|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-10-28, 19:10
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | A co też zamierzasz ? |
nie, ja ich poprostu pier.... mam slub urzedowy, bierzmowany swiadomie nie bylem, dzieci chrzcic nie bede, pochowaja mnie tez bez czarnego, koled i innego pałaciarstwa tez unikam i ogolnie dziekuje im grzecznie za wizyte w drzwiach.
Nie chce mi sie szarpac jeszcze z nimi i moja kara dla nich to pelna ich olewka kiedy tylko i jak moge. Daje im jeszcze dekade a moze mnie i poznają swoje miejsce bo juz kupe ludzi postepuje podobnie do mnie.
Ja do nich po zadne pisma ''wystepujace'' z klanu chodzic nie bede bo wisi mi to calkowicie... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-10-28, 19:20
|
|
|
| Nie czytasz ze zrozumieniem. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2013-10-29, 16:07
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | prezesartur napisał/a: | | A co też zamierzasz ? |
nie, ja ich poprostu pier.... mam slub urzedowy, bierzmowany swiadomie nie bylem, dzieci chrzcic nie bede, pochowaja mnie tez bez czarnego, koled i innego pałaciarstwa tez unikam i ogolnie dziekuje im grzecznie za wizyte w drzwiach.
Nie chce mi sie szarpac jeszcze z nimi i moja kara dla nich to pelna ich olewka kiedy tylko i jak moge. Daje im jeszcze dekade a moze mnie i poznają swoje miejsce bo juz kupe ludzi postepuje podobnie do mnie.
Ja do nich po zadne pisma ''wystepujace'' z klanu chodzic nie bede bo wisi mi to calkowicie... |
Mimo że jeździsz Błelem to odkryłem w Tobie bratnią duszyczkę ;* |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-10-29, 23:02
|
|
|
To takie samo podejście jak: mój wójek gwałci dzieci ale ja z nim tego nie robię to niech se tam gwałci skoro lubi.
A green Twoja kara dla nich jest taka, że dostają z Twoich podatków kasiorę z funduszu kościelnego. Kasiorę za którą może by załatali dziurę w asfalcie, na której się może kiedyś wypie....sz albo braknie na badanie, za które będziesz musiał beknąć z własnej kieszeni. I dlatego też czarnuchy mają tyle do powiedzenia i uwsteczniają ten wasz i tak już debilny kraj.
Więc nie mów, że masz ich gdzieś bo pomimo iż osobiście kasy nie dajesz to i tak sponsorujesz pedofili, złodzieji i oszustów.
Tą właśnie bierną w każdej dziedzinie postawą udowadniacie, że nie zasługujecie na więcej niż macie a nawet powinno się wam sukcesywnie śrubę dokręcać, aż dojdziecie do granic albo popadacie jak muchy.
Nikt was poljaki nie szanuje bo sami siebie nie szanujecie. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-10-29, 23:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-10-30, 12:50
|
|
|
Widzisz prezes, to ze Tobie sie wydaje ze Ty na czarnych nie placisz to spoko, wierz sobie w swoje przekonania ile tylko chcesz ale uwierz mi ze do kiedy ni9e wprowadzą odpisu z podatku dla czarnych to wysylanie,chodzenie, robienie syfu, krzyczenie i inne są tak samo skuteczne jak seks w gumce. Nie wiem czy ty tego nie widzisz czy nie chcesz poprostu widziec ale czym bardziej rozne srodowiska glosno krzyczą ''precz z czarnymi'' tym wiecej czarni owieczek witają na mszach, bo widzisz, w polsce mochery mają taką tendencje ze jak ktos macha pałą nad kosciolem to stają za nimi murem i nawet stwierdzenia ze jeden z 2 czarny zgwalcił dzieci sie nie liczy....
A tak pomału jak zrobili w niemczech i czechach-odcieli ich stopniowo od kasy skarbu panstwa i czarni sami sie miedzy sobą zaczną wycinac o resztki wpływow jakie im zostaną i to jest jedyne rozwiazanie bo kazda akcja'' silowa'' przyniesie odwrotny efekt. Nie raz juz tak bylo ze czym kosciol bardziej naciskany tym staje sie silniejszy.
moją polityke co do kosciola mozesz sobie nazywac bierną ,glupią i jaką tam chcesz, twoja sprawa i twoj problem ale masz do tego prawo ale ja mam na to osobiscie bardzo głemboko wyje.... bo tez chyba moge miec, prawda??
''''Tą właśnie bierną w każdej dziedzinie postawą udowadniacie, że nie zasługujecie na więcej niż macie a nawet powinno się wam sukcesywnie śrubę dokręcać, aż dojdziecie do granic albo popadacie jak muchy.
Nikt was poljaki nie szanuje bo sami siebie nie szanujecie.'''''
za dokrecenie sruby czy czegokolwiek innego to ty sie nie martw bo z nimi jest jak na razie dobrze, mart sie o swoje i ich pilnuj i innymi sie nie zajmuj i prosze Cie nie staraj sie być tym wlasnie typowym polaczkiem o krorym sam piszesz bo wlasnie tak postepujesz, wkladasz rece nie do swojego balaganu, badz choc troche cywilizowany i nie oceniaj zawsze wszystkich swoją miarą.
_________________ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-10-30, 13:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-10-31, 02:31
|
|
|
Nie wiem jak się do sytuacji mają odnosić Czechy. Tam lacha na czarnch sięga już XV wieku. Znaczy się, że co mamy czekać 600 lat ? Albo inaczej jesteście od Czechów o 600 lat głupsi. Mówiąc krótku w Czechach jest XXI wiek a u was dalej późne średniowiecze.
Przeczysz sam sobie. Piszesz o stopniowym odcinaniu od kasy a jednocześnie, że trza czekać. Czekacie wszyscy i mają czarnuchy do powiedzenia niewiele mnij niż 1000 lat temu. Żeby stopniowo ich odcinać to musiała by ciemnota właśnie odchodzić od kościoła a jak w kraju ponad 90% zadeklarowanych jako katoliki to w dupie będziecie dalej. Dzieci co drugi pentak chrzci bo tak wypada bo co ciocia powie bo zwyczajnie jaj nie ma powiedzieć nie i basta. I wielki ateizm a w statystykach dalej prawie 100% katolików w dodatku opierany na ilości chrztów. Więc jak tu mają czarnuch być odcinani jak oficjalnie cały czas cały kraj katolicki.
Tak więc na Czechów się nie powołój bo są najbardziej ateistycznym krajem europy i jednym z najbardziej ateistycznych na świecie a wyście są po watykanie drudzy z tą tylko różnicą, że w watykanie większość to cwaniaki a nie ciemniaki.
Wojnę też przeczekiwaliście i tylko was niemce przez piece przepuszczali do ostatniego dnia i jakby nie ruskie z aliantami to by was wypalili do nogi. Czekajcie może wam wiek emerytalny obniżą, vat zmniejszą, ulg podatkowych dodadzą. A no tak sory zapomniałem przecież czekaliście i wszystko to się udało. Czyli jednak warto czekać.
I nikt nie mówi o krzyczeniu i wymachiwaniu pałką tylko o kulturalnym i prawnym odstąpieniu od sekty po to by im statystyki spadły i by dać przykład innym, że tak można co w końcu zaowocuje właśnie stopniowym ukrucaniem ich wpływów.
Ale o czym tu gadać wy się po prostu polaczki boicie wszystkiego i wszystkich i przez to jesteście niezdolni do jakiegkolwiek działania na własną kożyść. Wolicie dla wygody powiedzieć, że macie wszystko w dupie bo tak jest najłatwiej ale jak przychodzi co do czego to prawie każdy ateista i antyklerykał lata dzieci chrzcić. Sory ale jesteście śmieszni.
Ja może i cywilizowany nie jestem ale Piłsudski to wasz bohater narodowy a oficjalnie mówił, że polska to kraj idiotów. Jemu też zarzucisz, że zachowywał się jak typowy polaczek bo trafinie polaczków podsumowywał? Wiem, że prawda boli zwłaszcza taka ale skoro nie chce się nic zrobić to wypada się pogodzić zacisnąć dupę i czekać.
Ale co tam, jaką przyszłość zgotujecie taką wasze dzieci będę miały i wasze próżne głupie pokolenie właśnie zapewni kolejne 30 lat bidy i ciemnoty.
Krzyż wam w krzyż. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-10-31, 02:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2013-10-31, 14:55
|
|
|
| Prezes... co Ty tak nam Tykasz? "Przeczekaliście", "Jesteście" itp.? Ty jesteś inny?? Nie zaliczasz się do Polaków?? Lepszy jesteś?? A jak masz jakieś świetne rozwiązania to przejmij władzę i wyprowadź nas z ciemnoty i zabobonów... |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-10-31, 23:16
|
|
|
prezes prawisz tu jakies kazania starasz sie pokazac jaki to ty nie jestes, wyskakujesz kazdemu od polaczkow itd, moze napisz poprostu co sam zrobiles, ja ci podalem konkretne moje zachowania a ty jak na razie uprawiasz polityke tutaj.
Wyslales stary jakies pismo do czarnych, jakis czarny moze podtarl sobie tym tylem a ty jestes z tego dumny i powolujesz sie na statystyki, nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz ale kosciol tak sie przejmuje statystykami jak nastolatka szkołą.
Jak narazie calkowicie golosłowny jestes, powolujesz na swoje potrzeby Piłsudskiego nie wiem na co i komu no ale moze masz w tym jakis cel..... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-11-01, 00:04
|
|
|
| Zrzęda napisał/a: | | Prezes... co Ty tak nam Tykasz? "Przeczekaliście", "Jesteście" itp.? Ty jesteś inny?? Nie zaliczasz się do Polaków?? Lepszy jesteś?? A jak masz jakieś świetne rozwiązania to przejmij władzę i wyprowadź nas z ciemnoty i zabobonów... |
Nie nie zaliczam się do polaków przynajmniej mentalnie a niedługo zacznę też pracować nad tym by się i formalnie przestać zaliczać. Gardzę tym krajem i będę starał się robić tak by się od niego całkowicie odciąć.
| greenmack napisał/a: | prezes prawisz tu jakies kazania starasz sie pokazac jaki to ty nie jestes, wyskakujesz kazdemu od polaczkow itd, moze napisz poprostu co sam zrobiles, ja ci podalem konkretne moje zachowania a ty jak na razie uprawiasz polityke tutaj.
Wyslales stary jakies pismo do czarnych, jakis czarny moze podtarl sobie tym tylem a ty jestes z tego dumny i powolujesz sie na statystyki, nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz ale kosciol tak sie przejmuje statystykami jak nastolatka szkołą.
Jak narazie calkowicie golosłowny jestes, powolujesz na swoje potrzeby Piłsudskiego nie wiem na co i komu no ale moze masz w tym jakis cel..... |
Jakbyś raczył sobie przypomnieć to zauważy byś, że stanowisko w sprawie mam niezmienne od bardzo dawna i w przeciwieństwie do większość a raczej jako jeden z nielicznych nie boję się go publicznie wyrażać i wyrażam je wszędzie gdzie się tylko znajdę bez względu na okoliczności a tu już bardzo wiele. Jeszcze w podstawówce byłem a miałem na tyle odwagi żeby jako jedyny z rocznika powiedzieć, że mi potrzebne to bierzmowanie jak bat do dupy i do niego nie przystąpić. 18 nie skończyłem a banda została spod drzwi z hukiem wyjebana jak po kolendzie łaziła i nie patrzyłem na to, że sąsiedztwo sami katole. Bardzo dobremu ziomkowi odmówiłem bycia chrzestnym jego dzieciaka i mimo, że to dobry ziom nie odstawiłem tych całych szopek dlatego, że tak by wypadało.
Tak wysłałem jakieś pismo by mieć punkt zaczepienia a następnym krokiem będzie wizyta u czarnucha po wgląd do moich danych i informacji jakie mają na mój temat w kartotece i żądanie ich usunięcia bo mam do tego prawo bo gwarantują mi to przepisy a jak będą mi robić problemy to ja je zaczne im robić i tak się będziemy bawić.
Więc jeśli ja jestem całkowicie gołosłowny to was wcale nie ma.
A czy uważam, że jestem lepszy ? Tak uważam bo staram się postępować tak jak ludzie w krajach cywilizowanych a nie tkwić w ciemnej dupie. A mając na uwadze dystans jaki dzieli te właśnie kraje cywilizowane a zapchloną ciemną polskę z pełną odpowiedzialnością stwierdzam tamto jest lepsze a polska to syf kiła i mogiła a polak patriota=idiota. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-11-01, 00:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-11-01, 05:23
|
|
|
prezes ja myslalem ze przymajmniej jakiemus czarnemu miche oklepales a ty zreobiles tylko to co teraz robi jakas tam czesć młodych ludzi i to calkiem nie mala, wielkie mecyje, brak bierzmowania,brak koled, itd. stary, kosciol jakis wysadz to bedziesz ktos... niestety wyglada na to ze jednak jestes golosłowny bo byle kowalski zrobil to samo co ty.
HEHEH Dobre. Pojdziesz na plebanie i co czarnemu powiesz?? Ze ma ci twoje teczki oddac?? Skuja cie i w kaftan wsadzą szybciej niz dostaniesz cos do reki.Raz widzialem na oczy jakie mają archiwa w tychach i uwierz mi ze nawet sam komendant milicji za komuny był pelen podziwu jak to widzial a oni tez umieli ''zbierac'' informacje.
Ja wole aby czarni musieli zaczac w piecach palic tymi teczkami na farych aby im czarne grube dupy nie marzly tak aby zobzczyli ile kosztuje tona wegle i ile trzeba na nią pracowac ile musi na nia pracowac zwykły Kowalski.
Ta instytucja ma ponad 2000 lat i z takimi jak ty potrafą radzic sobie wysmienicie. Nie potrafia radzic sobie tylko z jednym lub jest im bardzo trudno- jak mają ograniczone srodku dochodu, bo teraz to wyglada tak ze im sie grubo przelewa i to az przelewa im sie z kazdej strony, myslisz ze dlaczego tak sie boją odpisu od podatku? Bo bedzie tak samo jak w krajach gdzie zostal on wprowadzony bo wczesniej tez bylo tam niby 90% katoli a jak przyszlo juz kazdemu napisac konkretnie komu zapiszą te 0,5 % to juz wyszlo inaczej i nagle sie okazalo ze jest mniej niz 20% i tak samo lub podobnie bedzie u nas. I to ze w twoim srodowistku jest takie parcie rodzinne i ciotkowate na to ze ''wypada'' no to bardzo mi przykro, u mnie w rodzinie juz dawno duza czesc dala sobie z tym spokuj.
Widze od paru lat ogromną poprawe w mysleniu choc to pokolenie musi przeminac bo jest skazone jeszcze ''solidarnoscia'' i typowym zasciankowym katolickim mysleniem, na wsiach jest duzo gorzej i tam tak latwo z czarnymi nie bedzie bo tam dalej staną z widlami w obronie swojego czarnego boga ale daje jeszcze im 10-20 lat i im sporo ubedzie bo powoli sie za nich biorą,zaczynają glosno pisac o zboczeniach i wypaczeniu jakie panuje w ten instutucji o dziwnych biznesach jakie prowadzi kosciol, coraz wiecej ludzi to widzi i z tym sie niezgadza choc jeszcze dluga droga przed nami. |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

|
Wysłany: 2013-11-01, 10:23
|
|
|
| Cytat: | | Nie nie zaliczam się do polaków przynajmniej mentalnie a niedługo zacznę też pracować nad tym by się i formalnie przestać zaliczać. Gardzę tym krajem i będę starał się robić tak by się od niego całkowicie odciąć. |
No, no. Patriotyzm pełną gembą. Najlepiej zabrać zabawki i uciec. Powodzenia na nowej drodze życia, życzę. Obyś w innym kraju był traktowany jak swój.
| prezesartur napisał/a: | | A czy uważam, że jestem lepszy ? Tak uważam bo staram się postępować tak jak ludzie w krajach cywilizowanych a nie tkwić w ciemnej dupie. A mając na uwadze dystans jaki dzieli te właśnie kraje cywilizowane a zapchloną ciemną polskę z pełną odpowiedzialnością stwierdzam tamto jest lepsze a polska to syf kiła i mogiła a polak patriota=idiota. |
Przeanalizuj sobie przekrój polskiego społeczeństwa a nie stereotyp Polaka. Coraz bardziej udaje nam się wychodzić z ciemnoty naszych "dziadków". Tylko w polityce to widać bo sprawami kościelnymi wojuje się elektorat. Poza tym patriotyzm nie ma nic wspólnego z byciem katolikiem. I jest jeszcze jedno. Gdzie byś nie uciekł to i tak będziesz tzw. "polaczkiem" - tak Cię będą inni widzieć. Ważne jest żeby umieć łamać stereotypy a nie odcinać się od korzeni. To moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.
Ja uważam się za patriotę i nie stawiam znaku równości między kościołem a państwem bo sam mam na pieńku z "Czarną Mafią" i uważam że w naszym kraju nie ma wśród polityków kolesia z dostatecznie wilkimi jajami, żeby ukrócić ich władzę. Ale to się zmieni tak jak się zmianiało w zachodzniej europie... Cierpliwości...
Greenmack - pierwszy krok to opodatkowanie instytucji kościoła... |
| Ostatnio zmieniony przez Zrzęda 2013-11-01, 10:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-11-01, 12:42
|
|
|
| Zrzęda napisał/a: | | Greenmack - pierwszy krok to opodatkowanie instytucji kościoła... |
pierwszych krokow jest wiele a ten jest dobry jak kazdy inny.
Teraz jednak moze nic z tego nie wyjsc bo idą wybory i nikt z czarnymi wojowac teraz nie bedzie ale po wyborach to kto wie no chyba ze wygra pis |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2013-11-02, 01:15
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | Ta instytucja ma ponad 2000 lat i z takimi jak ty potrafą radzic sobie wysmienicie. |
Dalej myślisz, że polska to cały świat. To, że w pomrocznej mają przyzwolenie władz i poparcie ciemnoty więc mogą robić co im się podoba nie znaczy, że wszędzie tak jest. W innych krajach gówno mogą i są traktowani jak zwyczajny obywatel. Zrobi cokolwiek prawem zabronione zaraz kajdany prokurator sąd i pucha jak każdy inny obywatel.
I kolego myslisz się bo radzić znakomicie to potrafią sobie właśnie z takimi jak Ty co sam udowadniasz. Wystarczy, że są i już masz wystarczający powód by uważać, że gówno możesz i się nie wychylać. Jesteś zwyczajnym tchórzem bo poddajesz się zanim w ogóle sprubujesz a ja wręcz przeciwnie. Może jakby ludek z chmórki przemówił to uznał bym, że mają takie plegary, że nie ma się co wychylać ale puki co siedzi cicho i nie zanosi się na to by cokolwiek w tej materii miało się zmienić więc dla mnie są jedynie bandą oszustów i złodzieji w sukienkach bazujących na mitach, bajkach i głupocie ludzkiej. Powszechnie wiadomo, że z głupotą rozum zawsze wygra prędzej czy później więc mając wybór wolę stać po stronie swojego obozu tym bardziej, że po mojej stronie jest prawo któremu nawet oni są podlegli.
Mój brak bierzmowania i cała reszta to może nie są cuda ale w typowo polaczkowy sposób nie umniejszysz mojego postępowania śmiesznym argumentem co to teraz jakaś tam część młodych nie robi bo raz, że to tylko część a dwa teraz jest teraz a ja to robiłem w czasie kiedy w swoim otoczeniu byłem tym jednym. Tak samo formalne odstępowanie od kościoła jest instytucją stosunkowo młodą bo śmieszna nic nie dająca apostazja ma w tym kraju raptem 5 lat i jak dotąd skożystało z niej niewielu a o innych prawnych metodach to niewielu w ogóle słyszało a z tych niewielu co słyszało dalsze niewielu skożystało tak więc znowu jestem w gronie prekursorów konkretnego postępowania i tym odważnym co się nie boji tego, że obesrana instytucja ma 2000 lat tak samo jak opinii czy konsekwencji ze strony ciemnego otoczenia.
A wysadzać kościołów nie będę bo raz, że nie potrafię a dwa, że tylko zrobił bym z nich męczenników i jedyne co to znowu przybyło by świętych a z tym właśnie staram się walczyć.
A co do mojej rodziny to parcia na kaściół nigdy nie było przeciwnie wręcz w całym otoczeniu gdzie wystarczyło w niedzielę wyjrzeć przez okno a zapieprzało całe sąsiedztwo poklęczeć przed ołtażykiem jak pochód pierwszo majowy. I ze strony rodziny nie ma się akurat czego przejmować a ze strony sąsiada czy innego znajomego czy nieznajomego już tak bo cię katol obsmaruje, podpierdoli czy nawet opony w samochodzie poprzecina albo psa otruje bo i takie przypadki znane są na tych już naprawdę małych wiochach.
Mnie czekanie 10-20-100 czy 1000 lat nie użądza i uważam, że trzeba robić tak by ten okres skrócić do minimum a nie czekać i się doczekać albo i nie doczekać.
| Zrzęda napisał/a: | | No, no. Patriotyzm pełną gembą. Najlepiej zabrać zabawki i uciec. Powodzenia na nowej drodze życia, życzę. Obyś w innym kraju był traktowany jak swój. |
Dla mnie patriotyzm jest tak samo chorym i niebezpiecznym zjawiskiem jak religia. Wystarczy popatrzeć co patrioci zza zachodniej granicy 80 lat temu wywojowali.
| Zrzęda napisał/a: | Przeanalizuj sobie przekrój polskiego społeczeństwa a nie stereotyp Polaka. Coraz bardziej udaje nam się wychodzić z ciemnoty naszych "dziadków". Tylko w polityce to widać bo sprawami kościelnymi wojuje się elektorat. Poza tym patriotyzm nie ma nic wspólnego z byciem katolikiem. I jest jeszcze jedno. Gdzie byś nie uciekł to i tak będziesz tzw. "polaczkiem" - tak Cię będą inni widzieć. Ważne jest żeby umieć łamać stereotypy a nie odcinać się od korzeni. To moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.
Ja uważam się za patriotę i nie stawiam znaku równości między kościołem a państwem bo sam mam na pieńku z "Czarną Mafią" i uważam że w naszym kraju nie ma wśród polityków kolesia z dostatecznie wilkimi jajami, żeby ukrócić ich władzę. Ale to się zmieni tak jak się zmianiało w zachodzniej europie... Cierpliwości...
Greenmack - pierwszy krok to opodatkowanie instytucji kościoła... |
Od korzenia chorego lepiej się odciąć a nie próbować leczyć zwłaszcza w czasie kiedy nie wymyślono jeszcze lekarstwa. Wierzyłem w to, że coś się w końcu zmieni na lepsze ale moja wiara zbyt długo i drastycznie wystawiana była na próbę więc sobie darowałem zwłaszcza widząc, że zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Dla polski nie ma już żadnej nadzieji. Miała polska swoją szansę i ją zmarnowała oczywiście zakładając, że czasy socjalizmu były tym złym okresem to samo wejście do uniii. Wystarczy spojrzeć na czechów kraju o podobnej specyfice i przechodzącego to samo w podobnym okresie. Oni swoją szansę wykorzystali a polscy wszarze kraj rozkradli i zrujnowalia teraz to już tylko postępująca agonia prowadząca do nieuchronnego zgonu. I ja mam być patriotą ? Gdybym chciał być prawdziwym patriotą to musiał bym z 80% społeczeństwa wybić bo działa on w taki czy inny sposób na szkodę tego kraju. |
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-02, 03:22
|
|
|
polać prezesowi i rozłożyć długi czerwony dywan. abstrahując od walki kogutów kto co zrobił na wspak klerowi, co do naszego cudownego kraju i społeczeństwa ma 90% racji. największy problem Polski to jego społeczeństwo, mentalność tego społeczeństwa daleko odstająca od nazwy 'cywilizowany kraj'. nie na darmo mówi się tutaj że wszyscy wkoło to k... i złodzieje. zachowanie tego narodu jest jakie jest i wcale się nie dziwię że zdrowo i trzeźwo myślący człowiek w którego aspiracjach leży normalne uczciwe życie i spełnianie swoich funkcji społecznych za godziwe warunki życia (a nie maksymalne napchanie własnej dupy kosztem wszystkich czy władza nad wszechświatem) się od niego odcina. rozejrzyjcie się wkoło. posłuchajcie radia. ...okradli...zdefraudowali...skorumpowani...oszustwo...ustawiony przetarg...wyłudzenie...NA RZECZ SKARBU PAŃSTWA czyli nas wszystkich. I to wcale nie chodzi tylko o sfery polityczne i wielkich pieniędzy. Wszędzie. Pracodawcy, prywaciarze - zatrudniający na lewo, bez ubezpieczenia, lub płacący minimum - a reszta do ręki - kur...a w dobrym przypadku; samo minimum, piepszone obozy pracy żeby jeden dupek miał dupną chatę, 3 suwy i mógł wychować swojego bachora na takie samo zarozumiałe wywyższone COŚ. wspinające się po piramidce bogactwa po zwłokach rodzin utrzymujących się za 1200 złotych - co jest tak powalającą kwotą że nie kwalifikuje się na zasiłek czy inną pomoc społeczną. i co robi taki pracownik? to samo! czuje się okradany i też kradnie. wynosi z firmy co popadnie, robi wały, a i tak cierpią na tym inni współpracownicy - bo prywaciarz przecież nie da się wyciąć i braki potrąci wszystkim solidarnie z pensji. co dalej? zwykłe relacje międzyludzkie. wszędobylska ułańska agresja. typopwy Polak nie ma racji, jest winny, ale złapany za rękę to nie jego ręka. Nasze prawo jest tak zagmatwane a i tak dziurawe - bo Polak jak mysz w serze wyżre dziurę i i tak obejdzie, co w normalnym społeczeństwie wydaje się nierealne. są pisane ustawy żeby coś ustanowić/zmienić - a już po wejściu problem. oczywiście sens jest znany, ale polaczkowi napisali nie ten wyraz i zaraz sądy i luka w prawie bo niby ten wyraz go nie dotyczy bo to i tamto i ustawa nie działa. albo jest tak pisana celowo pod rodzinne biznesiki klasy rządzącej...
wymieniamy dalej... Izba Wytrzeźwień. W wielu cywilizowanych krajach nie rozumieją co to w ogóle jest i po co! Bo jak obywatel przesadzi z alkoholem to trafia do szpitala. co to jest Izba w ogóle? aaaa no bo człowiek cywilizowany nie wie że jak duży odsetek Polaków popije to jest bogami wszechświata i tak też się zachowuje, wyrywa znaki drogowe, atakuje służby ratunkowe i porządkowe, dewastuje wszystko i wszystkich wokół... i nie mówimy tu o plebsie. takie rzeczy robią nawet politycy, posłowie i inna ELITA która czysto teoretycznie powinna coś sobą reprezentować.
uff mógłbym tak wymieniać i wymieniać jeszcze. o wiele się wykłócałem z kochanym prezeskiem ale tu mu zawsze przyznam rację. ten kraj albo sam się wykończy albo zostanie zjedzony. mamy 169 na 193 miejsce w przyroście naturalnym. oczywiście ujemny. jak ludzie już w ogóle się decydują na dziecko to jedno. a to wciąż -50% bo ze świata schodzi 2 ludzi a zostaje jeden. 0% to dwójka. dodatni przyrost do dopiero trójka. czemu? bo ludzi na to nie stać. u góry nie zrozumieją że na ich bogactwa zasuwają te mrówki na dole i jak one się nie będą rozmnażać i pracować - to w końcu (czystko teoretycznie) zostaną sami ze swoimi domkami i super furami. coraz więcej emerytów do wyżywienia, coraz mniej ludzi do pracowania na nie. drastycznie zanika klasa średnia. rozgraniczenie na biednych i bogatych jest coraz bardziej widoczne wszędzie wokół. taki skrót telegraficzny przekonań postaci fikcyjnej TNT. możecie się zgadzać lub nie.
ps. darujmy sobie gadki o tym co zrobiłem dla tego kraju, czy też zamierzam zrobić, czy powinienem. jedyne co robię to staram się nie być typowym polaczkiem i walczyć z każdym cwaniakiem oszustem i krętaczem który stanie mi na drodze i w typowo polaczkowaty sposób chce mnie lub kogoś bliskiego wydymać. oczywiście nikt nie jest idealny i najbardziej wkurza mnie jeśli samemu zdarza mi się tak zachować... pokój. |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

|
Wysłany: 2013-11-02, 05:37
|
|
|
| Cytat: | | Wystarczy spojrzeć na czechów kraju o podobnej specyfice i przechodzącego to samo w podobnym okresie. Oni swoją szansę wykorzystali a polscy wszarze kraj rozkradli i zrujnowalia teraz to już tylko postępująca agonia prowadząca do nieuchronnego zgonu. I ja mam być patriotą ? Gdybym chciał być prawdziwym patriotą to musiał bym z 80% społeczeństwa wybić bo działa on w taki czy inny sposób na szkodę tego kraju. |
Tu niestety muszę sie z Tobą zgodzić... I kończę zaglądać w ten wątek bo mi tylko ciśnienie skacze |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |