Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-12, 21:18   

Kiedyś opowiem Ci historię kilku miedzianych dachówek pewnej pięknej parafii, może zrozumiesz B)

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-01-12, 21:19   

'''Albo na Medyków... '''

przyznaje racje, mialo byc medykow;p

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2011-01-12, 21:23   

TNT napisał/a:
Kiedyś opowiem Ci historię kilku miedzianych dachówek pewnej pięknej parafii, może zrozumiesz B)

Tez jestem cięty i nie cięty na czarne ale w dupie mam takie bzdurne tematy kończące na niczym.
Idzie 10 stopni ciepła i weekend tu trzeba myśleć a nie pierdołami sie zabawiać.
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-12, 21:25   

W sumie masz rację ;) Idę pomolestować magnesem podkładki zaworowe :P może w końcu wyskoczą ze szklanek, mechaniczne metody zawiodły :P

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-01-12, 21:54   

www.motoautostrada.pl

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-12, 23:38   

kurwa długo sie zastanawialem czy pisać ale pare postów bym chciał skomentować
wiec tak OLU
Ola_su napisał/a:

Jak już wcześniej napisałam czytanie ze zrozumieniem szfankuje.
Przykre!!!!!!
jak ktos przedstawia argumenty to piszesz jak wyzej a w innym miejscu
Ola_su napisał/a:

Z twojej wypowidzi wynika, że nigdy w twoim życiu nic takiego się nie wydażyło, żadna z tragedii którą wyminiłaś i dlatego nie dziwię się, że nie rozumiesz, ale nie ważne, nie chcesz nie jedź nie musisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oceniasz osoby których nie znasz, a skoro przeżyłas co przezyłaś jak sama piszesz to dalej mnie dziwi jak do tego mozesz porównać kradzież jak juz pisał
greenmack napisał/a:
do dzisiaj myslalem ze to forum normalnych ludzi i ze motocyklisci to tez w wiekszosci normalni ludzie ale jak teraz siedze i czytam te wypociny o jakims czarnym co mu lapka ktos podpie.... to mnie krew zalewa.

Kobieto ja ci proponuje pojechac do Katowic na ulice Chemikow do szpitala dziecięcego.

TAM DZIENNIE UMIERA JAKIES DZIECKO A NAWET PARE, JEDZ TAM Z TYM TWOIM CZARNYM I TAM SIE LACZCIE W BOLU Z RODZINAMI TYCH BIEDNYCH DZIECI CO ODESZLY A NIE PIEPRZ MI TU ZE Z POWODU ZAJUMANEGO LAPKA ROBICIE JAKIES PIELGRZYMKI, BO TO TYLKO LAPTOP I RZECZ NABYTA. A JAK TWOJEMU CZARNEMU TAK ZLE I TAK STRASZLIWIE CIERPI PO TAK PRZEOGROMNEJ STRACIE TO NIECH ZMIENI PRACE BO TO ON PRZECIEZ PRZYSIEGAL NA SWOJEGO BOGA -POMAGAC INNYM PRZEZ DZIELENIE SIE TYM CO MA, WSPIERAC LUDZI W CIERPIENIU I CO NAJWAZNIEJSZE PRZYSIEGAL CALKOWITE ODRZUCENIE PRZYWIAZANIA DO KASY, PRZEDMIOTOW I WSZELKICH DOBR TEGO SWIATA.
jedno małe sprostowanie dla kolegi kto slubuje ubustwo to slubyje w wiekszosci to są zakony i nie wszystkie napewno kameduli franciszkanie dominikanie natomiast Ci czarni Ci dziecezjalni w zyciu takiego slubu nie składaja Znam sie troche na tym :P takze możesz mi wierzyć :P uppsss moze innego słowa powinienem urzyć

zenoo musze powiedzieć ze lepiej bym nie ujoł szacunek, a i zdanie mam podobne co do ogołu
zenoo napisał/a:

ja chodzę do kościoła i daję z pełną świadomością na tacę, w dupie mam co sobie każdy o tym myśli - moja kasa więc mogę nawet zrobić z niej ognisko. i ksiądz tego laptopa kupił sobie z pieniędzy które dostał od ludzi, którzy chcieli mu je dać, bo nie ma takiego obowiązku. może też być tak, że dostał kasę od swojej matki albo brata i za to kupił. z tego też chcecie go rozliczać?
a odnośnie podatków to moje podatki idą na wasze zwolnienia L-4, na wasze bezrobocia i inne dziadostwa, które nasz wspaniały rząd jeszcze raczy fundować. ze wspólnej kasy. piszę świadomie NA WASZE bo ja nie chodze na L-4, nie leżałem w szpitalu od jakiś 30 lat ani nie jestem od 20 lat bezrobotny. i nie narzekam, że jesteście banda darmozjadów, których między innymi ja mam na utrzymaniu.
to nie do ciebie osobiście greenmack, ale jakoś tak wyszło po twoim poście ;)

przestańcie bić pianę o gówno, lepiej zastanówcie się jak wyjść z UE..
ale wszczególe to kurwa taca tacą ale wkurwia mnie taryfikator mszy i uroczystości msza co łaska ale kurwa nie mniej niz 50 slub co łaska nie mniej niz 500 za to bym im nogi z dupska powyrywał wiem to z praktyki na mojej parafi, a jakby to powiedział giemul mam najgorszych czarnych z czarnych bo mam tajna słozbe watykanu do zadań specjalnych czyli SJ niby zakon a skurwiele ale oni ubóstwa nie ślubują tylko posłuszeństwo papieżowi :P ale z giemulem nie bede wchodził w polemika ma swoje zdanie które choc radykalne dobrze rozumiem i w wielu kwestiach podzielam natomiast ja widzialem i widze druga strone tego medalu wiec przejdzmy do tematu UE albo jak sie z niej wykaraskać heheh to jest faktycznie ............

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-13, 07:55   

Uwazajcie !! ! bo nikt nie spodziewa sie hiszpanskiej inkwizycji !! :>
http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s

a tu tak bardziej serio.
http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html

ciekawe czy teraz ,skoro kk jest znowu w odwrocie, wymysli cos w rodzaju XI wiecznej inkwizycji.

edit:

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Cytat:
Włamywacze obrobili mieszkanie zastępcy komendanta głównego policji generała Waldemara Jarczewskiego - dowiedział się portal tvn24.pl. Ze służbowego mieszkania na Mokotowie, w pobliżu gmachu Komendy Głównej Policji zabrali mu laptopa oraz kilka innych rzeczy.

ironia losu co? bedziemy pocieszac generala?

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2011-01-13, 11:59   

tak po za konkursem:)
na jm bylo dzisiaj
http://www.joemonster.org...owac_na_miescie

gdzie konczy sie luksus a zaczyna boskosc:P

pogan 

Motocykl: Yamaha Vmax, HD Electra
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-01-13, 12:46   

Ojciec Dyrektor tym mercem raczej nie jezdził bo wozi dupsko jak nakazali w kolendzie
"przybieżeli swym Bentleyem pasterze..."

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-01-13, 16:30   

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1582608

'sąsiedzka przysługa! '

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-13, 18:29   

takie akcje to zwyczajny kryminał ! Normalnie każdy by poszedł siedzieć , ale Czarnego oczywiście na kolanach przeproszą na koniec i pojadą do niego z forum hodowców indyków go pocieszać za stres ! Zdecydowana większość Księży robi interesy ! ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ ! Maja takie fory i ulgi że nie macie pojęcia więc zwyczajnie głupotą by było z nich nie korzystać . A nawet jak przegną z przepisami ( co robią nagminnie ) to nic im się nie dzieje . To państwo w państwie ! Takie akcje jak ta z indykami to jeszcze mały pikuś ! No ale to przecież Księża , więc do stópek należy padać i broń boże nie patrzeć nawet w oczy , nie mówiąc już o formułowaniu jakichś zarzutów . To święte krowy naszych czasów .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Berni 

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-13, 19:27   

To i ja się wtrącę i opowiem Wam z czym borykam się już od dłuższego czasu.

Otóż mniej więcej w połowie ubiegłego roku postanowiłem dokonać aktu apostazji, jest to dobrowolne zrezygnowanie z członkostwa we wspólnocie kościoła rzymsko katolickiego, którego procedura jest jasno określona przez watykan. http://www.apostazja.pl/
Na początek zadzwoniłem do proboszcza parafii w której moi rodzice wyświadczyli mi tę niedźwiedzią przysługę i mnie ochrzcili. Zaraz po streszczeniu mojego problemu zostałem spławiony pod pretekstem urlopu na który się ów baca właśnie wybiera i nie za bardzo ma czas teraz się takimi sprawami zajmować, poprosił o ponowny telefon za miesiąc, kiedy to będzie bardziej dyspozycyjny...
Po upływie tego terminu ponownie skontaktowałem się z "wielebnym" który oświadczył mi że apostazji może dokonać jedynie proboszcz parafii w której aktualnie jestem zameldowany. Niezwłocznie skontaktowałem się z tym osobnikiem który po wysłuchaniu mnie stwierdził: " cóż z takim problemem to proszę się zwracać jedynie do pana boga bo ja takimi pierdołami się nie zajmuję..." ;/
Podirytowany, żeby nie powiedzieć wkurwiony (konkretnie) zaistniałą sytuacją wykręciłem nr. do kurii sosnowieckiej aby tam szukać pomocy i wskazówek. Dyżurny baca po wysłuchaniu mnie polecił napisać mi pisma do obydwu owczarni przesłane za potwierdzeniem nadania gdyż jak się wyraził wówczas sprawa będzie oficjalna i na pewno dostane odpowiedź co mam dalej począć. Wypisałem po 3 kroć dokumenty niezbędne do wystąpienia ze wspólnoty krk, poprosiłem o poświadczenie 2`ch świadków i przesłałem je jak w kurii kazano do obydwu parafii i jeszcze na wszelki wypadek do kurii. Po ok 2`ch miesiącach przyszła odpowiedź... tylko z kurii.
Z pisma pięknie opieczętowanego dowiedziałem się tyle co już wiedziałem czyli że z aktem chrztu muszę zgłosić się do parafii w miejscu mojego meldunku w której to proboszcz dokona niezbędnej adnotacji.... bla bla bla

Obecnie poza nerwami jestem jakieś 40 zł w plecy za znaczki (kuria odpowiedziała zwykłym listem za 1,55). Władny pan proboszcz tydzień temu był u moich rodziców z kropidłem i nie omieszkał dosyć agresywnie nawrzucać im czego to dopuszcza się ich syn. :angry
Na koniec polecił mojemu ojcu który jest po wylewie jak najczęstsze zażywanie ciała chrystusa gdyż jest to w jego sytuacji najlepsze lekarstwo a które on na jego życzenie zawsze chętnie dostarczy. Zabrał kopertę i poszedł.

Niestety na skurwysynów nie ma bata! Państwo w państwie, robią co chcą a szary człowiek nic absolutnie nie jest w stanie im zrobić :(
Po uzyskaniu aktu chrztu mam zamiar wybrać się do w/w bacy i spróbować załatwić sprawę jak kuria poleciła. Mam nadzieję że starczy mi nerwów...

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-13, 19:37   

kolega z tego forum załatwia obecnie całą procedurę , na pewno czyta ten temat i napisze ci PW jak i co .

Ja przechodziłem to ponad 20 lat temu . Dodatkowo chodziłem wtedy w starej zniszczonej skórze z dzinsową kataną z naszywkami metalowych kapel i nosiłem długie tłuste włosy :D Czujesz jaki był odbiór mojej osoby przez pasibrzucha ? Traktował mnie gorzej niż gówno na bucie ( to taka katolicka forma miłości ) . Bardzo się zdziwił jak taki wszarz zaczął mu dość merytorycznie wytykać to i tamto . Było ciekawie . W każdym razie zastanawiam się czy nie zrobić tego jeszcze raz wg obecnych zasad żeby mieć absolutną pewność że się wypisałem z klubu baranków bożych .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-14, 09:34   

Berni napisał/a:
To i ja się wtrącę i opowiem Wam z czym borykam się już od dłuższego czasu.

Berni.. może trafiłeś po prostu na palantów, nieodpowiednich ludzi w nieodpowiednich miejscach? takich znajdziesz wszędzie- w urzedach, w Erze, w Stalexporcie, w rządzie, Sejmie, a nie tylko na plebanii.
twoja relacja jest jednostronna, więc może wziąłeś sie do sprawy jak amator to też tak cie traktują, może spróbuj - jeśli tak bardzo ci zależy - napisac pismo z podaniem przepisów o które się opierasz (Pismo Święte: Ewangelia wg św. Jana 3:16; List św. Pawła do Rzymian 10:9-10). - normalnie jak się pisze pismo do urzędu - z naciskiem na swoją wolną wolę jako cżłowieka, że chcesz się wypisać z listy katolików albo coś w ten deseń, że jesteś do gruntu złym czlowiekiem i przynosisz wstyd swojej parafii - argumentowac można przecież na parę sposobów, pod spodem możesz dopisać w załącznikach komu jeszcze wysyłasz swoje podanie więc np. Ben XVI, Città del Vaticano Roma Italy, Sekretariat Prymasa Polski:ul. Kanclerza Jana Łaskiego 7 62-200 Gniezno... po takich załącznikach, jeśli znasz hierarchię w KK twój probosz musi odpowiedzieć , możesz zaznaczyć w pismie do niego, że jeśli nie zrespektuje w/w przepisów to się poskarżysz gdzie trzeba..
możesz również skłamać, pisząc ze żenisz się z Arabką i jej rodzina w imię miłości wymaga od ciebie, żebyć przeszedł na Islam - chyba nie jest dla ciebie problemem że ocyganisz księdza?
nie wiem czy życzyć ci powodzenia, ale skoro jesteś uparty :>

Berni 

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-14, 14:22   

ZENOO, Sprawę bardzo dokładnie przemyślałem i bardzo dokładnie się przygotowałem, więc nie zarzucaj mi amatorszczyzny. Na każdym kroku postępowałem zgodnie z wytycznymi które oni sami ustalili. W moim poście jest napisane że zwróciłem się do przełożonych proboszcza czyli do kurii, nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia. Sprawę po prostu olał. A kłamać nie mam zamiaru bo to jest "ich" domeną.
Pozdro B)

Odpowiedz do tematu