Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa
Autor Wiadomość
zygmusc 

Motocykl: Lokomotywa
Imię: Zygmunt
Wysłany: 2011-03-23, 20:26   

Chłopaki, jeszcze Wam się nie znudziło?

TNT napisał/a:

A może po prostu jest to forma poczucia humoru wymieszana z parodią, z nutką sarkazmu i ironii ? ;)

Raczej z nutką frustracji i zazdrości... Żart byłby śmieszny, gdyby nie opierał się na obrażaniu dość dużej jednak grupy ludzi. A tak to po prostu był brak wyczucia i kultury (żeby nie powiedzieć buractwo, albo chamstwo).

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-23, 21:31   

zygmusc napisał/a:
Raczej z nutką frustracji i zazdrości... Żart byłby śmieszny, gdyby nie opierał się na obrażaniu dość dużej jednak grupy ludzi. A tak to po prostu był brak wyczucia i kultury (żeby nie powiedzieć buractwo, albo chamstwo).

Czytanie ze zrozumieniem, lekcja 1 ;)

Podpunkt a. Kluczowe słowa.

TNT napisał/a:
Cała szopka z mszą osobiście dla mnie porażka...

^ Autor używając słów 'osobiście' i 'dla mnie' właśnie podkreślił brak zamiaru obrażania uczuć osób trzecich, intonując zarazem indywidualny i osobisty charakter wypowiedzi nie narzucający poglądów jednostkom postronnym :pomysÂł

TNT napisał/a:

Bóg (czy jak tam kto sobie zwie czy w ogóle nie zwie, temat zdaje się być wyczerpany) naśle mi pod koła jeża jak nie dam tam na tacę i nie padnę na kolana? Nie sądzę ;)

w/w cytat również nie ma na celu obrażania Pańskich uczuć religijnych czy czyichkolwiek innych, a nawet aprobuje odczucia religijne jednostek pozakatolickich nawiązując do innej rozmowy forumowej, gdzie zaznaczono, iż pod jedną postacią Boga niektórzy mogą rozumieć Jehowę, Buddę, czy Dobry Los, lub nie wierzą w nic z tych rzeczy - ateiści (?). Reszta oczywiście JEST parodią i żartem, bo, nie wyobrażam sobie kogokolwiek nakłaniającego stworzenie marki JEŻ do wejścia pod cokolwiek, a już na pewno nie nakłaniacza w postaci Boga - np. staruszka z brodą szepczącego do ucha małemu jeżykowi... :P Troszkę luzu i wyobraźni czasem nie zaszkodzi ;)

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-03-23, 21:39   

to jest chamstwo!! kompletny brak kultury.... beeeek , straszna rozwięzłośc!! kompletna!! :D

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-23, 21:48   

Buractwo wsiowe wręcz! Na widły, na widły z nimi! :D Spalić na stosie cholerne TNT! Bydom fajerwery zajebiaszcze ;D

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-03-23, 21:51   

Sorki bo nie chce mi się czytać całego wątku

Kto się przejedzie pomodlić za szczęśliwy sezon i za tych których już z nami nie ma do CZ-wy z okolic Mysłowic - chętnie się zabiorę
www.motoautostrada.pl
Ostatnio zmieniony przez Miki72 2011-03-23, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2011-03-23, 21:51   

Ja tam świętojebliwy nie jestem i jade na zlot nie na msze raczej dla towarzycha i z maskotką lub datkiem $ dla dzieciaków z domu dziecka ale jakaś tolerancja musi być.Nich sobie kto chce idzie na msze ale bez piepszenia na co to idzie.
Dajesz i jedziesz jak chcesz niechcesz nie dajesz.Proste.Ale szanujmy to że ktos chce brać udział w mszy świętej i super.
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

zygmusc 

Motocykl: Lokomotywa
Imię: Zygmunt
Wysłany: 2011-03-23, 21:56   

Nie zgodzę się, że podkreślenie "dla mnie" już pozwala mówić cokolwiek. Chodzi o wzajemny szacunek.

To tak, jak by Ci zmarł ktoś bliski (czego nikomu nie życzę), a ja bym powiedział "osobiście dla mnie robienie mu pogrzebu to szopka". Obraziłbym Cię, bo dla Ciebie byłaby to rzecz ważna.

Ja angażuję się w Mszę Św. i dążę do tego, żeby moja wiara była coraz lepsza. A skoro "jak dla Ciebie" Msza Św. to szopka, to jasno z tego wynika, że ja jestem jakiś zacofany, czy po prostu głupi że w te "szopki" wierzę?

Tu nie chodzi o dystans do siebie, bo tego mi nie brakuje. Zobacz na to z drugiej strony. Rozpoczęcie sezonu w Częstochowie jest po raz n-ty. Jak zobaczyłeś ten temat, to nawet nie wchodząc na niego nie trzeba się popisać zbytnią bystrością, żeby wiedzieć, że będzie się to wiązało z Mszą Św. Skoro dla Ciebie "szopka", mogłeś po prostu odpuścić i nawet nie wchodzić na ten temat. Proste.

Ale oczywiście lepiej wejść i wykorzystać szansę, żeby nam nabluzgać...

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-23, 22:19   

Chopie, skończ już wkładać mi w usta rzeczy, których nie powiedziałem.

zygmusc napisał/a:
Nie zgodzę się, że podkreślenie "dla mnie" już pozwala mówić cokolwiek.

Cóż... to masz problem :)

zygmusc napisał/a:

To tak, jak by Ci zmarł ktoś bliski (czego nikomu nie życzę), a ja bym powiedział "osobiście dla mnie robienie mu pogrzebu to szopka". Obraziłbym Cię, bo dla Ciebie byłaby to rzecz ważna.

Skoro jesteś taki proklerykalny, to wiesz zapewne, że do Boga o dobry sezon i za kolegów możesz też pomodlić się wieczorem w swoim pokoju i też to do niego trafi, nie trzeba do tego napompowanej moherem imprezy. A pogrzebu, mój drogi, sobie w domu nie odprawisz... Z całym szacunem (mam go do Ciebie, więc nie wiem czemu wciąż się o niego ubiegasz) - zupełnie nie trafione porównanie.

zygmusc napisał/a:

Ja angażuję się w Mszę Św. i dążę do tego, żeby moja wiara była coraz lepsza. A skoro "jak dla Ciebie" Msza Św. to szopka, to jasno z tego wynika, że ja jestem jakiś zacofany, czy po prostu głupi że w te "szopki" wierzę?

Każdy wierzy w co chce. Jeśli otworzysz swój umysł i pomyślisz, że można wierzyć w Boga niespecjalnie wierząc i potrzebując do tego instytucji Kościoła, to będzie fajnie. A skoro czujesz się przez to ode mnie lepszy, że regularnie chodzisz do tego cudownego przybytku, to spoko, Twoja sprawa.

zygmusc napisał/a:
(...)żeby wiedzieć, że będzie się to wiązało z Mszą Św. Skoro dla Ciebie "szopka", mogłeś po prostu odpuścić i nawet nie wchodzić na ten temat. Proste.

Podobnie jak Ty mogłeś pominąć milczeniem moją wypowiedź, ale tego nie zrobiłeś. Dlaczego? Bo forum to miejsce swobodnej wypowiedzi i wymiany zdań.

zygmusc napisał/a:

Ale oczywiście lepiej wejść i wykorzystać szansę, żeby nam nabluzgać...

Masz jeszcze jakieś fajne teorie? Może zacznij pisać książki ;)

Krótko: napisałem że nie byłem, ale chyba pojadę - z ciekawości wydarzenia, żeby się spotkać ze znajomymi, w gronie motocyklistów, jako forma zlotu i integracji, a że sobie zażartowałem z KK to co? Tego w co wierzysz nie obraziłem, no chyba że wierzysz w KK a nie w Boga to kajam się w popiele. :)

EDIT: OK, ja już się na ten temat nie odzywam. Świstak ma rację. Każdy pojedzie z sobie znanych powodów i bez niepotrzebnego pieprzenia będzie najlepiej :pomysÂł

Vanhelsing 
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-03-23, 23:04   

A po drodze do Częstochowy będziemy napadać na stacje benzynowe ,kraść ,gwałcić i zabiajać. :D :>

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-03-23, 23:25   

Z kościoła katolickiego nie należy sobie żartować... trzeba tępić.
Wiara w boga to nie głupota... to choroba.

Arkadius 

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wysłany: 2011-03-23, 23:33   

Z całym szacunkiem ale zachowaj dla siebie takie antychrześcijańskie poglądy.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-23, 23:34   

Vanhelsing napisał/a:
A po drodze do Częstochowy będziemy napadać na stacje benzynowe ,kraść ,gwałcić i zabiajać. :D :>

ale nie wiadomo czy jakies dziewice jeszcze znajdziesz?

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-03-23, 23:35   

Jebani i się rozgadali...napiszcie jeszcze 20 str i może się dogadacie ;)

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-23, 23:36   

Arkadius napisał/a:
Z całym szacunkiem ale zachowaj dla siebie takie antychrześcijańskie poglądy.

trzeba tego różowego gościa zaprosić i po drodze gdzieś spalić na stosie

Arkadius 

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wysłany: 2011-03-23, 23:38   

Ta i osinowym kołkiem przebić serce.. xD

Odpowiedz do tematu