Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dramatyczny finał protestu przeciw kaskom
Autor Wiadomość
soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-07-19, 08:26   

Hejka chłopaki wyluzujcie..........na szczęście trzyma pieczę nad nami prawo i wymaga jazdy w kasku, powinno jeszcze dokładniej mówić o ubiorze, który też nas w dużym stopniu zabezpiecza. a kłócenie sie i niepotrzebne bicie piany raczej nic nie wnosi.
Zdanie mamy prawo miec swoje ale stosować się o przepisów musimy więc nad czym się jeszcze rozwodzić?

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2011-07-19, 11:49   

Ta, nie wiedziałem, ale wychodzi na to że żyjemy w państwie totalitarnym. Niby demokracja, śmiech. Niech jeszcze zakażą kobietom noszenia mini i szpilek bo to grozi połamaniem nóg i poobdzieraniem kolan, nie mówiąc już o tym że zagraża to bezpieczeństwu ruchu jak jakiś mężczyzna się zagapi. Dajcie spokój. Bardziej śmieszy, albo martwi, sam już nie wiem jazda w kasku za to w szortach i koszulce, przy lekkim szlifie łeb cały ale skóra do przeszczepu :( Nigdzie nie napisałem, że jestem zwolennikiem jazdy bez kasku, ale wybór powinien być i będę się przy tym upierał. Motocykl, przynajmniej dla mnie jest synonimem wolności, a co to za wolność jak same nakazy. Wiatr we włosach, to jest to i to wcale nie z racji otwartego rozporka. Jebać system !
Kończę te wywody bo widzę, że chyba jestem źle zrozumiany.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-07-19, 14:03   

Źle to zrozumieliście. Pojęcie, że motocykl to wolność wziął się od kierowców chooperów a jak wiadomo choopery jeździły wolno stąd też zaczęto mówić, że jazda na motocyklu to wolność. Co innego jazda na plastikach to już szybkość nie wolność.

Już mówiłem nie istnieje coś takiego jak wolność i demokracja.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Mongo 
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
Wysłany: 2011-07-19, 16:23   

kiler600r napisał/a:
Mongo napisał/a:

Ktoś tu napisał, że skoro naród głupi to mu trzeba nakazać zakładanie kasku.
No kurde mol. Kto mi ma nakazywać? Ten buchający intelektem sejmowy plankton?

Czuje się urażony samą sugestią, że te bakterie kałowe są tak mądre, że wszystko wiedzą lepiej :angry

no tak, jakie to polskie, zawsze znajdziemy argument przeciw, nawet nie musi byc merytoryczny,

Mongo napisał/a:
Dlaczego nie wolno mi dobrowolnie pierdalnąć łysiną w przydrożne drzewo skoro mi to sprawia taką frajdę?

dlatego, ze leczyc cie bedziemy z NASZYCH podatkow, malo juz mamy wydatków?

Mongo napisał/a:
Dlaczego mam stanowić obciążenie dla społeczeństwa leżąc z przetrąconym karkiem ale z całą czaszką?

ja tez jestem za eutanazja

Mongo napisał/a:
Dlaczego mam walnąć we wiatę kaskiem uszkadzając mienie społeczne dużo bardziej niż bym to uczynił gołą glacą?
Dlaczego przy czołowym mam zabić łbem w kasku czyjąś matkę żonę i kochankę przypiętą pasami pięciopunktowymi do trabanta?

Uwolnić cycki, włosy i glace!
Stanowcze i zdecydowane NIE dla bzdurnych nakazów nadopiekuńczych ciał (zezwłoków) ustawodawczych!
Ze starymi też walczyłem o prawo chodzenia w zimie bez czapki :D

Znasz takie powiedzenie "na zlosc babci odmroze se uszy"?

z powyzszego wnioskuję, że albo Ty masz w dupie swoich bliskich albo na odwrót, ale stawiam na Ciebie.
Pomyslales jak bedzie sie czula Twoja rodzina jak nie daj boze bedziesz mial wypadek i rozlupiesz dynke na pol <przez brak kasku>. Ty wtedy bedziesz mial na to wyjebane, ale oni tu zostana, to oni zostana z pustka po Tobie, to oni będą płakać nie jedna noc, to ich serca beda pekac z zalu. Odpowiedz sobie naq ile ważni sa dla Ciebie twoi bliscy i zastanow sie jak Ty jestes wazny dla nich. Albo poprostu ICH zapytaj.
Wg mnie postawa "moje zycie, moja sprawa" to przejaw skrajnego egoizmu, nieodpowiedzialności i niedojrzałości.

Nie będę rozbijał Twojej wypowiedzi na drobne, bo mi się nie chce - odpowiem hurtem.
- Bardziej polskie, a precyzyjniej onetowe jest rzucanie epitetów nie odnoszących się do tematu.
- Twoja logika mnie rzuca o glebę. Wynika z niej, że społeczeństwo bardzo pragnie leczyć motocyklistę, który zajebał łbem w drzewo ale tego z przetrąconym karkiem to już pragnie raczej uśpić.
- Tak, generalnie mogę sobie pozwolić na radosne zajebanie się po swojemu, bo dzieci mam już samodzielne, żonę leciwą, a polisy powodują, że duuużo więcej jestem wart martwy niż żywy.
Osobiście wcale do mnie nie trafia taki tekst, który sugeruje, że moje życie na chopperku bez kasku jest bardziej zagrożone niż np 30-to latka na ścigu w kasku spełniającym wszelkie normy UE. A przecież ten 30-to latek nie tylko powinien - on wręcz musi żyć.
Dryfując Twoim tokiem myślenia, każdy, kto ma bliskich powinien zrezygnować z jakichkolwiek przejawów aktywności, bo przecież jak go co rozjedzie na pasach w drodze do kiosku, to będzie ... pustka.

Proponuję więc nie uogólniać, bo sytuacja każdego z nas jest inna.
Nie pisałem o tym, by wprowadzić zakaz używania kasków. Nakaz niech obejmuje nielatów - tu zgoda, bo smarki są durnowate. Powinni wręcz wprowadzić zakaz używania nieletniego penisa bez stosownych zabezpieczeń, a za złamanie (zakazu, nie penisa) lać kurde gumą - bo to generuje społeczne koszty.
Pójdę dalej - uzasadniona logicznie ze społecznego punktu widzenia powinna być zgoda na jazdę bez zabezpieczeń dla motocyklistów po pięćdziesiątce, bo zmniejszyłoby się obciążenie młodszych generacji utrzymywaniem emerytów-darmozjadów. :D

slay69 

Motocykl: BMW F650GS
Imię: Sylwester
Wysłany: 2011-07-19, 18:30   

ja sam jestem zwolennikiem kasków w tamtym roku zresztą się przydało śmigałem moją nową wtedy Vespą GTS300 do dokmu z pracy w "mundurku" i dobrym kasku i z podporządkowanej pani w puszce wyjechała 2m przed kółko i byłoby kiepsko gdyby nie cały mundurek i kask a tak troszkę pobolało tydzień kule i dzisiaj śmigamy na czymś innym bo Vespa poszła do kasacji ;/ ale kask spełnił w 1000% swoją rolę bo tak bym miał święto 1 listopada :(
ale fakt niech każdy robi co chce tylko szkoda zdrowia i życia to jest moje osobiste zdanie

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-07-21, 17:20   

Mongo napisał/a:

Pójdę dalej - uzasadniona logicznie ze społecznego punktu widzenia powinna być zgoda na jazdę bez zabezpieczeń dla motocyklistów po pięćdziesiątce, bo zmniejszyłoby się obciążenie młodszych generacji utrzymywaniem emerytów-darmozjadów. :D

kumam, ze to zart <?> idac dalej tym tropem nabijał bym front kierownicy w puszce gwozdziami, taki joke zamiast airbagu ;)

Mongo 
Pachnący spaliną

Motocykl: Street Bob
Imię: Mongo
Wysłany: 2011-07-21, 19:48   

Jego Wysokość ZUS byłby z Ciebie dumny - cenna to inicjatywa :D

Za 50 lat pewnie zaczną dodawać strychninę do kleju do protez :>

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-07-21, 22:46