Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy.
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-30, 18:32   

prawda jest taka ze jest i bedzie nas coraz wiecej. w kocnu i syn czy wnuk tej piguly bedzie jezdzil. dopiero wtedy zmieni zdanie. dopiero wtedy uslyszy jak bola teksty jej kolezanek po fachu.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-30, 18:53   

Znam 2 dziewczyny ktĂłre teraz pracujÂą jedna chyba w gazecie wyborczej druga w TVP Katowice. MoÂże bym siĂŞ tam zorientowaÂł czy by siĂŞ coÂś nie daÂło wykoÂłowaĂŚ z jakimÂś artykuÂłem czy czymÂś. Hmmm ?

Hajabuza 

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-07-30, 18:57   

Jak juz mowilam, niech ta smierc nie idzie na marne!
Walczyl o autostrade to ja powalcze o to, zeby zadna rodzina nie uslyszala czegos takiego jak ja o swoim mezu, synu czy kochanku!

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 19:05   

zenoo napisał/a:
nie ma...
ale jest rzecznik praw konsumenta, jest NFZ, jest parê innych instytucji w³¹cznie z internetem, TV i pras¹ do których mo¿na dotrzeÌ i opisaÌ co siê prze¿y³o w szpitalu w Tychach, wymieniÌ z imienia i nazwiska Pani¹ PiePielegniarkê, Pana Ordynatora i Pana Lekarza i opisaÌ jacy ludzie tam lecz¹ i co soba reprezentuj¹. mo¿e Pan Lekarz poza "leczeniem" w szpitalu prowadzi równiez prywatn¹ praktykê - reklama jego chamstwa klientów mu nie przysporzy, mo¿e Pani PiePielêgniarka po opisaniu w gazecie i jakimœ programie w TV nie dostanie premii przez 3 miesi¹ce, niby nic ale jednak trochê po
kieszeni bije, jeÂśli jej to nie zmieni to moÂże zahamuje jej znieczulicĂŞ....

noo najlepiej byÂło by miec nie wiem jakies nagrania z dyktafonu albo cos zeby ich za dupy pobrac no ale Âło to bedzie cieÂżko i medzia zainteresowaĂŚ to...... fakt moÂże i walka z wiatrakami ale lekarzÂą teÂż mozna uprzykrzyc zycie choĂŚby blokowaĂŚ im wyjazd ze szpitala :P hehehe ale jedno moÂżna skoro PchÂła zaÂłozyÂł portal spoÂłecznoÂści motocyklowej slÂąska to niech to sie do czegos przyda umiescic tam artykuÂł o traktowaniu skarge Hajki ewentualna odpowiedÂź i linka wszedzie wszystkim wysyÂłaĂŚ jak Âłancuszki na gg :)

keyti napisał/a:
bo suke zabije goÂłymi rencami.

teÂż bym tak zrobiÂł tylko wiesz zatÂłuczesz suke a idziesz siedzieĂŚ za czÂłowieka :(

PS dzieki maÂła* za uznanie niestety chyba nikt inny tak nie uwaÂża :I

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 19:12   

magik napisał/a:
...... fakt moÂże i walka z wiatrakami ale lekarzÂą teÂż mozna uprzykrzyc zycie choĂŚby blokowaĂŚ im wyjazd ze szpitala

mo¿na te¿ w ramach misji chodziÌ dziennie i spuszczaÌ im z kó³ powietrze i do³¹czaÌ kartkê za kogo to rewan¿....
nie magik, raczej nie tak, w tym wypadku trzeba znaleŸÌ sposób ¿eby dodupiÌ raz a konkretnie ¿eby zabola³o, a nie chwilowo uprzykrza³o ¿ycie.
i sprĂłbowaĂŚ dotrzeĂŚ ze sprawÂą do jak najwiĂŞkszej iloÂści osĂłb...

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 19:16   

no wiem tyle ze narazie jak nie mam pomysÂłu :(

MarekG 
:) :P

Motocykl: XJ600
Imię: Marek
Wysłany: 2010-07-30, 20:10   

chyba napisanie skarg nie pomoÂże jak zwykle pod dywan zamiotÂą, ale jedno jest pewne tak jak mĂłwi Justyna trzeba powalczyĂŚ o dobre imiĂŞ Marka [*], a przy okazji o nasze.

KaÂżda forma rozpowszechniania naszego wizerunki na + jest dobra, media Tv+gazeta + wszechobecny internet musimy to tylko dobrze wykorzystaĂŚ.

Mnie nasuwa siĂŞ jeszcze jedno pytanie kto dalej pociÂągnie temat Autostrady??

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-07-30, 20:44   

Ar2rM napisał/a:
nich kazdy kto spowoduje wypadek po pijanemu tak sie zachowa to raz dwa pozbedziemy sie plagi pijanstwa z drog.

MoÂże to zabrzmi co najmniej prowokacyjnie, ale dla mnie, to co tu powiedziaÂłeÂś brzmi dokÂładnie tak samo jak teza, Âże kaÂżdy z nas to dawca - czyli plaga na motorach... Sorry ale nie o to tu chodzi Âżeby siĂŞ powiedzmy wieszali, ale o to Âżeby NIE WSIADALI DO PUSZEK PIJANI! To trzeba zmieniĂŚ a nie rzucaĂŚ hasÂłem "spowodowaÂłeÂś wypadek, oto twĂłj hak i sznur".

Co do "udu**enia" tych sqr**nów w szpitalu: co powiecie na POLSAT czy te¿ TVN? Oni maj¹ te programy typu "UWAGA" w³a¿¹ w bagno z ukryt¹ kamer¹ i nagrywaj¹ co i jak. Mo¿na ich napuœciÌ... Ewentualnie TVN TURBO i "Turbo Kamera" czy "Raport".
Ostatnio zmieniony przez Pure_Evil 2010-07-30, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 21:01   

mo¿na wzi¹Ì kamerê do szpitala i schowaÌ gdzieœ, albo jak magik chyba pisa³ : jakiœ dyktafon albo cos podobnego. trzeba by ¿eby rodzina drugiego poszkodowanego te¿ siê zaanga¿owa³a (jesli oczywiœcie juz tego nie robi¹) i nagraÌ co tam siê dzieje w czasie opieki nad chorym.... mo¿e znajd¹ siê inni poszkodowani, którzy w tym szpitalu te¿ uzyskali podobn¹ "serdeczn¹ pomoc", jeœli ma ktoœ tam znajomych to mo¿e w ten sposób dotrzeÌ do informacji, kto i kiedy tam le¿a³, prezes mo¿e zainteresowac kole¿anki dziennikarki - jest parê opcji tylko ktoœ to musi koordynowaÌ i g³ówny strza³ powinien chyba iœÌ od rodziny a nie z forum.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-30, 21:17   

kamera swoja droga ale jezeli znajda sie wsrod nas ci ktorzy tego doswiadczyli to moze znajdzie sie paragraf na zaniedbywanie obowiazkow sluzbowych.

po szlifie poszedlem profilaktycznie na badania do piekarskiej urazowki. tez uslyszalem teksty typu "kolejny motocyklista".

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-30, 21:41   

Zenoo ja mogĂŞ siĂŞ zakrĂŞciĂŚ ale to musi byĂŚ pewne bo nie gadaÂłem kilka lat wiĂŞc jeÂśli mam siĂŞ przypomnieĂŚ to pasowaÂło by Âżebym nie wyszedÂł na idiotĂŞ.

Piotr Dudek 

Motocykl: CB250K0
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-07-30, 22:10   

Ar2rM napisał/a:
Hajabuza napisał/a:
po poiatkowej libacji bo mial tendencje spadkowa alkoholu we krwi

to nic nie zmienia ale wiele wyjasnia. mogl byc nieswiadomy tego co robi. a jak juz zrobil - poniosl tego konsekwencje.nich kazdy kto spowoduje wypadek po pijanemu tak sie zachowa to raz dwa pozbedziemy sie plagi pijanstwa z drog.

z drugiej strony po tym wypadku coraz bardziej mysle o kupieniu alkomatu. nie raz rano po imprezie trzeba wyjechac a nie wiadomo czy juz mozna.

ps. hajka - jak znasz personalia tej kobiety to mi je podaj. czsto spotykam dyrektora tego szpitala to dowiem sie o co chodzi.

S³u¿ê chêtnie w imiê dobrej sprawy - ten pseudolekarz to dr Aleksandra Ornowska.
Z takim podejÂściem do pacjenta niegodna wynosiĂŚ peÂłne kaczki w szpitalu.
Taki ÂśmieĂŚ uzyskaÂł dyplom za pieniÂądze z naszych podatkĂłw.
Nie wierzĂŞ aby jej przeÂłoÂżony chciaÂł rozmawiaĂŚ na jej temat.

tasiu 

Motocykl: CB 500
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-07-30, 23:06   

Jedno jest pewne, trzeba COÂŚ zmieniĂŚ, szansa jest. JeÂśli ktoÂś ma jakiÂś konkretny pomysÂł, to moÂżna go tu przedstawiĂŚ. Takie podejÂście sÂłuÂżby zdrowia do PACJENTA mnie po prostu WKURWIA. SzczeliĂŚ w pysk to za maÂło

ZbyszekPiw 

Motocykl: Honda VTX 1300c
Imię: Zbyszek
Wysłany: 2010-07-30, 23:54   

tasiu napisał/a:
SzczeliĂŚ w pysk

tasiu to samo pomyœla³em - po prostu podejœÌ i szczeliÌ w pysk na opamiêtanie.

Nic innego mi nie przychodzi do gÂłowy.

model 

Motocykl: Kawasaki GTR1000, Yamaha FJ 1200
Imię: Jerzy
Wysłany: 2010-07-31, 07:13   

Hajabuza napisał/a:
ByÂłam dzisiaj po raz pierwszy po Âśmierci Marka w szpitalu u drugiego poszkodowanego.
Temat zszedÂł zupeÂłnie na jakieÂś inne tory wiĂŞc poruszĂŞ znowu problem, ktĂłry mnie dziÂś totalnie wyprowadziÂł z rĂłwnowagi.

PielĂŞgniarka podchodzÂąc do pacjenta (poszkodowanego) mĂłwi- kompletnie Cie nie ÂżaÂłuje, dobrze, Âże tamten zmarÂł. Kolejnego wariata mniej. Nie mysl, ze ebdziemy sie z Toba tu cackac bo najchetniej byÂśmy Ci tu zdrowÂą nogĂŞ zÂłamaÂły Âżeby tylko mniej was byÂło.
Wy wszyscy "motorzyÂści" jestescie psychopatami naleÂży was eliminowac a nie leczyc. Zajmujecie tylko miejsce w szpitalu.
A za jazde na 1 kole to i tak poniosleÂś za maÂła karĂŞ, tamtemu dostaÂło sie an co zasÂłuÂżyÂł.

W ciagu tych kilku tygodni nikt z personelu nie zwrocil sie do niego po imieniu, nazwisku czy chocby nazwal go pacjentem. Jest zlem koniecznym, pietnowanym przez pielegniarki bedace na dyzuze.

Myslalam, ze tylko ja trafilam na pania "doktor", ktora ucieszyl zgon Marka i ze taka jest specyfika oddzialu an ktĂłrym zmarl, ale dzis stwierdzilam, ze wszyscy motocyklisci, dokladnie wszyscy sa wrzuceni do 1 wora, do ktorego trzeba przywiazac kamien i wrzucic do rzeki!

Nikt, kompletnie nikt nie liczy sie z tym co sie stalo, jak sie stalo. Szpital "nosi zalobe" po facecie, ktory przez nich odebral sobie zycie. Nie traktuja go jako goscia jadacego po poiatkowej libacji bo mial tendencje spadkowa alkoholu we krwi ale jako ofiare jadacego czy jak niektorzy pisza zapierdalajacego motocykla.

Jesli bde musiala udostepnie na kazdym forum jak i za posrednictwem mediow fakty i zdarzenia ktore mialy miejsce 104.07.2010 roku ok 1h przed smiercia Marka.

Bo latwo jest cos uslyszec, cos dopowiedziec, komus cos doszyc - najtrudneij przyznac sie do tego, ze samemu popelnilo sie blad, zrobilo sie zle a wine zwaic najlepiej an tego, ktory juz i tak sie nigdy nie obroni.

Co to kurwa za kraj???? Ja pie... , czytam i nie wierze... Wy¶lij ten post dziewczyno do wszystkich gazet, stacji TV i prokuratury. Konsekwencje bêd± proste - wypier.. tak±"siostrzyczkê" na zbity pysk. Jeszcze raz - jest mi bardzi przykro, sk³adam Ci kondolencje. Ka¿dy z nas wsiadaj±c na motocykl ryzykuje i taka prawda. Dajmy spokój temu tematowi na tym forum, bo widze, ¿e na niektórych wp³ywa to bardzo ¿le wywo³uj±c agresjê. JE¯ELI CHCEMY BY TA ¦MIERÆ NIE POSZ£A NA MARNE - to te wszystkie skandaliczne fakty dotycz±ce z³ego traktowania pacjentów powinny trafiæ do mediów, a to uwa¿am jest rola rodziny i najbli¿dzych przyjació³ Sp.Marka. Jezu ale sie rozpisa³em. Sorry.

Odpowiedz do tematu