Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-11, 23:06   

T_rex napisał/a:
Zwykle miałeś swoje zdanie, ...a tu robisz za tłumacza, czy adwokata ? ;o

Wierz mi mam swoje zdanie ale dla ogólnego dobra wolałem to tak napisać żeby toś nie poczuł się urażony.

Wiecie co komedie odpier... i tyle normalnemu człowiekowi musiało by rękę albo nogę urwać żeby ktoś wyskoczył z taką inicjatywą a księżulowi ukradli laptopa i parę groszy cudzego szmalcu i ofiarę z niego robicie. Może jeszcze warto pomyśleć o beatyfikacji tego męczennika. Ludzie litość ten pewnie i tak gówno warty laptop RTV i kasa z kilku dni z msz to to samo co by ktoś z was z 1000zł zgubił i co też do każdego takiego jedziecie z pielgrzymką? Niedługo się księdzu czajnik bezprzewodowy zepsuje i trzeba go będzie jechać pocieszać. Litości ludzie litości nad samymi sobą.

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-01-11, 23:08   

giemul napisał/a:
Każdy ksiądz to dla mnie żołnierz wrogiej armii , i to ja jestem tym broniącym się nie atakującym bo to MY jesteśmy ich ofiarami nie oni naszymi ! KAŻDEGO traktuję jak wroga

Gadałeś ostatnio z lordem Vaderem, też ma problemy ,bo mu ostatnio bezpieczniki pierdol.y od miecza świetlnego ;/

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-11, 23:09   

Ola_su napisał/a:
jakoś nie widziałam aby księża na siłę atakowali wszystkie napotkane osoby i nawracali na siłe

no wiec czeka cie opis z zycia wziety:

zapisalem corke do przedszkola. na poczatku trzeba bylo okreslic czy ma chodzic na religie czy nie (czteroletnie dziecko !! !). jako jedyna z gorupy nie chodzi (teoretycznie) na ta religie. dlaczego teoretycznie? bo dziecko chce byc ze swoja grupa i nie chce byc oddzielane wtedy gdy inne dzieci maja religie.
niby cos tam z boku rysuje i nie bierze udzialu w tych zajeciach, ale po przyjsciu do domu zaczyna sie "w imie ojca..." i spiewanie kolend.

dlatego tak nielubie tej czarnej mazi. nie wazne jakbys daleko ja obchodzila to i tak sie ubrudzisz.
Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2011-01-11, 23:12, w całości zmieniany 2 razy  

Ola_su 

Motocykl: Suzuki Dr400S Honda CB750
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2011-01-11, 23:10   

prezesartur napisał/a:
T_rex napisał/a:
Zwykle miałeś swoje zdanie, ...a tu robisz za tłumacza, czy adwokata ? ;o

Wierz mi mam swoje zdanie ale dla ogólnego dobra wolałem to tak napisać żeby toś nie poczuł się urażony.

Wiecie co komedie odpier... i tyle normalnemu człowiekowi musiało by rękę albo nogę urwać żeby ktoś wyskoczył z taką inicjatywą a księżulowi ukradli laptopa i parę groszy cudzego szmalcu i ofiarę z niego robicie. Może jeszcze warto pomyśleć o beatyfikacji tego męczennika. Ludzie litość ten pewnie i tak gówno warty laptop RTV i kasa z kilku dni z msz to to samo co by ktoś z was z 1000zł zgubił i co też do każdego takiego jedziecie z pielgrzymką? Niedługo się księdzu czajnik bezprzewodowy zepsuje i trzeba go będzie jechać pocieszać. Litości ludzie litości nad samymi sobą.

O widze, że czytasz ze zrozumieniem.

[ Dodano: 2011-01-11, 23:14 ]
Ar2rM napisał/a:
Ola_su napisał/a:
jakoś nie widziałam aby księża na siłę atakowali wszystkie napotkane osoby i nawracali na siłe

no wiec czeka cie opis z zycia wziety:

zapisalem corke do przedszkola. na poczatku trzeba bylo okreslic czy ma chodzic na religie czy nie (czteroletnie dziecko !! !). jako jedyna z gorupy nie chodzi (teoretycznie) na ta religie. dlaczego teoretycznie? bo dziecko nie chce byc ze swoja grupa i nie chce byc oddzielane wtedy gdy inne dzieci maja religie.
niby cos tam z boku rysuje i nie bierze udzialu w tych zajeciach, ale po przyjsciu do domu zaczyna sie "w imie ojca..." i spiewanie kolend.

dla tego tak nielubie tej czarnej mazi. nie wazne jakbys daleko ja obchodzila to i tak sie ubrudzisz.

I tu proszę Pana pojawia się pytanie gdzie jest Pani wychowawczyni?
Mój 6 letni syn też chodzi na religie z tą małą różnicą, że dziecko, którego rodzice nie chcą aby uczęszcało na religie jest pod opieką wychowawczyni.
Dlatego dalej nie rozumiem czemu narzekasz na księdza skoro jest to wina wychowawczyni?

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-11, 23:14   

Masz tyle czasu ?? Ja ci mogę teraz zrobić elaborat który będziesz czytać następne 666 lat . Serio całkiem to piszę .

Tak skrótowo . Kościół Katolicki ( moim zdaniem ) to najgorsza zakała świata od jego zarania do dzisiaj . W każdym aspekcie swojego działania wyrządza więcej szkód niż korzyści . Produkuje poprzez swoją (pseudo) edukację mentalnych zombie ,którzy uwierzą w największe nawet bzdury . Dzięki komu to się udaje ? Właśnie dzięki pracownikom tej zakłamanej do granic możliwości firmy - Księżom . To oni wpajają ludziom od urodzenia że należy bać się czerwono-czarnego diabła bo to kara za urojone grzechy pierworodne . Oni uczą się wiedzy manipulowania ludźmi w bardzo wyspecjalizowanych uczelniach . Myślisz że w seminariach razem z lekcjami Polskiego i maty są lekcje miłości , zrozumienia ? Otóż nie ! Tam uczy się manipulacji w bardzo profesjonalny sposób . Sztuka retoryki jest tam dopracowywana od tysięcy lat .

Uwierz mi , ja tak mogę cały czas . Chcesz mnie słuchać ? Powiesz że jestem nawiedzony . Otóż nie , moja droga , ja jestem poprostu ŚWIADOMY . A wiedza jest największym wrogiem KK i jej się najbardziej boją . Dlatego takich jak ja się ośmiesza , ukazuje jako pustych , nie mających zasad moralnych itp bzdury pomimo że ja bardziej żyję wg zasad jakie KK promuje niż zdecydoana większość księży ! Bo to nie są zasady Katolickie ale właśnie moralne a KK tylko o nich krzyczy , nie stosując .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!
Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-11, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  

Ola_su 

Wysłany: 2011-01-11, 23:18   

giemul napisał/a:
Masz tyle czasu ?? Ja ci mogę teraz zrobić elaborat który będziesz czytać nastęĻne 666 lat . Serio całkiem to piszę .

Tak skrótowo . Kościół Katolicki ( moim zdaniem ) to najgorsza zakała świata od jego zarania do dzisiaj . W każdym aspekcie swojego działania wyrządza więcej szkód niż korzyści . Produkuję poprzez swoją (pseudo) edukację mentalnych zombie ,którzy uwierzą w największe nawet bzdury . Dzięki komu to się udaje ? Właśnie dzięki pracownikom tej zakłamanej do granic możliwości firmy - Księżom . To oni wpajają ludziom od urodzenia że należy bać się czerwono-czarnego diabła bo to kara za urojone grzechy pierworodne . Oni uczą się wiedzy manipulowania ludźmi w bardzo wyspecjalizowanych uczelniach . Myślisz że w seminariach są lekcje miłości , zrozumienia ? Otóż nie ! Ta uczy się manipulacji w bardzo profesjonalny sposób . Sztuka retoryki jest tam dopracowywana od tysięcy lat .

Uwierz mi , ja tak mogę cały czas . Chcesz mnie słuchać ? Powiesz że jestem nawiedzony . Otóż nie , moja droga , ja jestem poprostu ŚWIADOMY . A wiedza jest największym wrogiem KK i jej się najbardziej boją . Dlatego takich jak ja się ośmiesza , ukazuje jako pustych , nie mających zasad moralnych itp bzdury pomimo że ja bardziej żyję wg zasad jakie KK promuje niż zdecydoana większość księży ! Bo to nie są zasady Katolickie ale właśnie moralne a KK tylko o nich krzyczy , nie stosując .

Czy mnie jako osobę też uważasz za taką mentalną zombi?
wydaje mi się że nie dokońca rozumiesz wiare katolicką, a to że uważasz się za świadomego to chyba nie dokońca jest prawda.
Cieszę się niezmiernie że starasz się stosować do praw etyki, które są podstawą wiary katolickiej, tak przez ciebie znienawidzonej.
I może dzięki temu jesteś wartościowym człowiekiem i może kiedyś będziesz chciał bez złości poznać jakiegoś wartościwego księdza, który nie będzie chciał cię nawracać, bo podobno tylko krowa nie zmienia poglądów.
Życzę Ci abyś się nie ograniczał i nie oceniał ludzi, bo to nie jest dobre i etyczne. [/fade]
Ostatnio zmieniony przez Ola_su 2011-01-11, 23:22, w całości zmieniany 1 raz  

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-01-11, 23:19   

Cytat:
Ja swoją niechęć do kościoła zbudowałem na wiedzy , nie na newsach z telewizji o macaniu dzieci . Każdy ksiądz to dla mnie żołnierz wrogiej armii , i to ja jestem tym broniącym się nie atakującym bo to MY jesteśmy ich ofiarami nie oni naszymi ! KAŻDEGO traktuję jak wroga i kropka . A to że jest motocyklistą i robi zlociki mnie wcale nie zmiękcza . To pracownik Watykanu który robi wodę z mózgu masie ludzi którzy przychodzą go słuchać do jego zamku .

Broń w dłoń i dołączajmy do giemula !! Sprzeciwmy się największej sekcie :D

prezesartur 

Wysłany: 2011-01-11, 23:22   

Giemul po co Ty się chłopino produkujesz? Dla przeciętnego polskiego katolika cała wiara na temat kościoła i religii katolickiej to to co wyniesie z niedzielnej mszy. Żeby pojąć to o czym piszesz nie wiem po co trzeba się cofnąć w czasie ze 3000 lat i przeanalizować trochę faktów a wszystkiego tego w niedziele ksiądz z ambony nie powie. Jedno jest faktem religia katolicka pozbawia życia tyle ludzi, że hitler ze stalinem razem wzięci to kmiotki są i każdy przy minimum chęci się tego dowie. Skoro np. dziewczyna nie widzi chociażby tego jak KK wpływa na całokształt to jak ona ma zrozumieć o czym Ty w ogóle mówisz. Daj se spokój z wierzącymi nie trzeba walczyć trzeba poczekać aż ze 2 pokolenia wymrą i będzie święty spokój co sie odwlecze to nie uciecze.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-11, 23:22   

Ja uważam jedynie, że szczytem bezsensu było robienie pospolitego ruszenia 'BO TO KSIĄDZ'. Więc odpłyńmy na chwilę od tego. Wyobraźcie sobie to w ten sposób, że zamiast ksiądz wstawiamy 'ELEKTROMONTER'.

"Drodzy motocykliści, naszemu przyjacielowi organizatorowi zlotu w jabłkowym dworze Frankowi elektromonterowi z ul.Wspólnej zajumali laptopa i trochę kasy. Ruszmy mu z pomocą duchową bo się chop załamie, kto czym może pędźmy wszyscy..."

wygląda śmiesznie? no właśnie. zmierzam do tego jedynie, że facet ma co jeść, ma gdzie spać, nie odniósł uszczerbku na zdrowiu, jak ktoś już powiedział - to tylko trochę kasy - już waląc to kim jest i skąd miał te przedmioty. nie spalił mu się dom, nie zalało go, nie przeszła trąba powietrzna... ponadto pamiętajmy, że niektórzy na tym forum mogą być ateistami, innej wiary, lub po prostu wierzyć w Boga, ale nie za bardzo w instytucję Kościoła... dla tych ludzi takie pospolite ruszenie to śmiech na sali. Powiesz Olu kto chce przyjedzie, kto nie to nie, ale na forum każdy ma prawo się wypowiedzieć na ten temat.

Co ja mogę powiedzieć - ja znam tą instytucję z innej strony. Nie twierdzę oczywiście, że wszyscy co do jednego tacy są, bo uogólnianie zawsze i wszędzie będę tępił. Nie mniej polityka i administracja powinna być niezależna od Kościoła - a w tym kraju tak nie jest. Choćby ta p*eprzona afera pod krzyżem. Widziałem na własne oczy co się tam wyrabiało...

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-11, 23:24   

Ola_su napisał/a:
..Czy mnie jako osobę też uważasz za taką mentalną zombi?

wybacz szczerość ale jesteś wzorcowym przykładem . Mądra i myśląca osoba a jeżeli podnosimy kwestię wiary jest zdominowana przez dogmat . Skąd znasz temat wiary ? Co wiesz o historii swojej religii ?

Ola_su napisał/a:
a to że uważasz się za świadomego to chyba nie dokońca jest prawda.

A co to jest świadomość ? Moja wynika z 20 kilku lat studiowania różnych aspektów religijności ( nie tylko katolickiej ) Może to mało ale uważam że jednak coś tam wiem , i nie tylko z lekcji religii ( na które chodziłem )

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!
Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-11, 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

Ola_su 

Wysłany: 2011-01-11, 23:26   

prezesartur napisał/a:
Giemul po co Ty się chłopino produkujesz? Dla przeciętnego polskiego katolika cała wiara na temat kościoła i religii katolickiej to to co wyniesie z niedzielnej mszy. Żeby pojąć to o czym piszesz nie wiem po co trzeba się cofnąć w czasie ze 3000 lat i przeanalizować trochę faktów a wszystkiego tego w niedziele ksiądz z ambony nie powie. Jedno jest faktem religia katolicka pozbawia życia tyle ludzi, że hitler ze stalinem razem wzięci to kmiotki są i każdy przy minimum chęci się tego dowie. Skoro np. dziewczyna nie widzi chociażby tego jak KK wpływa na całokształt to jak ona ma zrozumieć o czym Ty w ogóle mówisz. Daj se spokój z wierzącymi nie trzeba walczyć trzeba poczekać aż ze 2 pokolenia wymrą i będzie święty spokój co sie odwlecze to nie uciecze.

Jak przez 2000 lat wiara katolicka wpływała na ludzkość dlaczego ma teraz nie wpływać, ale niestety nie można generalizować, że wszyscy katolicy i księż są źli i trzba z nimi do gazu.
Tak samo można powiedzieć, że buddyz czy inne religie wykańczają ludzi czemu o ty nie wspominasz?

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-11, 23:26   

Brosik napisał/a:

Broń w dłoń i dołączajmy do giemula !! Sprzeciwmy się największej sekcie :D

to ja jeszcze teraz czekam na jakąś krucjatę przeciw Żydom i Arabom ... ciekawe kto pierwszy pójdzie podpalić meczet

prezesartur 

Wysłany: 2011-01-11, 23:27   

TNT napisał/a:
Ja uważam jedynie, że szczytem bezsensu było robienie pospolitego ruszenia 'BO TO KSIĄDZ'. Więc odpłyńmy na chwilę od tego. Wyobraźcie sobie to w ten sposób, że zamiast ksiądz wstawiamy 'ELEKTROMONTER'.

Wygląda śmiesznie? No właśnie!

Dla mnie to wcale tak śmiesznie nie wygląda bo z pierwszej szkoły z wykształcenia jestem elektromonter.

Ola_su 

Wysłany: 2011-01-11, 23:28   

giemul napisał/a:
Ola_su napisał/a:
..Czy mnie jako osobę też uważasz za taką mentalną zombi?

wybacz szczerość ale jesteś wzorcowym przykładem . Mądra i myśląca osoba a jeżeli podnosimy kwestię wiary jest zdominowana przez dogmat . Skąd znasz temat wiary ? Co wiesz o historii swojej religii ?

Ola_su napisał/a:
a to że uważasz się za świadomego to chyba nie dokońca jest prawda.

A co to jest świadomość ? Moja wynika z 20 kilku lat studiowania różnych aspektów religijności ( nie tylko katolickiej ) Może to mało ale uważam że jednak coś tam wiem , i nie tylko z lekcji religii ( na które chodziłem )

Jeżeli studiowałeś różne aspekty religi nie wiem czemu potępiasz tylko i wyłącznie kościuł katolicki, przecież każda religia to "opium dla mas"

prezesartur 

Wysłany: 2011-01-11, 23:31   

Ola_su nie twierdzę, że zła z Ciebie dziewczyna ale z okazji tego, że stuknęło Ci tyle postów co masz lat na tym zakończę swą myśl.

Odpowiedz do tematu