Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WSTYD I HAёBA !!! WAWEL DLA KR“ÓLӓW POLSKI
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-16, 13:47   

Wypasione fanty z peweksu :D Jak zomo ludzi napier... pod pa³acem kultury i jak siê baba ze strachu zeszcza³a. Jak 2 zomowców rzuci³o dziadka na maskê samochodu i zaczê³o go pa³owaæ a ten dar³ siê "mordercy, bandyci". Nie ma to jak znale¼æ siê w samym centrum wydarzeñ telewizja tego nigdy nie odda. Acha w sumie to zomo sta³o i do puki nie posypa³y siê kamienie, butelki to nie zauwa¿y³em ¿eby kogo¶ ruszyli. Tak dla ¶cis³o¶ci. T³um by³ agresywny jak jasna cholera a zomo t³umi³o ich.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-04-16, 13:51, w całości zmieniany 1 raz  

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-04-16, 13:50   

prezesartur napisał/a:
Jak zomo ludzi napier... pod pa³acem kultury i jak siê baba ze strachu zeszcza³a

dyskusja z toba nie ma sensu. nie odpowiadasz na pytania a naczelnym argumentem jest zomo i ocet.
koncze rozmowe bo krecimy sie w kolko.

prezesartur napisał/a:
Acha w sumie to zomo sta³o i do puki nie posypa³y siê kamienie, butelki to nie zauwa¿y³em ¿eby kogo¶ ruszyli. Tak dla ¶cis³o¶ci. T³um by³ agresywny jak jasna cholera a zomo t³umi³o ich.

brak slow

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-16, 13:53   

Mo¿e i brak s³ów ale ja to widzia³em na w³asne oczy wiec wmówiæ sobie nic nie dam.

Te¿ pozna³em typa co bra³ udzia³ w strajkach górników te parê lat temu i opowiada³ jak to wygl±da³o i na tych strajkach. Jak agitowa³ ludzi i usilnie namawia³ ¿eby ruszyæ na policjê z kilofami i ³opatami. Tylko by³o "jedziemy z kur... zaje... ich panowie zaje..my ich" Tak w³a¶nie cho³ota na strajkach siê zachowuje. Raz to widzia³em inny mi to potwierdzi³ i pewnie tak jest te¿ w wiêkszo¶æ przypadków.

Pytasz co pamiêtam wiêc odpowiedzia³em. Nie wiem jak tym mam robiæ z siebie mêczennika. Widzê, ¿e rozmowa przestaje mieæ sens wiêc ja siê z niej wy³±czam.

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2010-04-16, 17:38   

Ar2rM napisał/a:
kto to jest kazdy? poogladaj filmy Bareji jak to trzeba bylo 20 lat jakies wspoldzielni byc zeby z laska mieszkanie dostac..

a dzis to lepiej myslisz ze w spó³dzielniach ile sie czeka ? mam kolezanke ktora juz czeka przeszlo 8 lat a nie zanosi sie na to aby dostala !
kolega sie gniezdzil z bratem i siorka oraz rodzicami na 3 pokojach to mu powiedzieli ze nigdy nie dostanie bo ma za duzy metraz na osobe no to na pewno jest duzo lepsze :D
Ar2rM napisał/a:
Kazdy mial prace? czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy , usper bylo nie? tylko skad na to kasa? Z pozyczek miedzynarodowych. a jak to zawiodlo to z niekontorlowanego dodruku pienidzy.

no tak lepsza zasada jebaæ jak wó³ za stawki pó³" :D osobiscie wole powiedzenie "lasy rzedn± ¶wiat sie zmienia coraz trudniej o Jelenia"

cybek1984 napisał/a:
nie bylo takiego zlodziejstwa bezprawia oraz przestepczosci jak dzisiaj

Ar2rM napisał/a:
nie bylo bezprawia? to bylo jedno wielkie bezprawie. milicja czy zomo mogla robic wszystko - lacznie z mordowaniem dzialaczy solidarnosci i strzelaniem do gornikow.

no dzis jest duzo duzo lepiej morduja sie dla 30 zl dzieci morduja dzieci, 13 latki zastraszaja rodzicow "ech to wychowanie bezstresowe"

cybek1984 napisał/a:
pelne pólki towarow co z tego skoro nikogo nie stac

Ar2rM napisał/a:
tu sie zdziwisz - jakos centra handlowe sa zawsze pelne ludzi. w srod towarow jest wybor - tansze drosze..

oj kolega to chyba nie wie ze centra handlowe pe³nia funkcje rozrywkowe zeby nie tylko "kupwac" ale tez isc cos zjesc do kina na kregle polazic poogladac itd a swoj± drog± jakby tak odliczyc apaczy - to ci którzy cytuje "popaCZEÆ Kcia³em" galerianki :D nie bede sie rozpisywal, malolatow to zostalo by garstka ludzi nie mowiac o odliczeniu tych o ktorych pisalem na pocz±tku

pozdrawiam :D

i jeszcze cos ja nie mowie "komuno wróc" i nie mowie ze jest teraz zle po prostu nie potrafie zrozumiec co tak narzekaja na tamte czasy ale teraz wcale miodu nie ma

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 01:37   

...
Ostatnio zmieniony przez zeno 2012-09-25, 00:41, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-17, 02:41   

Z zenkiem mo¿na rozmawiaæ bo facet zdrowo podchodzi do tematu i widaæ obiektywizm w jego argumentacji. To jest zdrowe bo widzi strony z³e widzi dobre i widaæ, ¿e swój ¶wiatopogl±d opiera na spostrze¿eniach, a nie idiotycznej propagandzie, które próbuje ludziom wmówiæ, ¿e strach by³o wyj¶æ na ulicê bo zaraz dostawa³o siê wpier... od policji za sam fakt istnienia a strajkowanie koñczy³o siê oberwaniem kuli. A wmawianie ludziom, ¿e za komuny w sklepach nie by³o nic poza octem to ¿enada bo nie wiem jak mo¿na w ogóle próbowaæ wmówiæ ludziom, ¿e przez 44 lata ustroju nie mo¿na by³o kupiæ nic oprócz octu. Gdy s³yszê ten najbardziej oklepany w polsce tekst o occie zastanawiam siê czy osobo to mówi±ca jest zdrowa na umy¶le. Dlaczego? Czytaj poprzednie zdanie. Pewnie Tobie Art2rM powie, ¿e w Wójku by³o inaczej tak jak zarzuci³ mi k³amstwo dotycz±ce tego co widzia³em w Warszawie. A to co widzia³em to wygl±da³o nastêpuj±co t³um atakowa³ zomowców sypa³y siê kamienie butelki w pewnym momencie zosta³o rzucone co¶ zapalonego co to by³o nie widzia³em bo by³o daleko, a zomowcy byli posrani nawet nie my¶leli atakowaæ tylko wywierali presjê psychiczn± id±c w kolumnie w kierunku t³umu zas³oniêci tarczami i uderzaj±c pa³kami o tarcze. Dziadek dosta³ wpier... ale by³ tak agresywny, ¿e nie dziwie siê, ¿e oberwa³. Zgred by³ tak zawziêty, ¿e dwóch go pa³owa³o, a ten ani my¶la³ przestaæ. To co widzia³em by³o ci±g³ym atakowaniem przez rozjuszony t³umu oddzia³ów zomowców na co odpowiedzi± by³o wywarcie psychicznej presji na t³um by za chwile od innej strony oberwaæ gradem kamieni. Równie dobrze mo¿na zacz±æ robiæ z prewencji zbrodniarzy gdy zaczynaj± na meczu t³umiæ zamieszki gdy bojówki zaczynaj± szaleæ. A co do policji my¶licie, ¿e tylko milicja potrafi³a wpier..... Kumpel mia³ z rok temu sytuacjê gdzie jaki¶ dziadek le¿a³ pod ³awk± przyjecha³a psiarnia i nie robili kumpel wraca gdzie¶ po 20-30 miunut patrzy a ci dalej stoj± karetki nie ma nikt nic nie robi to stwierdzi³, ¿e co¶ tu dziwnie wygl±da w podej¶ciu policji i rzuci³ tekstem ¿e nagra to na telefon ¿eby w razie czego by³ dowód gdy siê dziadek wykrêci po czym wyj±³ telefon. Nie minê³a minuta zosta³ spakowany do radiowozu zawieziony na komendê najpierw jeden z³apa³ go za szyjê, a ¿e ch³op ze dwa metry to kumpla podniós³ do góry przydusi³ i powiedzia³ tylko: co nas bêdziesz nagrywaæ my¶lisz, ¿e taki jeste¶ sprytny no to teraz zobaczymy. Tyle zobaczy³, ¿e najpierw go oklepali potem postawili w korytarzu kazali tam staæ i ka¿dy, który przechodzi³ wali³ mu w pysk. Mówi, ¿e oklepali go chyba wszyscy gliniarze z komendy. Na koniec sprawdzili w telefonie okaza³o siê, ¿e nic nie ma bo tylko chcia³ na nich wywrzeæ presjê, ¿eby co¶ z tym dziadkiem zrobili wiêc oddali mu telefon i dosta³ kopa w dupê na drogê. Tak panowie i panie takie s± realia. Zreszt± takich co dostali na komendzie solidny wpier... znam kilku i to nie by³o kilka li¶ci na otrze¼wienie tylko taki wpier..., ¿e siê ma³o nie poszczali. Policja leje tak samo jak kiedy¶ la³a. La³a leje i laæ bêdzie.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 03:38   

jak czytam co poniektórych to krew siê gotuje... nie jestem za tym ¿eby komuna wróci³a, ale tamten system mia³ te¿ zalety
zenoon - powiem tak po czê¶ci Ciê rozumiem i jestem w stanie siê zgodziæ ale przyznaj siê ¿e Twoja rodzina i Ty mia³e¶ sporo szczê¶cia dlatego patrzysz z tej perspektywy (ARTUR CHCIALES KONKRETOW TO MASZ) bo patrz±c po mojej rodzinie to nie mia³ bym gdzie mieszkaæ gdyby nie tamten system wszystko zmiot³a wojna a czego nie zmiot³a to armia czerwona i komuna zwinela Ale pó¼niej siê po zmienia³o i np mój ojciec móg³ i¶æ na studia pañstwo dawa³o darmowy dostêp do edukacji gdzie to masz teraz na zachodzie jako m³ode ma³¿eñstwo dostali mieszkanie i od razu mieszkali na swoim fakt ¿e by³o jak by³o ¿e zak³adowe ¿e zamienili ale dostali dach a teraz...? chyba wiecie a jak nie wiecie to nie chciejcie siê przekonaæ A³to to by³ luksus taki ¿e hej wiêc ciesz siê tym trabantem bo dostaæ talon bez przynale¿no¶ci do parti to ³o Poza tym pamiêtam peweksy do dzi¶ pamiêtam jak tato zabra³ mnie do zabrza do peweksu po resoraka;) cieszy³em siê jak g³upi Fakt by³y wady by³o biednie ale ludzie byli zdrowsi normalniejsi nawet u mnie na osiedlu nikt nie goni³ dzieci ¿e ha³asuj± graj± w pi³kê pod oknami i wyjadaj± owoce z dzia³ek pracowniczych a dzi¶ to nawet piaskownice likwiduj± Pozatym jako¶ cz³owiek by³ cz³owiekiem a nie kurwa na sprzeda¿ dzisiaj ¿eby ¿yæ trzeba siê poprostu sprzedawaæ jak dziwka Mam nadziejê ¿e rozumiecie to porównanie

ps zenon powiedz mi jak matka samotnie wychowuj±ca dziecko bez pomocy rodziny ma mieæ ³eb na karku ¿eby czego¶ siê dorobiæ Ja uwa¿am ¿e powinno siê ka¿demu nale¿eæ to godne minimum pod tytu³em nie cieknacy dach nad g³ow± i pe³na lodowka od 1 do 1 chcesz wiêcej pracuj wiêcej kombinuj (wyjasnienie dla artura co by mnie zrozumial dobrze nie mam na mysli ze to godne minimum powinno byc za darmo co to to nie ale chodzi o to ze Ci najmniej zarabiajacy ich powinno byc stac na to z tej pensji sprzataczki woznego dozorcy czy kogo tam jeszcze)

A CO DO CIEBIE ARTUR to spróbuj pozyc nawet za 3000 i tylko w 3osobowej rodzinie albo sam za 1500 Na prawdê przydala by Ci siê lekcja ¿ycia z ulicy to mo¿e skoñczy³ by¶ te bzdury gadaæ i cieszy³ siê ¿e masz siê lepiej od innych

Sory bardzo ale przy zarobkach 1600 zrobieniu op³at i kupieniu za¶cia to Ci nie zostaje ju¿ na te wczasy w hiszpani czy nawet na od³o¿enie ciê¿ko Czasem cieszy weekend nad jeziorem i to nie na mazurach ale w naszym województwie a rodzina?... ba a jak robi siê na umowê zlecenie to nawet emerytury nie masz Tak powiecie mi ³eb na karku i w³asny biznes ale z ³ad na to kasê swój wk³ad musisz mieæ taaa kredyt pracujesz na sp³atê i odsetki do usranej ¶mierci (Znajomy mojego ojca tak zrobi³ 2zawa³y go to kosztowa³o a dopiero jego dzieci bêd± mia³y czysty biznes jak siê utrzyma) Co do zazdro¶ci prezesom to ró¿nie zale¿y od firmy i od czego jest ten prezes czasem jest jak zenon napisa³ ale czasem to pytanie co oni tu kurwa robi±? ale w koñcu wolny rynek ka¿dy u siebie robi co chce i kogo chce mianuje prezesem

jeszcze tylko jedno napisze ¿e za komuny to przynajmniej s³u¿ba zdrowia by³a ok bo milicja ró¿nie choæ mój rower w tydzieñ znale¼li ale to ju¿ by³ prze³om i 1 "wolne" wybory (wlasnie zenon jak chcesz siê czego¶ zautopsji dowiedzieæ o demokracji w polsce to zapraszam na pw) no a s³u¿bie zdrowia za komuny dziêkujê ¿e ¿yje bo nie szczêdzili kasy ¿eby mnie wyleczyæ z ciê¿kiej choroby tym czasem parê lat temu zmar³ mój znajomy na to samo bo nfz stwierdzi³ ¿e nie bêdzie refundowa³ bo to procedura nie standardowa

dlatego mówcie o mnie co chcecie ale tamten system nie by³ taki z³y ten obecny te¿ nie jest z³y ale nie jest lepsz a zniszczone zosta³o to co w tamtym by³o dobre Pojmijcie to wreszcie ¿e o tym piszemy ja i prezesartur

NIENAWIDZE POLITYKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 14:31   

...
Ostatnio zmieniony przez zeno 2012-09-25, 00:40, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-17, 14:59   

Magik kto¶ kto zosta³ wychowany w atmosferze anytkomunistycznej w ¿yciu tego nie zrozumie gdy¿ w takim ¶rodowisku norm± jest przedstawianie poprzedniego ustroju jako ustrój zbrodniczy oraz o¶mieszenie i wykpienie wszystkiego co tylko by³o. Ju¿ spotka³em siê z odsy³aniem do "Alternatywy 4" jako ¼ród³a wiedzy o poprzednim ustroju i powiedzia³ mi to magister co dziwniejsze. Wniosek taki, ¿e facet nie potrafi chyba rozgraniczyæ fikcji od rzeczywisto¶ci. Kto¶ kto tak jak my w dupie ma politykê potrafi racjonalnie spojrzeæ na zagadnienie natomiast od kto¶ kogo ¶wiatopogl±d trwale zintegrowany jest z jakim¶ nurtem nigdy nie bêdzie potrafi³ spojrzeæ obiektywnie. To tak jak z religi± gdzie kto¶ od urodzenia wychowany w przekonaniu, ¿e bóg istnieje nigdy nie podda pod w±tpliwo¶æ tego faktu bo dla niego to jest prawda bezwzglêdna. Dla mnie to jest ju¿ mimo wszystko fanatyzm. Dla mnie fanatyzm nie oznacza obwieszania siê bombami w imiê swojego boga. Dla mnie gdy cz³owiek wy³±cza w³asne my¶lenie i przyjmuje dany fakt za pewnik dlatego tylko, ¿e d³ugo o tym s³ysza³ nie staraj±c siê samemu dociec prawdy i zrozumieæ rozwi±zañ alternatywnych jest fanatykiem. Czy to fanatyzm religijny czy spo³eczny czy ka¿dy inny znaczenia nie ma gdy¿ sprowadza siê zawsze do wspólnego mianownika: braku zrozumienia braku chêci zrozumienia wiêc wypada³o by powiedzieæ braku my¶lenia. Mi np nikt nie zarzuci, ¿e to wina wychowania przez rodziców bo chocia¿ rodzina nie by³a religijna to ojciec od dziecka mówi³ mi, ¿e je¶li chce mogê w boga wierzyæ chodziæ do ko¶cio³a i on mnie nie bêdzie przekonywa³ do niczego ¿ebym potem nie zarzuci³ mu, ¿e czego¶ mi zabroniono w kwestii wiary. Co do pogl±dów politycznych to reprezentujemy ca³kiem ró¿ne i gdy s³yszê czasem co ten cz³owiek wygaduje to s³uchaæ mi siê nie chce. Mój ¶wiatopogl±d wykreowa³em sobie sam poniewa¿ od zawsze mia³em gdzie¶ to co mi siê mówi³o i sam decydowa³em co chcê my¶leæ. Je¿eli mam mieæ na dan± sprawê jakie¶ zdanie to chcê ¿eby wnioski do jakich dochodzê by³y moimi wnioskami a nie czyimi¶. Zreszt± u mnie w rodzinie trudno by by³o powiedzieæ, ¿e zosta³o siê wychowanym w jakim¶ przekonaniu politycznym bo w mojej rodzie ka¿dy ma inne pogl±dy ojciec co innego jego brat co innego dziadek te¿ co innego, a ja jeszcze co innego. Wiêc je¶li kto¶ bêdzie mi zarzuca³ powtarzanie czegokolwiek to przykro mi ale wnioski wyci±gam sam. Ludziom czêsto nie pasuje to, ¿e kiedy¶ ka¿dy mia³ mniej wiêcej to samo ale gdy teraz kto¶ ma wiêcej to ka¿dy patrzy na niego przez pryzmat swoich niedomagañ finansowych wzglêdem tego kogo¶ i mo¿e chocia¿ mo¿e mu nie zazdro¶ci, ¿e tamten ma wiêcej to chocia¿ chcia³ by mieæ tyle samo co on po to by po prostu nie byæ tym gorszym. Wiêc trzeba by by³o siê zdecydowaæ czego w³a¶ciwie by siê chcia³o bo jedno wyklucza drugie. A trudno by by³o te¿ wymagaæ by wszyscy mieli po równo, a jednocze¶nie wszystko bo na to by na planecie miejsca i surowców zabrak³o. Z kolei je¶li kto¶ jest tak zagorza³ym przeciwnikiem poprzedniego ustroju znaczy, ¿e chyba obecny jest dla niego idealnym gdy¿ jest jego przeciwieñstwem i nie powinien wnosiæ ¿adnych roszczeñ i pretensji do obecnego. Z kolei je¶li takiemu komu¶ to te¿ nie odpowiada znaczy, ¿e jest jednym z tych któremu niczym siê nie dogodzi. Móg³bym pisaæ i pisaæ w nieskoñczono¶æ wiêc na razie przerwê.

Zenoo ad 1 Teraz masz inaczej? Nie tylko ¿e zosta³o to odwrócone gdy¿ maj±c pochodzenie robotnicze startujesz z minusem gdy¿ nie masz pleców.
ad 3 Ludzie tego nauczyli wiêc pretensje mo¿na mieæ do nich bo dawali wiêc wesz³o to w normê ¿e trzeba dawaæ. Teraz masz inaczej? Le¿a³em 4 miesi±ce w szpitalu z wytr±conym krêgiem szyjnym fuksem nie jestem teraz warzywem a ordynatorka nawet nie kwapi³a siê udzieliæ informacji na mój temat do puki suma nie zosta³a po³o¿ona.

Co do dalszej czê¶ci to fakt nie mo¿na by³o mieæ za du¿o ale zobacz co dzieje siê gdy mo¿na mieæ za du¿o. Ka¿dy chce wiêcej i wiêcej. Prostytuuj±ce siê 13-14 latki dlatego ¿e chc± mieæ lepsze telefony lepsze ciuchy. Ma³olaty napadaj±cy ludzi bo przecie¿ chcê mieæ to i to i jeszcze to. A ci co ju¿ maj± za du¿o i wszystko ich nudzi szukaj± nowych wra¿eñ w efekcie coraz wiêcej homoseksualistów, pedofili i innych zboczeñców. Kto¶ robi³ ju¿ wzystko wszystko go znudzi³o i my¶li mo¿e bym postrzela³ to idzie i strzela do tarczy po pewnym czasie to zaczyna byæ nudne bo tarcza stoi to mo¿e do rzutków no fajnie ale rzutki s± ju¿ nudne to mo¿e by i¶æ na polowanie no polowanie to jest to ale po pewnym czasie to ju¿ jest nudne to mo¿e czemu by nie zobaczyæ jak to jest pierd... do cz³owieka. £ebki maj± opór rozrywek w wieku 8 lat trzaskaj± w Mortal Kombat, a w wieku 14 lat to ju¿ ma³o i id± i siê napier... na ¿ywo organizuj±c ustawki. Co przesadzam? W lutym widzia³em u mnie w mie¶cie tak± ustawkê gdzie banda chyba ze 30 smarków siê t³uk³a niektórzy to by³y ³ebki do kolan ¶rednia wieku to by³o tam 15 lat. Kto¶ powie my te¿ siê w ich wieku lali¶my. Tak ale lali¶my siê bo kto¶ komu¶ zaszed³ za skórê a nie umawiali¶my siê i nie przyje¿d¿ali¶my w maskach z pa³ami. Przypomnij sobie czy kiedy¶ takie zjawiska, które teraz s± na porz±dku dziennym mia³y miejsce. Albo jak nauczyciel w szkole od smarkaczy wpier... dostaje albo mu kosz na g³owê za³o¿±. Pamiêtam jak siê koñczy³o jak kto¶ co¶ przeskroba³, a to to by³y ¶mieszne sprawy w porównaniu do tego co siê teraz dzieje. Ka¿dy robi co chce niczego siê nie boi policja nie ma ¿adnego szacunku nie ma ¿adnych autorytetów. To o czym piszesz wynika z ludzkiej pró¿no¶ci, chciwo¶ci i braku pokory. Niestety ale ¶wiat siê tym dobrobytem kiedy¶ ud³awi.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 17:33   

Cytat:
Niestety ale ¶wiat siê tym dobrobytem kiedy¶ ud³awi.

dok³adnie tak i to szybciej niz sie nam zdaje

Fakt zenoon sa mo¿liwo¶ci i to jest piekne ale chyba widzisz kulawo¶c tego ustroju tak jak widzisz kulawo¶æ poprzedniego
Ad1 wiem ze by³y pkt za pochodzenie i musze sie przyznac ¿e moj ojciec je dosta³ bo dziadkom nie uznano niemieckich studiów (znaczy sie babcia ledwo skonczy³a cos na ksztaut dzisiejszego licencjata) dzisiaj jest tak jak artur pisze studiowa³em z synem jednego z profesorów to wiem..... widzai³em na w³asne oczy :P , ale widzisz by³y darmowe a teraz jak wprowadza p³atne to zamiast punktów to bedzie próg kasy, a jako¶ tak sie sk³ada ¿e dzieci majetnych ludzi bardzo czesto s± debilami przynajmniej z mojego otoczenia to jest stosunek 70/30
Ad3 no ³apówki by³y i beda owszem masz racje jak kto¶ godnie zarabia to o ile jest uczciwy nie wexmie bo go nie bedzie to kusi³o Juz nie mowie co lekarze dzisiaj robia ¿epanstwowa fucha prywatna i jeszcze w³asna praktyka i wszedzie ma pisane 8h a jest? no ale byli jacy byli ale by³a w³adza której mog³e¶ sie poskar¿yæ s±siadowi z góry syna o ma³o jeden konowa³ nie wys³a³ na tamten ¶wiat ale jak s±siad poszed³ na skarge na niego do komitetu ten ch³op na nastepny dzieñ nie pracowa³ a w pierdlu przesiedzia³ nie wiadomo jak d³ugo

co do zomo itd to ja na to leje bo to jest efekt walki z ustrojem i wszedzie tak jest nie pochwalem tego i jest to smutna karta w naszej historii, ale pomysl jak bysmy mieli teraz obalic np demokracje i kapitalizm to myslisz ze bylo by inaczej ?? bo mnie sie nie wydaje

Ka¿dy chce byc inny kazdy chce decydowac o sobie ale zapytaj sie czy kazdy by chcia³ zeby go by³o stac na to minimum przezycia od 1 do pierszego i mieszkanie (nic poza tym) za najprostsza robote. No ale chyba nie powiesz ze to co prezesartur napisa³ to jest dobry efekt tego systemu Mozesz jak Ar2rM powiedziec ¿e to skrajny przypadek, ale zobacz ze tego jest coraz wiecej bo bogadsi sa coraz bogadsi a biedniejsi coraz biedniejsi i to jest smutne jak sie np patrzy ranking 100 najbogatszych polaków Moje pytanie z k±d....(odrazu sie rodzi) ale to juz inna kwestia

JEB*****C POLITYKE

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-04-17, 18:22   

Co Was dzisiaj opêta³o, zwariowali¶cie z t± d³ugo¶ci± postów :) , czy jakie¶ zawody s±?
Zacz±³em pierwszy i ...zapad³em w drzemkê, podajê siê , ksi±¿ki s± ciensze, spróbujcie krócej siê wyra¿aæ, chyba ¿e jeste¶cie na emeryturach :D
Kiedy macie czas na jazdê B)

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 18:25   

T_rex napisał/a:

Kiedy macie czas na jazdê B)

moje moto na regulacji.
nie idzie ca³ego zycia do 2 pokoleñ wstecz przedstawiæ w 3 zdaniach :D

prezesartur, magic chyba doszli¶my do tego miejsca gdzie dalsza wymiana by³aby g³upia. ka¿dy ma swoje zdanie i ok. widze ¿e ciê¿ko Was przekonaæ ale dobrze. przynajmniej nie jest nudno. ja szanuje cz³owieka który ma swoje zdanie pod warunkiem ¿e nie jest idiot± twierdz±cym ¿e 2+2=5 i ni ch.ja nie da sobie powiedziec inaczej. mo¿e przy flaszce posz³oby lepiej.
pozdr.
Ostatnio zmieniony przez zeno 2010-04-17, 18:34, w całości zmieniany 1 raz  

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-17, 18:30   

Ja sezonu jeszcze nie rozpocz±³em.
Poza tym kto¶ musi pisaæ by czytaæ móg³ kto¶.

Je¿eli kto¶ tylko mówi rozs±dnie to nawet je¶li ma odmienne zdanie mi to nie przeszkadza byle bym widzia³, ¿e rozmowa ma swój poziom i podparta jest retoryk±. Pokrzyczeæ to potrafi ka¿dy tyle, ¿e nic zwykle z tego nie wynika.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-04-17, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-17, 18:34   

moje moto na z³omie póki co a nowe to jak kasa sie dozbiera oby szybko :P

[ Dodano: 2010-04-17, 18:37 ]
zenoo napisał/a:
mo¿e przy flaszce posz³oby lepiej.

hmm zastanawiajace za jakich ludzi ty nas masz :P pewnie przy spotkaniu by¶ sie zdziwi³ ale co do flaszki mozña porozmawiac .... o tym jak kiedy i gdzie

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-17, 18:41   

magik napisał/a:

hmm zastanawiajace za jakich ludzi ty nas masz :P pewnie przy spotkaniu by¶ sie zdziwi³

Mo¿esz rozwin±æ ?

Odpowiedz do tematu