystkim. Ale gdyby go okradli to nie robiłabym takiej szopki na forum motocyklowym.
Widzisz, ludzie mają różne podejście do świata. Do pewnych zawodów, do księży.
Dla Ciebie tragedią jest to, ze go okradli. Artur zarzucił Ci tematem skradzionych motocykli forumowiczów, też stwierdziłaś że pomożesz. A co z resztą niesprawiedliwości na tym świecie? Z głodującymi dziećmi w Afryce, z pijakami, którzy często byli zbyt uczciwie i skończyli pod mostem, z maltretowanymi matkami, stojącymi po zasiłek co miesiąc w jakieś kolejce?
Nie baw się w zbawiciela. Pomoc owszem. Ale z głową. I na miarę możliwości. A nie na pokaz i za wszelką cenę. |
Wiem, że nie mam możliwości zbawienia świata, i nie jestem w stanie pomóc, ale też nie żądam pomocy dla Wielebnego tylko wsparcia a to jest różnica.
[ Dodano: 2011-01-11, 22:54 ]
| giemul napisał/a: | to ja może coś skrobnę . Walczę z kościołem od lat i powiem że nie ja zacząłem ta wojnę . Nie tylko okazjonalnie na forum , ale tak normalnie , codziennie , w życiu a to co tu pisze to tylko pochodna moich tez . KAŻDY ksiądz to mój wróg , KAŻDY ! I nie ma gatki o żadnych 20 % tych z powołaniem , generalizowaniem księży itp bzdur ! KAŻDY i kropka Ja swoją niechęć do kościoła zbudowałem na wiedzy , nie na newsach z telewizji o macaniu dzieci . Każdy ksiądz to dla mnie żołnierz wrogiej armii , i to ja jestem tym broniącym się nie atakującym bo to MY jesteśmy ich ofiarami nie oni naszymi ! KAŻDEGO traktuję jak wroga i kropka . A to że jest motocyklistą i robi zlociki mnie wcale nie zmiękcza . To pracownik Watykanu który robi wodę z mózgu masie ludzi którzy przychodzą go słuchać do jego zamku .
A to że gostkowi ukradli laptopa ? No ukradli i co z tego , mi też nie raz coś ukradli . Robienie pielgrzymek pokutnych mnie zwyczajnie śmieszy i tyle . Powiem jeszcze raz , z premedytacją o w pełni świadomie : CH*J MY W DU*E I to taki bolszy |
Kolego Gemul masz prawo tak twierdzić o klerze, samam spotkałam się z takimi księżmi, którzy liczą tylko na kase, ale proszę cię abyś nie wypowiadał się o ludzich o których nie masz zielonego pojęcia, bo tu nie chodzi o księdza jako zawód tylko o osobę. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:55
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | | Boli go to, że są osoby które nie szanują innych, nie sznują pracy cudzuch rąk, |
mnie tez to boli. kazdy z nas (normalnych i przychylnych symbiozie w spoleczenstwie) chce czynic dobro (dobrze wykonywac swoj zawod). my tez (tak jak ksieza) biezemy za to pienadze, bo my i nasze rodziny musza z czegos zyc. nas tez boli ze mimo najszczerszych i dobrych checi zawsze znajdzie sie menda ktorej cos sie nie podoba. "taki lajf".
mowiac sarkastycznie: jezeli jeszcze raz cie okradna to bede jezdzil motocyklem w kolo twojego sklepu.
mowiac szczerze: jezeli bedziesz miala podobna sytuacje i bedziesz potrzebowala pomocy, mozesz na mnie liczyc. |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:58
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Ola_su napisał/a: | | Boli go to, że są osoby które nie szanują innych, nie sznują pracy cudzuch rąk, |
mnie tez to boli. kazdy z nas (normalnych i przychylnych symbiozie w spoleczenstwie) chce czynic dobro. my tez (tak jak ksieza) biezemy za to pienadze, bo my i nasze rodziny musza z czegos zyc. nas tez boli ze mimo najszczerszych i dobrych checi zawsze znajdzie sie menda ktorej cos sie nie podoba. "taki lajf".
mowiac sarkastycznie: jezeli jeszcze raz cie okradna to bede jezdzil motocyklem w kolo twojego sklepu.
mowiac szczerze: jezeli bedziesz miala podobna sytuacje, mozesz na mnie liczyc. |
Nie chce abyś jeździł - mówiąc sarkastycznie, ale będzie mi miło jak przyjdziesz i powiesz "a to Chu......je powinni im łapy poutrącać, jak coś zobacze z twoich rzeczy to dam ci znać, może ich wtedy złapią" o to chodzi.
Wiem że to może niewiele da ale na duszy będzie lżej, że ktoś jest na kogo mogę liczyć. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-11, 22:59
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | | .... abyś nie wypowiadał się o ludzich o których nie masz zielonego pojęcia, bo tu nie chodzi o księdza jako zawód tylko o osobę. |
widzę ze nie rozumiesz , więc łopatologię wprowadzę . Ja jestem Partyzantem a KAŻDY ksiądz to Faszysta , nawet jak jakiś z nich lubi muzykę Szopena czy czasem poklepie ( nawet z uczuciem ) psa po grzbiecie . Dla mnie to dalej Faszysta czyli ktoś kto dręczy mnie i ludzi w około . Wystarczająco obrazowo się wyrażam czy jeszcze nie ? |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-11, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 23:01
|
|
|
A z czystej ciekawości, dlaczego uważasz, że księża cię dręczą?
tak często przebywasz lub przebywałeś w kościele? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-01-11, 23:03
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | | tak często przebywasz lub przebywałeś w kościele? |
gdyby oni ograniczali sie do kosciola to nie byloby problemu. oni sa szedzie i wtracaja sie we szystko. nie wazne czy wlaczysz radio maryja czy telewizje. |
|
|
|
 |
Ola_su
|
Wysłany: 2011-01-11, 23:05
|
|
|
Radia maryja nie lubie uważam, że jest tendencyjne, w telewizji raczej mało widze księży.
jestem praktykującą katoliczką i jakoś nie widziałam aby księża na siłę atakowali wszystkie napotkane osoby i nawracali na siłe |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |