Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-01-15, 17:03   

giemul napisał/a:
Problem widzę w nazywaniu imprezy propagandowej w/w formacji mianem "Rozpoczęcie Sezonu Motocyklowego"
lpt napisał/a:
w katolickie rozpoczęcie sezonu

sam sobie odpowiedziales. jakby to sie nazywalo katolickie rozopoczecie sezonu w czestochowie to byloby ok. ale to sie nazywa rozpoczecie sezonu motocyklowego. tak jakby bylo tylko jedno i to najwazniejsze. a przy kazdej najwazniejszej imprezie musi byc ksiadz z kropidlem. nie wazne czy sezon rozpoczynaja motocyklisci (wszyscy w tym niekatolicy) czy otwieraja autostrade (dla wszystkich w tym niekatolikow).

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-15, 17:30   

lpt napisał/a:
No to czekaj, bo jeszcze nie łapie - czego spodziewasz się na katolickiej mszy ?

Nie łapiesz , więc zapinamy znowu łopatologię :
- Idąc na mszę , wiem czego się spodziewać !
- Idąc na rozpoczęcie sezonu dla motocyklistów , wiem czego się spodziewać !
- Idąc na spotkanie ku pamięci , wiem czego się spodziewać !

A idąc na tą imprezę zostałem zwyczajnie zrobiony w wała . Zamówiłem lody a dostałem kurczaka z rożna . Można lubić kurczaki oczywiście i nie to mnie denerwuje , ale ja nie po to wlazłem do lodziarni żeby teraz jeść kurczaki . Lobby kurczakowe zwyczajnie mnie zrobiło w chu*a wabiąc mnie lodami ! Proste ? Czy jeszcze nie za bardzo ?

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

lpt 
svłowiec

Motocykl: sv1k/m620
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-01-15, 17:48   

Nie proste, bo wjezdzasz na pola JG które są chyba "klasztorne" no nie ? Informacja o mszy jest chyba oczywista, czy się może tego nie spodziewałeś ? Rozpoczęcie organizowanie przez tamtejsze sanktuarium czy co to jest - faktycznie można się nie spodziewać zapowiedzianej mszy :D :D
A to jeszcze na dobitkę - na rozpoczęciu nie może być msza ? Widać że sprawa niespodziewana na jasnej górze :D

giemul 

Wysłany: 2011-01-15, 17:58   

Misiu , weś może zacznij od początku . Po pierwsze przeczytaj sobie powoli dwa razy jak nazywa się ten ( tamten ) temat . Potem kliknij na link z pierwszego postu .

A już najlepiej pojedz na tą imprezę i pofiluj ilu ludzi łazi tam jak łajza bo nie mają ochoty uczestniczyć w tej szopce . Jakby wiedzieli gdzie jadą , raczej by byli gdzie indziej . Kwestia informacji Stary ! Otwarcie sezonu kojarzy się znakomitej większości ludzi z imprezą taką jak na Bemowie w Wa-wie . Tu nazywamy coś tak samo a robimy coś innego .

lpt 
svłowiec

Motocykl: sv1k/m620
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-01-15, 18:10   

Słońce, czyżbym już tam był kilka razy ?;)
Cały czas nie potrafię wyjść z wrażenia, że pojechałeś na pola JG i zdziwiłeś się że msza była :D Myślę że jesteś w 1% tych co nie wiedzieli że jest msza ;) No fakt, tyle lat z apostazją, to mogłeś o tym zapomnieć ;)

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-01-15, 18:19   

Nie rozumiem po jaką cholerę rozkminiać sprawę tego częstochowskiego rozpoczęcia sezonu jak można po prostu nie jechać jak się nie podoba. A ten co nie był niech jedzie i sam stwierdzi czy mu pasuje czy nie. Dla mnie to teraz zaczynacie siać propagandę i sami zachowujecie się jak czarni wypisując tutaj takie bzdury.
Wiem, że każdy sam decyduje na jaki zlot czy rozpoczęcie jedzie i niech tak zostanie.
Giemul szacun za to, że potrafisz jasno powiedzieć co czujesz i myślisz i do tego potrafisz wszystko podeprzeć faktami ale temat, tytuł czy nazwę zlotów to zostawmy organizatorom i skoro mają chętnych na takie zjazdy to niech im ziemia lekką będzie i kto chce to pojedzie.

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-01-15, 19:27   

Giemul , chyba faktycznie musisz odnowic tą apostazję , bo tak reklamujesz to otwarcie /wedlug zasady nieważne jak się mówi ,ważne że się mówi/, że dostaniesz nagrodę od zakonu, ...a teraz to kazdy wierzący czy nie, murzyn czy transwestyta... będzie chciał tam zajrzeć nawet z ciekawosci i znowu pod górkę będe podjeżdżał godzinę ;(

Cytat:
A idąc na tą imprezę zostałem zwyczajnie zrobiony w wała .

Ja też, myśłalem że jak zbiorą na tacę, to mi pod moto ją wysypią , a oni na górę zabrali :(

giemul 

Wysłany: 2011-01-15, 19:46   

T_rex napisał/a:
.. tak reklamujesz to otwarcie /wedlug zasady nieważne jak się mówi ,ważne że się mówi.

dobra już dobra , zamykam kopare , niech się dzieje wola boska !

;)

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2011-01-15, 19:48   

no to do tego czasu muszę poskładać mojego streeta :) i ruszyć na jasną dobrze wiedzieć o terminie trzeba się śpieszyć

benek 

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
Wysłany: 2011-01-15, 21:14   

Nikt nigdy nie zmuszal nikogo na rozpoczecie sezonu w Czestochowie jada tam osoby ktore chca. Ze stalo sie to modne jedzie kto moze. Do zobaczenia na JG

grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2011-01-15, 21:43   

A ta droga to już zrobiona czy dalej dziura na dziurze?W tamtym roku to cud że nikt się tam nie rozwalił.

cathykgb 

Motocykl: F4i
Imię: Kasia
Wysłany: 2011-01-15, 22:01   

mnie tam nie zobaczycie - i pisze to już drugi raz :>

Peter6969 

Motocykl: VFR V-TEC GSF600S na wydaniu
Imię: PIOTR
Wysłany: 2011-01-15, 22:04   

giemul napisał/a:
Misiu , weś może zacznij od początku . Po pierwsze przeczytaj sobie powoli dwa razy jak nazywa się ten ( tamten ) temat . Potem kliknij na link z pierwszego postu .

A już najlepiej pojedz na tą imprezę i pofiluj ilu ludzi łazi tam jak łajza bo nie mają ochoty uczestniczyć w tej szopce . Jakby wiedzieli gdzie jadą , raczej by byli gdzie indziej . Kwestia informacji Stary ! Otwarcie sezonu kojarzy się znakomitej większości ludzi z imprezą taką jak na Bemowie w Wa-wie . Tu nazywamy coś tak samo a robimy coś innego .

Czyli gratulacje widze ze byłeś tam pierwszy i ostatni raz i okazało sie ze zamiast tradycyjnych wygłupów przyjechali normalni ludzie którzy zamiast palić gume czy walić z kominów poprostu przyjechali na najwiekszą impreze motocyklową (to może tłumaczyć twoje utożsamianie sie z łajzą,która nie mogła sie tam odnależc ).Mi też w tamtym roku nie podobało sie kazanie na temat katastrofy ,ale ja i wiekszośc nie jechaliśmy dla jakiejś propagandy tylko poprostu z racji bycia

giemul 

Wysłany: 2011-01-15, 23:55   

Peter6969 napisał/a:
.. okazało sie ze zamiast tradycyjnych wygłupów przyjechali normalni ludzie którzy zamiast palić gume czy walić z kominów poprostu przyjechali na najwiekszą impreze motocyklową

Widzę ,że masz synek fest pojęcie o motocyklowych imprezach !

Swoją drogą nie dziwię się że ci się tam podoba . Ton twojej wypowiedzi niestety dość wyraźnie wskazuje jakiego jesteś wyznania . Najchętniej spaliłbyś mnie na stosie albo przynajmniej dał po ryju . Twój ksiądz byłby z ciebie ( naprawdę ) dumny , twój bóg już (chyba ) nie tak bardzo . No ale co tam , przecież to nie ważne . Ważne że mi pokazałeś gdzie jest moje miejsce i że nie jestem godzien aby być wśród was , lepsiejszych . Jesteś hipokrytą ( zaprzeczasz teoriom swojej "tolerancyjnej" wiary ), a ja nie lubię hipokrytów , ale szczerze życzę ci dobrej zabawy na tej "imprezie motocyklowej" , największej zresztą .

Ja pojadę jednak do Warszawy na otwarcie sezonu bo tam modlimy się do trochę innych bożków , a relacje są tam trochę inne niż pomiędzy Pasterzami i baranami .

mayty 
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
Wysłany: 2011-01-16, 01:21   

będe na pewno :D to już wiosna w pełni, maszyna będzie gotowa. Jazda :D !

Odpowiedz do tematu