|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa |
| Autor |
Wiadomość |
zygmusc

Motocykl: Lokomotywa
Imię: Zygmunt
|
Wysłany: 2011-03-23, 20:26
|
|
|
Chłopaki, jeszcze Wam się nie znudziło?
| TNT napisał/a: |
A może po prostu jest to forma poczucia humoru wymieszana z parodią, z nutką sarkazmu i ironii ?
|
Raczej z nutką frustracji i zazdrości... Żart byłby śmieszny, gdyby nie opierał się na obrażaniu dość dużej jednak grupy ludzi. A tak to po prostu był brak wyczucia i kultury (żeby nie powiedzieć buractwo, albo chamstwo). |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:31
|
|
|
| zygmusc napisał/a: | | Raczej z nutką frustracji i zazdrości... Żart byłby śmieszny, gdyby nie opierał się na obrażaniu dość dużej jednak grupy ludzi. A tak to po prostu był brak wyczucia i kultury (żeby nie powiedzieć buractwo, albo chamstwo). |
Czytanie ze zrozumieniem, lekcja 1
Podpunkt a. Kluczowe słowa.
| TNT napisał/a: | | Cała szopka z mszą osobiście dla mnie porażka... |
^ Autor używając słów 'osobiście' i 'dla mnie' właśnie podkreślił brak zamiaru obrażania uczuć osób trzecich, intonując zarazem indywidualny i osobisty charakter wypowiedzi nie narzucający poglądów jednostkom postronnym
| TNT napisał/a: |
Bóg (czy jak tam kto sobie zwie czy w ogóle nie zwie, temat zdaje się być wyczerpany) naśle mi pod koła jeża jak nie dam tam na tacę i nie padnę na kolana? Nie sądzę
|
w/w cytat również nie ma na celu obrażania Pańskich uczuć religijnych czy czyichkolwiek innych, a nawet aprobuje odczucia religijne jednostek pozakatolickich nawiązując do innej rozmowy forumowej, gdzie zaznaczono, iż pod jedną postacią Boga niektórzy mogą rozumieć Jehowę, Buddę, czy Dobry Los, lub nie wierzą w nic z tych rzeczy - ateiści (?). Reszta oczywiście JEST parodią i żartem, bo, nie wyobrażam sobie kogokolwiek nakłaniającego stworzenie marki JEŻ do wejścia pod cokolwiek, a już na pewno nie nakłaniacza w postaci Boga - np. staruszka z brodą szepczącego do ucha małemu jeżykowi... Troszkę luzu i wyobraźni czasem nie zaszkodzi |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:39
|
|
|
to jest chamstwo!! kompletny brak kultury.... beeeek , straszna rozwięzłośc!! kompletna!! |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:48
|
|
|
Buractwo wsiowe wręcz! Na widły, na widły z nimi! Spalić na stosie cholerne TNT! Bydom fajerwery zajebiaszcze ;D |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:51
|
|
|
Sorki bo nie chce mi się czytać całego wątku
Kto się przejedzie pomodlić za szczęśliwy sezon i za tych których już z nami nie ma do CZ-wy z okolic Mysłowic - chętnie się zabiorę |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Miki72 2011-03-23, 21:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:51
|
|
|
Ja tam świętojebliwy nie jestem i jade na zlot nie na msze raczej dla towarzycha i z maskotką lub datkiem $ dla dzieciaków z domu dziecka ale jakaś tolerancja musi być.Nich sobie kto chce idzie na msze ale bez piepszenia na co to idzie.
Dajesz i jedziesz jak chcesz niechcesz nie dajesz.Proste.Ale szanujmy to że ktos chce brać udział w mszy świętej i super. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
zygmusc

Motocykl: Lokomotywa
Imię: Zygmunt
|
Wysłany: 2011-03-23, 21:56
|
|
|
Nie zgodzę się, że podkreślenie "dla mnie" już pozwala mówić cokolwiek. Chodzi o wzajemny szacunek.
To tak, jak by Ci zmarł ktoś bliski (czego nikomu nie życzę), a ja bym powiedział "osobiście dla mnie robienie mu pogrzebu to szopka". Obraziłbym Cię, bo dla Ciebie byłaby to rzecz ważna.
Ja angażuję się w Mszę Św. i dążę do tego, żeby moja wiara była coraz lepsza. A skoro "jak dla Ciebie" Msza Św. to szopka, to jasno z tego wynika, że ja jestem jakiś zacofany, czy po prostu głupi że w te "szopki" wierzę?
Tu nie chodzi o dystans do siebie, bo tego mi nie brakuje. Zobacz na to z drugiej strony. Rozpoczęcie sezonu w Częstochowie jest po raz n-ty. Jak zobaczyłeś ten temat, to nawet nie wchodząc na niego nie trzeba się popisać zbytnią bystrością, żeby wiedzieć, że będzie się to wiązało z Mszą Św. Skoro dla Ciebie "szopka", mogłeś po prostu odpuścić i nawet nie wchodzić na ten temat. Proste.
Ale oczywiście lepiej wejść i wykorzystać szansę, żeby nam nabluzgać... |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 22:19
|
|
|
Chopie, skończ już wkładać mi w usta rzeczy, których nie powiedziałem.
| zygmusc napisał/a: | | Nie zgodzę się, że podkreślenie "dla mnie" już pozwala mówić cokolwiek. |
Cóż... to masz problem
| zygmusc napisał/a: |
To tak, jak by Ci zmarł ktoś bliski (czego nikomu nie życzę), a ja bym powiedział "osobiście dla mnie robienie mu pogrzebu to szopka". Obraziłbym Cię, bo dla Ciebie byłaby to rzecz ważna. |
Skoro jesteś taki proklerykalny, to wiesz zapewne, że do Boga o dobry sezon i za kolegów możesz też pomodlić się wieczorem w swoim pokoju i też to do niego trafi, nie trzeba do tego napompowanej moherem imprezy. A pogrzebu, mój drogi, sobie w domu nie odprawisz... Z całym szacunem (mam go do Ciebie, więc nie wiem czemu wciąż się o niego ubiegasz) - zupełnie nie trafione porównanie.
Ja angażuję się w Mszę Św. i dążę do tego, żeby moja wiara była coraz lepsza. A skoro "jak dla Ciebie" Msza Św. to szopka, to jasno z tego wynika, że ja jestem jakiś zacofany, czy po prostu głupi że w te "szopki" wierzę? |
Każdy wierzy w co chce. Jeśli otworzysz swój umysł i pomyślisz, że można wierzyć w Boga niespecjalnie wierząc i potrzebując do tego instytucji Kościoła, to będzie fajnie. A skoro czujesz się przez to ode mnie lepszy, że regularnie chodzisz do tego cudownego przybytku, to spoko, Twoja sprawa.
| zygmusc napisał/a: | (...)żeby wiedzieć, że będzie się to wiązało z Mszą Św. Skoro dla Ciebie "szopka", mogłeś po prostu odpuścić i nawet nie wchodzić na ten temat. Proste.
|
Podobnie jak Ty mogłeś pominąć milczeniem moją wypowiedź, ale tego nie zrobiłeś. Dlaczego? Bo forum to miejsce swobodnej wypowiedzi i wymiany zdań.
Ale oczywiście lepiej wejść i wykorzystać szansę, żeby nam nabluzgać... |
Masz jeszcze jakieś fajne teorie? Może zacznij pisać książki
Krótko: napisałem że nie byłem, ale chyba pojadę - z ciekawości wydarzenia, żeby się spotkać ze znajomymi, w gronie motocyklistów, jako forma zlotu i integracji, a że sobie zażartowałem z KK to co? Tego w co wierzysz nie obraziłem, no chyba że wierzysz w KK a nie w Boga to kajam się w popiele.
EDIT: OK, ja już się na ten temat nie odzywam. Świstak ma rację. Każdy pojedzie z sobie znanych powodów i bez niepotrzebnego pieprzenia będzie najlepiej |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:04
|
|
|
A po drodze do Częstochowy będziemy napadać na stacje benzynowe ,kraść ,gwałcić i zabiajać. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:25
|
|
|
Z kościoła katolickiego nie należy sobie żartować... trzeba tępić.
Wiara w boga to nie głupota... to choroba. |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:33
|
|
|
| Z całym szacunkiem ale zachowaj dla siebie takie antychrześcijańskie poglądy. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:34
|
|
|
| Vanhelsing napisał/a: | A po drodze do Częstochowy będziemy napadać na stacje benzynowe ,kraść ,gwałcić i zabiajać. |
ale nie wiadomo czy jakies dziewice jeszcze znajdziesz? |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:35
|
|
|
Jebani i się rozgadali...napiszcie jeszcze 20 str i może się dogadacie |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:36
|
|
|
| Arkadius napisał/a: | | Z całym szacunkiem ale zachowaj dla siebie takie antychrześcijańskie poglądy. |
trzeba tego różowego gościa zaprosić i po drodze gdzieś spalić na stosie |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-23, 23:38
|
|
|
| Ta i osinowym kołkiem przebić serce.. xD |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |