|
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy. |
| Autor |
Wiadomość |
Kajusia

Motocykl: dżina
Imię: Kaja
|
Wysłany: 2010-07-26, 15:58
|
|
|
a znam takiego, co dziaÂłaÂł za friko i angaÂżowaÂł siĂŞ
Artur, wiĂŞcej wiary, nie moÂżna generalizowaĂŚ i wszystkich wrzucaĂŚ do tego samego wora. |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-26, 17:46
|
|
|
| ChciaÂłbym ale kaÂżdy kolejny dzieĂą tĂŞ wiarĂŞ we mnie pomniejsza. |
|
|
|
 |
model

Motocykl: Kawasaki GTR1000, Yamaha FJ 1200
Imię: Jerzy
|
Wysłany: 2010-07-26, 23:04
|
|
|
| Kajusia napisał/a: | Nie ze wszystkim siĂŞ zgadzam, ale polemizowanie i tak niczego nie zmieni, a tylko zaÂśmieci temat.
Wszyscy mamy nadzieje, Âże sprawca wypadku otrzyma moÂżliwie surowy wyrok. |
Napewno dostanie i nie dlatego, Âże o tym piszemy - takie prawo. Nie znaÂłem Kosma, ale nie jednego z nas spotkaÂł zÂły los, ktĂłry zabraÂł przyjaciela. Dajmy spokĂłj, nie wzbudzajmy w sobie zÂłych emocji - nikomu one nie pomogÂą. Raczej starajmy siĂŞ myÂśleĂŚ czĂŞÂściej o tych , ktĂłrych kochamy i z ktĂłrymi jeÂździmy. I pamiĂŞtajmy o braciach, ktĂłrzy odeszli w taki sposĂłb, a napewno bĂŞdÂą nad nami czuwaĂŚ - tam z gĂłry. SkÂładam kondolencje wszystkim ktĂłrzy go znali, szanowali lub kochali. |
_________________ Ten kto boi się umrzeć, to i boi się żyć.
 |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-07-27, 11:15
|
|
|
| Hajabuza napisał/a: | | Nie wiem czy wiecie, czy to kogos zainteresuje ale dzis rano powiadomiono mnie, ze sprawca wypadku popelnil samobojstwo. |
i sledztwo zostanie zakonczone... |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-07-27, 12:14
|
|
|
teraz sytuacja juz nie jest taka prosta. Nie wiadomo czy oceniac to jako ucieczke przed konsekcencjami czy wymierzenie sobie sprawiedliwosci.
z reszta liczylem ze dowiem sie cos o samym spozyciu alkoholu przez sprawce.
czy byl wczorajszy (pil wieczoremi - tu zachodzi mozliwosc jego nieswiadomosci), czy pil tego samego dnia - tu nie widze juz zadnego wytlumaczenia. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-27, 14:05
|
|
|
| Akatora napisał/a: |
Egoista urwaÂł Âłeb caÂłej sprawie, zaÂłatwiajÂąc przy tym cierpienie swojej rodzinie.
... |
raczej nie tĂŞdy droga....myÂślĂŞ Âże nie nam go oceniaĂŚ. facet zabiÂł (moÂże nie w peÂłni Âświadomie) innego czÂłowieka i chyba nie poradziÂł sobie z tym wszystkim. pamiĂŞtajmy, Âże to teÂż byÂł tylko czÂłowiek. teraz juÂż go nie ma, podobnie jak ÂŚ.P.Kosmy...
nie wiem ilu z was czuje jak¹œ satysfakcje, ¿e sprawiedliwoœÌ zwyciê¿y³a albo coœ podobnego...
mnie jest przykro, Âże jedna sytuacja, ktĂłrej nikt (!!!) nie chciaÂł doprowadziÂła do kolejnej tragedii. |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-07-27, 16:30
|
|
|
| A ktoÂś wie co z pasaÂżerem? |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-07-27, 17:30
|
|
|
| Smutne jest to Âże jedna tragedia z powodu bezmyÂślnoÂści, doprowadziÂła do kolejnej i to z tego samego powodu. |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-27, 17:40
|
|
|
| nie powiem ale szok jedno zdarzenie i ... Nie wiem ale ja siê nie cieszê ¿e "sprawiedliwoœci sta³o siê za doœÌ" Wola³ bym ¿eby odsiedzia³ wyrok Jakoœ nie spodziewa³em siê takiego rozwi¹zania Dziwnie jakoœ by³o to przeczytaÌ ¿e... Chyba jedyny plus ¿e podatnicy zaoszczêdz¹ Ps w sumie ta ca³a sprawa to dobry materia³ np. na akcje motocyklisci przeciw pijanym kierowc¹ Jak nic unaacznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-07-27, 17:44
|
|
|
| magik napisał/a: | | Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" | Ja teÂż nie, bo nie o takÂą sprawiedliwoœÌ chodziÂło. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 50 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-07-27, 17:54
|
|
|
Przez jednÂą idiotycznÂą decyzjĂŞ (jazda po pijaku) bliskich straciÂły dwie rodziny...
| magik napisał/a: | | w sumie ta caÂła sprawa to dobry materiaÂł np. na akcje motocykliÂści przeciw pijanym kierowcom. Jak nic unaocznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu |
Dobry pomysÂł!!! |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-07-28, 01:03
|
|
|
| Patra napisał/a: | | magik napisał/a: | | Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" | Ja teÂż nie, bo nie o takÂą sprawiedliwoœÌ chodziÂło. |
a czego byœcie chcieli Prêgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka Nie ma tak fajnie ! Czasy Hipisów czy Inkwizycji niestety odesz³y w zapomnienie . Facet jak by mia³ forsê to by siê nie szarga³ sumieniem , tylko op³aci³ paru takich cwaniaków (jakich siê op³aca w takich przypadkach ) i by siê œmia³ w duchu ¿e mu siê upiek³o . Ka¿dy kto chocia¿ raz lizn¹³ od œrodka mur polskiego s¹du wie co mam na myœli .
To co siĂŞ tu staÂło jest wÂłaÂśnie SPRAWIEDLIWE i honorowe ! I ja to szanujĂŞ . Wina i kara . |
|
|
|
 |
seph
streetburner

Motocykl: FZS 1000 byÂł:( "rehabilitacja" B
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2010-07-28, 02:19
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Patra napisał/a: | | magik napisał/a: | | Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" | Ja teÂż nie, bo nie o takÂą sprawiedliwoœÌ chodziÂło. |
a czego byœcie chcieli Prêgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka Nie ma tak fajnie ! Czasy Hipisów czy Inkwizycji niestety odesz³y w zapomnienie . Facet jak by mia³ forsê to by siê nie szarga³ sumieniem , tylko op³aci³ paru takich cwaniaków (jakich siê op³aca w takich przypadkach ) i by siê œmia³ w duchu ¿e mu siê upiek³o . Ka¿dy kto chocia¿ raz lizn¹³ od œrodka mur polskiego s¹du wie co mam na myœli .
To co siĂŞ tu staÂło jest wÂłaÂśnie SPRAWIEDLIWE i honorowe ! I ja to szanujĂŞ . Wina i kara . |
Tak Giemul masz racje, ale Âżycie straciÂły juz 2 osoby nie tak powinno byc. Natomiast rowniez nie powinno byc tak, ze kilku napalonych baranow kryjac sie za ekranem komputera domaga sie krwi bo bla bla bla, nawet nie wiedzac, kto z kim jak i gdzie i dlaczego. Owszem sprawca powinien byc ukarany ale ****** nie Wam o tym decydowac ktorym kijem ******** go w plecy........... To mogl rowniez byc czyjs ojciec/dziadek/brat obudzcie sie do cholery <_< Nie taki wizerunek motocyklisty chialbym widziec, bo jak tak to ma wygladac to ****** latam TYLKO z bliskimi znajomymi i wypisuje sie z tej bandy napaleĂącĂłw! |
_________________ Celem wojny nie jest umrzeĂŚ za ojczyznĂŞ, tylko sprawiĂŚ by tamci skurwiele zginĂŞli za swojÂą.
G.C. Patton |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-28, 02:46
|
|
|
| A ja twierdzĂŞ, Âże wystarczyÂło pomyÂśleĂŚ i caÂłej tej sytuacji by nie byÂło. WystarczyÂło Âżeby jeden baran w taryfĂŞ wsiadÂł pojechaÂł do domu przekimaÂł siĂŞ i po auto wrĂłciÂł i tyle. Ludzie nie myÂślÂą co robiÂą a potem konsekwencjĂŞ a wystarczy czasem tÂą pustÂą maĂłwÂą ruszyĂŚ przecieÂż to nie boli. Bat na nikogo teÂż nie skutkuje po prostu jesteÂśmy gÂłupim narodem i tyle. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-28, 08:29
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Patra napisał/a: | | magik napisał/a: | | Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" | Ja teÂż nie, bo nie o takÂą sprawiedliwoœÌ chodziÂło. |
a czego byÂście chcieli PrĂŞgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka Nie ma tak fajnie ! Czasy HipisĂłw czy Inkwizycji niestety odeszÂły w zapomnienie
To co siê tu sta³o jest w³aœnie SPRAWIEDLIWE i honorowe ! I ja to szanujê . Wina i kara . | gemuj jak nie umiesz czytaÌ to siê nie wypowiadaj bo bijesz tylko piane szukaj¹c naœladowców Jak ju¿ musisz coœ napisaÌ to najpierw pofatyguj siê przeczytaÌ ze zrozumieniem Mój post jest na poprzemiek stronie Jak Ci nie wystarcza pod czaszka ¿eby zrozumieÌ u idŸ do szko³y to samo tyczy siê nastêpnych leni umys³owych wypowiadaj¹cych siê po Tobie Jak dla mnie mo¿ecie siê wypisaÌ choÌby ju¿ i wypier.... bo to wy stanowiÌie ta "elitê" prawdziwków chowaj¹cych siê za monitorem co to czytaÌ nie potrafi¹ Pewnie prawa jazdy kupiliœcie bo pytaù na testach niepojmowaliœcie Wkur... Pier... g³¹by Ps ar2di2 mo¿esz daÌ mi bana upomnienie cokolwiek ale z g³¹bami nie bêdê inaczej rozmawia³ jak po g³¹bsku
[ Dodano: 2010-07-28, 09:46 ]
macie tu lenie moja peÂłnÂą wypowiedÂź i pozostaje | magik napisał/a: | | nie powiem ale szok jedno zdarzenie i ... Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" WolaÂł bym Âżeby odsiedziaÂł wyrok JakoÂś nie spodziewaÂłem siĂŞ takiego rozwiÂązania Dziwnie jakoÂś byÂło to przeczytaĂŚ Âże... Chyba jedyny plus Âże podatnicy zaoszczĂŞdzÂą Ps w sumie ta caÂła sprawa to dobry materiaÂł np. na akcje motocyklisci przeciw pijanym kierowcÂą Jak nic unaacznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu | | Patra napisał/a: | | magik napisał/a: | | Nie wiem ale ja siĂŞ nie cieszĂŞ Âże "sprawiedliwoÂści staÂło siĂŞ za doœÌ" | Ja teÂż nie, bo nie o takÂą sprawiedliwoœÌ chodziÂło. |
[ Dodano: 2010-07-28, 09:48 ]
| Pure_Evil napisał/a: | Przez jednÂą idiotycznÂą decyzjĂŞ (jazda po pijaku) bliskich straciÂły dwie rodziny...
| magik napisał/a: | | w sumie ta caÂła sprawa to dobry materiaÂł np. na akcje motocykliÂści przeciw pijanym kierowcom. Jak nic unaocznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu |
Dobry pomysÂł!!! | ps dziĂŞki evil |
|
|
|
 |
|
|