Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
Berni

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-03-01, 23:17
|
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
| Cytat: | | Pytany, jak były właściciel prawicowego Ozonu i były członek PO, której daleko od antyklerykalizmu, tak radykalnie zmienił poglądy, Palikot odparł: - Dla mnie 10 kwietnia było jak katharsis. Obudziłem się i zobaczyłem, że przez 1000 lat byliśmy niewolnikami Kościoła katolickiego. Jak sporej części ludzi w Polsce wydawało mi się, że to nie jest istotne. A wtedy zobaczyłem, jak Kościół jest zaangażowany w politykę, że im więcej krzyży, tym więcej praw i przywilejów. A jeśli jest taki silny, to nie powinien się bać zaprosić słabszych od siebie na ścianę – dodał. |
jezeli mialbym pewnosc ze to nie kolejna kielbasa wyborcza to bym na tego oszoloma zaglosowal... |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-03-07, 20:48
|
|
|
| Cytat: | | W sprawie ogromnej działki w warszawskiej dzielnicy Białołęka pewne jest tylko to, że jest warta ok. ćwierć miliarda złotych. Cała reszta jest co najmniej podejrzana: 30 milionów za jaką według aktu notarialnego została kupiona, nabywca, którym jest rzekomy rolnik spod Jabłonnej, czy zakonnice z Poznania, które o sprawie nie chcą rozmawiać i na widok dziennikarza wpadają w popłoch |
| Cytat: | | Nawet kilkanaście milionów złotych może kosztować odbudowa Klasztoru OO. Bernardynów w Alwerni (pow. Chrzanowski), który spłonął w niedzielę wieczorem. Ojcowie obawiają się, że jeśli ocalały strop nie okaże się wystarczająco mocny, to bez pomocy nie uda im się naprawić szkód. |
bedzie sciepa |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-07, 21:54
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | ......
bedzie sciepa |
przecież nie z twojej kabzy to co sie martwisz? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-03-07, 22:06
|
|
|
| No nie bo te pieniądze co kościół targa to sam bóg daje. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-07, 22:10
|
|
|
| ludzie dają, prezes. ludzie dają ci co zarabiają i chcą dawać |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-03-07, 22:13
|
|
|
| Taaa na wszystko ludzie dają na pensje kapelanów pewnie też ludzie dają grunty jakie kościół za darmo wyrywa to też od ludzi dotacje na odbudowy to od ludzi i koszty goszczenia papieży to też ludzie dają na wypłaty dla katechetów też ludzie dają. Przejebany gest ci ludzie mają. |
|
|
|
 |
Berni

Motocykl: Suzuki SV650S
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
cider30
Motocykl: Suzuki VL 800 (Volusia)
Imię: Darek
Wiek: 46 Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 89 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 2011-03-08, 22:22
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Taaa na wszystko ludzie dają na pensje kapelanów pewnie też ludzie dają grunty jakie kościół za darmo wyrywa to też od ludzi dotacje na odbudowy to od ludzi i koszty goszczenia papieży to też ludzie dają na wypłaty dla katechetów też ludzie dają. Przejebany gest ci ludzie mają. |
Sorki prezes, bez obrazy, ale jak już kuźwa kopniesz w kalendarz to rodzinka sama do kościoła poleci nawet na kolanach.
Mam te same zdanie co Zeno. Ja zapier.... ciężko. Moja robota, moja kasa. Daje komu chce. Wolę rzucić proboszczowi do koszyka albo kapelanowi do skarbonki (bo też zapieprzają), niż np: Owsiakowi dołożyć się do Woodstoku.
Z drugiej str (tak sobie myślę) jak to komuś nie pasuje to niech idzie do seminarium albo tam, gdzie oni to się tam uczą i będzie miał to samo. Nikt nikomu nie broni |
_________________ Misiu |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-03-08, 22:32
|
|
|
| Cider sory ale w mojej rodzinie do kościoła ostatnią osobą jaka mogła by pójść jest babcia co jest jeszcze wytłumaczalne z racji wieku z tym, że i ona bez okazji typu pogrzeby, śluby czy chrzciny nie była tam już... odkąd żyję i mam jakąś świadomość nie pamiętam żeby tam poszła. W mojej rodzinie ksiądz jest persona zajebiście non grata i nikt nawet na nogach do kościoła nie chodzi a co tu mówić o kolanach. |
|
|
|
 |
cider30
Motocykl: Suzuki VL 800 (Volusia)
Imię: Darek
Wiek: 46 Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 89 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 2011-03-09, 09:57
|
|
|
Pełen Szacun Prezes, dla Ciebie i twojego zdania. Odpisałem tak, a nie inaczej bo akurat miałem w swoim życiu do czynienia z kilkoma księżmi, "czarnymi" i nie tylko. Poznałem takich co żyli tylko dla kasy i obijali się jak tylko mogli, ale były to jednostki. Poznałem i takich co żyli i pracowali (zapierdalali jak mogli) a z ledwością mieli na jedzenie nie mówiąc o utrzymaniu kościoła czy parafi. A była to większość, których znam. Ja np., gdyby nie kapelan na poligonie z jednostki wojskowej, to dzisiaj bym trawę od spodu wąchał. Gdyby nie kapelan w szpitalu po wypadku, to też, może by mnie dzisiaj tu nie było.
Raz jeszcze szacun dla Ciebie i rodzinki, szacunek dla innowierców, ale jak słyszę "bo klechy to, bo klechy tamto" (szambo totalne), to czasami myślę, że w oczach takiego typa widać tylko wzdychanie za rozumem. Niech każdy z nas pilnuje swego podwórka a będzie OK. To tyle w temacie. Sorki, że się rozpisałem . Pozdro |
_________________ Misiu |
|
|
|
 |
Vanhelsing
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-03-11, 13:34
|
|
|
Pan usłyszał wasze blużniercze gadki i wymierzył cios w kraj w którym powstają wasze motocykle.
Nawróccie się bo nie znacie dnia i godziny!!!
|
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-03-11, 13:39
|
|
|
| cider30 napisał/a: | | .. Niech każdy z nas pilnuje swego podwórka a będzie OK... |
tak się składa że najbardziej NIEswojego podwórka to pilnują Czarni , wpieprzając się we wszystko i wszędzie ze swoją zaciemnioną mądrością !
Więc ja się podpisuję pod tym twoim powyższym tekstem , pomimo że tak skrycie i ładniście mnie krytykujesz ! |
|
 |
|
|