Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-14, 14:51   

Zenoo ale Ty ich bronisz. Żadni nieodpowiedni ludzie po prostu jeśli owiec chce wyemigrować to trzeba owca od tego odwieść raz, że zaniży statystyki dwa, że puki mamy go w garści jest szansa, że mu się odwidzi. Standardowa procedura czytałem o tym gdyż noszę się z takim samym zamiarem i ludzie często opisują podobny problem czyli spławianie brak kontaktu granie na zwłokę. Zenoo z tym powoływaniem się na pismo święte to pojechałeś po całości może lepiej by było powołać się na słowa jakie bóg wypowiedział do Mojżesza czy innego Abrachama na czarnym na pewno zrobi to wrażenie i ulęknie się gniewu boga o którym 80% księży dobrze wie, że gniewu boga można się tak samo bać jak troli w lesie czy syren na morzu. Jeżeli piszesz pismo to powołać a i owszem możesz ale na Art. 53 par.1 i 2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-14, 16:47   

Berni napisał/a:
ZENOO, Sprawę bardzo dokładnie przemyślałem i....

ok. sorry za amatora

prezesartur napisał/a:
Zenoo ale Ty ich bronisz. Żadni nieodpowiedni ludzie ....

nikogo nie bronię prezes, po prostu tam zdarzają się nieodpowiedni ludzie sporo częściej niż gdzie indziej, podobnie jak wśród nauczycieli (poza mną oczywiście) i lekarzy. przynajmniej dużo bardziej widać wszystkie wpadki....
generalnie to o czym pisze Berni to strach przed decyzją i nieznajomość przepisów a w efekcie konsekwencji własnej decyzji. masz racje, że to jest hipokryzja, która wyszłaby od razu gdyby tylko zwykli ludzie zaczeli dobrowolnie płacić podatki na kościól. to byłby zdrowy układ, poza tym że niejednemu księdzu skończyłyby się dożywotnie wczasy, ale może zostaliby wtedy tacy, do których cała ta dyskusja nie miałaby żadnego odniesienia. a tak to niestety możecie wszyscy bezkarnie na mnie w tym temacie naskoczyć, a ja nie mam jak sie obronić :D bo jak jest każdy widzi.
jest jeszcze jedna strona medalu, mianowice taka, że taki układ wielu ludziom pasuje, nie pisze tutaj o giemulu czy nawet Bernim bo oni są ŚWIADOMI, a o takich, którym wygodnie jest być "ateistą" bo skoro ksiądz w kościele pierdoli głupoty o polityce a to jest niezgodne z moim światopoglądem to wobec tego ja obrażam się na cały KK. jednocześnie zwalnia mnie to z innych "przykrych" obowiązków bycia wierzącym. a wiadomo że chodzi o lenistwo.
zresztą o czym my tutaj pieprzymy, sam wiesz jak jest bo juz kiedys gadalismy..
chyba skonczmy ten temat, do niczego nie prowadzi i powtarzamy tylko te same rzeczy, bez sensu.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-14, 18:56   

Benedykt XVI zobaczył, że zenoo chce zakończyć temat i dla podtrzymania dyskusji postanowił wydać decyzję o beatyfikacji JPII.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-14, 19:55   

średniowiecze całą gembą . Mnie to już tylko śmieszy . Cuda , gusła i zabobony .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-15, 01:18   

:( :I :( ;o :I :(

chamsin 

Motocykl: suzuki intruder 1400
Imię: Jurek
Wysłany: 2011-01-15, 10:04   

Czasami mam wrazenie ze niektorzy z Was pozamieniali sie na glowy a raczej Lby... To do komentarza niektorych panow.

ozzy39 

Motocykl: GSXR 600 K2
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2011-01-15, 11:35   

giemul napisał/a:
To święte krowy naszych czasów .
Zgadzam sie !! :>

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-15, 11:44   

mała* napisał/a:
Wierzyć w coś trzeba, bo łatwiej się z tym żyje, a czy to wiara w los będzie, Boga, Allaha, buddę, Mahometa, czy przeznaczenie- nie ma żadnego znaczenia. Ważnie żeby przede wszystkim być dobrym człowiekiem. Żeby każdego ranka móc spojrzeć na swoją facjatę w lustrze i uśmiechnąć się do niej. Żeby tam przegranej nie widzieć.

wszystko w temacie ;)

ozzy39 

Wysłany: 2011-01-15, 11:49   

Nie pojade na zlocik do Częstochowy bo wkór..ia mnie ta cała otoczka w tym Dysneylandzie dla katoli . Nie nawidze jak ludzie na pokaz walą tam w imie czego ?? :>

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-15, 12:14   

Niektorzy wierza lub chca wierzyc ze jak sie motocykl poleje woda (i to nie byle jaka bo ksiadz zrobil z niej "wode swiecona") to beda caly sezon szczesliwie jezdzic.

LEŚNICZY 
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-15, 12:48   

ozzy39 napisał/a:
Nie pojade na zlocik do Częstochowy bo wkór..ia mnie ta cała otoczka w tym Dysneylandzie dla katoli . Nie nawidze jak ludzie na pokaz walą tam w imie czego ?? :>

Byłem i nie warto :> , wielki spęd , jedyny plus jest taki że można sprawdzić chłodzenie silnika :D

chamsin 

Motocykl: suzuki intruder 1400
Imię: Jurek
Wysłany: 2011-01-15, 12:55   

Dzik napisał/a:
chamsin napisał/a:
Czasami mam wrazenie ze niektorzy z Was pozamieniali sie na glowy a raczej Lby... To do komentarza niektorych panow.

Proszę konkrety ... co jest powodem takiego Twojego myślenia.

Też nie jadę, bo kościół mam w ..., ale nie ludzi!

Paweł: "jedziesz do czestochowy na msze...., i przy okazji na otwarcie sezonu" Przeczytaj nagłówek tematu oraz strony internetowej...

To jest ROZPOCZĘCIE SEZONU MOTOCYKLOWEGO, a przy okazji zahaczysz o mszę! Na dobrą sprawę, można takie rozpoczęcie zorganizować wszędzie. Zjazd do Częstochowy jest już tradycją dla tego nikt tego nie zmieni.

Generalnie zirytowal mnie post Pana G.....I nie chodzi mi w cale o to czy ktos jest katolikiem czy nie (ja jestem ale mam w tej sprawie swoje zdanie i zaden ksiadz,biskup czy inny papiez nie narzuci mi swoich interpretacji pisma sw sam je przeczytalem i sam wiem co o tym myslec)czy jedzie do Czewy czy nie.Chodzi mi o wysmiewanie Rajdu Katynskiego.Rajd ten jest jak by zlozeniem holdu dla ludzi ktorzy oddali to co najcenniejsze(zycie)za nasza Ojczyzne notabene, ktora teraz nieodpowiedzialni politycy tlamsza,niszcza i rugaja Jej dobre i chwalebne imie(polecam scene targania flagi z godlem w filmie Dzien swira).Uwazam ze poprzez ten rajd i odwiedzenie miejsca ociekajacego krwia Polskich zolnierzy w malym stopniu oddamy im czesc, szacunek i honor za ich postawe i smierc z ktora witali sie wlasnie w tym katynskim lesie.I nie mieszajmy do tego prawicy czy lewicy Pisu czy Po.To jest nasza historia i tradycja i trzeba to szanowac.Albo sie jest patriota albo nie!

ozzy39 

Wysłany: 2011-01-15, 13:04   

Nie wiem czy zauważyłeś ale nie chodzi tu o naszych żołnierzy zamordowanych w Katyniu ... Nie mieszaj faktów . :>

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-01-15, 13:05   

Peter6969 napisał/a:
Ale nikt wam nie każe iść na msze.Jeśli w liturgi uczestniczy tam 1/4 przybyłych to jest wszystko.A jest to jedyna i niepowtażalna impreza na której jest tylu miłośników

Popieram. Od wielu lat tam jestem i pewnie jeszcze parę będę, ale nie na mszy tylko na rozpoczęciu sezonu. Czy przykładowo to, że jadę zwiedzić Rzym i Watykan oznacza, że od razu muszę się modlić i wierzyć w to? Jeżeli by tak było to jadąc zwiedzić jakąś np cerkwię również musiałabym odprawiać ich zabobony. Moim zdaniem nie ma co uogólniać.

ozzy39 

Wysłany: 2011-01-15, 13:08   

Jak teściowa uważa ... :D

Odpowiedz do tematu