|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
WSTYD I HAŃBA !!! WAWEL DLA KRÓLÓW POLSKI |
| Autor |
Wiadomość |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:00
|
|
|
Myslalem ¿e mo¿na zrobiæ fajne forum, bez pseudopolityki i takie posty "WSTYD I HAÑBA ! ..." powinny byæ st±d wy....lone , chocia¿by w czasie ¿a³oby narodowej , cybek zastanów siê nad tymi bredniami cos napisal albo wyobra¼ sobie swoje miejsce pochówku... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
|
|
|
| zenoo z ca³ym szacunkiem ale PiS Tobie, a reszcie peace. Masz tam swoje pogl±dy polityczne Twoja sprawa ale ludzie co wy widzicie w tych wa³êsach, leperach, kaczyñskich? Tylko ci±gn± kraj w dó³. Jakby daæ im wiêksz± w³adzê to by zaczêto ludzi z powrotem krzy¿owaæ. Wszêdzie idzie siê do przodu a oni nas tylko uwsteczniaj±. |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
|
|
|
to zart ? |
| Ostatnio zmieniony przez cybek1984 2010-04-14, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:01
|
|
|
| Cytat: |
na normalnej s³uzbie. w pracy by³, w najwa¿niejszej pracy w Polsce i przeciez nie polecia³ tam na piknik z kumplami....
|
To je¶li ja zginê w pracy to te¿ mnie na Wawelu pochowaj±? Przecie¿ te¿ nie bêdê wtedy na pikniku z kumplami...
Id±c takim tokiem myslenia nale¿a³oby chowaæ na Wawelu wszytskich lekarzy, policjantów, wojskowych, bo to te¿ nie s± zawody tylko s³u¿ba! Ot co! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
cybek1984

|
Wysłany: 2010-04-14, 23:04
|
|
|
| T_rex napisał/a: | Myslalem ¿e mo¿na zrobiæ fajne forum, bez pseudopolityki i takie posty "WSTYD I HAÑBA ! ..." powinny byæ st±d wy....lone , chocia¿by w czasie ¿a³oby narodowej , cybek zastanów siê nad tymi bredniami cos napisal albo wyobra¼ sobie swoje miejsce pochówku... |
stary rozumiem zgineli jest zaloba ale nie mozna glowy tracic zaloba jest dla ich rodzin i bliskich jak napisalem z calysz szacunkiem ale niech go chowaja na POW¡ZKACH przeciez byl prezydentem Wawy ? tam go kochaja i tam mu sie miejsce nalezy ! |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:09
|
|
|
| zenoo napisał/a: | cybek :
na normalnej s³uzbie. w pracy by³, w najwa¿niejszej pracy w Polsce i przeciez nie polecia³ tam na piknik z kumplami....
|
wydaje mi siê (choæ nie uwa¿a³em na historii dobrze), ¿e reszta co tam jest pochowana, tam le¿y nie za to jak zgineli (czy akurat byli na s³u¿bie czy nie) tylko za CZYNY dla Polski.
Norwid, Mickiewicz, S³owacki - ich dzie³a do dzi¶ s± w kanonie lektur i bêd± zapewnie do koñca ¶wiata, Sikorski - aktywnie walczy³ gdy by³a wojna, reszty ju¿ nie chce mi sie szukaæ, a znale¼æ mo¿naby wiele.
Wymieñcie proszê zas³ugê Lecha dla Polski? |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:12
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | mam mieszane uczucia co do wawelu dla kaczynskiego. jezeli ma to byc miejsce pochowku tylko dla nie go to - nie. ale jezeli wprowadza zasade ze kazdy byly prezydent konczy na wawelu to - moze . |
wyobra¿asz sobie wa³ka na wawelu bo do mnie to jeszcze gorszy wstyd i hañba a jego ¿one ³oo ....Bo¿e uchowaj
[ Dodano: 2010-04-14, 23:13 ]
| prezesartur napisał/a: | | Po raz kolejny powtarzam proszê nie zarzucaæ kaczyñskiemu, ¿e nic nie zrobi³ dla polski. A kto tyle razy nas skompromitowa³ ? |
no nic nie zrobi³ skompromitowa³ nie raz ale jedno musze mu przyznac ze przynajmniej dobrze zachowywa³ poze patrioty np jesli chodzi o to centrum wypedzen w niemcach itp |
|
|
|
 |
Lewizna
była Isztar :D

Motocykl: był czarrrrrny Hornet ;)
Imię: Aśka
Wiek: 42 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 321 Skąd: Wola (okolice SPS)
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:14
|
|
|
| justa napisał/a: | | A dlaczego niby wstyd i hañba ? W koñcu zamierzaj± zrobiæ tam kryptê dla prezydentów. Króla w Polsce ju¿ raczej nie bêdzie wiêc kogo tam maj± chowaæ ? |
Zgadzam siê po czê¶ci z Just± - w tym kraju króla ju¿ nie bêdzie, a i prawdziwych bohaterów narodowych jak na lekarstwo... wiêc kto by³by godzien byæ tam pochowany?
Ogólnie w tym temacie mam uczucia mieszane:
1. By³ urzêduj±c± g³ow± pañstwa, która tragicznie zginê³a w wypadku (mo¿na powiedzieæ, ¿e "na s³u¿bie") i w zwi±zku z tym, ¿e powsta³ pomys³, aby utworzyæ na Wawelu miejsce pochówku prezydentów, to dlaczego by go tam nie pochowaæ...?
2. Z drugiej strony mo¿na siê zastanawiaæ co tak szczególnego zrobi³ dla kraju, ¿eby go pochowaæ z królami...
Tak naprawdê jedyne, co jest teraz wa¿ne, to to, ¿eby go w koñcu pochowaæ i ¿eby mia³ ju¿ ¶wiêty spokój. Decyzja zapad³a i nie ma co biæ piany i podnosiæ larum...
Prawdziwy wstyd i hañba bêdzie wtedy, gdy podczas uroczysto¶ci pogrzebowych, kiedy zjad± siê do nas g³owy pañstw ca³ego ¶wiata, znajdzie siê grupa oszo³omów, która bêdzie g³o¶no protestowaæ w Krakowie przeciwko temu, co bêdzie siê tam dzia³o... |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:16
|
|
|
| slusar_o2 napisał/a: | a niech go ku*wa chowaj± gdzie im siê podoba. W dupie to mam. Przesadzaj± ju¿ z t± ¿a³ob±. Gdzie siê nie odwrócê to s³yszê o Kaczyñskim. W ka¿dej gazecie Kaczyñski, w radiu Kaczyñski, w telewizji Kaczyñski, jak otwieram konserwy tez te¿ mi Kaczyñski wyskakuje :/
Kaczyñski to Kaczyñski tamto. Wajda powiedzia³ o Kaczyñskim to, Wa³êsa powiedzia³ o Kaczyñskim to, Górniak powiedzia³a o Kaczyñskim tamto.
naprawdê szkoda mi ch³opa i jego ¶wity, bo zgin±³ w g³upi sposób, ale to Co siê teraz dzieje to ju¿ jest kpina. |
dok³adnie mysle tak samo zmar³ to zmar³ niech go pochowaja gdzie chc± nie wiem o co ta awantura z wawelem ze co to bardziej dystyngowane miejsce ni¿ kwatera pod p³otem przy wjesciu Ch³op nie zyje co wy od niego chcecie :/
niech sie skonczy ta paranoja ca³a ten ca³y cyrk z za³oba z krokodylimi ³azami i tak dalej bo sie cz³owiek wykonczy jak ryba bez luftu |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:23
|
|
|
| Tak gadacie, ¿e zgin±³ na s³u¿bie ludzie za tak± kasiorê i przywileje to ka¿dy by chêtnie poby³ na s³u¿bie. Honory to siê nale¿± stra¿akowi, który zginie na s³u¿bie bo ¿ycie ryzykuje za jakie¶ grosze i ludzi ratuje, a nie paso¿ytowi. A jak siê znajdzie grupa oszo³omów to bêdê bi³ im brawo za to, ¿e bêd± mieli odwagê i chêæ pokazaæ co o tym my¶l±. A pretensje to potem proszê mieæ do oszo³omów którzy wpadli na ten pomys³ pochówku bo bez tego ¿adne oszo³omy nie musia³y by pokazywaæ co my¶l± o tej paranoi. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:25
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Tylko, ¿e tych których wymieni³e¶ to znaj± wszyscy dzi¶ i za 50 lat dalej bêd± siê o nich uczyæ w szko³ach, ...... a ten jedyne co zrobi³ to wylondowa³ samolotem w drzewach. |
no nie wiem, ja z ocen± prezydentury Kaczyñskiego bym siê jednak powstrzyma³ te 20 lat, nie mia³ wzlotów to fakt, ale Traktat Lizboñski to on podpisa³, i Ruskom tez potrafi³ przysraæ, mimo ¿e nie wszystkim sie to podoba³o. nie darzy³em go sympati± i juz to gdzie¶ pisa³em ze nie jestem za wyswiêcaniem Kaczyñskiego, ale uwa¿am ¿e dzi¶ facet zas³uguje na szacunek poniewa¿ poniós³ smieræ podczas reprezentowania mnie i nie tylko mnie wobec ca³ego ¶wiata. mo¿e nie chcia³ w ten sposób, ale jego "szczê¶cie" ¿e tak mu siê "uda³o". dzi¶ ca³y ¶wiat wie co to Katyñ...i paradoksalnie Kaczyñski mo¿e swoj± ¶mierci± zrobic sporo wiêcej dla normalizacji stosunków z Rosj± i z Niemcami niz bucz±cy Wa³êsa i g³adko-uleg³y Kwasniewski. Kaczyñski nie ba³ siê mówic g³o¶no o historii i naszych pretensjach do s±siadów za II W¦. mo¿e nieporadnie czasem "macha³ szabelk±" ale kto z nas tego nie robi? w koñcu to machanie mamy we krwi . moim zdaniem nie doceniamy go w tej chwili. czas poka¿e kto ma racjê
[ Dodano: 2010-04-14, 23:28 ]
[quote="Patra"] | Cytat: |
To je¶li ja zginê w pracy to te¿ mnie na Wawelu pochowaj±? Przecie¿ te¿ nie bêdê wtedy na pikniku z kumplami...
|
jak zostaniesz prezydentem Polski, wygrasz wojnê z Rosj± i polegniesz na froncie pod Prag± to niech cie chowaja nawet ka¿da rêk± w osobnej krypcie
[ Dodano: 2010-04-14, 23:31 ]
| prezesartur napisał/a: | | zenoo z ca³ym szacunkiem ale PiS Tobie, a reszcie peace. |
jeszcze nigdy nikt mi nie zarzuci³ PiSowskich pogl±dów . ku..a ¶wiat sie zmienia |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:31
|
|
|
| Bo to jest w³a¶nie polska mentalno¶æ ka¿dy robi gnój jak siê znalaz³ jeden co nic nie zrobi³ ale co¶ tam powiedzia³ to ju¿ robi siê z niego bohatera. Tu potrzeba wzi±æ z 500 po³owê czarnuchów po³owê rz±dz±cych ustawiæ pod ¶cian± i pier.... porz±dn± seriê z cekaema po czym powiedzieæ: panowie od dzi¶ religia pozostaje w obrêbie murów ko¶cio³a a polityków bêdziemy rozliczaæ z tego co i jak zrobili. Wtedy co¶ by siê tu na lepsze zmieni³o. |
|
|
|
 |
cybek1984

|
Wysłany: 2010-04-14, 23:33
|
|
|
[ Dodano: 2010-04-14, 23:36 ]
| prezesartur napisał/a: | | Bo to jest w³a¶nie polska mentalno¶æ ka¿dy robi gnój jak siê znalaz³ jeden co nic nie zrobi³ ale co¶ tam powiedzia³ to ju¿ robi siê z niego bohatera. . |
a sianie propagadny i jakies chore rozliczanie z przeszlosci takich ludzi ja Jaruzelski i narzekanie ze komuna wszystko zepsula to nie robienie gnoju nie ujmujmy PiSiorom ze nic nie zrobili dla Polski |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:38
|
|
|
| A ja uwa¿am, ¿e powinni Jaruzelskiego skazaæ za to co zrobi³. Powinien by³ nic nie zrobiæ ruskie powinny tu wkroczyæ zrobiæ porz±dek i mia³by ch³op teraz ¶wiêty spokój a jak spie.... to niech teraz poniesie odpowiedzialno¶æ. |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-04-14, 23:41
|
|
|
| Cytat: |
jak zostaniesz prezydentem Polski, wygrasz wojnê z Rosj± i polegniesz na froncie pod Prag± to niech cie chowaja nawet ka¿da rêk± w osobnej krypcie
|
Nie no proszê Cie, nie próbuj mi wmawiaæ, ¿e Kaczyñski wygra³ wojnê z Rosj±, albo poleg³ na froncie! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |