|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
WSTYD I HAŃBA !!! WAWEL DLA KRÓLÓW POLSKI |
| Autor |
Wiadomość |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 15:39
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | .... By³o jak by³o ale niech kto¶ popatrzy jak kraj wygl±da³ gdy poprzedni ustrój wszed³ i jaki wygl±da³ gdy odchodzi³ i analogicznie niech popatrzy jak wygl±da³ gdy obecny wchodzi³ i porówna go z tym co widzimy teraz. Nie twierdzê, ¿e wtsdy by³o super a teraz jest tylko ¼le ale proponujê trochê obiektywizmu. |
s³uchaj Artur, obiektywnie to bêdzie popatrzeæ na RFN i NRD - jeden naród i jedna mentalno¶æ przed wojn±, a po wojnie? i porównaj szczyty my¶li technicznej jednego narodu na przyk³adzie sztandarowych limuzyn Mercedes - Wartburg...
naszym rodzicom by³o ³atwiej, bo nie musieli myslec i martwiæ siê o przysz³o¶c swoj± i dzieci bo t± zapewnia³a partia. dzi¶ jest trochê inaczej, bo licz± siê poszczególni ludzie a nie masa. czasem zazdroszczê moim rodzicom, ¿e nie my¶leli o stracie pracy, o eksmisji bo nie staæ na czynsz i tym podobnych rzeczach ale z drugiej strony cieszê siê ¿e zyje teraz bo je¶li mam ³eb na karku to mam mo¿liwo¶ci, których oni nawet nie mieli w marzeniach... no i mamy internet, dziêki któremu mogê anonimowo nazdaæ swojemu szefowi albo obraziæ g³owe pañstwa, je¶li tylko mam na to ochotê |
|
|
|
 |
Burst

Motocykl: Yamaha FZ6 S2
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-04-15, 15:49
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | "Pi±ta strona ¶wiata" K.Kutza |
Co do ksi±¿ki siê nie wypowiem bo nie czyta³em, ale co do samego K.Kutza muszê. Swego czasu pisa³ test na poziomie zakoñczenia gimnazjum (w ramach zabawy bo zosta³ zaproszony czy co¶). Matma + Polski chyba. ¯adnego z nich nie zda³, a z matmy uzyska³ kilkana¶cie % a z polskiego kilkadziesi±t, ale te¿ nie wystarczaj±co. Mnie przera¿a, ¿e kto¶ taki mo¿e zostaæ pos³em i w ogóle kogokolwiek reprezentowaæ. Facet nie radzi sobie z twierdzeniem Pitagorasa, prostym uk³adem równañ czy rozwi±zaniem testu na czytanie ze zrozumieniem a jest osob± zapraszan± np. na wywiad do tv. Wnioski niech sobie ka¿dy wyci±gnie sam. Przepraszam za OT ale my¶lê, ¿e to ciekawa informacja, chocia¿ nie dotyczy tematu. |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-15, 16:18
|
|
|
| zenoo w tej kwestii siê z Tob± zgadzam w zupe³no¶ci poniewa¿ dlatego powiedzia³em, ¿e nie twierdzê, ¿e kapitalizm jest tylko z³y gdy¿ jak piszesz kto ma ³eb osi±gnie nieporównywalnie wiêcej ni¿ móg³by zrobiæ to za poprzedniego ustroju. Ja raczej wolê to co jest teraz aczkolwiek spogl±dam na zagadnienie z du¿o szerszej perspektywy. We¼ pod uwagê co dzieje siê z lud¼mi którzy zwyczajnie nie potrafi± nic wykombinowaæ: g³ód, bieda i choroby. Opieka socjalna jest ¿adna, pomoc marn± mo¿na u¶wiadczyæ. Spójrz na to tak, ¿e niestety czêsto cierpi± na tym dzieci, które nie maj± wp³ywu na w³asny los czêsto te¿ wielu dobrych ludzi dostaje po dupie tylko dlatego, ¿e nie s± najbystrzejsi. Gdyby mieli prace to by poszli do fabryki i tam m³otkiem w metal t³ukli i nie potrzebowali by nic wiêcej do szczê¶cia, a teraz nawet na to nie maj± szansy. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 16:35
|
|
|
| Burst napisał/a: | | zenoo napisał/a: | | "Pi±ta strona ¶wiata" K.Kutza |
...¯adnego z nich nie zda³, a z matmy uzyska³ kilkana¶cie % a z polskiego kilkadziesi±t, ale te¿ nie wystarczaj±co. Mnie przera¿a, ¿e kto¶ taki mo¿e zostaæ pos³em i w ogóle kogokolwiek reprezentowaæ. Facet nie radzi sobie z twierdzeniem Pitagorasa, prostym uk³adem równañ czy rozwi±zaniem testu na czytanie ze zrozumieniem a jest osob± zapraszan± np. na wywiad do tv. ... |
Wa³êsa ma tylko zawodówkê a jest doktorem HC kilku znanych uczelni. to tytu³ honorowy oczywi¶cie, ale fakt ukoñczenia tylko zawodówki i nieznajomo¶æ wielu prostych zagadnieñ nie przeszkadza mu wyg³aszaæ wyk³adów i prelekcji przed du¿o m±drzejszymi lud¼mi.
powiem ci, ¿e moja córka jest w III kl podstawówki, ja bez problemu ukonczy³em AGH ale jak ona czasem mi przyniesie zadanie z matmy to my¶lê 1/2 godziny zanim siê zorientujê o co chodzi³o autorowi. z czasem wiele rzeczy ulatuje z g³owy, obejrzyj sobie taki program 'dzieciaki kontra co¶ tam..' albo jako¶ tak, taki teleturniej nie pamietam dobrze, bo ogl±da³em mo¿e ze 3 razy, ale zobacz kto tam wygrywa i czemu dorosli wypadaj± tak blado przy dzieciach... to daje czasem do my¶lenia
[ Dodano: 2010-04-15, 16:38 ]
| prezesartur napisał/a: | | ..... Opieka socjalna jest ¿adna, pomoc marn± mo¿na u¶wiadczyæ. Spójrz na to tak, ¿e niestety czêsto cierpi± na tym dzieci, które nie maj± wp³ywu na w³asny los czêsto te¿ wielu dobrych ludzi dostaje po dupie tylko dlatego, ¿e nie s± najbystrzejsi. Gdyby mieli prace to by poszli do fabryki i tam m³otkiem w metal t³ukli i nie potrzebowali by nic wiêcej do szczê¶cia, a teraz nawet na to nie maj± szansy. |
wy³azi z Ciebie socjalista... jak Kaczyñski i jego PiS
ja siê cieszê, ¿e ju¿ nie ma "wszystkim po równo", bo wtedy ka¿dy idiota móg³ ciê zgnoiæ jak by³e¶ od niego m±drzejszy. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-15, 16:44
|
|
|
A dzisiaj ka¿dy idiota mo¿e Ciê zgnoiæ je¶li ma wiêksze plecy Wiêc du¿o siê nie zmieni³o |
|
|
|
 |
Burst

|
Wysłany: 2010-04-15, 19:48
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | Wa³êsa ma tylko zawodówkê a jest doktorem HC kilku znanych uczelni. to tytu³ honorowy oczywi¶cie, ale fakt ukoñczenia tylko zawodówki i nieznajomo¶æ wielu prostych zagadnieñ nie przeszkadza mu wyg³aszaæ wyk³adów i prelekcji przed du¿o m±drzejszymi lud¼mi. |
Pytanie tylko co z tych wyk³adów i prelekcji dla tych m±drych ludzi wynika.... Nie umniejszaj±c jego zas³ug nie, raz pokaza³ swoje wychowanie a raczej jego brak, ale nie o nim by³a mowa. Polityk ma realny wp³yw na jako¶æ i komfort naszego ¿ycia, a do tego powinien rozwi±zywaæ problemy i zapewniæ jaki¶ postêp. Nie wiem jakie problemy mo¿e rozwi±zaæ i jaki postêp mo¿e zapewniæ osoba maj±ca problemy ze zrozumieniem tego co czyta, czy nie potrafi±ca sobie policzyæ ile bêdzie mia³a pieniêdzy na koncie po wp³aceniu ich na roczn± lokatê - bo z takimi zadaniami mieli tam przecie¿ do czynienia. Mo¿na broniæ pogl±dów, ale nie g³upoty. |
_________________ "If everything seems under control – you are just not going fast enough." - sir Sterling Moss |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-15, 20:04
|
|
|
| ¯adnych zas³ug po prostu by³ marionetk± wykreowan± na symbol. By³o to potrzebne bo ludzie lubi± bohaterów a ³adnie to wygl±da³o jak to z ludu uciemiê¿onego wyszed³ zwyk³y cz³owiek i obali³ tyraniê. Niestety ale to wszystko by³a jedna wielka polityczna gra 89 miss ¶wiata zosta³a polka, wybranie polaka papie¿em wcze¶niej te¿ by³o potrzebne celem umocnienia wp³ywów ko¶cio³a który jak wiadomo za poprzedniego ustroju nie mia³ do powiedzenia tyle co teraz wiêc by³ aktywnie zaanga¿owany w "walkê". Trzeba by³o polaków dowarto¶ciowaæ podpu¶ciæ by zrobili to co zrobili. Ca³y ¶wiat na g³ównie zbudowany jest. |
|
|
|
 |
linka90
Moderator pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 2836 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-04-15, 20:25
|
|
|
| zenoo napisał/a: |
a co zrobi³ Norwid? napisa³ parê (set) wierszy których nikt nie rozumie |
zinterpretowac Ci jakie¶?;p
Ja uwa¿am, ¿e Kaczor powinien le¿ec w Warszawie. Robi± z nim tyle zamieszania kaj go pochowaæ, ¿e on sie w grobie przewraca, a reszta wspó³towarzyszy przysz³ych le¿acych ju¿ na Wawelu równiez.
Z Kaczyñskiego zrobili mêczennika i bohatera który umar³ dla Ojczyzny. jest to przezabawne patrzac na jego wpierd***** sie tam kaj nie mia³. Nawet po smierci go chca na si³e wcisn±æ na Wawel.
Porypana ta Polska... |
_________________ I'd rather be a comma than a full stop.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 20:40
|
|
|
| linka90 napisał/a: |
zinterpretowac Ci jakie¶?;p
Ja uwa¿am, ¿e Kaczor powinien le¿ec w Warszawie. Robi± z nim tyle zamieszania kaj go pochowaæ, ¿e on sie w grobie przewraca..... ... |
nie lubiê poezji, nie znam siê na niej, nie interpretuj...
ale zinterpretuj co masz na mysli "...Kaczor ... on sie w grobie przewraca ..."
[ Dodano: 2010-04-15, 21:01 ]
| Burst napisał/a: |
Polityk ma realny wp³yw na jako¶æ i komfort naszego ¿ycia, a do tego powinien rozwi±zywaæ problemy i zapewniæ jaki¶ postêp. Nie wiem jakie problemy mo¿e rozwi±zaæ i jaki postêp mo¿e zapewniæ osoba maj±ca problemy ze zrozumieniem tego co czyta..... Mo¿na broniæ pogl±dów, ale nie g³upoty. |
m±dry cz³owiek i od kretyna jest siê w stanie czego¶ nauczyæ.
a Parlament mamy taki jaki sobie sami wybralismy czyli ci co tam siedz± i decyduj± o naszym zyciu s± naszym obrazem jako spo³eczeñstwa. patrz±c szerzej (i offtopuj±c ) dopóki bêdziemy siedziec w domu zamiast i¶æ na wybory dopóty bêdziemy rz±dzeni przez stado baranów. bo najpro¶ciej jest staæ z boku i siê nasmiewaæ albo wytykaæ b³êdy. a mo¿e sam wystartuj jako pose³ albo senator? mo¿e zmienisz obraz parlamentarzysty w narodzie? nie pije osobi¶cie do Ciebie, ale tak z nami jest ¿e narzekac potrafi 99% ludzi ale ruszyæ dupsko i co¶ zmieniæ to ju¿ ma³o kto.
ja kiedy¶ zazdro¶ci³em niejednemu swojemu szefowi jak ma fajnie, bo prezes, bo ma firmê, bo ma presti¿, bo ma fajne auto i zarabia 20x wiêcej ode mnie. a jaki jest g³upi!! ja wiele rzeczy robi³bym inaczej - tak my¶la³em... i zazdro¶ci³em dopóki sam nim nie zosta³em. dzi¶ wiem jakim to odbywa siê kosztem.
wracaj±c do Kutza - przeczytaj jego ksi±¿kê, mo¿e zmienisz zdanie na jego temat? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-15, 21:21
|
|
|
| Burst napisał/a: | | Swego czasu pisa³ test na poziomie zakoñczenia gimnazjum (w ramach zabawy bo zosta³ zaproszony czy co¶). Matma + Polski chyba |
wiesz jaki jest moj najgorszy sen ktory co jakis czas mi sie sni?
klasa maturalna - matura za pasem - a ja nic nie pamietam. nie mam pojeci co oni tam beda pisac.
Obawiam sie ze na jawie tez bym tej matury nie zdal (teraz). z "polskiego" to w ogole nie pamietam o co biegalo, z maty? to do czego jej potrzebuje robi za mnie komputer wiec tez nie (a na maturze mialem 4.5).
Nie ocenialbym czlowieka po tym co pamieta ze szkoly. |
|
|
|
 |
Burst

|
Wysłany: 2010-04-15, 21:49
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Nie ocenialbym czlowieka po tym co pamieta ze szkoly. |
Artur zlituj siê.... Znajd¼ taki test i zobacz na jakim to jest poziomie. Je¿eli choæby przeczytasz 1 albo 2 i zestawisz ich poziom z wynikami otrzymanymi przez tego pos³a o którym mowa to mo¿e zmienisz zdanie.
| zenoo napisał/a: | | wracaj±c do Kutza - przeczytaj jego ksi±¿kê, mo¿e zmienisz zdanie na jego temat? |
Je¶li zrobi mi siê nieco lu¼niej na studiach to wybiorê jako¶ pozycje jego autorstwa. Jak przeczytam to wrócimy do tej rozmowy bo nie wykluczam wcale, ¿e ta lektura mo¿e zmieniæ to jak go postrzegam do tej pory, bo przyznajê siê bez bicia, ¿e jak s³yszê albo czytam to nazwisko to od razu kojarzy mi siê ono z tym nieszczêsnym testem. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 21:58
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | poszczególni ludzie a nie masa. czasem zazdroszczê moim rodzicom, ¿e nie my¶leli o stracie pracy, o eksmisji bo nie staæ na czynsz i tym podobnych rzeczach ale z drugiej strony cieszê siê ¿e zyje teraz bo je¶li mam ³eb na karku to mam mo¿liwo¶ci, których oni nawet nie mieli w marzeniach... no i mamy internet, |
jestem ciekaw jakie to mozliwo¶ci bez kasy jestes dalej nikim szara masa no chyba ze masz broñ No faktycznie masz ³eb na karku jak rzeczy których uczy³es sie hmm 1/2 myslenia ze 20lat temu nie pamietasz Rozumiem upadek poziomyu edukacji itd ale np
Mia³no nie byc z wycieczkami osobistymi ale nie pojmuje tego ¿e sie chwalisz ze skonczy³es AGH i co nie pamietasz to moj ojciec skonczy³ z bulami tylko wroc³awska polibude (jest trocha starszy od Ciebie) pamieta nawet liste osób która chodzi³a do 1kl podstawówki a korepetycji z niczego nie musia³em brac to nie skonczy³em AGH choc ³adnie by ten papier wyglada³ No ale moze jesli masz ³eb na karku to zarobisz na korepetycje dobra sorki ale poprostu jak czytam Twoje wypowiedzi to mam ochote wbic sobie gwo¼dzia do ³ba
Czego madry mo¿e sie od g³upiego nauczyc, co tu mi sie przypomina przys³owie pewne co jest lecze z m±drym stracic czy z g³upim zyskac
Co do pana kutza i jego slaskosci i mardo¶ci to bez komentarza...... jaki jest ka¿dy widzi a moja ocena nie ma tu nic do znaczenia bo autorytetem dla mnie nie jest choc czasem powie cos madrego
| prezesartur napisał/a: | | os czêsto te¿ wielu dobrych ludzi dostaje po dupie tylko dlatego, ¿e nie s± najbystrzejsi. |
zgadzam sie z Toba ze tepiej teraz niz wtedy choc raczej ja bym wola³ miks co dobre z tamtad i z tad a nie a co do ludzi to nie powiedzia³ bym ze najbystrzejsi nie sa tylko poprostu uczciwi i nie kradna nie podkopuja innych nie sprzedaja itd
a wszystkim tym co wierza ¶wiecie ze istnieje demokracja ze faktycznie mamy w³adze w rekach to......... szkoda pisac I wali mnie to czy dla kogo¶ bede komunista czy pisowcem, ale wiem swoje i swoje przezy³emi widze ze wcale nie jest lepiej niz jak by³em dzieckiem
a wracajac do kaczyñskiego to mimo ¿e nie przepada³em za nim niektóre jego decyzje tak jak veto w sprawie NBP mi sie podoba³o bo Tusek ju¿ sobie ¿eby ostrzy na pañstwowa kase i teraz jak kaczki nie bedzie to im sie to uda |
|
|
|
 |
linka90
Moderator pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 2836 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-04-15, 22:24
|
|
|
| Maciek, ka¿dy po ¶mierci chcia³by ju¿ miec swiêty spokój. a Kaczyñskiemu go nie daj±. Pochowac go i kropka. a nie wozic przez pó³ Polski. |
_________________ I'd rather be a comma than a full stop.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-15, 22:25
|
|
|
| Jaka w³adza w jakich rêkach jaka demokracja ? Ludzie to s± slogany nic wiêcej. Inwigilacja, kontrola,cenzura i manipulacja tyle teraz mamy. Urzêdy ju¿ maj± prawo Ci do dupy zajrzeæ je¶li tylko bêd± chcia³y. Nie wiem czy ju¿ przesz³o czy nie ale wymy¶lono by skarbowy mia³ dostêp do danych abonenckich móg³ za¿±daæ informacji ile p³acimy za telefon do kogo dzwonimy i nawet sk±d dzwonimy. Ludzie lito¶ci na telefonach programy ci±gle prowadz± nas³uch s± skonfigurowane na rejestracjê rozmów po wychwyceniu kluczowych s³ów. Internet to samo. Nied³ugo zaczn± listy otwieraæ i czytaæ zawarto¶æ. Wybory te¿ a h... wie tak naprawdê jak jest w rzeczywisto¶ci czy wygrywaj± ci których wybrano czy ci którzy mieli wygraæ. Nikt tego nie sprawdzi. Wolno¶æ s³owa taka, ¿e powiesz co¶ nie tak i zaraz postêpowanie s±dowe. W czym i gdzie wy t± wolno¶æ i demokracjê widzicie bo ja jej nie znajdujê. Tu nie panuje demokracja tylko kapitalizm i to wysoce upo¶ledzony. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 22:31
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Jaka w³adza w jakich rêkach jaka demokracja ? Ludzie to s± slogany nic wiêcej. Inwigilacja, kontrola,cenzura i manipulacja tyle teraz mamy. Urzêdy ju¿ maj± prawo Ci do dupy zajrzeæ je¶li tylko bêd± chcia³y. Nie wiem czy ju¿ przesz³o czy nie ale wymy¶lono by skarbowy mia³ dostêp do danych abonenckich móg³ za¿±daæ informacji ile p³acimy za telefon do kogo dzwonimy i nawet sk±d dzwonimy. Ludzie lito¶ci na telefonach programy ci±gle prowadz± nas³uch s± skonfigurowane na rejestracjê rozmów po wychwyceniu kluczowych s³ów. Internet to samo. Nied³ugo zaczn± listy otwieraæ i czytaæ zawarto¶æ. Wybory te¿ a h... wie tak naprawdê jak jest w rzeczywisto¶ci czy wygrywaj± ci których wybrano czy ci którzy mieli wygraæ. Nikt tego nie sprawdzi. Wolno¶æ s³owa taka, ¿e powiesz co¶ nie tak i zaraz postêpowanie s±dowe. W czym i gdzie wy t± wolno¶æ i demokracjê widzicie bo ja jej nie znajdujê. Tu nie panuje demokracja tylko kapitalizm i to wysoce upo¶ledzony. |
dok³adnie tak puste slogany niestety trzeba miec i ta swiadomo¶æ ze to jest ca³kiem pozorna wolnosc |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |