|
Dramatyczny finał protestu przeciw kaskom |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-07-13, 21:17
|
|
|
| To niech mi ktoś raczy wytłumaczyć jakie to ma nieść za sobą korzyści i co ma mieć na celu ta jazda bez kasku? Bo zastanawiam się i dalej nie rozumie po co. |
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-07-13, 21:26
|
|
|
prezesartur, To że jak się wyjebiesz przy 20kmh przez głupotę typu kałuża to nie zniszczysz cennego kasku tylko zginiesz albo mocno sobie rozwalisz głowę. Naturalna selekcja debili |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-13, 21:36
|
|
|
| Wyleciałem przez kierownice przy 20-30 i jakbym nie miał kasku to pewnie było by ciekawie bo w asfalt przyłożyłem idealnie dyńką. A tak wstałem otrzepałem się i po chwili pojechałem dalej. Ta chwila trwała kilka minut bo gaźniki się przelały. Tak więc dalej tego nie rozumie bo z linką na szyi to debil a bez kasku to już super. Tak dla ścisłości to już bardziej rozumie sens linki bo to ma jeszcze jakieś racjonalne wytłumaczenie. |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-13, 21:55
|
|
|
| Dokładnie tak jak piszesz... Ale w sumie wiesz co mnie zastanawia? Taka linka, przy głupiej prędkości parkingowej, chcesz ustawić motocykl, przechylisz się za bardzo czy cokolwiek, zrobisz sobie niepotrzebnie krzywdę, to samo z glebą przy niskiej prędkości, to to samo w sumie jak jazda bez kasku ... |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-13, 21:59
|
|
|
| Tak z tą subtelną różnicą, że to jeszcze można tłumaczyć chęcią zabezpieczenia się a zdjęcie kasku czym ? Tak więc widzisz gość z linką jest sto razy rozsądniejszy niż ten bez kasku ale to ten bez kasku powie, że ten z linką to debil. Fajne to jest nie... |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-13, 22:15
|
|
|
| Zabezpieczenia się przed czym? Stary, daj mi namiary, ja chcę to co Ty |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-13, 22:17
|
|
|
| Iskry bożej nie kupisz niestety nawet w kapitalizmie nie wszystko można mieć za pieniądze. |
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-13, 22:21
|
|
|
| Płacę w naturze, kilo marchwi. |
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-07-14, 00:12
|
|
|
już jeden taki ostatnio bez kasku w Piekarach na terenie budowanej autostardyna quadzie jeździł....
Zresztą.. po przeczytaniu wszystkich postów również jestem za tym, aby był wolny wybór czy jeździć w, czy bez.... argumentacja zwolenników jazdy bez do mnie nie dotarła, ale przynajmniej będziemy mieć pewność automatycznej selekcji trochę mądrzejszych od małpy Czika.
Co do pomiaru ramy w paintcie, to:
około rok temu, OCCSenior, znany jescze jako ar2rm często udzielał się w temacie trup-mina i po prostu emanował swoim ogromnym (czyt: kilkumiesięcznym doświadczeniem). Codziennie wklejał linki z allegro pokazujące bardziej lub mniej uszkodzone motocykle.
Pewnego razu wkleił jednak cbrf4, które wydawało się być normalnym, używanym motocyklem.
Na pytanie kilku osób ( z trochę większym doświadczeniem) co z tym motocyklem jest nie tak, odparł, że jest krzywa rama..
Więc padło pytanie skąd wie i odpowiedź powaliła wszystkich na kolana...
Mianowicie, ar2rm wkleił zdjęcie cbr4fz allegro z namalowaną w paint czerwoną linią od główki ramy po piastę w kole, kolejną kreską od główki ramy po środek lamy przedniej i jescze kolejną od główki ramy po koniec zadupka. Zaznaczył wtedy również kąty i odparł, że nie zgadzają się z..... zdjęciem mojego ówczesnego GSXR również z namalowanymi czerwonymi kreskami...
Morał z tej bajki był taki: nie opłaca się kupować urządzenia do pomiaru ramy, wyślij zdjęcie do artuditu. W paintcie też sprawdzamy |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-14, 00:28
|
|
|
| I ja się teraz pytam: dlaczego tego zdjęcia nie było w kalendarzu co ? |
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2011-07-14, 07:49
|
|
|
| Przez wiele lat jeździłem bez kasku i jakoś widze dobrze. Oczywiście oczy łzawiły jak cholera, ale nic mi od tego nie było. Jazdy na sportowym motocyklu bez kasku jednak sobie nie wyobrażam, natomiast jazda armaturą bez kasku to super sprawa, zakładasz jakies okulary, gogle i w droge. Kask krępuje ruchy i ogranicza widoczność, cos za coś, wybór powinien być. |
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-07-14, 08:52
|
|
|
| tazzman napisał/a: | | Morał z tej bajki był taki: nie opłaca się kupować urządzenia do pomiaru ramy, wyślij zdjęcie do artuditu. W paintcie też sprawdzamy |
widzisz magister... troche przegapiles zycia biegajac z jednego wywiadu na drugi. nawet
pamiec ci sie zakrzywia.
odpowiadajac na twoja durnie postawiona teze : budowanie wirtualnych modeli ze zdjec i zbieranie z nich wymiarow to juz norma. no ale skad moze o tym wiedziec nasze bozyszcze ktorego nastepnym celem jest wygranie tanca z gwiazdami. nie starcza czasu na nauke jak w przerwach miedzy jazdami trzeba poprawic puderek przed kolejnym wywiadem. powiedzial bym ci cos jeszcze do sluchu ale dzis tego nie zrobie.
tu masz "blondino na fajerze", poucz sie.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-14, 15:58
|
|
|
| ser-jones napisał/a: | | Kask krępuje ruchy i ogranicza widoczność |
To ja nie wiem jaki kask, bo ja jakoś mam full integral i jest wygodny, nie krępuje ruchów w żaden sposób, widoczność mam idealną. Jakoś nie narzekam... |
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-07-14, 17:18
|
|
|
Ser jones spróbuj kiedyś szybką do przodu złożyć , ...poprawi się widoczność |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-07-14, 20:27
|
|
|
| Dajcie chłopu spokój prał i wywinął na lewą stronę zapomniał z powrotem wywinąć na prawidłową to jest nie wygodne bo szybka od wewnątrz uwiera. |
|
 |
|
|