Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy.
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-30, 07:14   

panowie prosze o spokoj.
giemul - przesadziles.

ZbyszekPiw 

Motocykl: Honda VTX 1300c
Imię: Zbyszek
Wysłany: 2010-07-30, 07:49   

uzi68 napisał/a:

Dla mnie sprawa jest prosta jak drut: pijany kierowca = morderca. WyjeÂżdÂża na ulicĂŞ aby zabiĂŚ. Koniec, kropka. Zero tÂłumaczenia.

CaÂłkowicie siĂŞ zgadzam.

Je¿d¿¹ taksówki ca³ymi dniami i nocami - zawsze mo¿na skorzystaÌ.

Nie mam ani jednego znajomego ktĂłry by nie miaÂł samochodu - gdy potrzebuje gdzieÂś zajechaĂŚ tylko dzwoniĂŞ.

Ostatnia sprawa to rodzina ktĂłra "po cichu" zezwala na jazdĂŞ po pijaku.

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2010-07-30, 09:17   

uzi68 napisał/a:
sprawa jest prosta jak drut: pijany kierowca = morderca. WyjeÂżdÂża na ulicĂŞ aby zabiĂŚ. Koniec, kropka. Zero tÂłumaczenia.

dokÂładnie, i nigdy takiego ÂżaÂłowaĂŚ nie bĂŞdĂŞ

Hajabuza 

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-07-30, 16:01   

ByÂłam dzisiaj po raz pierwszy po Âśmierci Marka w szpitalu u drugiego poszkodowanego.
Temat zszedÂł zupeÂłnie na jakieÂś inne tory wiĂŞc poruszĂŞ znowu problem, ktĂłry mnie dziÂś totalnie wyprowadziÂł z rĂłwnowagi.

PielĂŞgniarka podchodzÂąc do pacjenta (poszkodowanego) mĂłwi- kompletnie Cie nie ÂżaÂłuje, dobrze, Âże tamten zmarÂł. Kolejnego wariata mniej. Nie mysl, ze ebdziemy sie z Toba tu cackac bo najchetniej byÂśmy Ci tu zdrowÂą nogĂŞ zÂłamaÂły Âżeby tylko mniej was byÂło.
Wy wszyscy "motorzyÂści" jestescie psychopatami naleÂży was eliminowac a nie leczyc. Zajmujecie tylko miejsce w szpitalu.
A za jazde na 1 kole to i tak poniosleÂś za maÂła karĂŞ, tamtemu dostaÂło sie an co zasÂłuÂżyÂł.

W ciagu tych kilku tygodni nikt z personelu nie zwrocil sie do niego po imieniu, nazwisku czy chocby nazwal go pacjentem. Jest zlem koniecznym, pietnowanym przez pielegniarki bedace na dyzuze.

Myslalam, ze tylko ja trafilam na pania "doktor", ktora ucieszyl zgon Marka i ze taka jest specyfika oddzialu an ktĂłrym zmarl, ale dzis stwierdzilam, ze wszyscy motocyklisci, dokladnie wszyscy sa wrzuceni do 1 wora, do ktorego trzeba przywiazac kamien i wrzucic do rzeki!

Nikt, kompletnie nikt nie liczy sie z tym co sie stalo, jak sie stalo. Szpital "nosi zalobe" po facecie, ktory przez nich odebral sobie zycie. Nie traktuja go jako goscia jadacego po poiatkowej libacji bo mial tendencje spadkowa alkoholu we krwi ale jako ofiare jadacego czy jak niektorzy pisza zapierdalajacego motocykla.

Jesli bde musiala udostepnie na kazdym forum jak i za posrednictwem mediow fakty i zdarzenia ktore mialy miejsce 104.07.2010 roku ok 1h przed smiercia Marka.

Bo latwo jest cos uslyszec, cos dopowiedziec, komus cos doszyc - najtrudneij przyznac sie do tego, ze samemu popelnilo sie blad, zrobilo sie zle a wine zwaic najlepiej an tego, ktory juz i tak sie nigdy nie obroni.

Trollsky 

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wysłany: 2010-07-30, 16:04   

kurestwo ma sie dobrze w narodzie ... :(

tasiu 

Motocykl: CB 500
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-07-30, 16:14   

Jest na takie coÂś jakiÂś paragraf?

Daro ZX 

Motocykl: rn20
Imię: Daro
Wysłany: 2010-07-30, 16:16   

Nie kaÂżda osoba w sÂłuÂżbie zdrowia to zÂło wcielone. Po wypadku ktĂłrego ja doznaÂłem, w szpitalu byÂłem traktowany jak kaÂżdy inny pacjent.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-30, 16:40   

Hajabuza napisał/a:
po poiatkowej libacji bo mial tendencje spadkowa alkoholu we krwi

to nic nie zmienia ale wiele wyjasnia. mogl byc nieswiadomy tego co robi. a jak juz zrobil - poniosl tego konsekwencje.nich kazdy kto spowoduje wypadek po pijanemu tak sie zachowa to raz dwa pozbedziemy sie plagi pijanstwa z drog.

z drugiej strony po tym wypadku coraz bardziej mysle o kupieniu alkomatu. nie raz rano po imprezie trzeba wyjechac a nie wiadomo czy juz mozna.

ps. hajka - jak znasz personalia tej kobiety to mi je podaj. czsto spotykam dyrektora tego szpitala to dowiem sie o co chodzi.

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2010-07-30, 17:05   

Hajabuza napisał/a:
PielĂŞgniarka podchodzÂąc do pacjenta (poszkodowanego) mĂłwi- kompletnie Cie nie ÂżaÂłuje, dobrze, Âże tamten zmarÂł. Kolejnego wariata mniej. Nie mysl, ze ebdziemy sie z Toba tu cackac bo najchetniej byÂśmy Ci tu zdrowÂą nogĂŞ zÂłamaÂły Âżeby tylko mniej was byÂło.
Wy wszyscy "motorzyÂści" jestescie psychopatami naleÂży was eliminowac a nie leczyc. Zajmujecie tylko miejsce w szpitalu.
A za jazde na 1 kole to i tak poniosleÂś za maÂła karĂŞ, tamtemu dostaÂło sie an co zasÂłuÂżyÂł.

TO JEST PATOLOGIA I DZICZ
TAKA PIZDA W BIALYM FARTUCHU POWINNA WYLECIEC DYSCYPLINARNIE

jak to czytam to mi sie przypomina to:

http://www.motogen.pl/art...mori-,art8.html

tez tam piguÂła pyskuje i broni pijanego

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 17:21   

kurde ale musi byc jakis bat na takich ludzi kiedyÂś to rozwiazywano piszac skargi hmmmm a dzis nie wiem do kogo Nie no ale w sumie moÂżna by :D :pomysÂł Co wy na to zeby Hajka podaÂła wszelkie info o traktowaniu Marka i jego przyjaciela napisaĂŚ zaÂżalenie o jednakowej treÂści i kazdy by wysÂłaÂł do dyrekcji do prezydenta miasta czy NFZ nie wiem kto tam sie zajmuje nadzorem nad jednostkami typu szpital a i mozna do TV Chodzi o to nie Âżeby jedno zaÂżalenie z nie wiem 100 podpisĂłw tylko 100 odzielnych zazaleĂą Bo kurde nie wiem co zrobic znaczy sie wiem :> ale to jest karane ;/

Hajabuza 

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
Wysłany: 2010-07-30, 17:51   

Napisalam skargi ale jak na ta chwile bez echa.

keyti 
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
Wysłany: 2010-07-30, 18:06   

to juz przegiĂŞcie
Hajabuza napisał/a:
Jesli bde musiala udostepnie na kazdym forum jak i za posrednictwem mediow fakty i zdarzenia ktore mialy miejsce 104.07.2010 roku ok 1h przed smiercia Marka.

byÂłam tam w dniu wypadku i podajÂąc sie za siostre wyÂłudzaÂłam informacje...
Justyna jeÂśli trzeba bĂŞdzie to nawet w sÂądzie bĂŞdĂŞ zeznawac...bo mnie tez powiedzieli ze "wariat", "jednokoÂło" i "zapierdalaÂł"
Tazzmanowi sie powie to tv ÂściÂągnie a i Danvield coÂś moze na ten temat powiedziec bo i jemu piguÂły mĂłwiÂł w ten deseĂą cos gdy lezaÂł w tym samym czasie w szpitalu...

a co do sprawcy.... z gĂłry przepraszam rodzine ktĂłra moze rĂłwniez to czyta...
Ar2rM napisał/a:
Hajabuza napisał/a:
po poiatkowej libacji bo mial tendencje spadkowa alkoholu we krwi

to nic nie zmienia ale wiele wyjasnia. mogl byc nieswiadomy tego co robi.
ps. hajka - jak znasz personalia tej kobiety to mi je podaj. czsto spotykam dyrektora tego szpitala to dowiem sie o co chodzi.

niestety gĂłwno prawda. i z radoÂściÂą w tych okolicznoÂściach rozpaplam ze koles byÂł NOTORYCZNYM PIJAKIEM. tychy to maÂła wioska, wsrĂłd moich (nazwijmy to "sÂłuÂżbowych") kontaktĂłw padÂło jego nazwisko jako pracownika zwolnionego dyscyplinarnie z roboty za pijaĂąstwo wÂłaÂśnie.na 100 % wiem o jednej firmie a ile ich faktycznie byÂło to niewiem..ale to raczej niebyÂł piÂątkowy wyczyn - czyli sobotni "gĂłwnoprawdanieÂświadomy" kac.
ja go nie znaÂłam osobiÂście ale ci co go znali mĂłwili ze piÂł "zawodowo"

[ Dodano: 2010-07-30, 19:10 ]
i moim zdaniem ani w tym ani w zadnym innym przypadku niema mowy o nieœwiadomym kacu. telewizja tr¹bi, policja i koœciele chyba nawet mówi¹ ze nawet na drugi dzieù mozna byc po prostu POD WP£YWEM ALKOCHOLU - który w rózny sposób na ró¿nych ludzi dzia³a..ale z tego co mi wiadomo na nikogo raczej nie wp³ywa pozytywnie.

trzeba skoĂączyc epopeje na kompach tylko uruchomic machine zemsty bo w moim odczuciu to co opsaÂła Justyma to jest jakas paranoja...kim ci ludzie sÂą..po chuj na medycyne idÂą..w gÂłowie sie nie miesci.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-30, 18:12   

tasiu napisał/a:
Jest na takie coÂś jakiÂś paragraf?

nie ma...
ale jest rzecznik praw konsumenta, jest NFZ, jest parê innych instytucji w³¹cznie z internetem, TV i pras¹ do których mo¿na dotrzeÌ i opisaÌ co siê prze¿y³o w szpitalu w Tychach, wymieniÌ z imienia i nazwiska Pani¹ PiePielegniarkê, Pana Ordynatora i Pana Lekarza i opisaÌ jacy ludzie tam lecz¹ i co soba reprezentuj¹. mo¿e Pan Lekarz poza "leczeniem" w szpitalu prowadzi równiez prywatn¹ praktykê - reklama jego chamstwa klientów mu nie przysporzy, mo¿e Pani PiePielêgniarka po opisaniu w gazecie i jakimœ programie w TV nie dostanie premii przez 3 miesi¹ce, niby nic ale jednak trochê po kieszeni bije, jeœli jej to nie zmieni to mo¿e zahamuje jej znieczulicê....
mam jednak odczucie Âże to jest walka z wiatrakami, wszyscy wiedzÂą Âże lekarze nie biorÂą a wszyscy dajÂą, podobnie z motocyklistÂą w szpitalu - dawca i roÂślina, niewaÂżne Âże jechaÂł na skuterze i leÂży poÂłamany bo jebn*Âł go TIR.
przypomnijcie sobie akcjê z zabitym motocyklist¹ S.P.MaÌkiem Zawisz¹ - m.in. pani Jaworowicz mia³a nakrêciÌ o nim program, ale ze wzglêdu na zbyt ma³¹ medialnoœÌ ola³a temat, a by³a ju¿ na miejscu i nagrywali materia³. ale nie, bo motocyklista który zgin¹³ przez lekkomyœln¹ zabawê puszkarza to nie jest dobry temat, tym bardziej ¿e na nagranie przyjechali normalni ludzie - koledzy i znajomi MaÌka - na motocyklach. a ona spodziewa³a siê bandy wyÌwiekowanych odzianych w skóry nieogolonych drabów.
chciaÂłbym siĂŞ bardzo myliĂŚ, ale obawiam siĂŞ, Âże niewiele wskĂłramy

Trollsky 

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wysłany: 2010-07-30, 18:14   

to bedzie trudna walka bo ta mafia w kitlach sie kryje wzajemnie. Jak trzeba bedzie wysÂłac jakies pisma gdzies to chetnie pomoge.

keyti 
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
Wysłany: 2010-07-30, 18:14   

w takich chwilach to z prezesem sie zgadzam...durny my narĂłd i zakÂłamany.
czasem mi wstyd...bo na niemców.ze holkaust, o arabach ze terroryœci a sami swoim kurna nó¿ w plecy z zawiœci ja pierdole ale mnie ponios³o..
sorry tych ktĂłrych uraziÂłam, ale Justyna nawet jak ty walki nie podejmiesz to znajde sposĂłb by cos z tym zrobic..mĂłj syn zacznie niedÂługo jezdzic a jak mi z takim tekstem piguÂła wyskoczy to pojde siedziec bo suke zabije goÂłymi rencami.
amen

Odpowiedz do tematu