|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-12, 12:57
|
|
|
| soprano napisał/a: | No toś Zenoo dolał oliwy do ognia toż teraz dopiero się burza rozpęta |
ja uważam, że dyskusja właśnie umiera, bo po tym co napisałem to już nie ma sie do czego przypierd**ić |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-01-12, 13:21
|
|
|
i tu sie z Toba zenoo calkowicie zgadzam, takie podejscie jak Twoje dla mnie w 100% akceptowalne i lata mi to ile kto daje na tace czy nie.
Chodzi nam( ludzie innej wiary lub ateisci) oto aby w koncu ta czarna szarancza przestala mieszac ludziom we wbach i robila z nich fanatykow czego przykladem byli ci popapracy broniacy gałezi w Warszawie oto aby przestali sie czarni mieszac w polityke oto aby kazdy czlowiek mial wolnosc wyboru wiary swego dziecka oto aby oddali ci czarni zlodzieje ziemie i nieruchomosci co bez zadnego prawa dostali od panstwa po upadku komuny, chodzi nam o takie sprawy i wiele temu podobnych i nie mieszaj w to prosze dawanie czy nie dawanie na tace bo to akurat calkiem inna sprawa-twoja kasa twoja brocha.
chcecie sobie wierzyc to sobie wierzcie, nikt wam tego nie zabrania ale dajcie do cholery taka samą wolnosc tym co maja troche inny pomysl na zycie.
Skoro są tu tacy bardzo brąniacy tej wiary to prosze ich o zapoznanie sie z historją tego najwiekszego biznesu na swiecie i potem mozemy wasze opinie i przekonania porownac z faktami bo tak jak napisal giemul to niewyglada tak rozowo jak sie troche liznie tego tematu |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-12, 13:57
|
|
|
| zenoo napisał/a: | ... żadnych innych instytucji czy organizacji kościelnych więc znowu nie płacicie na KK. wychodzi, że jedyną kasą którą płacicie na Kościół (ogólnie na religie) jest jakaś część waszych podatków (i to tylko ci którzy pracują). więc o co ten raban większości zdeklarowanych antyklerykałów??
|
- wiesz ile KK wyciąga co roku z budżetu tego kraju
- wiesz jakie zasady prowadzenia interesów obowiązują firmę KK w tym kraju
- wiesz ile nieruchomości dostał i nadal dostaje KK za bezcen
- masz świadomość że nie tylko pieniądze są w tej zabawie ważne
- wiesz co to jest Konkordat
Forsa z tacy to pryszczyca , ułamek kasy który KK wyciąga od ludzi ! Ja prowadzę kilka działalności i mega mnie wkurwia to jak robi to samo KK . Ja muszę to i sramto a KK nie musi NIC ! Pranie mózgów dzieciom od najmłodszych lat to największy problem ! Społeczeństwo w ogóle nie jest uświadamiane religijnie . Kościół wkłada jedynie do głów dogmat i wymaga bytności na imprezach . Marudzenie o edukacyjnej roli kościoła to mit ! Że tak jest wystarczy popatrzeć sobie do okoła , jak jest chociażby z przestrzeganiem zwykłego dekalogu Marnie ! Teraz Konkordat .To ustawa która mocno wasalizuje Polskę wobec Watykanu . KK może praktycznie wszystko , nie ma nad nim żadnej kontroli ! W państwie mieniącym się suwerennym i demokratycznym to NIEDOPUSZCZALNY SKANDAL zwyczajnie .
Jest jeden wielki plus naszych czasów i jakaś nadzieją na poprawę . Po rządach PO raczej dojdzie do władzy w Polsce Lewica ( jest to już inna partia , z PZPR mająca mało wspólnego ) . Ja tam lewicowcem żadnym nie jestem , żeby nie było , ale pewne aspekty popieram . Kościołowi się mocno uwali jak oni dojdą do władzy , bo już są gotowe ustawy i rozwiązania . Zobaczycie jaki będzie lament z ambon że się im wyrywa złoto z sygnetów . Najwięcej ryczy o złodziejstwie złodziej ! |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-01-12, 14:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-01-12, 14:04
|
|
|
| kolego giemul, to ze dojdzie lewica do wladzy chyba niczego nie zmieni, przez ponad 2 tys lat dopracowywali czarni swoj i biznes i watpie aby dali sobie z nimi tak szybko rade, chyba na takie zmiany zasciankowa jeszcze nie jest gotowa i to moze potrwac i napewno dluzej niz jedna czy 2 kadencje lewicy........ |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-12, 14:21
|
|
|
| mam świadomość problemu . Ale już zerwanie konkordatu dużo zmieni . |
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-01-12, 14:26
|
|
|
pamietaj ze czarni sie dogadaja z kazdym, czy to bedzie sld, po czy pis.
robia to od tysiecy lat i sa w tym calkiem niezli a jak sypną troche z woreczka nowej wladzy to bedzie ta nowa wladza skakala jak im zagraja.
Za komuny tez sie dogadali z czerwonymi i jakas przezyli wiec mysle ze postkomunistow sie oni chyba nie boją.... |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-12, 14:29
|
|
|
| giemul napisał/a: |
- wiesz ile KK wyciąga co roku z budżetu tego kraju
- wiesz jakie zasady prowadzenia interesów obowiązują firmę KK w tym kraju
- wiesz ile nieruchomości dostał i nadal dostaje KK za bezcen
- masz świadomość że nie tylko pieniądze są w tej zabawie ważne
- wiesz co to jest Konkordat
Forsa z tacy to pryszczyca , ułamek kasy który KK wyciąga od ludzi ! Ja prowadzę kilka działalności i mega mnie wkurwia to jak robi to samo KK . Ja muszę to i sramto a KK nie musi NIC ! Pranie mózgów dzieciom od najmłodszych lat to największy problem ! Społeczeństwo w ogóle nie jest uświadamiane religijnie . Kościół wkłada jedynie do głów dogmat i wymaga bytności na imprezach . Marudzenie o edukacyjnej roli kościoła to mit ! Że tak jest wystarczy popatrzeć sobie do okoła , jak jest chociażby z przestrzeganiem zwykłego dekalogu Marnie ! Teraz Konkordat .To ustawa która mocno wasalizuje Polskę wobec Watykanu . KK może praktycznie wszystko , nie ma nad nim żadnej kontroli ! W państwie mieniącym się demokratycznym to NIEDOPUSZCZALNY SKANDAL zwyczajnie .
Jest jeden wielki plus naszych czasów i jakaś nadzieją na poprawę . Po rządach PO raczej dojdzie do władzy w Polsce Lewica ( jest to już inna partia , z PZPR mająca mało wspólnego ) . Ja tam lewicowcem żadnym nie jestem , żeby nie było , ale pewne aspekty popieram . Kościołowi się mocno uwali jak oni dojdą do władzy , bo już są gotowe ustawy i rozwiązania . Zobaczycie jaki będzie lament z ambon że się im wyrywa złoto z sygnetów . Najwięcej ryczy o złodziejstwie złodziej ! |
1. odnośnie samych liczb giemul - nie mam pojęcia, jeśli ty masz to je nam tutaj przybliż. prosze cie też, zebyś podał równocześnie ile kasy z wspólnych podatków idzie na UE, ile kasy idzie na partie polityczne i jaki to jest ułamek kasy płaconej na KK... politycy również gówno robią, mieszając przy tym ludziom w głowach.
2. odnośnie nieruchomości - każdy właściciel ma prawo zwrócić się o oddanie swojej nieruchomości, jeśłi została mu ona bezprawnie zagarnięta. to że nie zawsze odbywa się to zgodnie z prawem i wsród księży wyłazi wtedy ponad miarę chamstwo to nie nowina, w końcu księża to też a może przede wszystkim ludzie, też ubolewam nad faktem że wielu z nich tego nie dostrzega albo nie chce dostrzegać. a natury ludzkiej nie oszukasz
3. wiem co to jest Konkordat i wiem, że nie wszystkie jego punkty mi odpowiadają, wiele rzeczy jest złych.
ale wiesz co to jest NATO, wiesz o bazach amerykańskich w Polsce i wiesz o tym, że układ wymaga od nas wielu poświęceń, które tez nam się nie podobają a które jednak spełniamy. Amerykanie podobnie jak księża są wyłączeni spod polskiej jurysdykcji.
wiesz co to jest UE i wiesz ile kasy od nas ciągną, nie jest prawdą, że Unia więcej daje niż my płacimy składki. w obecnej chwili więcej płacimy niż wykorzystujemy dotacji - ja się pytam Z JAKIEJ RACJI??
4. odnośnie lewicy i szykowanych ustaw antyklerykalnych - wszystko ma swoje dobre strony, byle nie przeginać, może jednak jakimś efektem domina będzie to, że wtedy księdzem zostanie gość, który czuje powołanie i tak dalej a nie leń, któremu sie wydaje, że jak skończy seminarium i pójdzie na parafię to zacznie wygodne i bezstresowe życie.
5. w kwestii stricte samej wiary - nie wypowiadam się na ten temat, znam twoje zdanie a ty znasz moje, za bardzo cie lubie żeby z takiego błahego powodu się tutaj kłocić. zostańmy przy tym, że każdy wierzy w co chce, bo ma do tego prawo.
i najważniejsza sprawa : tak wszyscy narzekacie na uogólnienia, których często jesteście ofiarami jako motocykliści.
sami robicie dokładnie to samo : ksiądz = czarny = zły |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-01-12, 15:16
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | a odnośnie podatków to moje podatki idą na wasze zwolnienia L-4 |
zenoo, kliknij pls na link w mojej sygnaturze.
ps. jankowski juz nie zyje. |
|
|
|
 |
DragstaR1
Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
|
Wysłany: 2011-01-12, 15:18
|
|
|
| NIECH NAM ZYJE |
_________________ byndzin, czeladz,sosnowiec, dombrowa tam sie dziecku urywo gowa! |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-12, 15:27
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: |
ps. jankowski juz nie zyje. |
faktycznie... za to dalej żyje jego mit bogacza i ze 100 jego naśladowców, niestety. |
|
|
|
 |
Pajda
Motocykl: BiaÂło, czerwono, niebieski
Imię: PaweÂł
|
Wysłany: 2011-01-12, 15:53
|
|
|
| Księża na księżyc ! |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-01-12, 17:06
|
|
|
| zenoo napisał/a: |
1. odnośnie samych liczb giemul - nie mam pojęcia, jeśli ty masz to je nam tutaj przybliż. |
Mało osób wie, że w Polsce każdy obywatel obowiązkowo płaci 1,04% podatku dochodowego na Kościół. Najwięcej kosztuje nas nauka religii- około 1,5 mld zł rocznie. Kościół, wymusił w 1990 r. wprowadzenie religii do szkół (była to wajcha , instrukcja zamiast ustawy ) .KK zapewniał że za katechezę nie będzie brał pieniędzy a bierze . Konkordat przypieczętował to bezprawie dokonane przez ministrów Samsonowicza i Radziwiłł. Kilkadziesiąt milionów zł rocznie łożymy z państwowej kasy na katolickie uczelnie. Prawie 100 milionów zł rocznie (670 mln zł od 1998 r.) na Fundusz Kościelny, który powinien być zlikwidowany, gdyż Kościół otrzymał od państwa więcej niż skonfiskowano ustawą z 1950 r. (ok.165 tys. ha). Ponad 80 mln zł rocznie stanowią dopłaty bezpośrednie dla tego największego w Polsce obszarnika. Nie ma oficjalnych informacji , ile kasy bierze Ordynariat Polowy i masa kapelanów , choć to kropla w morzu w porównaniu ze startami budżetu z tytułu zwolnień podatkowych i celnych. Miliony złotych przekazują Kościołowi państwowe przedsiębiorstwa i spółki Skarbu Państwa, samorządy województw, miast i gmin. Suma sumarum co roku dajemy KK około 5 miliardów zł , nie licząc prywatnych datków.Tak dla zobrazowania to daje ponad 13 000 000 zł dziennie ! Fajnie nie ? A kwota ta rośnie co roku o wskaźnik inflacji . Stać Polskę na to Pozostawiam to bez komentarza .
| zenoo napisał/a: | | prosze cie też, zebyś podał równocześnie ile kasy z wspólnych podatków idzie na UE |
porównujesz pasożytnictwo ( KK ) do symbiozy ( UE , NATO ) , to jednak pewna różnica .
2. odnośnie nieruchomości - każdy właściciel ma prawo zwrócić się o oddanie swojej nieruchomości |
po pierwsze KK dostał juz znacznie więcej niż mu odebrano , a nadal dostaje . Po drugie -zagłębij się trochę jak te grunty kiedyś wpadały w ręce KK . To bardzo ciekawe historie , kryminał przy tym to lekka literatura - zapewniam cię . Myślisz że KK kupował kiedykolwiek ziemię Tego już Czarni nie podnoszą bo to było dawno , i nieprawda . Zawsze mnie ciekawi gdzie oni widzą tą granicę , co było dawno a co nie .
| zenoo napisał/a: | | .. w końcu księża to też a może przede wszystkim ludzie... |
i najważniejsza sprawa : tak wszyscy narzekacie na uogólnienia, których często jesteście ofiarami jako motocykliści.
sami robicie dokładnie to samo : ksiądz = czarny = zły |
podnosiłem to już kilka razy . To żadne generalizowanie , to fakt . Albo ktoś jest żołnierzem , pracownikiem , członkiem itp , albo nie jest . Ksiądz jest po pierwsze pracownikiem Watykanu i dlatego jest ( u mnie ) pod pręgierzem . Czy tak trudno to zrozumieć Może być nawet ludzki , czuły , miły , motocyklowy nawet ! Ale przede wszystkim jest Księdzem i robi księżowska robotę .
znam twoje zdanie a ty znasz moje, za bardzo cie lubie żeby z takiego błahego powodu się tutaj kłocić. zostańmy przy tym, że każdy wierzy w co chce, bo ma do tego prawo.
|
podpisuję się pod tym bezdyskusyjnie w 100% |
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-12, 21:09
|
|
|
| Pajdor napisał/a: | | Najbardziej z tego tematu podobało mi się "Bóg tak chciał" |
TEŻ prezes pozamiatał, i to aż pod dywan xD
| greenmack napisał/a: | | Kobieto ja ci proponuje pojechac do Katowic na ulice Chemikow do szpitala dziecięcego. |
Albo na Medyków...
Nie popieram świętej wojny jaką prowadzi Giemul, ale tak się składa, że nie sądzę, że jest jakimś fanatykiem, którego w podstawówce ksiądz dotykał tam gdzie jest 'zazu', lecz przedstawia bardzo konkretne argumenty. Religia jest wiarą, tylko i wyłącznie, i tym powinna pozostać. |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-01-12, 21:10
|
|
|
| Ja pier.le jakie Wy macie problemy.....to mało ma takie. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |