|
Informacje i Âśledztwo w sprawie wypadku ÂŚ.P. Kosmy. |
| Autor |
Wiadomość |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-08-01, 22:55
|
|
|
O ¿esz w morde. Dopiero dziœ ca³oœÌ przeczyta³am i brak mi s³ów. Jakbym coœ takiego us³ysz³a to bym osobiœcie tej pielêgniarce coœ zrobi³a, chyba bym siê nie powstrzyma³a
A mo¿e TVN i "Uwaga", jak juz tu chyba Pure_Evil wspomina³? No bez przesady, brak mi s³ów, ¿eby to wszystko nazwaÌ po imieniu. Ale nie jest to niestety jednorazowe, to ju¿ jest zakorzenione w umyœle personelu medycznego :/ Pracowa³am oko³o 4 lata w szpitalu i nie raz trafia³ pacjent po wypadku motocyklowym. Taki przyk³ad, dzwoni¹ z izby przyjêÌ, ze wypadek motocyklowy i wioz¹ rannego... na co lekarz stwierdza "no to nie musimy siê spieszyÌ, dawce wioz¹". Do dziœ nic siê nie zmieni³o :/
Ale jakby ktoœ ruszy³ ta sprawê to s³u¿ê pomoc¹.
Zdrowia dla pasaÂżera! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 50 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-08-02, 06:03
|
|
|
| Patra napisał/a: | | ... na co lekarz stwierdza "no to nie musimy siĂŞ spieszyĂŚ, dawce wiozÂą". |
Wychodzi, Âże dawcami jesteÂśmy nie przez podejÂście spoÂłeczeĂąstwa, a lekarzy. Widocznie dla nich NASZE Âżycie jest mniej warte od Âżycia innych |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2010-08-02, 07:25
|
|
|
| Czytam ten temat i normalnie nie wierze jakim mo¿na byÌ hoojem w szpitalu - zamiast telewizji i prokuratury nie lepiej iœÌ osobiœcie do Pani lekarz na wizyte i wyjaœniÌ o co jej dok³adnie chodzi - liœcia na dzien dobry i zaraz bêdzie siê t³umaczyÌ. Nie wyobra¿am sobie sytuacji ze siedze na korytarzu z ³ap¹ do wymiany i mi lekarz mówi "trzeba kurwa nie jeŸdziÌ matole". |
|
|
|
 |
Hajabuza

Motocykl: Widmo
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2010-08-02, 08:46
|
|
|
| Ordynator oddzialu przyj¹³ na swoje rece skargê na w/w lekarkê i sam je osobiœcie podpisa³. Powiedzia³ rownie¿, ¿e od d³u¿szego czasu wlasnie z t¹ Pani¹ sa same problemy na tym oddziale. |
_________________ Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluję wyobraźni! |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-02, 09:01
|
|
|
| Hajabuza napisał/a: | | ..... PowiedziaÂł rownieÂż, Âże od dÂłuÂższego czasu wlasnie z tÂą PaniÂą sa same problemy na tym oddziale. |
moÂże Pan Ordynator poczytaÂł ten i inne wÂątki i wobec realnej groÂźby grubszej afery odcina siĂŞ od "zÂłej pielĂŞgniarki"?
a moÂże ona faktycznie jest zÂła? tylko Âże jeÂśli tak to niech jÂą zwolniÂą...
informuj nas co sÂłychac w sprawie. jeÂśli bĂŞdziesz potrzebowaÂła jakiejÂś pomocy to nikt z nas Ci przeciez nie odmĂłwi |
|
|
|
 |
Hajabuza

|
Wysłany: 2010-08-02, 09:58
|
|
|
Ordynator nie odcina sie od sprawy a wrecz przeciwnie sam skierowal nas gdzie mamy sie udac i gdzie wyslac pismo.
Czekam w tej chwili na odpowiedzi i na dalszy rozwoj sytuacji w jakiej znajduje sie drugi poszkodowany. |
_________________ Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluję wyobraźni! |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-08-02, 12:14
|
|
|
To nie jest jakiÂś odosobniony przypadek. Opowiedziano mi podsÂłuchanÂą rozmowĂŞ lekarzy ze szpitala w Zawierciu szÂło to mniej wiĂŞcej tak:
-PamiĂŞtacie tego chÂłopaczka z flakami na wierzch co nam go przywieÂźli?
-tak a co z nim?
-nic, nie Âżyje
-hahahahaha
z 6 lat temu ktoÂś mi to opowiadaÂł. |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 50 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-08-02, 21:22
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | -PamiĂŞtacie tego chÂłopaczka z flakami na wierzch co nam go przywieÂźli?
-tak a co z nim?
-nic, nie Âżyje
-hahahahaha |
JakaÂś paranoja |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
tomcio68
Motocykl: Honda Shadow 1100
Imię: Grzegorz
|
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
Hajabuza

|
Wysłany: 2010-08-03, 09:50
|
|
|
| Trollsky napisał/a: | dopiero jak chuj kogos zabije to media zrobia nagonke w stylu "przeciez mozna byÂło tego uniknÂąc" |
wtedy obejrzymy program w Uwadze na TVN:) o rekordziscie z BB:)
[ Dodano: 2010-08-12, 18:31 ]
Dzisiaj bylam na komendzie-sprawa zakonczona. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-12, 23:03
|
|
|
| Hajabuza napisał/a: |
Dzisiaj bylam na komendzie-sprawa zakonczona. |
czyli Marek zgin¹³, sprawca nie ¿yje. i po sprawie?
mam pytanie : tyle siê na¿y³owaliœmy nie tylko na tym forum na temat tego wypadku i okolicznoœci. pada³y mocne s³owa, m.in. o tym ¿e teraz nie mo¿na przejœÌ obojêtnie i ¿e musimy coœ zrobiÌ. czy wobec tego znajdzie siê ktoœ konkretny i znaj¹cy siê na rzeczy, kto pomo¿e/przygotuje jak¹kolwiek petycjê albo projekt ustawy (?) o zaostrzeniu kar dla pijaków za kólkiem? taki projekt ustawy, na mocy której z³apanemu pijakowi mo¿na np. zarekwirowaÌ jego samochód i sprzedaÌ na aukcji, a kasê przeznaczyÌ na pomoc ofiarom wypadków? albo mandat w wysokoœci 5000, œci¹gany natychmiast przez komornika - nie masz auta? ale masz telewizor, szafê, video, cokolwiek co mo¿na spieniê¿yÌ....
czy coÂś takiego jest w ogĂłle w jakimkolwiek przygotowaniu? wie ktoÂś? ja nie wiem, ale moze ktos bardziej w tym siedzi?
znalazÂłem coÂś takiego :
"Zgodnie z konstytucjÂą a takÂże ustawodawstwem europejskim moÂżna tworzyĂŚ oraz wdraÂżaĂŚ w Âżycie obywatelskie projekty ustaw. Petycje oraz wszelkiego typu pytania moÂżna skÂładaĂŚ do Obywatelskiego Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej.
W skÂład OKIU zÂłoÂżony jest z prezydentĂłw miast, przewodniczÂących rad a takÂże radnych, urzĂŞdnikĂłw samorzÂądowych oraz reprezentantĂłw wyÂższych uczelni. Obywatelski projekt ustawy moÂże trafiĂŚ do sejmu oraz tam byĂŚ przegÂłosowanym. Aby projekt wszedÂł do sejmu, musi podpisaĂŚ siĂŞ pod nim 100 tys. Obywateli peÂłnoletnich posiadajÂących prawa do gÂłosowania.
Projekty ustaw mog¹ dotyczyÌ wszystkiego, zarówno kwestii dystrybucji opakowaù jak i odpadów przemys³owych. Taka forma wspó³tworzenia prawa jest nowoczesna oraz umo¿liwia swobodê wypowiedzi obywatelskich. Taki ruch oddolny mo¿e mieÌ bardzo powa¿ne konsekwencje, skutkowaÌ wejœciem w ¿ycie nowego prawa.
Obywatelskie projekty ustaw g³osowane s¹ w sejmie. Nag³aœniane s¹ przez lokaln¹ prasê oraz inne media ogólnokrajowe. Z regu³y projekt nowej ustawy jest pocz¹tkiem debaty spo³ecznej. Jeœli projekt bêdzie Ÿle przygotowany, zawieraj¹cy b³êdy merytoryczne a tak¿e nie uzyska odpowiedniej iloœci podpisów nie wejdzie w ¿ycie." |
|
|
|
 |
Hajabuza

|
Wysłany: 2010-08-13, 08:54
|
|
|
Ehh, szkoda s³ów:( Rêce opadaj¹. Nie ma sprawcy nie ma sledztwa a polskie prawo jest tak skonstruowane, ¿e zamiast zamkn¹c goœcia zaraz po smierci Marka to facet jeszcze przez tydzien móg³ spokojnie meldowac siê na komendzie bo podchodzi³ pod jeden i ten sam paragraf. To chyba zrozumia³e, ze w takim wypadku sa 3 rozwiazania:
1. Uciekam i siĂŞ ukrywam
2. RobiĂŞ to co zrobiÂł
3. Jestem czÂłowiekiem i ponoszĂŞ konsekwencje tego co narozrabiaÂłem
Dla polskiego prawa nie jest to wa¿ne i dlatego pozwolono na to ¿eby mia³y miejsce 2 tragedie. Rozumiem, ze skoro Marek ¿y³ to móg³ wyjœc za kaucj¹ (œmieszn¹ bo œmieszn¹ ale choc powa¿nie siê nazywa) ale po smierci zgarniam goscia choby po to ¿eby nie unikn¹³ sprawiedliwoœci!
Tyskie "Echo" napisaÂło dÂłuuuuuuuuuuugi artykuÂł na temat wypadku, zatytuowano go o ile siĂŞ nie mylĂŞ - "Pierwsze odebrane prawko kilka dni po wprowadzeniu nowej ustawy" - teraz wypada dopisac jaki byÂł final tej nowej ustawy i jakie znalazÂła zastosowanie w praktyce. |
|
|
|
 |
|
|