|
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa |
| Autor |
Wiadomość |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-07, 21:39
|
|
|
| jaszczi napisał/a: | | Witam mam pytanie dotyczace motocykla mojego kolegi. Chlopak chce sie wybrac na jasna gore H-D mt-350 (dosyc zadkie enduro) i szuka ludzi ktorzy dotrzymaja mu tepa dostosowanego do tego typu motocykli. Chodzi o ludzi z okolic Będzina. |
Nie wiem jakie prędkości rozwija to moto, ale WYDAJE MI SIĘ że trasa będzie pokonywana raczej rekreacyjnie niż na złamanie karku. Przynajmniej w jakiś poważniejszych grupach tempo powinno być bardziej turystyczne niż sportowe, więc myślę że nie będzie problemu. Jeśli się mylę i macie zamiar gnać grupą 200km/h to mnie poprawcie.. |
|
|
|
 |
jaszczi
Motocykl: Gs 500
Imię: Daniel
|
Wysłany: 2011-03-08, 10:41
|
|
|
Byłem w zeszłym roku i wiem z jaką predkoscią jedziemy tylko chodziło mi o to, czy ktoś jedzie terenem, a nie trasą. Może jakaś grupa jedzie w okolicach Będzina i chłopak by się przyłączył. Z góry przepraszam za niezrozumiałość |
|
|
|
 |
czachol
Motocykl: Ninja
Imię: Błażej
|
Wysłany: 2011-03-08, 18:24
|
|
|
Arkadius haha tak sie mówi trasa rekreacyjna zawsze tak wychodzi na Początku |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-08, 21:58
|
|
|
No ja tam nie mam zamiaru gnać na złamanie karku, zwłaszcza z plecaczkiem. No ale jak kto lubi. Ja osobiście to traktuję bardziej jako rekreacyjny wypad niż jako okazję do bicia rekordu tempa dojazdu |
|
|
|
 |
Janao

Motocykl: Kawasaki ZR-7
Imię: Jan
Wiek: 35 Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 16 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 2011-03-18, 13:46
|
|
|
Witam, ja jade na jasną gore dzien wczesniej, czyli 16.04
Mam pare chętnych osob z innego forum i kilku moim znajomych.
Jestem nowy, ale pewnie nie raz sie spotkamy na trasie i fajnie bedzie sie blizej poznac.
16.04 to jest sobota, więc czemu nie ?
Przyjazd 16.04 w soboe tak ok 15-00, kompciu kompciu i na miasto. Będziemy mogli się blizej poznac i na spokojnie pogadac. Pozniej wieczorkiem mozna by sie schlać w pokoju i wszyscy będą szczęsliwi
z parkingiem nie ma problemu, najtanszy nocleg 28zł w pokoju 4-ro osobowym.
Pokój 1 osobowy z łazienką 90 PLN
Pokój 2 osobowy z łazienką 140 PLN
Pokój 3 osobowy z łazienką 150 PLN
Pokój 4 osobowy z łazienką 180 PLN
Pokój 6 osobowy z łazienką 210 PLN
ale nas intereują te tanie : 4-osobowe z umywalką po 28 zł za nocleg.
prysznice są na korytazach.
Nocleg moim zdaniem za grosze, i nie bedzie problemu z zaklepaniem sobie dobrego miejsca a jasnej górze no i oczywiscie mozna sie bezstresowo schlać w gronie forumowiczów
[ Dodano: 2011-03-18, 13:47 ]
Jest ktos zainteresowany ? |
_________________ Nie martw się o moje zdrowie
http://www.bikepics.com/members/janao/ |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-18, 15:13
|
|
|
Cały czas się zastanawiam jak podzieliłeś 180 na cztery że wyszło Ci 28...
EDT: Aha, bez łazienki ;P |
|
|
|
 |
Janao

Motocykl: Kawasaki ZR-7
Imię: Jan
Wiek: 35 Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 16 Skąd: Radzionków
|
|
|
|
 |
nikt ważny
Motocykl: srebrny
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-03-22, 22:32
|
|
|
Tak czytam te wszystkie posty na temat tej "imprezy" a zwłaszcza wypowiedzi Giemula więc wtrącę swoje trzy grosze
Pomimo ostrego miejscami tonu wypowiedzi to myślę, że ma sporo racji...
Jak dla mnie to ta "impreza" poszła nie w tym kierunku co trzeba. Byłem na dwóch pierwszych rozpoczęciach sezonu w Częstochowie i wygladało to wtedy zgoła inaczej... póżniej Węgrzyn poszedł jak zawsze na ilość w stylu WIECEJ, WIECEJ najlepiej SETKI TYSIECY. Plakaty i informacje jak dla mnie są również mylące. Dla kogoś kto nie jest obeznany z Rajdem Katyńskim i jego specyfiką ROZPOCZĘCIE SEZONU i ZLOT kojarzy się jednoznacznie z impreza motocyklową o takim a nie innym klimacie. Owszem może miejsce powinno coś dawać do myślenia ale..
Ilu uczestników tej "imprezy" jedzie tam tak naprawdę po to aby uczestniczyć w mszy, aby się pomodlić?
10%?
20%?
Wątpię.
Większość jedzie po to bo "wszyscy" jadą. Bo trzeba sie pokazać. Pochwalić nowym sprzętem, ciuchami, polansować się...
A chyba nie o to w tym wszystkim chodzi...
Powinna być bardziej "rzetelna" informacja co to jest za impreza i jaki ma cel.
Ja już dawno wykreśliłem ją ze swojego kalendarza. Nie odpowiada mi taka forma i tyle...
Owszem ktoś może mi zarzucić że nie wyznaje "jakichś tak wartości. No wiec niekoniecznie bo na Rajdzie Katyńskim byłem trzykrotnie ale nie robię nic na pokaz...
Jak dla mnie dążenie za wszelką cenę do bicia kolejnego rekordu aby zabłysnąć w tv ile to tysięcy przyjechało do Częstochowy jest droga w ślepy zaułek...
Jest to moja subiektywna opinia więc bez emocji. |
| Ostatnio zmieniony przez nikt ważny 2011-03-23, 08:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-22, 22:53
|
|
|
| nikt ważny napisał/a: | ......
Jak dla mnie dążenie za wszelką cenę do bicia kolejnego rekordu aby zabłysnać w tv ile to tysięcy przyjechało do Częstochowy jest droga w ślepy zaułek... |
jak przeliczysz te ileś tysięcy motongów razy sprzedane hot-dogi, cole, snickersy i inne szpejstwa to zrozumiesz po co jest akcja marketingowa i błysk w TV.
occ by dodał jeszcze magiczne słowo "TACA" i masz pełny obraz |
|
|
|
 |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-03-23, 08:40
|
|
|
| nikt ważny napisał/a: |
Większość jedzie po to bo "wszyscy" jadą. Bo trzeba sie pokazać. Pochwalić nowym sprzetem, ciuchami, polansować się...
|
tego rodzaju "zaparcie" na szkło mają raczej wszystkie prawdziwki.
Ja to mam w dupie czy kogos interesuje nowy sprzet, ciuchy czy co tam jeszcze
Lubie kupic cos fajnego do motunga, ale dla siebie
A klimat czestochowy... rzeczywicie chyba poszło to nie do konca w slusznym kierunku, zrobil się z tego jarmark, ale.... ja to mam w dupie, nie odpuszcze sobie przyjemności zobaczenia tylu motorów na trasie i na miejscu kolejny raz |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 09:21
|
|
|
A ja po prostu... jeszcze nie byłem
Więc jeśli pojadę, to przede wszystkim z ciekawości.
Cała szopka z mszą osobiście dla mnie porażka...
Bóg (czy jak tam kto sobie zwie czy w ogóle nie zwie, temat zdaje się być wyczerpany) naśle mi pod koła jeża jak nie dam tam na tacę i nie padnę na kolana? Nie sądzę |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-03-23, 17:17
|
|
|
| TNT napisał/a: | A ja po prostu... jeszcze nie byłem
Bóg (czy jak tam kto sobie zwie czy w ogóle nie zwie, temat zdaje się być wyczerpany) naśle mi pod koła jeża jak nie dam tam na tacę i nie padnę na kolana? Nie sądzę |
Możesz mieć własne zdanie na temat Boga tacy itd ale przesadnie dupisz jak połamany. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
kriss kross

Motocykl: suzi intruder vzr 1800 m109r
Imię: kris
Wiek: 57 Dołączył: 10 Cze 2010 Posty: 97 Skąd: bielsko biaÂła
|
Wysłany: 2011-03-23, 17:21
|
|
|
dupi...
[ Dodano: 2011-03-23, 17:25 ]
czytałem gdzies,chyba na plakacie reklamującym tegoroczny Gwiazdzisty,że kasa z tacy poszła na 2 nowiutkie pomniki JP2..szacunek dla Karola u mnie niewatpliwie ogromny pozosaje,ale kolejne pomniki mnie nie kręca..mało ludzi głoduje..malo jest samotnych matek! |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-03-23, 18:38
|
|
|
| kriss kross napisał/a: | | ..mało ludzi głoduje..malo jest samotnych matek! |
no ...... bo kościelni zawsze dawali głodnym nawet swoje ostatnie koszule . Teraz już im bidnym nic nie zostało i zaś muszą nadzióbać . Jedzta i dawajta im wszyscy swoje dutki bo napewno pójdą na "zbożny" cel. |
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-23, 18:45
|
|
|
| swistak napisał/a: | | TNT napisał/a: | A ja po prostu... jeszcze nie byłem
Możesz mieć własne zdanie na temat Boga tacy itd ale przesadnie dupisz jak połamany. |
A może po prostu jest to forma poczucia humoru wymieszana z parodią, z nutką sarkazmu i ironii ? A, nawiasem, coś mnie od 2 dni łamie w plecach... skąd wiedziałeś?
| giemul napisał/a: | | kriss kross napisał/a: | | ..mało ludzi głoduje..malo jest samotnych matek! |
no ...... bo kościelni zawsze dawali głodnym nawet swoje ostatnie koszule . Teraz już im bidnym nic nie zostało i zaś muszą nadzióbać . Jedzta i dawajta im wszyscy swoje dutki bo napewno pójdą na "zbożny" cel. |
Tak, jedźmy poświęcić swoje motóry... poświęcić im na tace ;D <joke> |
|
|
|
 |
|
|