|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa |
| Autor |
Wiadomość |
re5pect
Motocykl: GS 500
Imię: Andrzej
|
Wysłany: 2011-04-24, 22:38
|
|
|
„Tu jest jazda polska. (…) Zadaniem Polaków jest podjąć działania społeczne i polityczne w celu odsunięcia od władzy złoczyńców. Rosja po 27 latach wraca na drogę imperialnej agresji, która dotyczy także nas Polaków. Szczególnym tego wyrazem była zbrodnia drugiego Katynia z 10 kwietnia 2010 roku. (…) Nowa globalistyczna utopia również Polski suwerennej nie przewiduje. Widzi Polskę jako generalne gubernatorstwo, judeokolonię lub priwislianskij kraj. Dlatego służalcze i zdradzieckie władze III RP dążą do prędkiej destrukcji państwa, narodu, rodziny, kultury, religii i wspólnego dobra w Polsce(…)”
To część homilii księdza Małkowskiego, wygłoszonej w dniu 17 kwietnia 2011 do nas – motocyklistów uczestniczących w ósmym Motocyklowym Zlocie Gwiaździstym.
Jako środowisko, do którego niniejsze kazanie skierowano pragniemy wyrazić głębokie oburzenie i dezaprobatę dla słów, które padły z ust księdza Małkowskiego. Nie chcemy, aby msza nam poświęcona była okazją do politycznych agitacji, szerzenia nienawiści i pogłębiania podziałów. Większość z nas przyjeżdża na Jasną Górę w tym dniu, aby duchowo rozpocząć sezon motocyklowy. Prosimy zatem aby msze i homilie na Motocyklowym Zlocie Gwiaździstym dotyczyły naszego środowiska, były wygłaszane przez osoby, które z naszym środowiskiem są związane i traktowały o problemach, które wynikają z naszej pasji.
Pragniemy również zaznaczyć , że jesteśmy głęboko zaniepokojeni faktem, iż w miejscu takim, jak Jasna Góra szerzy się nienawiść do innych narodów.
Jasna Góra dla wielu jest świętym miejscem kultu i niech takim pozostanie. Wolnym od politycznych agitacji. A my – motocykliści podpisani poniżej – odcinamy się zdecydowanie od słów księdza Małkowskiego i prosimy, aby nie postrzegać nas jako oręże jego i osób stosujących podobne metody politycznych agitacji.
Agnich
Brojler
swistak
elemeledudek
Pure_Evil
_k2_
Re5pect |
|
|
|
 |
Staniol_

Motocykl: obecnie brak :(
Imię: Damian
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 138 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-04-24, 22:39
|
|
|
„Tu jest jazda polska. (…) Zadaniem Polaków jest podjąć działania społeczne i polityczne w celu odsunięcia od władzy złoczyńców. Rosja po 27 latach wraca na drogę imperialnej agresji, która dotyczy także nas Polaków. Szczególnym tego wyrazem była zbrodnia drugiego Katynia z 10 kwietnia 2010 roku. (…) Nowa globalistyczna utopia również Polski suwerennej nie przewiduje. Widzi Polskę jako generalne gubernatorstwo, judeokolonię lub priwislianskij kraj. Dlatego służalcze i zdradzieckie władze III RP dążą do prędkiej destrukcji państwa, narodu, rodziny, kultury, religii i wspólnego dobra w Polsce(…)”
To część homilii księdza Małkowskiego, wygłoszonej w dniu 17 kwietnia 2011 do nas – motocyklistów uczestniczących w ósmym Motocyklowym Zlocie Gwiaździstym.
Jako środowisko, do którego niniejsze kazanie skierowano pragniemy wyrazić głębokie oburzenie i dezaprobatę dla słów, które padły z ust księdza Małkowskiego. Nie chcemy, aby msza nam poświęcona była okazją do politycznych agitacji, szerzenia nienawiści i pogłębiania podziałów. Większość z nas przyjeżdża na Jasną Górę w tym dniu, aby duchowo rozpocząć sezon motocyklowy. Prosimy zatem aby msze i homilie na Motocyklowym Zlocie Gwiaździstym dotyczyły naszego środowiska, były wygłaszane przez osoby, które z naszym środowiskiem są związane i traktowały o problemach, które wynikają z naszej pasji.
Pragniemy również zaznaczyć , że jesteśmy głęboko zaniepokojeni faktem, iż w miejscu takim, jak Jasna Góra szerzy się nienawiść do innych narodów.
Jasna Góra dla wielu jest świętym miejscem kultu i niech takim pozostanie. Wolnym od politycznych agitacji. A my – motocykliści podpisani poniżej – odcinamy się zdecydowanie od słów księdza Małkowskiego i prosimy, aby nie postrzegać nas jako oręże jego i osób stosujących podobne metody politycznych agitacji.
Agnich
Brojler
swistak
elemeledudek
Pure_Evil
_k2_
Re5pect
Staniol_ |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-04-24, 22:49
|
|
|
| I co teraz będziemy tu podpisy w postach zbierać ? Za 2 dni się to znudzi i tyle z tego będzie . Polecam to wysłać do mediów i samych zainteresowanych , a nie robić imprezy w stylu zbierania świeczek . Rozumiem że Agnich ma nasze poparcie , więc darujmy sobie to podpisywanie. |
| Ostatnio zmieniony przez giemul 2011-04-26, 05:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-04-24, 23:15
|
|
|
| Taaa wyślą to do kurii a w kurii zrobią to samo co ja na ich miejscu bym zrobił... Przysłowiowo wytarł tym sobie dupę. Księża dzieci gwałcą i zamiast sankcji przenoszą ich w inne miejsca a tu jakiś papirek ma przynieść jaki efekt? Ludzie litości przecież jesteście dorośli |
|
 |
elemeledudek

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1083 Skąd: Sosnowiec/Katowice
|
Wysłany: 2011-04-24, 23:39
|
|
|
Czyli co, lepiej nic nie robić bo i tak nic to nie da? Typowe.
Skoro się komuś chce powalczyć, to ja się pod tym podpisuje.
Może to przyniesie lepsze rezultaty niż Wasze nawracanie nas na forum. |
_________________ www.wykrojnikus.pl |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-04-25, 00:07
|
|
|
Czarni wyciągną z tego wnioski , zaręczam ci Prezes . Bo Media to łykną ( szczególne TVN ) bo to nius będzie a te hieny po to żyją .
Ja tylko lekko nie wiem czy to ma sens z innej strony biorąc . Bo po prostu Czarni wyciągną wnioski i zrobią tak jak zawsze , czyli pójdą na pewne ustępstwa , ale na przyszłość będą bardziej cwani (czytaj - za rok cała msza będzie o nowościach i zmianach modeli a dilerzy będą robić Dni Otwarte pod JG a mszę poprowadzi jakiś księżyna co kupił motora przedwczoraj ) .
Motłoch dostanie czego chce , a kaska i propaganda popłynie w należytą stronę . Tak było zawsze i na wieki wieków , AMEN . |
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-04-25, 00:10
|
|
|
| najprosciej ich olac i tam poprostu nie jechac nastepnym razem a jak ktos ma potrzebe sie pomodlic to co niedziele w kazdym kosciele jest taka impreza... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-04-25, 00:10
|
|
|
| Giemul TV tak ale kuria ? Litości to tak jak wpaść ze smarkaczem za ucho do ojca i powiedzieć że syn nawojował. Stary powie tak źle zrobiłeś a potem na to laske połży. |
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-04-25, 00:18
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | najprosciej ich olac i tam poprostu nie jechac ... |
I to by było najlepsze rozwiązanie . Niestety nie realne , bo siła lansu i dowartościowywania się bytnością na takich dzampach jest dla niektórych sensem życia .
No ale już jak nawet kilka procent będzie mniej "Baranków" z roku na rok , to to będzie sukces . Więc Prezes :
- NIE MARUDŹ TYLKO MI TU DALEJ POMAGAJ , KUR*A JEGO MAĆ , SIAĆ TĄ HEREZJĘ ! |
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-04-25, 00:20
|
|
|
jeszcze pare pokolen i bedzie ok;p
ja wiem ze tego nie dozyje ale moje dzieci moze....... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Agnich

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
|
Wysłany: 2011-04-25, 06:00
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | kuria ? . |
oni tylko egzemplarz "do wiadomości..."
Co do podpisów...
Nie można czegoś wysyłać z podpisem "motocykliści", jeśli tak naprawdę chce tego garstka osób...Ja mogę się wypowiedzieć za siebie ale nie za ogół. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, to jak mówiłam, świata nie będę na siłę uzdrawiać, a na JG już nigdy więcej nie pojadę. I tak sobie tylko będę mogła "poprotestować". (Przy okazji wyjdzie że jest tylko garstka pieniaczy, którzy coś chcieli zdziałać, ale im się nie udało a szanowny ksiądz mówiąc bezkarnie takie bzdury do 35tys ludu ma większe jaja niż my wszyscy razem wzięci ) Tylko niech potem ktoś nie mówi, że "mochery to, kler tamto", skoro nie ma teraz odwagi czy chęci wyrazić swoich poglądów oficjalnie. (Wygląda , że mochery mają znacznie większą motywację i odwagę, skoro odstawiają cyrk pod krzyżem czy inne takie. Oczywiście nikt z nas pośmiewiska nie ma z siebie robić) Mam wtedy tylko jedną prośbę. Jeśli w przyszłym czy innym roku ktoś znowu strzeli taką gadkę, to niech znajdzie się choć kilku odważnych i strąbi gościa czy odpali silnik. Wtedy chociaż psychologia tłumu zadziała i reszta też tak zrobi. Ja w tym roku nie miałam takiej możliwości, bo mi akumulator padł pod sklepem z pamiątkami.
A na koniec, przypomniały mi się słowa jednego czarnego nielubianego przez część kleru i napiszę to tylko "dla równowagi" że nie każdy czarny to zło i mocher:
"Nie znam nikogo, kto stracił wiarę po lekturze dzieł Marksa, ale znam "kilku" takich, którzy stracili ją po kontakcie z własnym proboszczem" - Tischner
Uff..to tyle..Koniec moralizowania "bom" nie kaznodzieja hiih |
_________________ ...it’s just a ride,don’t be scared, don’t hide your eyes...It may feel so real inside (...)But don’t forget enjoy the ride...
...Gott weiss ich will kein Engel sein... |
|
|
|
 |
cathykgb

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wiek: 46 Dołączyła: 31 Maj 2010 Posty: 326 Skąd: SLU Lubliniec
|
Wysłany: 2011-04-25, 06:59
|
|
|
| a może poprzez taki sposób:petycje on-line wtedy można puścić w cały kraj bez konieczności logowania się na FSM |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-25, 08:34
|
|
|
Ja niczego nie podpisuje ,poprostu nie jeżdże tam gdzie "śmierdzi" czarnymi .Wszystkie imprezy z kropieniem i wiejskie odpusty mijam z daleka i nie mam póżniej do nikogo pretensji |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-04-25, 09:35
|
|
|
Agnich,
Ponieważ Ty napisałaś ten tekst (pod którym bardzo chętnie się podpiszę) wrzuć go proszę na Petycje on-line jak proponuje cathykgb
Linka roześlemy po innych forumach i się z tego zrobi liczba.
Linki podeślemy też do mediów. |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
Agnich

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
|
Wysłany: 2011-04-25, 11:01
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | Agnich,
Ponieważ Ty napisałaś ten tekst (pod którym bardzo chętnie się podpiszę) wrzuć go proszę na Petycje on-line jak proponuje cathykgb
Linka roześlemy po innych forumach i się z tego zrobi liczba.
Linki podeślemy też do mediów. |
oki, tak zrobię
[ Dodano: 2011-04-25, 19:50 ]
http://www.petycjeonline....wiazdzistym/384
Proszę bardzo, oto link do petycji. Teraz Wasza kolej. |
_________________ ...it’s just a ride,don’t be scared, don’t hide your eyes...It may feel so real inside (...)But don’t forget enjoy the ride...
...Gott weiss ich will kein Engel sein... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |