|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
lpt
svłowiec

Motocykl: sv1k/m620
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-01-15, 13:50
|
|
|
Chyba czegoś do końca nie rozumiem - mianowicie nastawienia. Są w tym kraju protestanci, prawosławni, katolicy, muzułmanie, krysznowcy itp itd. To, że mają taką a nie inna religię to po prostu ich sprawa - nie mieszam się w to czy to prawda czy nie, bo podstawą ich religii jest wiara ( chyba tak to szło ? ). Ich sprawa czy wierzą w baranka, kucyka, kota czy latające spagetti. Muzułmanin modli się x razy dziennie do allaha, i wierzy w mahometa co uciekł z mekki do medyny bo mu anioł tak powiedział - jego sprawa. I też kładą kase na meczety - ich sprawa.
To jest powód by nazwać ich "niemyślącymi" i że mają otworzyć oczy ? A kto powiedział że mają zamknięte ? Ludzie, ktorzy w to nie wierzą. Ale dlaczego oni akurat maja racje ? Bo tak sobie sami powiedzieli, bo nie zauważyli chyba nic co by potwierdzało ich pierwotną religię/wiarę. Perspektywa z punktu siedzenia.
Jak w tłumie nie widać przemawiającego, to znaczy że go nie ma ? Można nawet się pokusić o to, że jego głos jest nawet z kasety - spisek A jeśli ktoś przemawial do tłumu, a potem zostawił książkę (koran/torę/pismo czy coś ), to można uznać że go nie było ? Niestety tutaj jest potężna różnica czasowa, i wszystko zaczyna się opierać o wiarę słuchacza - czy ktoś na prawdę zostawił książkę na ambonie. I teraz należy sie upierać że kogoś nie było, bo ten co trzyma książkę jest ponad tym co słucha ? nie wydaje mi się by było jakiekolwiek kryterium prawdy słów słuchacza - na ogół kryterium prawdy nie ma, ale to odsyłam do śp. Kołakowskiego.
A teraz co do jasnej góry: ich cyrk, ich małpy . Chcesz jechać, to jedź, nie chcesz jechać, to nie jedź a nie narzekaj że "już nie rozdają darmowych big-maców". Jedź sobie tam gdzie rozdają. Pola przed jasną górą należą do tamtejszej parafii - chyba ich sprawa, że robią mszę, i nawet to w jakiej intencji. ( teraz na pewno argument, że kościół zabrał ziemię i inne sranie w banie... to jest właśnie znak, że argumentów powoli brak, i takie coś kwituje się popularnonaukowym "a w ameryce biją murzynów" )
Ktoś chyba nie rozumie idei działania kościołów - w przeciwieństwie do państwa, ustrój działający w kościele TO NIE DEMOKRACJA. Jak Ci nie pasuje, to idź podłubać przy szpeju - co się będziesz przejmować jakimiś klechami.
Osobiście to mnie to rybka czy msza jest za wioślarzy, murarzy czy ofiary tragedii smoleńskiej. Nigdy nie darzyłem ich wielką sympatią ( ofiary ), no ale jesli patrzeć na nich nie z perspektywy urzędu, ale zwykłych ludzi którzy też jak my mieli jakieś pasje zainteresowania, rodziny, nadzieje itp, to chyba mi ich żal - z resztą, komu nie...
Wiec zamiast wyładowywać swoje frustracje ze względu na jakąś tam religie - można to po prostu olać, a to za kogo jest msza na jg, i WIEEEELKIE oburzenie z tego powodu, w szczególności ludzi którzy raczej na mszę nie uczęszczają, chyba jest po prostu śmieszne |
_________________ ...jakaś idiotyczna sentencja o życiu, motocyklu, umieraniu, marzeniach, snach, miłości, wierze, nonkonformiźmie, krytyce władzy/opozycji, ulubionym zespole, artyście, czy żart strasburgera... |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-15, 16:29
|
|
|
| lpt napisał/a: | Chyba czegoś do końca nie rozumiem - mianowicie nastawienia.
To jest powód by nazwać ich "niemyślącymi" i że mają otworzyć oczy ? A kto powiedział że mają zamknięte ? |
Ale zrobiliście filozofię ! Czytajcie proszę całościowo moje posty a nie dorabiajcie fabuł do wyrwanych z kontekstu zdań ! Pisałem przecież że nie mam nic przeciwko imprezom dla Katolików czy Patriotów . Problem widzę w nazywaniu imprezy propagandowej w/w formacji mianem "Rozpoczęcie Sezonu Motocyklowego" . Jest to zwyczajne sprzedawanie ideologii , bo masa ludzi nie jest świadoma co zobaczy na miejscu ( jak ja z kumplami w zeszłym roku ) . Tyle i tylko tyle miałem na względzie pisząc o otwieraniu oczu !
Dlatego pierwszy raz na tym forum nie zgadzam się z Moderatorem , Mój post był na temat i nie powinien być usuwany . Został usunięty nie za merytoryke tylko słuszność sprawy . to błąd ! |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-16, 01:46
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | a przy kazdej najwazniejszej imprezie musi byc ksiadz z kropidlem. nie wazne czy sezon rozpoczynaja motocyklisci (wszyscy w tym niekatolicy) czy otwieraja autostrade (dla wszystkich w tym niekatolikow). | no bo kurde jesteśmy w polsce i skoro 90% deklaruje sie byc katolikami to idzie ksiądz u zydów nowe osiedla świeci kurwa rabin a u ruskich nową droge błogosławi pop a wyspe w ksztaucie palmy błogosławił muaa No stary wszedzie gdzie jest ludzie w coś wierzą Juz od prehistori tak było i trwa po dzis dzień i takim pieprzeniem tego nie ukrucisz tylko cisnienie sobie podnosisz
Widzisz dla jednych ta woda ma znaczenie, a dla Ciebie i innych nie ma wiec czym sie przejmujesz?? ze ksiadz przyszedł i wylał troche wody s kranu na nowiuski asfalt Rozumiem jak skurwiel wzioł by za to pieniadze co nie jest niemozliwe niestety....... ale tu sie nie wypowiadam to raczej temat do piwa a nei pod publike |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-16, 02:03
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Peter6969 napisał/a: | | .. okazało sie ze zamiast tradycyjnych wygłupów przyjechali normalni ludzie którzy zamiast palić gume czy walić z kominów poprostu przyjechali na najwiekszą impreze motocyklową |
Widzę ,że masz synek fest pojęcie o motocyklowych imprezach !
Swoją drogą nie dziwię się że ci się tam podoba . Ton twojej wypowiedzi niestety dość wyraźnie wskazuje jakiego jesteś wyznania . Najchętniej spaliłbyś mnie na stosie albo przynajmniej dał po ryju . Twój ksiądz byłby z ciebie ( naprawdę ) dumny , twój bóg już (chyba ) nie tak bardzo . No ale co tam , przecież to nie ważne . Ważne że mi pokazałeś gdzie jest moje miejsce i że nie jestem godzien aby być wśród was , lepsiejszych . Jesteś hipokrytą ( zaprzeczasz teoriom swojej "tolerancyjnej" wiary ), a ja nie lubię hipokrytów , ale szczerze życzę ci dobrej zabawy na tej "imprezie motocyklowej" , największej zresztą . |
hehehe giemul Ty chyba kochasz prowokować ludzi fakt co do imprezy to po byku ta impreze Z reszta nie wiem co sie tego słowa czepiliście najzwyklejsza masz na rospoczecie sezonu ani zlot ani impreza kto chce to pojedzie
choć swoja drogą giemul przy całej apostazji i niecheci do czornych nie moge zrozumiec i zzachodze w głowe jak to mozliwe i czy miało miejsce ze spodziewałeś sie czegoś innego na JG niz mszy |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-16, 03:17
|
|
|
| Peter6969 napisał/a: | | Czyli gratulacje widze ze byłeś tam pierwszy i ostatni raz i okazało sie ze zamiast tradycyjnych wygłupów przyjechali normalni ludzie którzy zamiast palić gume czy walić z kominów poprostu przyjechali na najwiekszą impreze motocyklową (to może tłumaczyć twoje utożsamianie sie z łajzą,która nie mogła sie tam odnależc ). |
Gratuluje kolego to ja Tobie boś pojechał teraz jak moszną po tarce do warzyw.
| magik napisał/a: | | No stary wszedzie gdzie jest ludzie w coś wierzą Juz od prehistori tak było i trwa po dzis dzień... |
Magik od prehistorii prawie po dziś dzień ludzie srali w lesie albo za chałupą i dup nie wycierali w końcu doszli do tego, że może jednak warto walić do dzbana i dupę po zabiegu podetrzeć. To się nazywa postęp. Z bogami to samo ich kres musi w końcu nadejść tak samo jak nadszedł kres chochlików i smoków a trwa do tej pory tylko dlatego, że jakiś spryciula wymyślił, że bogowie są niewidzialni i nie można udowodnić, że ich nie ma tak jak udało się udowodnić brak istnienia smoków i chochlików. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-16, 03:37
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Z bogami to samo ich kres musi w końcu nadejść | jak w mitologi germańskiej ragnarok musi nadejść hehe postep postempem widzialnosc niewidzialnosc prezez jak wyrzej napisalem my sobie w gronie rożowych mozemy o tym przy piwie pogadać a nie Tu z reszta juz kiedys gadalismy po nocy i znasz moje zdanie i co do KK to moge sie i nawet zgodzic z giemulem ale prosze Boga mi pod to nie podciagaj bo jak sie okaże ze wierze w Allaha to Ci zrobie dzihat hehehe |
|
|
|
 |
pacza

Motocykl: Jest w garażu
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-01-16, 07:56
|
|
|
Parę lat temu pracowałem u providera internetowego. Jednym z klientów jest klasztor, który zgłosił awarię-oczywiście sprawa super pilna. Podjeżdżamy na miejsce i wchodzimy do budynku przez garaż prowadzeni przez braciszka. W garażu oczywiście Superby i Octavie na alusach i z radiami CB. Było ich ok 8 sztuk. Awarię usunęliśmy szybko, a braciszek pędem do komputera i sprawdza jak mu idą aukcje na allegro. Przy wyjściu spotkałem jeszcze jednego braciszka, nieźle przypakowanego. Cieszył się właśnie, że jedzie na wycieczkę rowerową z młodymi parafiankami.
Ksiądz z mojej parafii ma romans z katechetką... Jeżdżą razem na narty w Alpy i robią jeszcze sporo ciekawych rzeczy. Najlepsze jest to, że nie kryją się z tym zbytnio.
Mam znajomego, który jest bardzo wierzący. . Bardzo dobrze zna pismo święte, chodzi na wszelkie możliwe msze, itp. Jest dobrym człowiekiem, chętnym do pomocy i wrażliwy na innych. Poszedł do seminarium (zostawił dziewczynę, studia). Wytrzymał tam 7 miesięcy. Powiedział, ze takiej obłudy i zakłamania nie widział wcześniej. Już nie chce być księdzem, bo to się kłuci z jego przekonaniami.
Uważam, że Bóg-jeśli istnieje, to nie potrzebuje pośredników. Nie potrzebuje całego tego majątku, przepychu, ogromnych świątyń i bandy kolesi w sutannach.
Jak tylko zniosą celibat, to bycie księdzem będzie najlepszą fuchą w Polsce. |
|
|
|
 |
ozzy39

Motocykl: GSXR 600 K2
Imię: Krzysiek
Wiek: 56 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 140 Skąd: Katowice Wnc .
|
Wysłany: 2011-01-16, 10:36
|
|
|
Zgadzam sie z kolegą , lepiej bym tego nie ujął ... |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-01-16, 10:51
|
|
|
| pacza napisał/a: | Parę lat temu pracowałem u providera internetowego. Jednym z klientów jest klasztor, który zgłosił awarię-oczywiście sprawa super pilna. Podjeżdżamy na miejsce i wchodzimy do budynku przez garaż prowadzeni przez braciszka. W garażu oczywiście Superby i Octavie na alusach i z radiami CB. Było ich ok 8 sztuk. Awarię usunęliśmy szybko, a braciszek pędem do komputera i sprawdza jak mu idą aukcje na allegro. Przy wyjściu spotkałem jeszcze jednego braciszka, nieźle przypakowanego. Cieszył się właśnie, że jedzie na wycieczkę rowerową z młodymi parafiankami.
Ksiądz z mojej parafii ma romans z katechetką... Jeżdżą razem na narty w Alpy i robią jeszcze sporo ciekawych rzeczy. Najlepsze jest to, że nie kryją się z tym zbytnio.
Mam znajomego, który jest bardzo wierzący. . Bardzo dobrze zna pismo święte, chodzi na wszelkie możliwe msze, itp. Jest dobrym człowiekiem, chętnym do pomocy i wrażliwy na innych. Poszedł do seminarium (zostawił dziewczynę, studia). Wytrzymał tam 7 miesięcy. Powiedział, ze takiej obłudy i zakłamania nie widział wcześniej. Już nie chce być księdzem, bo to się kłuci z jego przekonaniami.
Uważam, że Bóg-jeśli istnieje, to nie potrzebuje pośredników. Nie potrzebuje całego tego majątku, przepychu, ogromnych świątyń i bandy kolesi w sutannach.
Jak tylko zniosą celibat, to bycie księdzem będzie najlepszą fuchą w Polsce. |
Ujmując jednym słowem czarni zrobili sieczkę z mózgu ludziom w większym stopniu niż Komuna.Była to ucieczka społeczeństwa z jednej skrajności w drugą.
Lata zaborów i niewoli tkwią w społeczeństwie głęboko i chcąc nie chcąc oddając się pod opiekę Boga znalezli się w garsci czarnych.
Spotkanie w Częstochowie jest tego żywym przykładem,że ingerencja wkracza we wszystkie kręgi.
Mnie tam nikt nie zobaczy bo to nie moje "klimaty",ale piętnowanie postu Giemula jest żywym przykładem "tolerancji katolickiej" |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-01-16, 13:15
|
|
|
| posty giemula wroca na swoje miejsce. sprawa zostala juz wyjasniona. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-16, 13:45
|
|
|
| pacza napisał/a: | Ksiądz z mojej parafii ma romans z katechetką... Jeżdżą razem na narty w Alpy i robią jeszcze sporo ciekawych rzeczy. Najlepsze jest to, że nie kryją się z tym zbytnio.
Mam znajomego, który jest bardzo wierzący. . Bardzo dobrze zna pismo święte, chodzi na wszelkie możliwe msze, itp. Jest dobrym człowiekiem, chętnym do pomocy i wrażliwy na innych. Poszedł do seminarium (zostawił dziewczynę, studia). Wytrzymał tam 7 miesięcy. Powiedział, ze takiej obłudy i zakłamania nie widział wcześniej. Już nie chce być księdzem, bo to się kłuci z jego przekonaniami. | nie rozumiem cym tu sie emocjonować to normalka jakos nie robi to na mnie wrażenie za to przez taki wyglad spraw robi na mnie jeszcze wieksze wrażenie ze czaem naprawde trafi sie tam jakis człowiek z powołania ......dobra nie bede pisał elaboratów amen tak i hwatit |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-17, 03:20
|
|
|
| magik napisał/a: | jak w mitologi germańskiej ragnarok musi nadejść |
Magik nie trza żadnego ragnaroku wystarczy, że się znajdzie ktoś kto niczym Thor zacznie napier....ć swoim młotkiem czarnych i wybije ich do nogi bo na ragnaroku to trochę słabo byśmy skorzystali aż mi się z tego wszystkiego dwie gry komputerowe przypomniały. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-01-17, 10:34
|
|
|
| Dużo gadania mało roboty tyle Wam powiem, zamiast ciągle marudzić i obgadywać dlaczego nikt nie weźnie się do jakiegoś konkretnego działania? Skoro tak bardzo wszystkich drażni ten czarny świat to może zacznijcie działać zamiast jak stare baby tylko gdakać? Całe to pisanie w tym temacie przypomina mi naszą rewelacyjną polską politykę, dużo gadania zero działania o! |
|
|
|
 |
pacza

Motocykl: Jest w garażu
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-01-17, 10:51
|
|
|
| Ja mam gdzieś porywanie się z motyką na słońce. Nawet (nie)Rząd omija szerokił łukiem tematy kościelne. Po prostu trzeba poczekać aż wymrze pokolenie dewotów. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-17, 11:36
|
|
|
| soprano , mam ci wymieniać moje działania w tej branży ? Dam sobie spokój bo nie chcesz tego słuchać , uwierz mi . Napomnę ci tylko ,że w tym temacie samo sianie propagandy jest mocnym działaniem . Jeżeli swoim marudzeniem tutaj przynajmniej jedną osobę przybliżyłem do zwątpienia to to jest właśnie działanie . Podpalanie kościołów przynosi odwrotne skutki . Kurde , miałem już olać ten temat ale jakoś mi nie dajecie spokoju . A kysz ! Mary Nieczyste ! A KYSZ ! |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |