Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy.
Autor Wiadomość
zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-28, 09:35   

prezesartur napisał/a:
A ja twierdzĂŞ, Âże wystarczyÂło pomyÂśleĂŚ i caÂłej tej sytuacji by nie byÂło. WystarczyÂło Âżeby jeden baran w taryfĂŞ wsiadÂł pojechaÂł do domu przekimaÂł siĂŞ i po auto wrĂłciÂł i tyle. Ludzie nie myÂślÂą co robiÂą a potem konsekwencjĂŞ a wystarczy czasem tÂą pustÂą maĂłwÂą ruszyĂŚ przecieÂż to nie boli. Bat na nikogo teÂż nie skutkuje po prostu jesteÂśmy gÂłupim narodem i tyle.

wystarczy³o, ¿eby kierowca fiata waln¹³ kupsko przed wyjœciem i na feralne skrzyzowanie przyjecha³by 5 minut póŸniej ni¿ Kosma. albo wystraczy³o, ¿eby wi¹za³ buta 1 minutê d³u¿ej.
ja twierdzĂŞ, Âże takie gdybanie tak Twoje prezes jest bez sensu.
fakt, Âże zasady "piÂłeÂś - nie jedÂź" powinni uczyĂŚ od koÂłyski, ale niech kaÂżdy spojrzy w lustro i uczciwie powie, Âże nigdy nic gÂłupiego nie zrobiÂł po wĂłdce. kaÂżdy coÂś naskrobaÂł tylko konsekwencje byÂły mniejsze...
nie broniê tego faceta, zabi³ samochodem cz³owieka po pijaku, czyli chyba w najgorszy dla kierowcy sposób, wiêc powinien iœÌ do wiêzienia, ale jak czyta³em nie tylko na tym forum te komentarze domagaj¹ce siê linczu to ludzie.... chyba seph napisa³ o bandzie napaleùców sprzed monitorów, którzy ju¿ os¹dzili i skazali goœcia, a nawet nie wiedz¹ dok³adnie gdzie mia³ miejsce ten wypadek i jakie by³y WSZYSTKIE okolicznoœci. burzycie siê na nazywanie nas dawcami a sami luŸno i szybko wydajecie takie same wyroki nawet nie wychodz¹c z domu... czyli pieprzycie podobnie jak ci lekarze w szpitalu po wypadku.

prezes jak zwykle generalizujesz nazywajÂąc nas wszystkich "gÂłupim narodem", przecieÂż ty nie jesteÂś gÂłupi, ja nie jestem gÂłupi, wiele osĂłb z tego forum teÂż nie sÂą gÂłupi :D

lewy 
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-07-28, 09:37   

magik, toÂś pojechaÂł teraz... wstaĂą, przejdÂź siĂŞ, usiÂądÂź jeszcze raz przed kompem, powiedz sobie uuuuuussssssaaaaaa. Za bardzo siĂŞ spioÂłeÂś kolego :)

ps. a w ogĂłle to sorry za offtop'a

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-28, 10:16   

lewy napisał/a:
magik, toÂś pojechaÂł teraz... wstaĂą, przejdÂź siĂŞ, usiÂądÂź jeszcze raz przed kompem, powiedz sobie uuuuuussssssaaaaaa. Za bardzo siĂŞ spioÂłeÂś kolego :)

ps. a w ogĂłle to sorry za offtop'a
mo¿e i siê spiolem ale nie znoszê jak ktoœ wk³ada w moje usta rzeczy których nie powiedzia³em albo celowo przekreca moje s³owa a tym bardziej na forum gdzie na mo¿liwoœÌ przeczytania sobie moich s³ów nawet 50 razy

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-28, 12:20   

magik napisał/a:
mo¿esz daÌ mi bana upomnienie cokolwiek ale z g³¹bami nie bêdê inaczej rozmawia³ jak po g³¹bsku

jezeli ktos poczul sie urazony a ja sie o tym dowiem to go otrzymasz. poki co prosze wszystki o ... wiecej luzu.

ps. odnosnie anonimow przed komputerami. giemul nie nalezy do takich, a tez wiekszosc wypowiadajaca sie w tym temacie tez nie. pisze o tym bo sam wyraziles swoj sprzeciw selektywnemu aktywowaniu nowozarejestrowanych z niepelnym profilem.

sprawa nie jest latwa a piszemy juz o dwoch osobach zmarlych. nie stalo sie dobrze ale z drugiej strony wole takie rozwiazanie niz sytuacje gdzie koles chodzilby po tyskich ulicach z "zawiasami" i smial sie hajce w oczy. widac trafilo na tego dobrego ktory nie poradzil sobie z bledem ktory popelnil.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-28, 12:29   

To nie jest bezsensowne gdybanie tylko jasno powiedziane czego nie trzeba byÂło robiĂŚ i byÂło by po temacie. To nie byÂł wypadek losowy Âżeby mĂłwiĂŚ o "a co by byÂło gdyby" tylko Âświadoma decyzja teoretycznie myÂślÂącego czÂłowieka to siĂŞ nie staÂło po prostu tylko czyjaÂś decyzja to spowodowaÂła.

A czy np. ja kiedykolwiek powiedzia³em, ¿e jestem bez winy. Jestem jedn¹ z pierwszych osób, która siê do winy przyzna jecha³em raz podpity samochodem by³a 3 w nocy mia³em ko³o kilometra to mówiê sobie prawka nie mam to i tak mi nie zabior¹ to dotoczê siê jecha³em 20-30 km/h praktycznie nie dodawa³em gazu auto siê turla³o do przodu. Nie maj¹c uprawnieù wola³em œci¹gn¹Ì na siebie uwagê i jechaÌ œlimaczym tempem ni¿ ryzykowaÌ, ¿e jak ktoœ wylezie albo wyjedzie to go pier.... To jest jedyna g³upia rzecz jak¹ zrobi³em po alkoholu nie licz¹c tego nie zrobi³em kompletnie nic g³upiego chyba, ¿e mo¿na zaliczyÌ jak na bani zabra³em siê za naprawê hdd kumplowego któremu jeden z pinów od taœmy siê urwa³. Moje zdolnoœci manualne by³y powa¿nie ograniczone dysk pierd... o pod³ogê i ju¿ nie musia³em go naprawiaÌ. Ze mn¹ jest taki motyw, ¿e nawet jeœli wypi³ bym tyle, ¿eby nie móc siê wys³owiÌ zachowujê trzeŸwoœÌ myœlenia myœlê du¿o wolniej ale rzeczowo dlatego kultura picia jest na najwy¿szym poziomie nawet szklanki nie przewrócê chocia¿ mówiÌ nie mogê tyle, ¿e jak bêdê po ni¹ siêga³ to zajmie mi to kilka minut. Znajomi mówili, ¿e jak jestem doœÌ nawalony to ruszam siê jak mucha w smole ale to dlatego, ¿e mam œwiadomoœÌ tego ¿e koordynacja jest zaburzona i trzeba dostosowaÌ tempo do mo¿liwoœci. Nie obrzygam siê nie obsikam siê nawet siê nie przewrócê a gdzie tam ¿eby zrobiÌ coœ g³upiego jedyne co to ruszam siê jak 95 latek i nie mogê siê wys³owiÌ.

Zenoo mówisz, ¿e generalizuje ale jak niebo jest niebieskie a czasem tam jest czerwone to nikt nie bêdzie mówi³, ¿e niebo jest niebieskie a czasem jest czerwone tylko powie, ¿e niebo jest niebieskie a w nocy jest czarne. Jesteœmy g³upim narodem i tyle nasza opinia wœród innych narodów z niczego siê nie wziê³a. Rozejrzyj siê dooko³a i sam powiedz co zobaczysz chamstwo, syf, znieczulica "ka¿dy *** na swój strój" i nie przejmowaÌ siê niczym dooko³a to, ¿e z 10% ludzi stara siê postêpowaÌ inaczej nie zmienia faktu, ¿e wiêkszoœÌ to mato³y.

Ja z ka¿dym rokiem mam wiêksze prawo by oceniaÌ bo konsekwentnie staram siê wyzbywaÌ ze swojej natury tego polskiego kur..stwa. Widzê co jest nie tak i staram siê to leczyÌ podczas gdy wiêkszoœÌ nawet nie zastanowi siê nigdy nad tym czy powinno postêpowaÌ tak czy inaczej. ByÌ polakiem to jak byÌ gruŸlikiem to trzeba leczyÌ. Polacy œmiej¹ siê z ruskich a polak to taki sam pijus,z³odziej i dzikus jak rusek.

Pewnie ktoÂś siĂŞ poczuÂł teraz uraÂżony bo jest dumny z tego, Âże jest polakiem ale niech ten on siĂŞ rozejrzy dookoÂła i powie z czego on tu jest taki dumny.

Pajdor 

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2010-07-28, 12:50   

Sorry za offa ale Wujek Prezes jak pie***lnie epopeje to jest pozamiatane na forum : )

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-28, 13:25   

Ciekawe jeszcze czy to drĂŞczÂące wyrzuty sumienia czy lĂŞk przed wiĂŞzieniem gdzie w sumie nic zÂłego siĂŞ nie dzieje.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-28, 13:28   

maÂła* napisał/a:
Ar2rM napisaÂł/a:
nie stalo sie dobrze ale z drugiej strony wole takie rozwiazanie niz sytuacje gdzie koles chodzilby po tyskich ulicach z "zawiasami" i smial sie hajce w oczy. widac trafilo na tego dobrego

jakby nie patrzeĂŚ coÂś w tym jest. ChoĂŚ skoro zrobiÂł tak jak zrobiÂł, nie byÂł jakimÂś skur***em, i myÂślĂŞ, Âże nie ÂśmiaÂłby siĂŞ nikomu w oczy. A juÂż na pewno nie hajce

nie znaÂłem typa ale widocznie wsiadajac po pijaku za koÂłko nie zrobiÂł tego z premedytacja tylko nie pomyslaÂł o konsekwencjach WidaĂŚ ze miaÂł sumienie ktĂłre go strasznie mĂŞczyÂło. Nie wiem ale ja jednak wolal bym zeby odsiediaÂł niz....

[ Dodano: 2010-07-28, 14:29 ]
prezesartur napisał/a:
Ciekawe jeszcze czy to drĂŞczÂące wyrzuty sumienia czy lĂŞk przed wiĂŞzieniem gdzie w sumie nic zÂłego siĂŞ nie dzieje.

ta trzeba byÂło dodaĂŚ ze moÂże jeszcze ktos mu pomogÂł to by byÂła trzecia opcja

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-28, 13:31   

magik napisał/a:
ta trzeba byÂło dodaĂŚ ze moÂże jeszcze ktos mu pomogÂł to by byÂła trzecia opcja

JeÂśli tak to byÂł to ktoÂś z forum.

Co Ty myÂślisz, Âże nie ma takich co siĂŞ gotowi zabiĂŚ tak siĂŞ wiĂŞzienia bojÂą? Znajomego mam nawywijaÂł baba przyszÂła powiedziaÂła mu, Âże do prokuratury poleci to siĂŞ wieszaÂł.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-28, 13:39   

prezesartur napisał/a:
to siĂŞ wieszaÂł.

chyba najwieksza gÂłupota jaka mozna zrobiĂŚ PochowaÂłem przyjaciela ktĂłry sie powiesiÂł i znajomego i nie zauwaÂżyÂłem Âżeby po tym jakos byÂło lepiej zwÂłaszcza ich rodzinom i przyjacioÂłom

Hajabuza 

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-07-28, 14:31   

Tak czytam to co piszecie... i milion mysli mi po glowie chodzi. To sa 3 tragedie dla 3 rodzin, kazda przezywa ja w inny sposob bo kazda w sumie miala inny przebieg.
2 przyjacieli wyszlo na kilkanascie minut z domu, kilka dni czekania przy lozku zeby uslyszec - "Przykro mi", zlosc na goscia, ktory sie do tego przyczynil - i wiadomosc na policji, ze sledztwo bedzie musialo zmienic pzrebieg, wiele informacji nie ejst juz potzrebne bo gosc popelnil samobojstwo - przejal sie caal sytuacja - jak mi to wyjasniono.
Markowi zycia nic nie zwroci, o samobojstwie sie nie wypowiem - zachowam to dla siebie. Pasazer dogorywa w szpitalu i nikt nie daje gwarancji 100%, ze bedzie taki jak kiedys.

Jedno jest pewne, nie chce zeby smierc Marka poszla na marne, chce zeby inni (nawet Ci, ktorzy nie zawsze dobrze mu zyczyli) na tym skorzystali.
Mam na mysli:
1. Szpital, lekarke - skargi otrzymali wsszytscy, ktorzy podeszli mi pod reke, nie zwracalam uwagi na tytulu i herby szlacheckie - motocyklista to tez czlowiek, nie mowie tego akurat,z e trafilo na mojego meÂża, ale mowie to po to, zeby kazdy naste[ny, ktoremu sie noga powinie nie spotkal sie z czyms takim w szpitalu jak marek i jego rodzina. To nawet nie mozna nazwac znieczulica - nie mam takiego slowa - nazywajac ciagle kogos w obecnosci jego rodziny od wariatow, psychopatow, popaprancow....
Zaluje, ze wtedy keidy byla okazja ten "ktos" nie dostal wtedy w pysk!
Opieranie sie na plotkach a nie leczenie, czy czytanie karty chooby to juz wola o pomste do nieba - leczyc kogos bo sie slyszalo, ze jechal bez kasku na 1 kole - diagnoza godna profesora, zwlaszcza, ze z glowa u Marka bylo nadzwyczaj dobrze!

Podejscie Policji - kurwa mac - do dzis przynosze do domu z rowu buty, okulary, czesci kasku. Nikt nie myslal chyba ze "odkurza" to meijsce, ale te rzeczy lezaly w trawie tuz obok bariery! Wystarczylo sie schylic.

Chcialabym aby ta tragedia i to wydarzenie pomoglo I tego samego chcialby Marek - w zmienieniu wizerunku motocyklisty. Zeby zmienilo podejscie lekarzy do tych ludzi, podejscie policji a nawet zwyklego "Pana JĂłzka" z warsztatu obok, ze motocyklista to nie dawca, bo tak szczerze to z tego co widzialam i pzrezylam to chyba tylko wlosy nadaja sie do przeszczepu.

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-28, 17:50   

Hajabuza ... wybacz mi pytanie, mo¿e to nie czas i miejsce ale czy po takiej tragedii planujesz kiedykolwiek wsi¹œÌ jeszcze na motocykl?

Hajabuza 

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-07-28, 20:05   

Powiem tak - to forum czytaja 3 rodziny... na razie im wystarczy

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-07-29, 21:14   

magik napisał/a:
gemuj jak nie umiesz czytaÌ to siê nie wypowiadaj bo bijesz tylko piane szukaj¹c naœladowców Jak ju¿ musisz coœ napisaÌ to najpierw pofatyguj siê przeczytaÌ ze zrozumieniem Mój post jest na poprzemiek stronie Jak Ci nie wystarcza pod czaszka ¿eby zrozumieÌ u idŸ do szko³y to samo tyczy siê nastêpnych leni umys³owych wypowiadaj¹cych siê po Tobie Jak dla mnie mo¿ecie siê wypisaÌ choÌby ju¿ i wypier.... bo to wy stanowiÌie ta "elitê" prawdziwków chowaj¹cych siê za monitorem co to czytaÌ nie potrafi¹ Pewnie prawa jazdy kupiliœcie bo pytaù na testach niepojmowaliœcie Wkur... Pier... g³¹by Ps ar2di2 mo¿esz daÌ mi bana upomnienie cokolwiek ale z g³¹bami nie bêdê inaczej rozmawia³ jak po g³¹bsku

majster ! ciepiesz sie jak glizda na haku . Przeczytaj mĂłj post , a potem swĂłj i oceĂą je obydwa w kontekÂście na ktĂłry sam siĂŞ powoÂłujesz ( zrozumienie tekstu czytanego ) . O poziomie wypowiedzi nie wspominam . Ja zacytowaÂłem ciebie i odniosÂłem siĂŞ do tego chyba w miarĂŞ kulturalnie , ty sam wypominajÂąc mi wydumane przez ciebie fanaberie jedziesz po caÂłoÂści jak ostatni ham , wiĂŞc mam prawo ci teÂż pojechaĂŚ tekstem . JesteÂś prymitywnym debilem i szkoda dla ciebie czasu , bo i tak nie rozumiesz co piszesz . I zanim mi odpowiesz w swoim prymitywnym stylu to bardzo dobrze ci radze , zastanĂłw siĂŞ dwa razy . Awe !

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 00:52   

Czytam i oczom nie wierzĂŞ - nawet najpowaÂżniejszy temat moÂżna zniÂżyĂŚ do poziomu bruku.
Dla mnie sprawa jest prosta jak drut: pijany kierowca = morderca. WyjeÂżdÂża na ulicĂŞ aby zabiĂŚ. Koniec, kropka. Zero tÂłumaczenia.

Odpowiedz do tematu