Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy.
Autor Wiadomość
Kajusia 

Motocykl: dżina
Imię: Kaja
Wysłany: 2010-07-26, 15:58   

a znam takiego, co dziaÂłaÂł za friko i angaÂżowaÂł siĂŞ

Artur, wiĂŞcej wiary, nie moÂżna generalizowaĂŚ i wszystkich wrzucaĂŚ do tego samego wora.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-26, 17:46   

ChciaÂłbym ale kaÂżdy kolejny dzieĂą tĂŞ wiarĂŞ we mnie pomniejsza.

model 

Motocykl: Kawasaki GTR1000, Yamaha FJ 1200
Imię: Jerzy
Wysłany: 2010-07-26, 23:04   

Kajusia napisał/a:
Nie ze wszystkim siĂŞ zgadzam, ale polemizowanie i tak niczego nie zmieni, a tylko zaÂśmieci temat.

Wszyscy mamy nadzieje, Âże sprawca wypadku otrzyma moÂżliwie surowy wyrok.

Napewno dostanie i nie dlatego, Âże o tym piszemy - takie prawo. Nie znaÂłem Kosma, ale nie jednego z nas spotkaÂł zÂły los, ktĂłry zabraÂł przyjaciela. Dajmy spokĂłj, nie wzbudzajmy w sobie zÂłych emocji - nikomu one nie pomogÂą. Raczej starajmy siĂŞ myÂśleĂŚ czĂŞÂściej o tych , ktĂłrych kochamy i z ktĂłrymi jeÂździmy. I pamiĂŞtajmy o braciach, ktĂłrzy odeszli w taki sposĂłb, a napewno bĂŞdÂą nad nami czuwaĂŚ - tam z gĂłry. SkÂładam kondolencje wszystkim ktĂłrzy go znali, szanowali lub kochali.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-27, 11:15   

Hajabuza napisał/a:
Nie wiem czy wiecie, czy to kogos zainteresuje ale dzis rano powiadomiono mnie, ze sprawca wypadku popelnil samobojstwo.

i sledztwo zostanie zakonczone...

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-27, 12:14   

teraz sytuacja juz nie jest taka prosta. Nie wiadomo czy oceniac to jako ucieczke przed konsekcencjami czy wymierzenie sobie sprawiedliwosci.

z reszta liczylem ze dowiem sie cos o samym spozyciu alkoholu przez sprawce.
czy byl wczorajszy (pil wieczoremi - tu zachodzi mozliwosc jego nieswiadomosci), czy pil tego samego dnia - tu nie widze juz zadnego wytlumaczenia.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-27, 14:05   

Akatora napisał/a:

Egoista urwaÂł Âłeb caÂłej sprawie, zaÂłatwiajÂąc przy tym cierpienie swojej rodzinie.
...

raczej nie tĂŞdy droga....myÂślĂŞ Âże nie nam go oceniaĂŚ. facet zabiÂł (moÂże nie w peÂłni Âświadomie) innego czÂłowieka i chyba nie poradziÂł sobie z tym wszystkim. pamiĂŞtajmy, Âże to teÂż byÂł tylko czÂłowiek. teraz juÂż go nie ma, podobnie jak ÂŚ.P.Kosmy...
nie wiem ilu z was czuje jak¹œ satysfakcje, ¿e sprawiedliwoœÌ zwyciê¿y³a albo coœ podobnego...
mnie jest przykro, Âże jedna sytuacja, ktĂłrej nikt (!!!) nie chciaÂł doprowadziÂła do kolejnej tragedii.

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2010-07-27, 16:30   

A ktoÂś wie co z pasaÂżerem?

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-07-27, 17:30   

Smutne jest to Âże jedna tragedia z powodu bezmyÂślnoÂści, doprowadziÂła do kolejnej i to z tego samego powodu.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-27, 17:40   

nie powiem ale szok jedno zdarzenie i ... Nie wiem ale ja siê nie cieszê ¿e "sprawiedliwoœci sta³o siê za doœÌ" Wola³ bym ¿eby odsiedzia³ wyrok Jakoœ nie spodziewa³em siê takiego rozwi¹zania Dziwnie jakoœ by³o to przeczytaÌ ¿e... Chyba jedyny plus ¿e podatnicy zaoszczêdz¹ Ps w sumie ta ca³a sprawa to dobry materia³ np. na akcje motocyklisci przeciw pijanym kierowc¹ Jak nic unaacznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2010-07-27, 17:44   

magik napisał/a:
Nie wiem ale ja siê nie cieszê ¿e "sprawiedliwoœci sta³o siê za doœÌ"
Ja te¿ nie, bo nie o tak¹ sprawiedliwoœÌ chodzi³o.

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-07-27, 17:54   

Przez jednÂą idiotycznÂą decyzjĂŞ (jazda po pijaku) bliskich straciÂły dwie rodziny...

magik napisał/a:
w sumie ta caÂła sprawa to dobry materiaÂł np. na akcje motocykliÂści przeciw pijanym kierowcom. Jak nic unaocznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu

Dobry pomysÂł!!!

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2010-07-28, 01:03   

Patra napisał/a:
magik napisał/a:

a czego byœcie chcieli ?? Prêgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka ?? Nie ma tak fajnie ! Czasy Hipisów czy Inkwizycji niestety odesz³y w zapomnienie . Facet jak by mia³ forsê to by siê nie szarga³ sumieniem , tylko op³aci³ paru takich cwaniaków (jakich siê op³aca w takich przypadkach ) i by siê œmia³ w duchu ¿e mu siê upiek³o . Ka¿dy kto chocia¿ raz lizn¹³ od œrodka mur polskiego s¹du wie co mam na myœli .

To co siĂŞ tu staÂło jest wÂłaÂśnie SPRAWIEDLIWE i honorowe ! I ja to szanujĂŞ . Wina i kara .

seph 
streetburner

Motocykl: FZS 1000 byÂł:( "rehabilitacja" B
Imię: Mariusz
Wysłany: 2010-07-28, 02:19   

giemul napisał/a:
Patra napisał/a:
magik napisał/a:

a czego byœcie chcieli ?? Prêgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka ?? Nie ma tak fajnie ! Czasy Hipisów czy Inkwizycji niestety odesz³y w zapomnienie . Facet jak by mia³ forsê to by siê nie szarga³ sumieniem , tylko op³aci³ paru takich cwaniaków (jakich siê op³aca w takich przypadkach ) i by siê œmia³ w duchu ¿e mu siê upiek³o . Ka¿dy kto chocia¿ raz lizn¹³ od œrodka mur polskiego s¹du wie co mam na myœli .

To co siĂŞ tu staÂło jest wÂłaÂśnie SPRAWIEDLIWE i honorowe ! I ja to szanujĂŞ . Wina i kara .

Tak Giemul masz racje, ale Âżycie straciÂły juz 2 osoby ;/ nie tak powinno byc. Natomiast rowniez nie powinno byc tak, ze kilku napalonych baranow kryjac sie za ekranem komputera domaga sie krwi bo bla bla bla, nawet nie wiedzac, kto z kim jak i gdzie i dlaczego. Owszem sprawca powinien byc ukarany ale ****** nie Wam o tym decydowac ktorym kijem ******** go w plecy........... To mogl rowniez byc czyjs ojciec/dziadek/brat obudzcie sie do cholery <_< Nie taki wizerunek motocyklisty chialbym widziec, bo jak tak to ma wygladac to ****** latam TYLKO z bliskimi znajomymi i wypisuje sie z tej bandy napaleĂącĂłw!

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-28, 02:46   

A ja twierdzĂŞ, Âże wystarczyÂło pomyÂśleĂŚ i caÂłej tej sytuacji by nie byÂło. WystarczyÂło Âżeby jeden baran w taryfĂŞ wsiadÂł pojechaÂł do domu przekimaÂł siĂŞ i po auto wrĂłciÂł i tyle. Ludzie nie myÂślÂą co robiÂą a potem konsekwencjĂŞ a wystarczy czasem tÂą pustÂą maĂłwÂą ruszyĂŚ przecieÂż to nie boli. Bat na nikogo teÂż nie skutkuje po prostu jesteÂśmy gÂłupim narodem i tyle.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-28, 08:29   

giemul napisał/a:
Patra napisał/a:
magik napisał/a:

a czego byÂście chcieli ?? PrĂŞgierza na rynku w Tychach ? Publicznej rachuby sumienia tego dziadka ?? Nie ma tak fajnie ! Czasy HipisĂłw czy Inkwizycji niestety odeszÂły w zapomnienie
gemuj jak nie umiesz czytaÌ to siê nie wypowiadaj bo bijesz tylko piane szukaj¹c naœladowców Jak ju¿ musisz coœ napisaÌ to najpierw pofatyguj siê przeczytaÌ ze zrozumieniem Mój post jest na poprzemiek stronie Jak Ci nie wystarcza pod czaszka ¿eby zrozumieÌ u idŸ do szko³y to samo tyczy siê nastêpnych leni umys³owych wypowiadaj¹cych siê po Tobie Jak dla mnie mo¿ecie siê wypisaÌ choÌby ju¿ i wypier.... bo to wy stanowiÌie ta "elitê" prawdziwków chowaj¹cych siê za monitorem co to czytaÌ nie potrafi¹ Pewnie prawa jazdy kupiliœcie bo pytaù na testach niepojmowaliœcie Wkur... Pier... g³¹by Ps ar2di2 mo¿esz daÌ mi bana upomnienie cokolwiek ale z g³¹bami nie bêdê inaczej rozmawia³ jak po g³¹bsku

[ Dodano: 2010-07-28, 09:46 ]
macie tu lenie moja peÂłnÂą wypowiedÂź i pozostaje
magik napisał/a:
nie powiem ale szok jedno zdarzenie i ... Nie wiem ale ja siê nie cieszê ¿e "sprawiedliwoœci sta³o siê za doœÌ" Wola³ bym ¿eby odsiedzia³ wyrok Jakoœ nie spodziewa³em siê takiego rozwi¹zania Dziwnie jakoœ by³o to przeczytaÌ ¿e... Chyba jedyny plus ¿e podatnicy zaoszczêdz¹ Ps w sumie ta ca³a sprawa to dobry materia³ np. na akcje motocyklisci przeciw pijanym kierowc¹ Jak nic unaacznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu
Patra napisał/a:
magik napisał/a:

[ Dodano: 2010-07-28, 09:48 ]
Pure_Evil napisał/a:
Przez jednÂą idiotycznÂą decyzjĂŞ (jazda po pijaku) bliskich straciÂły dwie rodziny...

magik napisał/a:
w sumie ta caÂła sprawa to dobry materiaÂł np. na akcje motocykliÂści przeciw pijanym kierowcom. Jak nic unaocznia konsekwencje picia i jazdy po kielichu

Dobry pomysÂł!!!
ps dziĂŞki evil

Odpowiedz do tematu