|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: OCC Senior 2011-01-18, 23:11 |
O księżach/ księdzach ?? |
| Autor |
Wiadomość |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-01-27, 18:23
|
|
|
Mayty co ty odpierdzielasz piatek tuż tuz a ty avatar zmieniasz na takom fotke zaden nie poleci |
|
|
|
 |
pacza

Motocykl: Jest w garażu
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-01-28, 12:57
|
|
|
Przynajmniej nie będzie nudno, a i dziangów mniej wpadnie do kiesy za śluby (chyba, że rozwinie się rynek załatwiania spraw ślubnych )
"
do Po wystąpieniu papieża Benedykta XVI na temat zaostrzenia rygorów zawierania sakramentu małżeństwa polscy hierarchowie planują wielkie zmiany. Dłużej będą trwały nauki małżeńskie, narzeczeni będą musieli przejść dokładne badania psychiatryczne, a kobiety w ciąży ślubu mogą nie dostać wcale! - informuje "Super Express".
Zagłosuj w ankiecie: Czy zaostrzenie przepisów kościelnych zniechęciłoby cię do zawarcia związku małżeńskiego?
- Nikt nie może domagać się prawa do ceremonii ślubnej! - grzmiał Benedykt XVI i zapowiedział walkę z lekkomyślnym udzielaniem ślubów przez księży. W związku ze słowami papieża za kilka miesięcy Komisja Episkopatu ds. Duszpasterstwa Rodzin ma przyjąć listę zmian w zasadach udzielania sakramentów - dowiedział się "Super Express".
Jak mówi gazecie biskup Antoni Długosz, skończy się zawieranie ślubów w pośpiechu. Księża będą dokładnie prześwietlać życie narzeczonych i badać ich motywację wstąpienia w związek małżeński. W związku z tym należy się spodziewać bardzo intymnych pytań od księdza, np. na temat doświadczeń seksualnych, uzależnień, a nawet o przebytych chorobach wenerycznych.
Badaniem narzeczonych zajmą się wyznaczeni przez diecezje psychiatrzy, psychologowie i lekarze. Ale to nie wszystko. - Przygotowania do ślubu muszą być prowadzone od dzieciństwa, staż narzeczeński ma wynieść co najmniej kilka lat, a czas nauk przedmałżeńskich pół roku - mówi bp Długosz i podkreśla, że szczególnym nadzorem zostaną objęte śluby udzielane ciężarnym. Wszystko z obawy, że ciąża jest jedynym powodem, dla którego młodzi zawierają małżeństwo." |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-28, 13:32
|
|
|
| pacza napisał/a: | P
Badaniem narzeczonych zajmą się wyznaczeni przez diecezje psychiatrzy, psychologowie i lekarze. |
jaja jak berety , sami się marginalizują . Mi to pasuje , tylko tak dalej Purpurowe Pajacyki . Jeszcze czujki w pizdu wsadzajcie dziewczynom czy czasem nie bzykane . |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-28, 13:49
|
|
|
nie no prosze was.
pacza kurwa co ty cytujesz? dupersexpress? gdzie ty szukasz wiarygodnych wiadomości? |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-28, 13:54
|
|
|
no niestety zenoo ale to nie tylko super ekspres Paranoja juz sam nie wiem czy bedzie mi sie chciało przez to przechodzić tylko po to aby dziewczyna poszłoa do ołtaza w białej sukni paranoja jak jasna cholera Jak chca sensowniej podejsc do tematu to niech na religi o tym mowiac co to jest sakrament małżenstwa i o co to chodzi z czym to sie je a nie dorosłym ludzia robia jakies testy i............ sami niech ida do psychiatry |
|
|
|
 |
pacza

Motocykl: Jest w garażu
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-01-28, 14:01
|
|
|
| Czytam ogólnie wszystko, co mi wpadnie w ręce... SE nie jest raczej wiarygodną gazetą, ale nawet ona z klerem pewnie chce mieć dobre układy i ciulstw nie napisze. |
|
|
|
 |
engra
cętkowana zebra

Motocykl: ER 6N
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-01-28, 14:14
|
|
|
Express, nie epress - co nie zmienia faktu, ze skads te brednie musialy sie wziasc. Jak to mowia w kazdej plotce jest ziarenko prawdy, takze jakos by mnie to specjalnie nie zdziwilo, gdyby faktycznie zaczeli prowadzic takie praktyki lub podobne. A moze to i lepiej? Wiecej ludzi zaczeloby sie zastanawiac, o co w tym wszystkim chodzi, po co jest kosciol, ksieza i wreszcie co dla kogo jest w zyciu najwazniejsze.
Osobiscie uwazam, ze wtykanie nosa w czyjes sprawy intymne to juz jest naprawde bezczelnosc i chamstwo, a dawanie sobie prawa do decydowania o tym kto zasluguje na slub, a kto nie tez pozostawia mi niesmak... Paranoja. Ten swiat schodzi na psy, a KK niewiele ma wspolnego z tym co powinien miec.
Dlugo nie zabieralam tutaj glosu, bo uwazam ten temat za bardzo delikatny, a wiadomo ze kazdy ma prawo (przynajmniej w teorii) do wlasnego zdania i niepotrzebne sa jakiekolwiek klotnie i konflikty na tym tle, albo udawadnianie jeden drugiemu, ktorego racja jest "mojsza"...
Pozdrawiam (: |
_________________ https://www.facebook.com/sklepmanetka
SKLEP MANETKA
ul. Hutnicza 2
41-923 Bytom
tel. 32-441-68-48
kom. 796-025-255
sklep@sklep-manetka.pl
 |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-28, 14:40
|
|
|
| engra napisał/a: | ... Paranoja. Ten swiat schodzi na psy, a KK niewiele ma wspolnego z tym co powinien miec....
|
jesli to prawda to ja w gruncie rzeczy chyba sie ciesze, bo takie podejście uzdrowi chorą sytuację, gdzie ślepy i bez nóg mówi mi jak i gdzie mam iść... troche to przewrotne, ale tak chyba jest, bo świat idze do przodu i jesli w sprawach wiary mamy się cofać wstecz to czemu tylko do średniowiecza a nie jeszcze wczesniej, gdzie układy w KK były dużo bardziej przejrzyste i zdrowe : kapłan był przewodnikiem, miał rodzinę o która musiał dbać jak reszta wspólnoty, gderająca żona, wrzeszcące dzieci...
edit. a'propos superexpressu i prawdy/pólprawdy/fałszu i ogólnie dziennikarstwa to jak można przedstawić te same wiadomości w różnych formach, z różnym wydźwiękiem i komentarzem widać na przykładzie "Wiadomości" na TVN, Polsacie i TVP |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-01-28, 14:55
|
|
|
| zenoo , dziennikarz to dzisiaj najbardziej sprzedajna kur*a . Są wyjątki ale potwierdzające tylko regułę . Żyjemy w czasach mediów . Królem jest telewizor , więc siłą rzeczy ci co mają wpływ na to co oglądamy , nami rządzą ( manipulują ) . Dlatego telewizor należy wypierdolić przez okno ! Ja mam dzieci i ciężko to zrobić ale ograniczyłem im oglądanie do programów popularno naukowych . |
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-28, 15:36
|
|
|
| Czarni na temat owczarni mają już dość pokaźne kartoteki teraz będą mieli jeszcze większe. W tym zabiegu nie ma kszy uzdrawiania kościoła jest za to większe uzależnienie od niego ludzi i zwiększenie w ich życie jego ingerencji. Teraz już nie będzie wystarczyło jak miało to miejsce wcześniej iść odbębnić pseudo nauki gdzie facet nigdy nie mający rodziny tłumaczy jak ma ona wyglądać potem przekazać sumę i po krzyku teraz trzeba będzie o wiele dłużej tańczyć jak czarni zagrają w dodatku tłumacząc się dużo bardziej niż przed policją. Te zaostrzenia nie mają nic więcej na celu niż dodatkowe pieniądze z nauk oraz z układów z "wyznaczonych przez diecezję psychiatrów, psychologów i lekarzy" oraz powiększenie wiedzy kościoła na temat owczarni oraz zwiększenie uzależnienia ludzi od kościoła. Nie ma w tym nic prawego ani etycznego. Najśmieszniejsze jest to, że ślepi ludzie odbiorą to właśnie jako uleczanie się kościoła i tym o to sposobem czarni upieką dwie pieczenie na jednym ogniu. Są dobrzy są naprawdę dobrzy w tym co robią i tego nikt zaprzeczyć nie może. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-28, 16:41
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ....Najśmieszniejsze jest to, że ślepi ludzie odbiorą to właśnie jako uleczanie się kościoła i tym o to sposobem czarni upieką dwie pieczenie na jednym ogniu. Są dobrzy są naprawdę dobrzy w tym co robią i tego nikt zaprzeczyć nie może.... |
z resztą twojego wywodu zgoda... ten fragment móglbys bardziej rozwinąc |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-29, 15:54
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | trzeba będzie o wiele dłużej tańczyć jak czarni zagrają w dodatku tłumacząc się dużo bardziej niż przed policją. |
A nawet istnieją udokumentowane przypadki gdzie to policja musi się tłumaczyć przed KK :]
Nie-dawno, nie-dawno temu, za 3 górkami i bez lasów, w pewnej parafii kilku drechów zwinęło parę miedzianych dachówek na złom... Policjanci musieli się tłumaczyć na dywaniku pewnego KK-Komendanta, gdzie byli mając przecież aż 1 radiowóz na rejon wielkości małego miasta :] Nawet w takie instytucje, które powinny być apolityczne, areligijne te KK-K*rwy wetknęły swoje łapska... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-29, 16:24
|
|
|
| Bo KK i KKK to prawie to samo. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-01-29, 16:39
|
|
|
| mi sie wydaje ze poprostu cennik uslug bedzie wyzszy i to bedzie calosc zmian a ludzie bedą płacic aby slub miec bo co by sasiedzi powiedzieli i czasem rodzice czy dalsza rodzina;p |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-01-29, 23:24
|
|
|
| Cytat: | | 41 lat temu młody ksiądz Joseph Ratzinger wraz z ośmioma innymi wybitnymi, młodymi teologami napisał poufny list do niemieckiego episkopatu, w którym apelowano o refleksję na temat zmian w kościelnym prawie dotyczącym celibatu - poinformowała włoska gazeta "La Repubblica". Rzymski dziennik zwrócił uwagę, że ujawniony list wywołuje obecnie "zakłopotanie". |
ironia losu...
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |