Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moto na następny sezon?
Autor Wiadomość
emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-11-09, 17:45   

zepsuły się stare :D ??

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-09, 17:59   

Nie, robię agrotuning :D

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-11-09, 18:20   

brutus333 napisał/a:
pospolitość, pospolity wygląd, niczym się nie wyróżnia. :)

wlasnie dlatego

kumpel objezdzil aprilia juz jeden sezon i kosztowalo go to 600zł, bo na deszczu zalalo zegary :) , okazalo sie, ze juz wczesniej ktos je "uszczelniał"; ok, takie koszta da sie przelknac
iiny kumpel na ducati 3 sezon -opony, oleje, filtry, klocki itp; zadnych awarii

na forum ktm wskazuja na wadliwy wysprzeglnik hydrauliczny w superduku <jest akcesoryjny zamiennik bez wad> i.... i tyle...

widze ze greenmack jest w temacie jak to jest z awaryjnoscia sprzetów nie japonskich; przeciez generalnie jest to sprzet ktory ma 10-20kkm przebiegu, chce go miec jakies 4lata wiec dobije przy moim jezdzeniu do 40, 50kkm? no jakos ciezko mi przyjac ze nowoczesne motocykle mpoga sie psuc co chwile p[rzy takim przebiegu....

inna rzecz dla "wszystkich wole cokolwiek innego niz Bubla>; na niektorych motocyklach trzeba dopiero sie przejechac zeby zrozumiec o co chodzi i ile funu daja jazda; nie jestem do buela przekonany, wydaje mi sie ze bedzie mi za krotki <te wrazenie rowera z silnikiem>, ale czaje baze; najpierw sie przejedz potem oceniaj

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-11-09, 21:18   

kiler jak masz wiecej niz 175 cm wzrostu to na buelu bedziesz mogł łokciami sie o kolana podpierac;p;p

jest to mały moto wrecz bardzo mały bo kazda sportowa 600 wygłada przy nim jak GS przy komarku ale jest to typowo sprzet na miasto ale jak ktos sie uprze to i polske nim objedzie;p;p
co do KTM to tez warto sprawdzic czy sruby są poklejone bo jak nie to warto kupil krate browara i rozebrac moto i wszystko na kleju połapac tak samo jest w buelu te silniki jednak ''troche'' sie trzesą i mozna zgubic to i owo na drodze ;p;p;p

w japoncu to zadna przyjemnosc w rozbieraniu sprzeta bo zero finezji w tych motocyklach;p a jak kupisz cos innego to zobzczysz ze bedziesz wolął czasem pogrzebac przy nim niz isc pojezdzic tak dla zwykłej przyjemnosci......

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-11-09, 21:27   

Stary, na miłość Boską. Przecież ja nie kupuję moto żeby przy nim grzebać. Masochistą nie jestem.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-09, 21:30   

greenmack napisał/a:
jak ktos sie uprze to i polske nim objedzie;p;p

Ja kiedyś jamnika zaprzęgłem do sanek. Jamnik się uparł i też jechałem ale chyba nie o to chodzi.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

greenmack 

Wysłany: 2011-11-09, 21:32   

ale w kazdym czasem trzeba czasem cos zrobic- tu linke posmarowac, klamke podregulowac olej tu i tam sprawdzic ehhhhh, te nowe pokolenie ino jezdzic by chcialo a potem serwis i płacz bo łancuszek zdawdzy niedociagniety i skrzynia do roboty.......;p

[ Dodano: 2011-11-09, 21:33 ]
prezesartur napisał/a:
greenmack napisał/a:
jak ktos sie uprze to i polske nim objedzie;p;p

Ja kiedyś jamnika zaprzęgłem do sanek. Jamnik się uparł i też jechałem ale chyba nie o to chodzi.

dokladnie nie ma moto do wszystkiego a czym bardziej uniwersalny tym bardziej do niczego

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-11-14, 17:43   

greenmack, naprawde ten buell taki maly? coraz bardziej mi sie firebolt podoba,a on ma z twoim chyba duzo wspolnego <?> jak temat bedzie aktualny to cie zachacze na wiosne o jakas przymiarke moze, co?
aktualnie na alegro sa 3 aukcje:
http://allegro.pl/buell-f...1909975791.html
http://allegro.pl/buell-x...1917614394.html
i taki, z kijowym malowaniem, ale fajnym tylem
http://allegro.pl/buell-x...1926153044.html

jak widac spora rozpietosc cenowa, ten czarny cene minimalna bedzie mial pewnio kolo 20tys
byl jeszcze jeden, bialy za 15,
greenmack, mozesz sie jakos odniesc do sprzetow z tych aukcji? tak na pierwszy rzut oka, moze jako laik w buellu czegos nie zauwazam, albo na co zwracac uwage?

ps
BLACKBIRD NADAL NA SPRZEDAZ

greenmack 

Wysłany: 2011-11-14, 18:55   

hmm postaram sie jak najlepiej ale teraz nie moge znalezc rodzaje malowan co do lat i modeli a gdzies to mialem...

aykcja jeden wydaje sie ze jest wszystko ok gdyby nie jedna sprawa:P:P
kolektory panie to tu mają nakulane zdrowo pozyzej 20-30 tysiecy ale mysle ze jak koles go pchnie za 15-18 to warto pojechac i sprawdzic bo z tego co widze jest wszystko ok ale to TYLKO ZDJECIA wiec jak cos to pretensje do pana boga;p;p
Pisze ze moto sciagane z USA- na te egzemplarze trzeba bardzo uwazac b z usa sciaga sie glownie topielce a co sie dzieje z elektronika w takim moto to chyba latwo sie domyslic....

heh aukcja 2- znam to moto;p
z daleka i kijem nie ruszac-cały malowany,przodek jest bity albo ktos sobie chcial kolorysteke zmienic( sam sie domysl) 18 tys i taki przegląd??? pas??, pokulane to on ma z 50-60 jak nie wiecej. tarcza przod przyjarana( ktos oszczedzal na klockach lub pałował moto)

no i ta perełka w 3 aukcji.;p

jak dla mnie rama malowana choc pewny nie jestem bo nie mm tego wzornika malowan ale to malowanie cos mi za jasne jak na bułe ale czarne plastiki nigdy niewystepowały przy jasnej ramie choc to poczatek producji wiec moge sie jebnąc....
fele jak dla mnie to samo- nieprzypominam sobie aby wystepowal czarny mat.
tu rowniez kolektory najprawdopodobniej nie z tego moto do tego wymieniony dekiel skrzyni z tej samej strony a na dokładke zmienione plastiki z tyły a to one głownie dostają strzaja przy glebie -reszte sam sobie dopisz......

prosze nie kieruj sie tym postem bo jak kazdy sie moge mylic bo to są tylko zdjecia ale jak dla mnie to ta cała 3 jest dla mnie nie do przyjecia....
z bułami jest ten problem ze egzemplarze zadbane sa bardzo drobie bo to sie juz powoli robią motocykle ''kolekcjonerskie'' i one trzymają bardzo dobrze cene a do polski wiadomo co jest przywozone, niech ci to uswiadomi to ze mojej szukałem 3 lata,objechał całą polske ( 18 sprzetow) swego czasu wszystkie na allegro a i tak wybrałem ''najmniejsze'' zło bo była po parkingowce.

mozesz sie nad nr 1 zastonaowic ale tylko przy dokładnym sprawdzeniu moto-postawisz piwko to moge z tobą jechac i luknąc w jakis łikend a do mnie wpadaj kiedy chcesz bo opcje jazdy mam cały rok;p;p

teraz zauwazylem-tu masz model 9 a nie 12, mysle ze jak chcesz na tym troche polatac to tylko 12,mialem porownanie mojej z modelem 9 na białym krzyzu i roznica jest kolosalna a i obroty tzreba na 9 trzymac duzo wyzsze niz u mnie...

no i czemu sie uparłes na wersje R- toz to szpetne jak noc, ja tez mam R ale plastiki z przodu mam od wersji X. jedyna roznica miedzy tymi wersjami to te wlasnie plastiki, sety w wersji R sa minimalnie wyzej i inna kiera......

Odpowiedz do tematu