Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa
Autor Wiadomość
Żaba1984 
Externus pirata

Motocykl: SUZUKI TL1000R
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-01-14, 10:26   17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa

http://www.zlotymotocyklo...howie-2011.html

Religijne / Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Częstochowie odbędzie się 17.04.2011r

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2011-01-14, 12:39   

Tu jest trochę więcej informacji
http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=6214

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-01-14, 22:46   

17 napieramy wszyscy na jasną góre :D

Jaro 

Motocykl: SUZUKI VL 1500 BOULEVARD
Imię: Jarek
Wysłany: 2011-01-14, 22:59   

No to jedziemy :D oby pogoda dopisała

adamSWD 

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
Wysłany: 2011-01-15, 01:56   

Wystarczy zeby było jak rok temu :) hehe

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-15, 02:50   

tak lekko zdębiałem po czytaniu . Może wklejke zrobię zamiast komentarza :

"Rozpoczęcie sezonu motocyklowego i coroczny Zlot Gwiaździsty motocyklistów na Jasnej Górze - tak jak zawsze - w trzecią niedzielę kwietnia. Będzie to niedziela, 17 IV 2011 r.

Serdecznie zapraszam -
Wiktor Węgrzyn
*
Sprawozdanie z X Międzynarodowego Motocyklowego Rajdu Katyńskiego - 28.08–18.09.2010 r.

Cel Rajdu:
- Złożenie hołdu Polskiemu Rycerstwu – Panu Prezydentowi i wszystkim Ofiarom Katastrofy Smoleńskiej, Oficerom Wojska Polskiego, Policjantom, Żołnierzom KOP-u, Polskiej Inteligencji – pomordowanym przez komunistów i Niemców w Ponarach, Katyniu, Miednoje, Charkowie, w Kijowie-Bykowni i we Lwowie na Wzgórzach Wuleckich.
- Złożenie hołdu żołnierzom Wojska Polskiego, poległym w walce „Za Wolność Naszą i Waszą”.
- Spotkanie z Polakami mieszkającymi na Kresach Rzeczypospolitej. "

To ma być otwarcie sezonu brudasów-motocyklistów ( z którymi się utożsamiam ) , czy patriotyczny patos nakręcany przez nawiedzonych PiSowców ?? ( których najchętniej kopnoł bym w dupala ), ale nie o to chodzi . Byłem w zeszłym roku na tej dzampie i strasznie mi już tam wtedy śmierdziało kato-prawicą . Ludzie ! Wybierajcie bardziej świadomie imprezy , plizz ! Ja wiem że wiosna , pierwsze jazdy itd. Chcemy po zimie gdzieś zahaczyć w motocyklowy klimat , powozić się w grupie itd . Ale wiedzą to też ci którzy organizują tą imprezkę . Nie razi was to pielgrzymkowe kombinatorstwo ?

Ja na prawdę nie mam nic przeciwko imprezom , nawet dla Patriotów czy Katolików , ale wkurwia mnie takie chamskie zakłamywanie intencji i robienie z ludzi baranów ! Nazywajmy może rzeczy po imieniu . Robią tam otwarcie sezonu motocyklowego , czy propagandową imprezę Katolicko-Potriotyczną ?

Czy naprawdę nikogo nie dziwi to co tam się dzieje ? Jakie intencje kierują organizatorami ? Kto na tym wszystkim zyskuje ( również finansowo ale głównie propagandowo ) ?

I nie wyrzucajcie mi tu maniakalności . Przypomnijcie sobie zeszłoroczne otwarcie ( jeżeli na nim byliście ) i zastanówcie się chwilę nad powyższym . Tylko o tyle proszę . AMENt .

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-15, 06:36   

ja już naprawdę nie wiem jak otwierać ludziom oczy . Czy faktami ? Czy Liczbami ? Czy straszyć i pokazywać fakty z historii ? Czy robić sobie jaja i nakręcać olewanie tematu ? Ateiści nie maja takiej siły przebicia jak ambona , to fakt . Ale czy nie jest ważna siła argumentu ? Czy nie jest ważniejsza jakość w porównaniu z ilością ? Ludzie ZACZNIJCIE MYŚLEĆ Bo ktoś tu was od małego robi w chuja ! Tak zwyczajnie i po prostu ! Nie trzeba wcale być magistrem by to dostrzec . Prostota życia nie musi wiązać się z wiarą w bóstwa !
Zrzucenie tego balastu daje niewyobrażalną siłę

W tym temacie kolejny raz dałem się sprowokować , OK . Ale wiara to jest ważny aspekt życia . W co wy wierzycie ? Nie odpowiadajcie mi teraz . Zastanówcie się wieczorem przed snem . Przypomnijcie sobie historyjki opowiadane przez siostrę czy księdza na lekcji religii . Nie nastawiajcie się anty , ani na mnie ani na te historyjki . Zwyczajnie ......zastanówcie się , o co chodzi . Dlaczego ktoś wam je opowiada . Jaki ma cel . Ile zyskuje .

Open Your Mind - banał ? No to zrób to !

ps.Jak na motocyklowe forum to dość mocno tu jedziemy , nie ma co gadać . Sam jestem ciekawy jak to się skończy.

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Paweł gsf 

Motocykl: bandit
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-01-15, 09:07   

"'To ma być otwarcie sezonu brudasów-motocyklistów"

uspokój się :) , jak CI cos nie pasuje trudno....

jedziesz do czestochowy na msze...., i przy okazji na otwarcie sezonu

cathykgb 

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wysłany: 2011-01-15, 09:07   

mnie tam nie będzie :> i robię to celowo :D

ozzy39 

Motocykl: GSXR 600 K2
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2011-01-15, 09:21   

Cytat:
mnie tam nie będzie :> i robię to celowo :D
Zgadza sie , popieram . B)

Dzik 

Motocykl: Na 4 kołach :/
Imię: Wyśmienite
Wysłany: 2011-01-15, 10:21   

chamsin napisał/a:
Czasami mam wrazenie ze niektorzy z Was pozamieniali sie na glowy a raczej Lby... To do komentarza niektorych panow.

Proszę konkrety ... co jest powodem takiego Twojego myślenia.

Też nie jadę, bo kościół mam w ..., ale nie ludzi!

Paweł: "jedziesz do czestochowy na msze...., i przy okazji na otwarcie sezonu" Przeczytaj nagłówek tematu oraz strony internetowej...

To jest ROZPOCZĘCIE SEZONU MOTOCYKLOWEGO, a przy okazji zahaczysz o mszę! Na dobrą sprawę, można takie rozpoczęcie zorganizować wszędzie. Zjazd do Częstochowy jest już tradycją dla tego nikt tego nie zmieni.

Paweł gsf 

Motocykl: bandit
Wysłany: 2011-01-15, 10:54   

Dzik spoko rozumiem i sie z tym zgadzam, ale postawa pana G mnie ...., ale jak widze reszta mysli podobnie jak ja.

giemul TURBODYMOMEN by cie zawstydził , kopnoł by ich w dupala dwa razy

orzech 

Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-01-15, 10:55   

Jak ktoś się na tej imprezie zle czuje to będzie pewnie ze 20 innych otwarć sezonu , lepszych i bez mszy . Po ostatnim otwarciu gorliwych katolików w moim środowisku raczej nie przybyło ;)

Peter6969 

Motocykl: VFR V-TEC GSF600S na wydaniu
Imię: PIOTR
Wysłany: 2011-01-15, 11:19   

Ale nikt wam nie każe iść na msze.Jeśli w liturgi uczestniczy tam 1/4 przybyłych to jest wszystko.A jest to jedyna i niepowtażalna impreza na której jest tylu miłośników moto.Sam jeżdze tam z ekipą od jakiegoś czasu i rzadko zachaczam o msze .Tak samo mógłbym powiedzieć ze np nie pojade na WRM na Dzierżno bo tam trzeba pić piwo ,a ja nie lubie cocacoli :)

lpt 
svłowiec

Motocykl: sv1k/m620
Wysłany: 2011-01-15, 16:54   

No to czekaj, bo jeszcze nie łapie - czego spodziewasz się na katolickiej mszy ? Intencje jakieś tam są, przyjadą ludzie z Rajdu Katyńskiego, a to się również z jakąś tam intencją wiąże. I tak się zastanawiam, po jaką cholerę pchać się w katolickie rozpoczęcie sezonu ( na jasnej górze jest ono niezaprzeczalnie związane z mszą ) i potem narzekać na jakąś ideologię ? Nie pasuje, to nie jedź.

Nie bardzo potrafię sobie wytłumaczyć jednej sceny : przyjeżdżasz z kumplami na jg, kilka dni po wypadku samolotu, i "JAK ONI MAJĄ CZELNOŚĆ MODLIĆ SIĘ ZA OFIARY, SKORO JA TU PRZYJECHAŁEM NA ROZPOCZĘCIE SEZONU ?! "
Rozpoczynają sezon od mszy, to źle ? I na tej mszy się modlą. Też źle ? I jeszcze za tych co zgineli na moto jak i tych którzy się śmierci raczej nie spodziewali - to również źle ? Nota bene na polach jg... Nie bardzo rozumiem jeszcze, że podpisujesz apostazję, a potem jedziesz na JG bo kumple na motorach jadą, a do tego nie pasuje Ci ideologia - po jaką cholerę tam jechałeś ? Żeby zrobić zwykły spęd zlotowy? Na Bemowo zapraszam ;)

Odpowiedz do tematu