|
WSTYD I HAŃBA !!! WAWEL DLA KRÓLÓW POLSKI |
| Autor |
Wiadomość |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 00:16
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | Do kosza. Sprzedawca to ju¿ Ciebie wypier... Acha za poradê piñæ z³otych siê nale¿y jest kapitalizm nie ma nic za darmo. |
pamietaj ze szykujemy sie do wprowadzenia euro ..... %Euro za przypomnienie :Phehe PS lepiej wyjdziesz na ruznicy kursowej |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-15, 00:20
|
|
|
| Znowu eura i trzeba bêdzie siê przestawiaæ. Nie przeboleje tego |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 00:30
|
|
|
ten wrz±tek za bardzo nie pomóg³, na najlepszej jako¶ci drukuje jakby szare mleko
du*a |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-15, 00:33
|
|
|
| Skoro wrz±tek sprawdza siê lepiej od p³ynów specjalnie do tego celu to cardrige pewnie pójdzie do kosza. Spróbuj jeszcze spirytusem. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 01:36
|
|
|
a wracaj±c jeszcze do Kaczyñskiego to wiêkszo¶æ ludzi ocenia go przez pryzmat jego brata Jaros³awa, który jest w³a¶nie swarliwy jak baba na targu i zakompleksiony jak Pigmej w Szwecji. daje g³owe, ¿e s± ludzie w Polsce którzy do tej pory nie wiedz± który z nich zgin±³. Jaros³aw to krzykacz a Lechu to by³ naprawde spokojny go¶æ. mysle ¿e gdyby zy³ to tym Wawelem by³by tak samo za¿enowany jak np. ja.... a wiadomo która Rodzina chcia³a miec brata na Wawelu i sk±d ten pomys³.
mo¿emy podyskutowaæ, ale klamka zapad³a bo decyzji s³ysza³em ¿e ju¿ nie zmieni±
P.S. spirytus nie pomóg³, chyba ¿e na gard³o. odsy³am kartrid¿a do sprzedawcy.
do tego :
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6497296 |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-15, 08:13
|
|
|
| Cytat: | | Jakby nie ta straszna komuna to by¶my do dzi¶ ryli rylcami na kamiennych tabliczkach.? |
rozlozyles mnie tym tekstem? co ta komuna zrobila? czego bysmy to nie mieli?
czego nie maja panstwa zachodnie do ktorych socjalizm nie doszedl? brakuje im czegos?
ps.nie chce chwalic dnia przed zachodem ale jestem pod wrazeniem ze w temacie budzacym takie kontrowersje nikt jescze nikomu nie naublizal - moje uznanie dla Panstwa |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 08:56
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: |
ps.nie chce chwalic dnia przed zachodem ale jestem pod wrazeniem ze w temacie budzacym takie kontrowersje nikt jescze nikomu nie naublizal - moje uznanie dla Panstwa |
bo kulturalnie omijamy dra¿liwe tematy |
|
|
|
 |
pytlos

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wiek: 49 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 207 Skąd: Chorzow/Bytom
|
Wysłany: 2010-04-15, 09:08
|
|
|
| lewy napisał/a: | | podzielam! jakby by³a manifestacja jutro w Krk to bym pojecha³, dajcie znaæ jak co¶. |
manifestacja w tej sprawie jest tam codziennie (mówili o tym w antyradiu jak jecha³em do fabryki)
| zenoo napisał/a: |
aaa. no i najwa¿niejsza postac : socjalista Pi³sudski
(...) a jest dzi¶ bohaterem narodowym...
dziwna ta Polska |
Pi³sudskiego ceniê - ale wy³±cznie za jeden tekst (mówi³ o Polakach)
"Naród wspania³y, tylko ludzie qrwy"
a teraz wracam do lektury tego ciekawego tematu (sam równie¿ jestem przeciwnikiem tego chorego pomys³u) |
_________________ Nie jestem leniwy, tylko energooszczedny. |
|
|
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2010-04-15, 10:36
|
|
|
| Jako¶ te¿ nie jestem za Wawelem, ale tak zadecydowano i rodzina siê zgodzi³a. Moim zdaniem wynika to troche z potrzeby chwili, paradoksalnie na ¶mierci tych osób mo¿na ugraæ wiele dla naszego kraju i widzê w tym pozytywn± stronê, nie zginêli na darmo. Stosunki z Rosj± mog± siê poprawiæ, ca³y ¶wiat dowie siê czego¶ o Polsce, o Katyniu. Wawel jest miejscem chyba najbardziej reprezentatywnym i w kontek¶cie politycznym wypada chyba najlepiej. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-04-15, 11:20
|
|
|
wczoraj jak sobie wszed³em na tvn24 to 19/20 "newsów" by³o o Kaczyñskim. Jeden malutki na samym dole by³ o Gortacie.
Ja z t± konserw± to nie ¿artowa³em, jeszcze tam go zobaczymy. |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 11:55
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | rozlozyles mnie tym tekstem? co ta komuna zrobila? czego bysmy to nie mieli?
czego nie maja panstwa zachodnie do ktorych socjalizm nie doszedl? brakuje im czegos? |
mo¿e im nie brakuje ale nie zapominaj ¿e tu zawsze by³ zascianek zacofanie i gnu¶nosc Ty sie tempi³o jednostki wybitne t³amsi³o choæby przypomnij sobie z fizyki matmatyki i innych nauk ¶cis³ych tee nazwy pochodz±ce od Tworców zasad teorii obi³o Ci sie cos polskiego bo mnie dopiero w elektronice cos sie na uszy rzuci³o (choc nie zawsze to polak tylko osoba polskiego pochodzenia)
Moze dlatego ze tam "szanowano" jednostki wybitne to im nie by³ pottrzebny komunizm
u nas niestety bylo stale takie zadupie ¿e nic nie by³o a to co by³o to rozkradali tak jak teraz
Poczytaj sobie ksia¿ki i wspomnienia o slasku jak tu niektórzy ludzie przyjezdzali za cesarza i jak widzieli familoki i kible na podwórkach to by³ szok cywilizacyjny bo w polsce srali do wiadra i wyrzucali za okno ciagle
i wsyd moze przyznac ale gdzyby nie wojna i okupacja niemiecka i komunizm to nie jedna rzecz(droga, zak³ad,kolej itp) by w polsce do dzi¶ nie istnia³a (juz nie mówie o ¶laskubo my tu zle ¿e¶my wyszli na tym zeswataniu sie z polsk± no ale ju¿ trudno) |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-15, 13:07
|
|
|
| magik napisał/a: |
Poczytaj sobie ksia¿ki i wspomnienia o slasku jak tu niektórzy ludzie przyjezdzali za cesarza i jak widzieli familoki i kible na podwórkach to by³ szok cywilizacyjny bo w polsce srali do wiadra i wyrzucali za okno ciagle
i wsyd moze przyznac ale gdzyby nie wojna i okupacja niemiecka i komunizm to nie jedna rzecz(droga, zak³ad,kolej itp) by w polsce do dzi¶ nie istnia³a (juz nie mówie o ¶laskubo my tu zle ¿e¶my wyszli na tym zeswataniu sie z polsk± no ale ju¿ trudno) |
o ró¿nicach wschód-Polska poczytajcie sobie "Zapiski Oficera Armii Czerwonej" Sergiusza Piaseckiego - kapitalnie to pokazano, jak ruska komunistyczna mentalno¶æ zderzy³a sie z kapitalistyczn± Polsk±...
a odno¶nie Sl±ska i tego jak wyszlismy na Powstaniach i Plebiscycie to w³asnie czytam "Pi±ta strona ¶wiata" K.Kutza - to tez przeczytaj mo¿e pogl±d nieco Ci siê zmieni
pozdr. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-15, 14:40
|
|
|
| Polityka i religia to s± dwie takie rzeczy, ¿e gdy cz³owiek raz sobie co¶ do g³owy wbije to ju¿ tylko bêdzie siê utrwala³ w swoich pogl±dach. Dlatego pier... i religiê i politykê i potrafiê obiektywnie patrzeæ na jedno i drugie. W ludziach zaszczepiono nienawi¶æ do poprzedniego ustroju i chocia¿ minê³o 20 lat dalej kultywuje siê tradycjê propagandy antykomunistycznej. Teraz nawet 18 latkowie mówi± jaka to komuna by³a z³a a nawet prezerwatywa która pêk³a by mogli siê urodziæ wyprodukowana by³a ju¿ w kapitalizmie. Teraz mo¿e fakt pó³ki uginaj± siê od kolorowych towarów ale co z tego jak ludzie robi± za 1200z³ i na te pó³ki czêsto mog± tylko popatrzeæ. Narzekacie na dziury w drogach szkoda, ¿e nikt nie spojrzy na to kiedy te wszystkie drogi by³y budowane i niech zobaczy ile teraz siê buduje. Mówicie ¿e kiedy¶ by³a propaganda nic nie mo¿na by³o powiedzieæ a co teraz jest mo¿e inaczej? Mnie najbardziej podoba³o siê gdy w tv Walentynowicz jeszcze z jednym (nazwiska nie pamiêtam) najaktywniejszym dzia³aczem solidarno¶ci mówili, ¿e nie o tak± polskê walczyli. By³o jak by³o ale niech kto¶ popatrzy jak kraj wygl±da³ gdy poprzedni ustrój wszed³ i jaki wygl±da³ gdy odchodzi³ i analogicznie niech popatrzy jak wygl±da³ gdy obecny wchodzi³ i porówna go z tym co widzimy teraz. Nie twierdzê, ¿e wtsdy by³o super a teraz jest tylko ¼le ale proponujê trochê obiektywizmu. |
|
|
|
 |
pytlos

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wiek: 49 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 207 Skąd: Chorzow/Bytom
|
Wysłany: 2010-04-15, 15:03
|
|
|
| Anna Walentynowicz i Andrzej Gwiazda - potem po¿ar³y siê symbole walki z poprzedni± epok± |
_________________ Nie jestem leniwy, tylko energooszczedny. |
|
|
|
 |
|
|