Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WSTYD I HAёBA !!! WAWEL DLA KR“ÓLӓW POLSKI
Autor Wiadomość
cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2010-04-15, 23:29   

[ Dodano: 2010-04-15, 23:29 ]
Ar2rM napisał/a:
Cytat:
Jakby nie ta straszna komuna to by¶my do dzi¶ ryli rylcami na kamiennych tabliczkach.?

rozlozyles mnie tym tekstem? co ta komuna zrobila? czego bysmy to nie mieli?
czego nie maja panstwa zachodnie do ktorych socjalizm nie doszedl? brakuje im czegos?

ps.nie chce chwalic dnia przed zachodem ale jestem pod wrazeniem ze w temacie budzacym takie kontrowersje nikt jescze nikomu nie naublizal - moje uznanie dla Panstwa :)

m³ody jestem ale co dala komuna ? poza octem na polkach ? mieszkania, kazdy mial prace nie bylo takiego zlodziejstwa bezprawia oraz przestepczosci jak dzisiaj trzymano krótko za morde a dzis ? pelne pólki towarow co z tego skoro nikogo nie stac ? mieszkania sa co z tego ze chcac kupic splacasz cale zycie, bezrobocie lub wyzysk itd nie bede sie rozpisywal ale za komuny kazdy robote mial nie pasowalo mu sie zwalnial szedl do drugiej gdzie zarobil 2 razy tyle (przykladem jest moj brat ktory na kopalni zarobil wiecej niz ojciec ktory byl dyrektorem) p³aca zalezala nie od sto³ka czy znajomosci, tak ze nie narzekajcie na ta komune ze taka zla byla, byly zaklady panstwone w nie prywatyzowanie za bezcen i ustawianie przetargow pod kole¿kow.
slusar_o2 napisał/a:
wczoraj jak sobie wszed³em na tvn24 to 19/20 "newsów" by³o o Kaczyñskim. Jeden malutki na samym dole by³ o Gortacie.
Ja z t± konserw± to nie ¿artowa³em, jeszcze tam go zobaczymy.

juz sie zaczyna dzis w radiu slyszalem ze chca jakas szkole mianowac imieniem Marii Kaczynskiej i jakas ulice Kaczynskiego tez chca zrobic malo tego nawet ktos zrobil gatunek tulipana o nazwie Maria Kaczynska zaczyna sie z ta konserwa to wcale nie jest smieszne

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-15, 23:36   

magik napisał/a:

jestem ciekaw jakie to mozliwo¶ci bez kasy jestes dalej nikim szara masa no chyba ze masz broñ No faktycznie masz ³eb na karku jak rzeczy których uczy³es sie hmm 1/2 myslenia ze 20lat temu nie pamietasz Rozumiem upadek poziomyu edukacji itd ale np
Mia³no nie byc z wycieczkami osobistymi ale nie pojmuje tego ¿e sie chwalisz ze skonczy³es AGH i co nie pamietasz ;( to moj ojciec skonczy³ z bulami tylko wroc³awska polibude (jest trocha starszy od Ciebie) pamieta nawet liste osób która chodzi³a do 1kl podstawówki a korepetycji z niczego nie musia³em brac to nie skonczy³em AGH :( choc ³adnie by ten papier wyglada³ No ale moze jesli masz ³eb na karku to zarobisz na korepetycje :P dobra sorki ale poprostu jak czytam Twoje wypowiedzi to mam ochote wbic sobie gwo¼dzia do ³ba
Czego madry mo¿e sie od g³upiego nauczyc, co ?? tu mi sie przypomina przys³owie pewne co jest lecze z m±drym stracic czy z g³upim zyskac

mia³o nie byæ osobi¶cie a by³o. i pewno jeszcze bêdzie. nie chwale siê studiami, bo dyplom kupi³em. ale mo¿e faktycznie lepiej by zabrzmialo gdybym napisa³ wroc³awka polibuda. nie kumam co ma pamietanie listy obecno¶ci z I klasy do inteligencji? nie kumam o co chodzi z tymi korepetycjami. nie wiem o co chodzi z tym gwo¼dziem?
ale wiem czego m±dry mo¿e siê nauczyæ od g³upiego : g³upi jak patrzy na drugiego g³upiego to siê cieszy, ¿e nie jest sam, a m±dry my¶li "Co ja tutaj k..wa robiê?".... ale m±dry o tym wie, a reszta musi sie zapytaæ

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-16, 01:13   

pamietanie nie ma nic do inteligencji ale do nauki juz ma bo nauka której sie nie pamieta to ¿adna nauka.. tak jak bys juz zapomnia³ ze wk³adajac ³ape do ognia mo¿na sie poparzyæ... wiec jak czegos nie paietasz po 20 latach to............

a co do ogladania g³upich (jak kto¶ chce poczuc sie m±drym) to proponuje wybraæ sie do zoo na ogladanie szympansów (choc znajda sie i tacy których i one zszokuja) tylko nie bierz do siebie ;)

a co do gwo¼dzi to jak czytam Twoje wypowiedzi o tym jak dzisiaj cudnie i jak kiedys by³o bleeee i ze mamy demokracjie i mozemy wybrac kogo chcemy i ze wystarczy pojsc g³osowac to normalnie chce sobie dwo¼dzia w ³eb w bic bo nie obra¶ sie masz swoje lata masz rodzine pewnie swoje przezy³es ale banialuki cisniesz jak nastolatek No chyba ze by³es na innej planecie (mars, jowisz) przez te wszystkie lata to rozumiem luz

oki dosc tych osobistych wypadow jak cos to przy %% sie wruci do tego choc z doswiadczenia wiem ze przy polityce bardzo suszy :P

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-16, 01:54   

cybek1984 zapomnia³e¶ o najwa¿niejszym: zak³adowe paczki ze s³odyczami na miko³aja. Taki wór najlepszych s³odyczy ¿e a¿ siê uszy chcia³y urwaæ :D Ja pier... jak sobie przypomnê to a¿ mi siê lepiej robi. A i konkursy dla dzieci z nagrodami gdzie narysowa³e¶ kred± na asfalcie jaki¶ bzdet i dostawa³e¶ fanta. I tort na pierwszego maja, ¶wiêto kupa³y by³o obchodzone. W robocie dodatek na wêgiel chocia¿ w domu nawet pieca nie mia³e¶ a na x-lecie z³ote zegarki i kasiora a nie g³ówniana figurka z plastiku albo d³ugopis. Dodatki za szkodliwe wcze¶niejsze emerytura mo¿na by wymieniaæ i wymieniaæ. Mówcie co chcecie ustrój dla ciemnoty by³ zbawczy ale ciemnocie ma³o by³o to teraz ciemnota ma tyle, ¿e mo¿e popatrzeæ na to co maj± ci co potrafi± kombinowaæ.

Wyja¶niam, ¿e b³êdnie u¿y³em okre¶lenia ciemnota je¿eli kto¶ poczu³ siê ura¿ony to przepraszam gdy¿ powinienem u¿yæ okre¶lenia cho³ota. Przecie¿ kto¶ mo¿e byæ wykszta³cony co wcale nie wyklucza tego, ¿e jest cho³ot±.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-04-16, 08:23   

cybek1984 napisał/a:
? mieszkania, kazdy mial prace

kto to jest kazdy? poogladaj filmy Bareji jak to trzeba bylo 20 lat jakies wspoldzielni byc zeby z laska mieszkanie dostac.
Kazdy mial prace? czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy , usper bylo nie? tylko skad na to kasa? Z pozyczek miedzynarodowych. a jak to zawiodlo to z niekontorlowanego dodruku pienidzy.
cybek1984 napisał/a:
nie bylo takiego zlodziejstwa bezprawia oraz przestepczosci jak dzisiaj

nie bylo bezprawia? to bylo jedno wielkie bezprawie. milicja czy zomo mogla robic wszystko - lacznie z mordowaniem dzialaczy solidarnosci i strzelaniem do gornikow.
cybek1984 napisał/a:
pelne pólki towarow co z tego skoro nikogo nie stac

tu sie zdziwisz - jakos centra handlowe sa zawsze pelne ludzi. w srod towarow jest wybor - tansze drosze.
cybek1984 napisał/a:
? mieszkania sa co z tego ze chcac kupic splacasz cale zycie

lepiej spracac cale zycie niz czekc cale zycie.
cybek1984 napisał/a:
bezrobocie lub wyzysk

tu jest cos o czym wspomnial zenoo. o tym prezesie ktoremu sie zazdrosci.
z dolu widac tylko kase prezesa, stajac z boku - widac cala odpowiedzialnosc za pracownikow i ich rodziny. bo jak on nie zlalatwi zlecen dla firmy to nie zaplaci pracownikom.

jak to robiono w komunie ze kasa byla a ludziom zylo sie dosttniej? a no drukowane pieniadze. nie bylo na cos ? telefon do menndicy ze tyle brakuje. skotki tego pamietamy wszyscy. Potworna inflacja siegajaca kilku tysiecy procent. ludzie dostajac wyplaty pierwszego masowo wykupylwai towary (calkowicie im nie potrzene) bo nawet pod koniec tego samego miesiaca okazywalo sie ze stac bylo ich na dwa razy mniej.

I zanim zaczniecie pisac takie populistyczne banialuki to zastanowcie sie czemu to akurat polska jest 20 lat za europa? Doskonalym przykladem sa niemcy wspomniane wyzej. Problem pokolenia naszych ojcow i dziadkow jest taki ze pamietaja jak im bylo dobrze jak robic nie trzeba bylo a wszystko bylo. a teraz jest wielki wyzysk bo trzeba zapi3-lac a i tak nie da sie kupic szystkiego.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-16, 09:53   

magik napisał/a:

a co do gwo¼dzi to jak czytam Twoje wypowiedzi o tym jak dzisiaj cudnie i jak kiedys by³o bleeee i ze mamy demokracjie i mozemy wybrac kogo chcemy i ze wystarczy pojsc g³osowac to normalnie chce sobie dwo¼dzia w ³eb w bic

oki dosc tych osobistych wypadow jak cos to przy %% sie wruci do tego choc z doswiadczenia wiem ze przy polityce bardzo suszy :P

ok. spoko nie obrazam sie. i mozemy sie napic kiedys chociaz nie wiem czy bedziesz chcial ze starym. ale powiem ci jeszcze jedno na koniec : ja tez wspominam Gierka mi³o, bo wtedy przypada³o moje dziecinstwo. i za tym têsknie. zero stresu, zero obowiazków...
ale nie tesknie za tym, ¿e mój ojciec zeby awansowac w pracy i wiecej zarobiæ musia³ sie do partii zapisaæ, nie tesknie za kolejkami, za milicj±, za trabantem na którego ojciec robi³ kilka lat i wysta³ w kolejce i który sie pierd..li³ co chwila, ale to by³ luksus wiec wszyscy sie cieszyli - k..wa mo¿na wymieniaæ 2 strony tutaj. ....
nie oczekuj gotywych rozwiazañ, ze przyjde i powiem ci, ze zainwestuj w to i zarobisz.bo to bylby socjalizm. masz ³eb i ch.j to kombinuj. ja z zerem na koncie 12 lat temu na dzis doszed³em z kumplem do kasy nikogo nie okradaj±c po drodze, nie ogromnej ale spoko wystarczy. mo¿na jak sie chce. bez kredytów i inwestycji. i o tym mówie ¿e nie musze dzi¶ sie nigdzie zapisywac ani nadstawiac ³ba idiocie ¿eby normalnie zyc. moge co wakacje zapakowac dzieciaki do auta i jechac np. do Hiszpanii albo Chorwacji. i nikogo nie musze pytaæ o zgode ani b³agaæ o paszport. a moi rodzice dostawali talony do Jaworza i cieszyli sie ¿e jad± poci±giem na wczasy.
jakby wtedy by³o lepiej to na Bia³orusi dzi¶ mieliby eldorado. albo w Chinach. jasne ¿e maj±. ale mo¿e nie wiedz± ¿e mo¿na lepiej?

dlatego irytuje sie jak widze ¿e kto¶ narzeka i ci±gle patrzy têsknie za minion± epok±, gdzie wszystko by³o "za darmo" i "sie nale¿a³o" a w³adza "przytuli i pokieruje twoim zyciem". narzekacie na polityków ¿e gówno robi± a sami sobie takich wybrali¶cie. aaa nie byli¶cie na wyborach to nie wybrali¶cie, ale idioci co byli wybrali za was. i kto lepiej na tym wtedy wychodzi?

dobra. koñcze bo przynudzam :D
pozdr.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 12:26   

Ar2rM mo¿esz mnie znienawidziæ ale powiedzia³e¶ co¶ co powoduje, ¿e w kwestii jakiej dotyczy w±tek rozmowy nie mo¿esz byæ brany powa¿nie pod uwagê. Je¿eli kto¶ odsy³a do filmów Bareji jako ¼ród³a wiedzy na temat czegokolwiek to przepraszam ale jest niepowa¿ny. Równie dobrze za 30 lat kto¶ mo¿e powiedzieæ ¿eby obejrzeæ sobie "¶wiat wed³ug kiepskich" by zobaczyæ jak to by³o kiedy¶. Cz³owieku to s± komedie, a zawarte tam sytuacje to parodia. Jak doros³y facet mo¿e powiedzieæ tak± bzdurê. Z tym strzelaniem do górników te¿ ka¿dy wie, ¿e strzelali ale nikt nie spoj¿y na to w jakich siê to odbywa³o okoliczno¶ciach. Jakbym by³ na miejscu tamtych i rzuca³ by siê na mnie rozjuszony t³um napier... we mnie ¶rubami co wa¿± po kilka kilo to nie czeka³ bym na rozkaz tylko sam bym poci±gn±³ seri± z automatu i tylko by siê posypali. Teraz co policja ma³o osób zabi³a i to nawet chocia¿ nie by³a w ¿aden sposób zagro¿ona? Powtarzasz to co ka¿dy nafaszerowany antykomunistyczn± propagand± cz³owiek: strzelali, ocet na pó³chach by³. Skoro by³ sam ocet to jak Ci ludzie prze¿yli kilkadziesi±t lat? Samym octem? Pili ocet jedli ocet ubierali siê w ocet spali w occie dzieci w szkole pisa³y na occie octem i wszyscy dupê podcierali octem. Ludzie czego wam trzeba wiêcej do szczê¶cia skoro wymy¶ono ocet. Jak ocet jest taki uniwersalny to dlaczego octownia w zawierciu ju¿ dawno zosta³a zrównana z ziemi±. Kasa z porzyczek miêdzynarodowych? Tak a teraz sk±d kasa na to co siê robi? Sk±d na te drogi na te dzia³alo¶ci gospodarcze dla nowozak³adaj±cych z k±d kasa na masê rzeczy? Z Unii poczekajcie a¿ siê ta kasa skoñczy i Polska bêdzie musia³a dawaæ na inne kraj zobaczymy co siê tu wtedy bêdzie wyprawia³o. Bieda to tu jeszcze siê zacznie. A to, ¿e ludzi w marketach du¿o fakt ale popatrz ile i co wk³adaj± do koszyków. Przykro mi ale w tym w±tku banialuki opowiadasz straszne i tylko zenoo argumentuje co¶ w sposób rozs±dny ale w sposób bardzo stronniczy. Doszed³ teraz do czego¶ czego nie mia³ by za poprzedniego ustroju wiêc jemu nie dziwie siê, ¿e woli to co jest teraz to oczywiste bo wtedy by tego po prostu nie mia³. Jednak sam wskazuje, ¿e poprzedni system by³ systemem opiekuñczym bo tak by³o masa dostawa³a wszystko do rêki. Jak pokaza³a historia nad mas± nie powinno siê litowaæ bo jak dostawali do rêki to wydawa³o im siê, ¿e nic nie dostaj± a wszystko im siê nale¿y i by³o ma³o i ma³o wiêc teraz nie dostaj± i s± "zadowoleni" jak cholera. A zreszt± uwa¿am, ¿e dobrze im tak i gdy s³yszê gdy kto¶ narzeka to temat rozwi±zujê jednym zdanie: chcia³e¶ to dosta³e¶ to teraz nie narzekaj. Ale co do czepiania siê trabanta to lekka przesada to tak jakby kto¶ za 20 lat powiedzia³ jakie to by³y straszne czasy bo musia³ je¼dziæ passatem. Po prostu taka wtedy by³a technologia wiêc cudów nie mo¿na wymagaæ równie dobrze mo¿na powiedzieæ, ¿e za komuny to by³o ¼le bo nie by³o telefonów komórkowych. A co do tego, ¿e na trabanta ojciec musia³ robiæ kilka lat zgoda a ile teraz trzeba robiæ na auto kilka miesiêcy? We¼ auto za 45.000z³ i kogo¶ zarabiaj±cego z 1500z³ niech w miesi±cu od³o¿y z tego 300z³ to auto kupi po ponad 11 latach. Wiêc nie wiem gdzie tu pod tym wzglêdem jest lepiej zw³aszcza, ¿e w wielu rodzinach od³o¿enie miesiêcznie 300z³ graniczy z cudem. Zenoo popatrz na przeciêtnego s±siada i zastanów siê czy lepiej dla niego jest teraz czy by³o wtedy a tych s±siadów jest przewa¿aj±ca wiêkszo¶æ. A to ¿e b³êdem by³o dawanie wszystkiego na tacy to równie¿ uwa¿am za s³uszno¶æ bo z do¶wiadczenia wiem czym to siê koñczy raz, ¿e ka¿dy gardzi dwa, ¿e wydaje mu siê, ¿e mu siê nale¿y tylko za to, ¿e ¿yje a w dodatku ci±gle mu ma³o. Ludzie mieli robote i gardzili a teraz nie maj± to gdy maj± to szanuj± i tak powinno byæ bo rozpasanie jest b³êdem.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-16, 12:40   

prezesartur napisał/a:
Ar2rM mo¿esz mnie znienawidziæ

zeby sie na kogos pogniewac musiabym traktowac to co pisze powaznie.
prezesartur napisał/a:
Jakbym by³ na miejscu tamtych i rzuca³ by siê na mnie rozjuszony t³um napier... we mnie ¶rubami

a jak teraz kibice a nawet gornicy rzucaja czyms w policje to tez generalowie w warszawie wydaja rozkaz aby strzelac do gornikow? czy ty jestes odizolowany od informacji? chcesz wmowic mi ze to byla obrona konieczn zomowcow?
prezesartur napisał/a:
Cz³owieku to s± komedie, a zawarte tam sytuacje to parodia

owszem to jest parodia ale sukces tych filmu polega na tym ze miala silne odzwierciedlenie w owczesnej rzeczywistosci. Geniusz Barei polegal na tym ze potrafil to pokazac w sposob smieszny.
prezesartur napisał/a:
Jak doros³y facet mo¿e powiedzieæ tak± bzdurê.

tu sie zgadzamy . tez nie rozumiem tych populistyczny tez ktore glosisz.
prezesartur napisał/a:
Powtarzasz to co ka¿dy nafaszerowany antykomunistyczn± propagand± cz³owiek
a ty powtarzasz gadke starych komuchow ktorym w kolektywie bylo dobrze - a teraz im jest zle.
prezesartur napisał/a:
Pili ocet jedli ocet ubierali siê w ocet spali w occie dzieci w szkole pisa³y na occie octem i wszyscy dupê podcierali octem

tu moja dyskusja z toba sie konczy.

"niech wroci komuna i tania kielbasa , pol litra na glowe i piwo na kaca" P.Kukiz.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 12:55   

To widocznie wiêkszo¶æ czê¶æ spo³eczeñstwa stanowi± stare komuchy bo gdzie siê nie znajdê to w kó³ko powtarzaj± ludzi, ¿e dla nich by³o lepiej. A mnie a¿ mdli gdy tego s³ucham bo sami doprowadzili do tego, ¿e to upad³o a teraz p³acz±.

Moje gadki s± populistyczne a Twoje s± owocem tego, ¿e od 20 lat ludziom t³uk± propagandê do g³ów. Po³owa ludzi ju¿ nie pamiêta o co chodzi³o druga po³owa w ogóle nie wie o co chodzi³o ale od dziecka tylko s³yszy jakie to zbrodnicze czasy i zaczyna w to wierzyæ.

Ró¿nica miêdzy nami jest taka, ¿e ja umiê krytycznie spojrzeæ na tamto i na to i pozytywy te¿ potrafiê znale¼æ wszêdzie, a Twoje podej¶cie zakrawa na fanatyzm bo wed³ug Ciebie to teraz jest h. wie co wtedy by³o nic tylko dramat. Dlatego nie traktuje Twojej argumentacji powa¿nie bo brak jej obiektywizmu.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-16, 13:03   

zarzucasz mi brak obiektywizum. dobrze
ja natomiast nie wiem dalej ile ty masz lat ze tak brnisz tej komuny?
jak moge traktowac powaznie zdanie kogos kto ukrywa swoj wiek a co chwile odnosi sie do niedalekiej historii?
prezesartur napisał/a:
To widocznie wiêkszo¶æ czê¶æ spo³eczeñstwa stanowi± stare komuchy bo gdzie siê nie znajdê to w kó³ko powtarzaj± ludzi, ¿e dla nich by³o lepiej.
ja tego nie zauwazylem, widocznie obracamy sie wsrod innych ludzi
prezesartur napisał/a:
Moje gadki s± populistyczne a Twoje s± owocem tego, ¿e od 20 lat ludziom t³uk± propagandê do g³ów

wszyscy sa zmanipulowani tylko ty widzisz dalej i wiecej. doceniam
.
prezesartur napisał/a:
Dlatego nie traktuje Twojej argumentacji powa¿nie bo brak jej obiektywizmu.

obiektywizm wg ciebie to wyciaganie tego co dobre z przeszkosci i szukanie tego co zle w terazniejszosci. teraz jest do dupy ale kiedys byyylo lepiej. Dlatego jeszcze raz pytam. Ile masz lat ze takie wnioski wysuwasz?

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 13:11   

Dla mnie teraz jest lepiej i tego nie ukrywam. A to, ¿e obracamy siê w ró¿nych ¶rodowiskach to zauwa¿y³em jeszcze za czasów starego forum. Nie wiem ale wydaje mi siê, ¿e po prostu za ³atwo uda³o Ci siê prze¶lizgn±æ przez ¿ycie i nie mia³e¶ okazji spotkaæ siê z pewnymi zjawiskami. Mam kumpla o podobnych pogl±dach jak Twoje i jemu te¿ siê uda³o prze¶lizgn±æ przez ¿ycie bez wiêkszych problemów na szczê¶cie ¿ycie zweryfikowa³o i teraz robi za 1200z³ bêd±c panem magistrem i nie muszê ju¿ s³uchaæ jego pier... jak to tacy jak oni s± po to ¿eby inni na nich robili, którego wys³uchiwa³em ca³ymi latami. I za te gadki i pogardê dla reszty ¿yczê mu ¿eby te fundusze spad³y mu jeszcze o po³owê. Próbujesz mi upier... skrzyd³a ka¿dym mo¿liwym sposobem dok³adnie tak jak w rozmowie postêpuje tamten wrêcz gdyby nie fakt, ¿e to forum motocyklowe a tamten jest mamej± to gotów by³ bym uwierzyæ, ¿e gadam z nim. Wiesz co mo¿e zrobimy tak zabiorê Ciê kiedy¶ w miejsca gdzie zobaczysz prawdziw± biedê puste lodówki dzieci w ciuchach ze szmateksów brak kasy na lekarza i na masê rzeczy mo¿e wtedy przejrzysz na oczy. Nie widzia³e¶ to mo¿e pora ¿eby¶ w koñcu zobaczy³ i wtedy siê zastanowi³. Daleko szukaæ nie muszê bo w krêgach znajomych mam takich ludzi. Nakazy eksmisji na karku brak na ¿ycie na op³aty i d³ugi gdzie tylko.

justa
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-16, 13:19   

To chyba ka¿dy, który nie musia³ siê "za komuny" dorabiaæ i walczyæ o wszystko teraz chce aby komuna wróci³a nie maj±c kompletnego pojêcia z czym by siê to wi±za³o.

Przykre.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-16, 13:19   

prezesartur napisał/a:
Nie wiem ale wydaje mi siê, ¿e po prostu za ³atwo uda³o Ci siê prze¶lizgn±æ przez ¿ycie i nie mia³e¶ okazji spotkaæ siê z pewnymi zjawiskami

czasem za duzo nam sie wydaje i pochopnie oceniamy innych wlasna miara.
prezesartur napisał/a:
Mam kumpla o podobnych pogl±dach jak Twoje i jemu te¿ siê uda³o prze¶lizgn±æ przez ¿ycie bez wiêkszych problemów na szczê¶cie ¿ycie zweryfikowa³o i teraz robi za 1200z³ bêd±c panem magistrem

gdzie tu jest to szczescie? zazdrosny polaczek z ciebie wychodzi.
prezesartur napisał/a:
jak to tacy jak oni s± po to ¿eby inni na nich robili, którego wys³uchiwa³em ca³ymi latami

nie chcialbym abys pisal o tych dwoch sprawach w jednym poscie bo w pierwszej czesci zaczales mnie oceniac a w drugiej wrzucasz mnie jednego wora z kims kogo sluchales latami.
prezesartur napisał/a:
I za te gadki i pogardê dla reszty ¿yczê mu ¿eby te fundusze spad³y mu jeszcze o po³owê.

nie oceniam ani nie neguje tego co napisales. stwierdze tylko ze jest to czesto spotykane zachowanie wsrod osob reprezentujach prosocjalistyczne poglady.

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 13:22   

Hehe teraz siê nikt nie musi dorabiaæ rodzi siê i ma dom samochód i bañkê na koncie. I moji kumple magistry d¼wigaj±cy worki w hurtowniach. Albo na zmywakach za granic±. Ja siê nie przejmuje magister nie jest a i worków d¼wigaæ na razie nie muszê i dla mnie jest gitara jak na razie.

Ar2rM napisał/a:
czasem za duzo nam sie wydaje i pochopnie oceniamy innych wlasna miara.

Oj bardzo by¶ siê zdziwiæ móg³. Bardzo bym chcia³ by tak by³o.

Ar2rM napisał/a:
zazdrosny polaczek z ciebie wychodzi.

Nazywaj jak chcesz ale hu..om ciesz±cym siê z czyjego¶ nieszczê¶cia zawszê ¿yczê jeszcze wiêkszego nieszczê¶cia. A za te gadki ¿e tacy jak oni siê rodz± po to by inni na nich zapeir... bo s± od nich gorsi zdania nie zmieni. Czego niby mu zazdroszczê ignorancji i marnej wyp³aty ?

Co do reszty wypowiedzi to nie reprezentuje ¿adnych pogl±dów nie interesuje mnie polityka po prostu oceniam to co widzê dooko³a a niestety w¶ród mojego otocznie to co widzê jest po prostu przykre. Mam znajomka jeszcze z rok do ty³u miesiêcznie 10 ty¶ minimum mu wsiada³o a dzi¶ wstydz± siê z dzieciakiem i¶æ do kogokolwiek bo dzieciak podchodzi do ludzi i pyta czy mo¿e zobaczyæ ich lodówkê. A w przedszkolu nastêpny wstyd bo podszed³ do babki i mówi: my mamy jedzenie ale tak malutko. Znajoma teraz ¿yje z dzieciakiem 7 letnim za 250z³ alimentów. Kumpla mam co niedo¿ywiony ³azi³ jak jad³ to z raz dziennie. Biedy jak± mamy ja siê do¶æ naogl±da³em dooko³a.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-04-16, 13:43, w całości zmieniany 1 raz  

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-04-16, 13:42   

prezesartur napisał/a:
Co do reszty wypowiedzi to nie reprezentuje ¿adnych pogl±dów nie interesuje mnie polityka

reprezentujesz ciekawe poglady. aby takie reprezentowac trzeba by albo:
- zyc w tamtym ustroju i miec teraz porowanie
- albo miec teorie ktora jest oparta na opowiadaniach decydentow komunistycznych a nie na faktach z rzycia w PRL.

Caly czas nie podajesz swojego wieku. nie wiem ile masz lat i dlaczego oceniasz tamten ustroj i to inaczej niz wiekszosc z nas.
Ja rodzilem sie przed stanem wojennym, pamietam pewexy gdzie przed gwiazdka moglem wybrac sobie jednego "resoraka" , stanie z cala rodzina w sklepie zeby moc wiecej kupic kawy, pamietam jak oszczedzalem na mexboxy a potem przyszla inflaca i moglem kupic sobie bulke w sklepie. Co ty pamietasz?

prezesartur napisał/a:
Biedy jak± mamy ja siê do¶æ naogl±da³em dooko³a.

po co probujesz brac mnie na litosc? biedni i bogaci sa wszedzie. czemu zauwazasz tylko ekstrema.- tych co zarabiaja 10 tys i tych co dostaja 250zl alimentow. sa ludzie ktorzy zarabiaja "normalnie" i to wokol nas. ja na takiej podstawie oceniam spoleczenstwo a nie znam tylko biednych a kazdy bogaty to whoj.
Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2010-04-16, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu