Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: OCC Senior
2011-01-18, 23:11
O księżach/ księdzach ??
Autor Wiadomość
Vanhelsing 
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-01-23, 15:01   

prezesartur napisał/a:
mayty napisał/a:
Nie można być takim przeciwnikiem kościoła...bo nasza kultra i tradycja j jest ściśle związana z religią.

Co Ty chłopcze opowiadasz? Przyjedź np do takiej miejscowości, która znajduje się nie daleko mianowicie Myszków-Światowid stoi tam posąg bóstwa o nazwie Światowit i zobaczysz naszą kulturę i tradycję ściśle związaną z naszą religią, którą ku...y KK z nas wykorzeniły. Czy spałeś na lekcjach historii ? Polsce wiara katolicka została narzucona kazali nam zarwać z naszą kulturą i tradycją w swerze religijnej na rzecz kultu megamocnego. Gówno a nie nasza kultura bo w czasach kiedy po tych ziemiach łazili nasi przodkowie, nikt nie słyszał o megamocnym.

I tu masz rację Prezes ,chcieli nas na siłę "ucywilizować" tak jak póżniej murzynów ,indian i inne rasy i narody.
Każdy wolny człowiek ma niestety dla KK swój punkt widzenia ,który jest ciężko zdławić.
Jeśli ktoś słucha czegoś co mu narzucają i w to wierzy to na pewno nie jest wolny.
Resztę każdy niech sam sobie dopisze.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-23, 15:12   

giemul napisał/a:
Wleźli tu z butami ( sandałami ) . Zdecydowana większość obecnych obrządków niby Katolickich to zabobonne przesądy i gusła wklejone do rytuałów kościelnych żeby zbratać sobie ludzi . Taka np choinka na święta .

http://www.youtube.com/watch?v=wuZeY34lkLc

troche na temat i moze rozladuje stres ;)

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-23, 15:14   

giemul napisał/a:

ojo joj . To nie jest zbytnio trafiony argument .

giemul ja rozumiem, że kto jak kto ale ty wiesz co to jest sarkazm?

z bajką to tym razem ty strasznie spłyciłeś temat, tak w ogóle to zaczeliśmy o grubych i bogatych księdach a kończymy na dogmatach.
jak chcesz dalej pogadać to dawaj na piwo do sb B)

mayty 
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
Wysłany: 2011-01-23, 15:20   

no wybaczcie ale przeszło 1000 lat Polska jest państwem/krajem chrześcijan :) To że jesteśmy Słowianami to inna sprawa... ale choćby nawet możesz wierzyć w Światowida i ja nie będę Ci wygarniał że jesteś idiotą pogańskim bo wierzysz w takie coś ;D

A
giemul napisał/a:
a słyszałeś tu takie teksty ? Rozmawiamy raczej na poziomie , więc po co wyciągasz takie argumenty . To takie szukanie sobie poparcia na siłę , wymyślić coś , włożyć oponentowi w usta i potem się pastwić nad nim .

Ja nikogo nie oskarżam, ale przyznajcie że nieraz pojawiały się komentarze niepochlebnie określające wyznawców tej wiary i ich przywódców duchowych...co nierzadko może trochę uderzać w niektórych ;) hehe

Ze względu na to że teraz każdy może wierzyć w co chce, granice są otwarte i dostęp do mediów/informacji w pewnym stopniu też... mamy kontakt z ludźmi o odmiennych poglądach i zwyczajach - trzeba się szanować i wypowiadać w sposób nie urażający nikogo.

Uważam że KK też nie jest doskonały i nie był... wszystko zależy od ludzi którzy założyli sutanny. Dobrze wiemy że niektórzy mają swoje wizje idealnego świata, religii i potem tacy prowadzili swój kościół w takim czy innym kierunku. Okresy morderstw, palenia na stosie, karcerów za okultyzm, słowa niepochlebne kościołowi - tyle to ma z wiarą w imię której to było dokonywane, co burak z rurą PVC..ale wiadomo wymyślił to jakiś papież/kardynał.. i potem się toczyło ;)

Według mnie biorąc pod uwagę wiarę kościoła rzymskokatolickiego nie ma w niej nic złego i człowiek który by w pełni podążał za tymi zasadami będzie po prostu dobry... ale dobry może być też muzułmanin, hindus, azceta czy wyznawca Hardcorowego Koksa o ile te zasady są dobre;P hehe
tak to widzę w sumie..

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-23, 15:33   

Nie ma opierdalania- to najlepsza zasada.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-23, 15:44   

no własnie widze ze argumentacja poszla w dół i poziom rozmowy Mayty odpuść człowieku bo nawet mnie skreca jak słysze ze nasza tradycja to KK. Znaczy wiem co chcesz przez to powiedzieć ale kurwa ksieza sami zaprzepascili tą tradycje swoja głupotą :/ i debilizmem

reszty nie komentuje bo niektórym ciśnienie widze skacze powaznie jak jest jakiś powazny temat :P
zenoo napisał/a:
jak chcesz dalej pogadać to dawaj na piwo do sb
noo to jest niezłe wyjście zenoo :)

co do reszty to z wypowiedzi prezesa
Cytat:
Moja siła polega na tym, że wiem, że to wszystko była kwestia przypadku a nie czuwającego nade mną megamocnego
noo wiesz prezes przypadki to sa w gramatyce a wszystkie inne rzeczy zbieki okoliczności szczeście okej ale niektóre sa nie możliwe albo poprostu niewyobrazalne zeby akurat tak sie zbiegły przypadki zeby sie dobrze ulożylo ?? tak samo jak nie istnieje perpetum mobile nawet do tych ewoluujących atomów musisz dostarczyć jakąs energie skądś
Cytat:
zajmował by się osobami bardziej mu oddanymi niż takim jak ja
cytujac z Bibli w niebie jest znacznie wieksza radość z nawrucenia 1 grzesznika niż ze 100 poboznych a w innym miejscu bylo o pasterzu (to co lubisz) że zostawia całe stado i idzie szukac tej jednej która sie zgubila Wiec akurat masz szanse prezes
Cytat:
Podnosicie tu argumenty dotyczące majątku kościelnego i zakłamania księży ale prawda jest taka, że jeśli religia przestanie być opłacalna to przestanie być potrzebna bo żaden ludź za strawę i lokum nie będzie pełnik funkcji kapłańskich bo to nie średniowiecze a jelenie mieszkają w lesie.
no a widzisz po tym poznac prawdziwego księdza słógę Bożego że nie dba o dobra materialne Tak jak Chrystus wysyłajac apostołow powiedział weźcie ze soba kij i idzcie głośić swiatu nowine ....... nie martwcie sie ojutro niech ono sie samo martwi o siebie .............. poprostu inaczej mówiąc Chrystus wymaga tego zeby nie dbac o dobra doczesne on zapewni wszystko wierzącym w niego Wiec sami zobaczcie który ksiadz naprawde wierzy Takich przykładów można mnożyć
Jedno co powiem poznalem kiedys jednego księdza z małej biednej wioski :( z rozsypujacej sie plebani w przeswitujacej powycieranej połatanej sutannie bez brzucha i ten ksiądz wolał pieniadze na sutanne oddac biednym za miast auta miał rower a kase dał na głodnych i naprawde widać było ze miał powołanie Amen
Ostatnio zmieniony przez magik 2011-01-23, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  

Berni 

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-01-23, 15:45   

HIT Weekendu! :)

http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-01-23, 15:57   

Magik tu w okolicy też był taki ksiądz całe życie starym składakiem przejeździł ale wyginął.

mayty 
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
Wysłany: 2011-01-23, 16:05   

magik..ale ja nikogo do niczego nie przekonuję hehe ;P mówię jak jest ;P spójrz na szablę oficera... spójrz na sztandary wojskowe Bóg honor i ojczyzna... skąś to się wzięło ;) wydaje mi się że pewien szacunek dla tej tradycji trzeba mieć...

a tak poza tym.. hit weekendu hehe ;D jest git ;P

Poza tym..to jest temat rzeka, tak samo jakby rozmawiać o politykach i ich praworządności i porównywać też wielkiego marszałka, sławnych przywódców którzy byli ok i też tych złodziei . Każdy ma swoich przeciwników i zwolenników i takie roztrząsanie ni ma sensu :P

Dzika Czika 
Dzika Czika Papryka

Motocykl: Honda
Imię: Aga
Wysłany: 2011-01-23, 20:52   

No ja na to wszystko polecam Richarda Dawkinsa:)

Odkryłem, że całkiem dobrą strategią, gdy ktoś pyta mnie, czy jestem ateistą, jest uświadomić mu, że on również jest ateistą, wszak nie wierzy w Zeusa, Apollona, Amona Ra, Mitrę, Baala, Thora, Wotana, Złotego Cielca ani w Latającego Potwora Spaghetti. Ja po prostu poszedłem o jednego Boga dalej.

Cytat z ksiazki: Bóg urojony.

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-24, 08:24   

Czika - krótko i bardzo trafnie !

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-24, 08:39   

mayty napisał/a:
spójrz na szablę oficera... spójrz na sztandary wojskowe Bóg honor i ojczyzna... skąś to się wzięło ;)

No to bardzo jestem ciekaw czy byłeś w tym wojsku i widziałeś czym ta instytucja właściwie jest, czym się żywi i co tak naprawdę sobą reprezentuje... w szczególności Ci OFICEROWIE jak to dumnie podkreśliłeś ;) Bóg to tam zagląda na Wielkanoc, Honor jest na dnie kieliszka, a Ojczyzna to ekhem cytuję "Ci jebani cywile" :] Oczywiście jak zwykle nie wolno uogólniać, ale kto był to wie.

Dzika Czika 
Dzika Czika Papryka

Motocykl: Honda
Imię: Aga
Wysłany: 2011-01-24, 09:12   

giemul napisał/a:

Tak właśnie podchodze do tematu, dzieki Giemul!

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-24, 09:28   

Dzika Czika napisał/a:
giemul napisał/a:

Tak właśnie podchodze do tematu, dzieki Giemul!

pytanie jeszcze czy zdarzasz dojsc :>

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-24, 12:22   

robiłem porządki na kompie i takie zdjęcie znalazłem :

Jesli Boga nie ma (co daj Bóg)
 - to dzięki Bogu ! 
Ale jeśli Bóg istnieje (co nie daj Boże) 
- to niech nas ręka Boska broni !!

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Odpowiedz do tematu