Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-30, 00:19
|
|
|
| aha... a ja myslalem ze wklejasz te swoje linki zeby osmieszyc KK. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-30, 00:21
|
|
|
| zeno napisał/a: | | aha... a ja myslalem ze wklejasz te swoje linki zeby osmieszyc KK. |
Powód jest inny. Żona jest na niego wkurwiona bo siedzi cały czas na necie i wkleja linki dzieci to samo więc nie chcą z nim gadać to siedzi dalej i wkleja. |
|
 |
Diabeł

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wiek: 42 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 681 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-09-30, 13:47
|
|
|
mała* a Ty uważaj bo się już Tobą interesuje |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-10-19, 19:55
|
|
|
| Cytat: | | Coroczne wpływy Kościoła rzymskokatolickiego to ponad trzy mld zł - wyliczył portal money.pl. Na tę kwotę składają się przede wszystkim 1,2 mld zł z kieszeni wiernych, ponad 1,6 mld zł z budżetu i dotacje z Unii. |
| Cytat: | | Ksiądz zarabia przede wszystkim na zbiórkach z tacy i tzw. stypendiach mszalnych, czyli popularnej ofierze składanej przez wiernych za msze w określonej intencji oraz przy okazji sakramentów: chrztów, zapowiedzi, ślubów, pogrzebów czy święcenia przedmiotów i miejsc. Ofiary są bardzo zróżnicowane. Na przykład w przypadku ślubów wysokość datków waha się od 50 zł do dwóch tys. zł, a pogrzebów - od 50 zł do nawet pięciu tys. zł. |
| Cytat: | | Z szacunków Sedlak&Sedlak oraz Fundacji FOR na podstawie danych zebranych w diecezjach wynika, iż proboszcz zarabia średnio sześć tys. zł, a wikariusz 2,3 tys. zł miesięcznie. Biorąc pod uwagę liczbę proboszczów i wikariuszy, money.pl oszacował, że ich roczne dochody z tacy i z "co łaska" to 1,23 mld zł rocznie. |
| Cytat: | | Państwo dokłada jeszcze do wyznaniowych uczelni, szkół i innych instytucji prowadzonych przez kościoły. Budżetowe dotacje do kościelnych uczelni w ubiegłym roku sięgnęły 180 mln zł. Na ponad 850 katolickich ochronek, przedszkoli oraz szkół wydano blisko 300 mln zł. |
| Cytat: | | Z naszych podatków finansowane są także pensje kapelanów i duchownych w wojsku, policji, straży granicznej, więzieniach oraz straży pożarnej. Na duchownych w mundurach idzie rocznie ponad 21 mln zł. |
| Cytat: | | To jednak nie koniec bonusów, jakie duchowym oferuje państwo. Wszystkie kościoły cieszą się przywilejami finansowymi: są zwolnione z podatków lokalnych i tych od nieruchomości, nie płacą podatków od czynności cywilnoprawnych, od spadków i darowizn, oraz zwolnieni są z opłat celnych. |
| Cytat: | | Poza pieniędzmi od wiernych i z budżetu są też pieniądze z Unii przyznawane głównie na remonty, renowacje, przebudowy i modernizacje kościołów i innych obiektów sakralnych, a także na dopłaty do uprawianej ziemi. |
calosc na
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-18, 22:34
|
|
|
| benzin napisał/a: | | http://www.fakt.pl/I-to-m...y,178034,1.html | tak wygladaja otrzęsiny u salezianów a w publicznym gimnazjum graja w słoneczko heheh i bądz tu mądry gdzie posłać dzieciaka do szkoły |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-18, 22:47
|
|
|
W T F ?! :O
dobrze że z tej pałki/kija nie musiały zlizywać piany... |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-10-16, 09:28
|
|
|
 |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2012-10-29, 18:30
|
|
|
 |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2012-10-29, 18:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2012-10-29, 19:03
|
|
|
ten rydzyk to jest jednak glupi ci.....l kto go zmuszal do picia nikt nikogo nie zmusza chcial napil sie i pojechał..... w słup takie cepy tylko w toruniu |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-10-28, 14:16
|
|
|
Odnosząc się do tematu mogę powiedzieć, iż o księżach/ księdzach z czystym sumieniem mogę zapomnieć gdyż złożyłem dziś oświadczenie woli o wystąpieniu z szeregów bandy KK.
Tak więc ciemnoto na kolana i modlić się za moją straconą duszę. |
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-10-28, 14:49
|
|
|
| tzn złozyles co, jak to wyglada z tym oswiadczeniem woli? |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-10-28, 16:56
|
|
|
| A co też zamierzasz ? |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2013-10-28, 16:59
|
|
|
| Opisz Artek proces apostazji. Nie robiła mafia problemów ? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-10-28, 18:28
|
|
|
| Apostazja to ściema dla baranów hmmm... owieczek żeby im gębę zamknąć a prawda taka, że po apostazji dalej jesteś katolikiem i jedyne co z niej masz to to, że się nałaziłeś na darmo. Taki wałek ze strony czarnych. Apostazja jest procedurą typowo kościelną i po apostazji jesteś jedynie katolikiem apostatą z nałożoną akskomuniką nie mogącym przystępować do sakramentów i komunii i dalej wisisz w kartotece jako owieczka, która zawsze może przyjść skruszona odbembnić pokutę i ekskomunika zostaje zdjęta. Akceptując procedurę kościelną akceptujesz jednocześnie prawo kanoniczne a ono wyznaje zasadę "raz katolik zawsze katolik" więc apostata to też katolik zawieszony jedynie w części praw. Tak was właśnie czarni w ciula robią od tysięcy lat. Nawet jak wam dali odejść to tak żebyście przypadkiem nie odeszli. Mało brakło bym po tą apostazję sam poszedł i tylko się nałaził a formalnie w świetle prawa wystąpić można poprzez rzucenie czarnemu pisma, którego nie przyjmie bo to już nie apostazja więc należy mu je wysłać za potwierdzeniem odbioru za pośrednictwem poczty. |
|
 |
|
|