Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa
Autor Wiadomość
Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-01-26, 22:18   

Giemul, bo ty się zwyczajnie boisz jeździć wśród dużej ilości motocykli. Boisz się o swoją BeMkę coby Ci ktoś jej nie zarysował albo co gorsza Cię objechał?
Dawaj na JG, nie bój się, obstawimy Cię w razie co.... :D :D :D
www.motoautostrada.pl

Żaba1984 
Externus pirata

Motocykl: SUZUKI TL1000R
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-01-26, 23:47   

Cytat:
Ale ty tam nie musisz jechać bo tam mieszkasz

hehe fakt :P

[ Dodano: 2011-01-26, 23:51 ]
Vanhelsing, Mieszkam od 3 Lat i będe pierwszy raz a jeżdżę od 8 lat :) kiedyś ten pierwszy musi być :P

Vanhelsing 
Hardtail

Motocykl: H-D kicker only
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-01-27, 09:05   

Wiadomo bliżej do nieba. :D

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-01-27, 12:07   

Miki72 napisał/a:
..albo co gorsza Cię objechał?
Dawaj na JG, nie bój się, obstawimy Cię w razie co.... :D :D :D

Miki , nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki .

Z tobą to bym się bał jechać , bo zawsze masz gany w pogotowiu i ostrzeliwujesz tych co wyprzedzają ( awatar ) ;)

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Daill88 

Motocykl: Honda CB 750 custom '82
Imię: Daniel
Wysłany: 2011-01-27, 18:01   

Chciałem się dołączyć do dyskusji o tych dobrych chrześcijanach i złych ateistach (z krzyżami na klacie), ale emocje już opadły, nikt nikogo nie będzie wyzywał.
Nie będzie łopatologii o kurczakach, lodach itp...
Co z wami ludzie? Zlot JG temat kontrowersyjny :> a tu zamualnie w stylu ja będe i ja, wiecie co?
Mayty też będzie :D a Giemul już nie bo ... no właśnie bo za dużo cnotliwych tekstów się nasłuchał o miłowaniu, pierdoleniu i kościele. W rzeczywistości tylko okłamywanie samego siebie.
Ament - podoba mi się :D

bart_b 

Motocykl: zajebisty pomarańczowy
Imię: bart
Wysłany: 2011-01-28, 23:19   

kurde Giemul nie obraź sie ale zachowujesz sie podobnie jak geje. robia inaczej niz wiekszośc i zdziwieni ze ich za to piętnuja przy okazji robiąc z siebie ofiray i wielkie zamieszanie. kazdy ma prawo do swojego zdania i podjescia do życia ale nie trzeba robić w okól tego zamieszania. nie chcesz wierzyć nie wierzysz. nie chcesz być chrzescijaninem czy idąc dalej katolikirm to nie jesteś ale nie chwal siętym na każdym kroku. potrzebujesz poklasku? mowisz o pisiorach ze robia halo. a ty co robisz??

co do samej pielgrzymki bo tak nazywa się to spotkanie (na zlot zostało przechrzczone w międzyczasie przez media) to skierowana jest przede wszystkim do wierzących, chcących się pomodlic za bezpieczny sezon i kolegów ktorzy odeszli. jesli nie odpowiada komus intencja dołozona przez organizatora to wystarczy nie jechac i po sprawie.

a zeby bylo jasne to pielgrzymka motocyklistów na JG ma swoje korzenie jeszcze przed II wojna i po prostu została reaktywowana tak wiec nie jest to wymysł jak to powiedziano PISowcow

Żaba1984 
Externus pirata

Wysłany: 2011-01-29, 12:12   

Wiadomo że najgorzej jest powiedzieć NIE gdy wszyscy mówią TAK... Ale to każdego wybór z osobna czy przyjedzie... Coś wam powiem choć to nie za bardzo miejsce na to bo nie ten temat i Post ale: Ja pochodzę z WLPK nie daleko Poznania z takiej małej miejscowości ale nie ma to znaczenia do czego dążę, tam ludzi są inni (bez urazy) są bardziej zgrani, bardziej jednomyślni, bardziej przyjaźni że tak to nazwę, otwarci na innych, przeprowadzając się tutaj jakiś czas temu myślałem że ludzie są tacy sami i.... no właśnie "i" ale niestety....bart_b nie obraź się i nie czuj urazy, zalogowałem się na waszym forum, przywitałem się, i chciałem coś gdzieś zagadać... robiliście imprezę w Grudniu Pamiętasz i szukaliście miejsca na imprezę zaproponowałem pare miejsca, a u was co?? potraktowaliście mnie ja bym był nie wiem "idiotą"?? Nie mówię że to ty bart_b zrobiłeś bo nie pamiętam a jakoś nie mam zamiaru wracać do tego ale ludzie naprawdę są inni niż się wydają. Nie oceniajcie ludzi nie znają ich....... Pozdrawiam i naprawdę bez urazy bart_b.

giemul 

Wysłany: 2011-01-29, 12:25   

bart_b napisał/a:
..to nie jesteś ale nie chwal siętym na każdym kroku. potrzebujesz poklasku? mowisz o pisiorach ze robia halo. a ty co robisz??

ja poklasku nie szukam , wyrażam swoje zdanie , a że jest ono w mniejszości to siłą rzeczy wypływa . To się dzieje samoczynnie . Mam nie pisac co myślę bo mam inne zdanie ? Ja podniosłem pewien aspekt tej imprezy , ponieważ tam byłem . Masa ludzi łazi tam nie wiedząc za bardzo po co tam przyjechała bo myśleli że to impreza taka jak warszawska . A specyfika jest lekko inna jak wiesz . I tylko to podnoszę w tym temacie . Kwestia informacji Bart . I jak tak porównujesz do gejów , chciałbyś pojechać na urodziny kumpla , gdzie miałeś nadzieję na chlanie i zarywanie dupeczek , a okazało się że tam wszyskie chopaki wędrują za tobą zaślinionym wzrokiem ?

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-29, 13:41   

pirat1984 napisał/a:
......., tam ludzi są inni (bez urazy) są bardziej zgrani, bardziej jednomyślni, bardziej przyjaźni że tak to nazwę, otwarci na innych, przeprowadzając się tutaj jakiś czas temu myślałem że ludzie są tacy sami i.... no właśnie "i" ale niestety..........

bo tutaj są w ogóle inni ludzie, starych Ślązaków już prawie nie ma, ogromna większość to (bez obrazy dla większości) wieś lub ich dzieci, która zjechała za robotą, popakowali ich w bloki, dali cieplą wodę, niektórym samochody i wyszło z ludzi to co nienajlepsze.
moja żona przyjechała tutaj z gór i też ma porównanie, mieszkamy obecnie w Zagłębiu, wcześniej na Sląsku (ja jestem z Katowic), ma porównanie jako ktoś z zupełnie boku.... nie, nie chcę wywoływać tutaj kolejnego tematu, bo nie to miejsce.
zeby nie było OT - jeszcze nie byłem "na pielgrzymce", chyba - jak tak giemul zachwalasz- sie wybiore w tym roku

bart_b 

Wysłany: 2011-01-29, 14:06   

heheh tak jak mówi stare przysłowie "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".

Pamietajcie ze kazdy region ma swoją specyfike i nie dziwi mnie to ze kolega z wielkopolski nie może się ogranąc bo po prostu jest obcy. może to brzmi nieelegancko ale tak po prostu jest. od jakiegoś czasu mieszkam w katowicach ale i tak moim miastem gdzie czuje sie najlepiej jest czestochowa a tuaj, w katowicach czuje się po prostu obcy. niestety taka specyfika ludzka. zyjemy stadnie w swoich osadach i to nasz dom a reszta, reszta jest obca. mimo że idziemy z postępem to pewne kwestie zawsze pozostaną niezmienne tak jak to że trzeba się wysrać ;)

pirat, jak chcesz się "zgrać" to musisz się po prostu podporządkowac i tyle. nie dziw się ze ty jeden kontra kilkadziesiąt "rdzennych" osób i to ty poniosłeś fiasko. naturalna sprawa.

chcąc żyć w katowicach staram się podporządkowac pod zasady panujące tutaj i nie wyskakiwac za bardzo przed szereg. jak mnie chcą to fajnei a jak nie to sie nie oburzam i nie staram byc fajny na siłe. takie realia.

giemul, mysle ze sama informacja o miejscu spotkania powinna dac do zrozumienia ze to nie bedzie piknik z kiełbaskami, pokazami stuntu czy kapelami rockowymi. moim zdaniem twoje zaskoczenie i niesmak to twoja wina. po prostu niepokojarzyłeś faktów i tyle.

jesli mam być szczery to zdecydowanie bardziej odpowiadała mi forma - ilośc ludzi - w pierwszych trzech latach. pozniej zaczęło się robić bydło a to nie jest cel tego spotkania.

do robienia bydła jest bemowo. byłem raz i się załamałem. moze dlatego ze nie trawie warszaffffki

giemul 

Wysłany: 2011-01-29, 14:27   

bart_b napisał/a:
.. ze sama informacja o miejscu spotkania powinna dac do zrozumienia ze to nie bedzie piknik z kiełbaskami, pokazami stuntu czy kapelami rockowymi..

no chyba nie zupełnie . To w Częstochowie są tylko sami święci , a nie ma knajp ze striptisem , kolesi z karkami czy złodziej ? Samo miejsce chyba o niczym nie świadczy .

bart_b napisał/a:
...moim zdaniem twoje zaskoczenie i niesmak to twoja wina. po prostu niepokojarzyłeś faktów i tyle...

jak się okazało na miejscu , takich jak ja "niekumatych" było znacznie więcej , co powinno dać tym "myślącym" lekko do zastanowienia , nie sądzisz ?

bart_b napisał/a:

do robienia bydła jest bemowo. byłem raz i się załamałem. moze dlatego ze nie trawie warszaffffki

No to teraz już klasyfikujemy : Bemowo = bydło , Częstochowa = fajne chopaki na motocyklach . Tak ??

ps . Tak żartobliwie , bez obrazy plizz . Wiesz jak mówią na Częstochowiaków ? Medalikorze . A Medalikorz to taki Warszawiak tylko bardziej święty , więc Warszafki tak nie objeżdzaj ;)

bart_b 

Wysłany: 2011-01-29, 14:40   

no na każdy rejon jakoś mówia. mnie hanys tez się średnio kojarzy. krakusy maja przydomek centusie a kielecczyzna scyzoryki. normalna sprawa co nie zmienia faktu ze mam prawo nie lubic warszawiaków :)

Tak samo z klasyfikowaniem. dla mnie bemowo to bydło a jak komus taki klimat pasuje to nie widze zadnego problemu. jedni czują się fajnie w takich a inni w innych klimatach

Reaktywacja spotkania na Jasnej Górze miała miejsce z potrzeby ducha a nie chęci zorganizowania spędu (jak na bemowie bo to komercyjny spęd nastawiony na zarobek). Przypadek sprawił że rozrosło się to do takiego rozmiaru i nie do końca wszystkim to odpowiada. nikt nikomu nie zaborni przyjazdu itd natomiast nalezy pamietać jakie jest zalożenie tego spotkania i wszystkie pretensje ze tak a nie inaczej to wygląda sa co najmniej nie uzasadnione. to tak jak bys poszedł na kocert dody i miał zastrzeżenia ze nie spiewa poezji śpiewanej i ze nikt cie nie poinformował ze bedzie discopolo a nie poezja spiewana.

niewiedza to tylko i wyłącznie nasza wina.

a medalikarze to przydomek zwiazany z jasną góra i sposobem zarabiania w jej okolicy - sprzedaz medalików i wszechobecne dewocjonalia. nie widze tu nic złego

Żaba1984 
Externus pirata

Wysłany: 2011-01-29, 15:02   

pirat, jak chcesz się "zgrać" to musisz się po prostu podporządkowac i tyle. nie dziw się ze ty jeden kontra kilkadziesiąt "rdzennych" osób i to ty poniosłeś fiasko. naturalna sprawa.
Rozumiem cie doskonale ale najpierw trzeba dać drugiemu szanse choć by na podporządkowanie się... czy choć by nawet zapoznanie się... a jak już na dzień dobry ktoś odrzuca... nie daje nawet za szeregiem się trzymać... ale cóż takie życie dlatego latam sam albo w 3 i jest dobrze :> I jak to się mówi co kraj to obyczaj... Ja też robię imprezę w dzień przed rozpoczęciem i nie odrzucam nikogo kto chce ten wpadnie choć by na piwo... i nie powiem że ty medalik czy warszawiak czy pyra, czy scyzoryk jesteś w porządku i nie będziesz robił trzody to oki...
Ostatnio zmieniony przez Żaba1984 2011-01-29, 15:08, w całości zmieniany 1 raz  

giemul 

Wysłany: 2011-01-29, 15:04   

bart_b napisał/a:
niewiedza to tylko i wyłącznie nasza wina.

racja ! I tylko o to mi chodziło od początku . Pisałem że nie mam nic ani do imprez Katolickich ani Patriotycznych . Ale wypadało by żeby ludzi informować gdzie jadą . Po moim marudzeniu chyba bardziej świadome tematu osoby tam pojadą , i to jak myślę lepiej dla wszystkich .

A Medalikorz to Częstochowiak ( przynajmniej dla Hanysa ) , nie ino ten z pod JG :P

Żaba1984 
Externus pirata

Wysłany: 2011-01-29, 15:09   

Cytat:
A Medalikorz to Częstochowiak ( przynajmniej dla Hanysa ) , nie ino ten z pod JG

a co powiesz na mieszanke pyry z medalikiem :P

Odpowiedz do tematu