Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa
Autor Wiadomość
TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-19, 01:19   

Hah :D

Ja osobiście pojechałem zrobić sobie traskę w grupie znajomych, obejrzeć motorki, pośmiać się, pożartować, zeżreć coś ...i było zajefajnie ;) Spokojne tempo, w drodze powrotnej zrobiliśmy sobie jeszcze ognisko z kiełbaskami. Maszyny zaparkowaliśmy dużo wcześniej w zaklepanej miejscówce, więc do góry w Cz-w na luzie zrobiliśmy sobie spacerek. Odpuściłem sobie całą katolicką szopkę, skupiłem się na laniu z dresów na erłanach i podziwianiu fajnych okazów, jak np. ten czarnuszek rodem z Władcy Pierścieni ;)
Żadnych większych minusów - jako forma moto wypadu super.

ozon - nie wiem na co tak narzekasz... :)

reszta - też nie wiem, na co tak narzekacie :D KK był, jest i będzie polityczny, trzeba było tego nie słuchać w ogóle, czarnego pie#dolenia o polityce;) Ah, zanim mnie ktoś pojedzie, jaki to nie jestem zły, że pojechał się wspólnie bla bla za sezon bezpieczeństwo bla bla, a ja nie szanuję jego odczuć religijnych... :

Mat 6:1
"Również gdy się modlicie, nie macie być jak obłudnicy; oni bowiem lubią się modlić, stojąc w synagogach i na rogach szerokich ulic, aby ich ludzie widzieli. Zaprawdę wam mówię: W pełni odbierają swą nagrodę. Ty jednak, gdy się modlisz, wejdź do swego pokoju i zamknąwszy drzwi, módl się do twego Ojca, który jest w ukryciu; wtedy Ojciec twój, który się przygląda w ukryciu, odpłaci tobie"

*BTW - tez jestem wierzący. ale nie w KK ;)

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-04-19, 03:08   

n3o101 napisał/a:
... 35 tysięczna armia motocyklistów jako zbrojne ramię ekstremistów polityczno-religijnych ?

Jareek ! JAAREEEK !! .............. a chuj ci w dupe , Stary ! To ja tu mokne ....... wilki jakieś !!

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

Mdevil 

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-04-19, 07:22   

eve napisał/a:
Mdevil, jaka gleba? coś to nawywijał ??

10 km za czestochowa zaczelo mi walic olejem bo korek ktory mialem miec zrobiony nie zostal zrobiony i mi go wykrecilo podczas jazdy wiec sie rozlal tyle dobrze ze w czas sie zarzymalem no i wpadlem na glupi pomysl by sie holowac , no do 3 ch razy sztuka niestety ja mialem tylko dwa;D lina byla za malo naciagnieta i jak szarplo to mnie z moto wywalilo no i sie wykopyrcil na bok ;/ 2 kierunki poszly i lusterko ;/ wielkich strat nie mialem ale zmartwily mnie owiewki ktore robilem 2 tygodnie temu bo zas przerysowalem ;s
Profil Facebook

Agnich 

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2011-04-19, 09:53   

n3o101 napisał/a:
Myślę, że dobrze by było gdyby w media poszło sprzężenie zwrotne ze środowiska motocyklistów... bo chyba jednak większość się odcina i nie chciałby być wiązana w żaden sposób ze stwierdzeniami, które padały z ambony... Szczególnie Ci, którym zależy na tej imprezie powinni podjąć działania, żeby jednak dotyczyła ona motocyklistów i w okół tego się kręciła... bo wydźwięk artykułów w prasie w tej chwili jest gigantycznym nieporozumieniem... 35 tysięczna armia motocyklistów jako zbrojne ramię ekstremistów polityczno-religijnych ?

Powiem tak, ja jako ja napiszę sobie mail do kurii, jak bardzo mnie to kazanie oburzyło. Jeśli chcecie, można napisać ogólny "list" i podpisać go choćby nickami z forum. Co Wy na to? Mogę się tym zająć...Uważam, że nie powinno się przymykać oczu na działania oszołomów. Pół biedy, gdy prowadzą swoje agitacje w kameralnym gronie..Problem pojawia się, gdy robi się to tak, jak to miało miejsce w niedzielę...

...Gott weiss ich will kein Engel sein...

Arkadius 

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wysłany: 2011-04-19, 10:47   

Popieram i chętnie się przyłączę do akcji.

Agnich 

Wysłany: 2011-04-19, 10:52   

Oczywiście pismo powinno pójść do wiadomości do mediów, bo w samej kurii- umarł w butach...

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-04-19, 11:46   

Agnich napisał/a:
Mogę się tym zająć...Uważam, że nie powinno się przymykać oczu na działania oszołomów.

Działaj, działaj !!
www.motoautostrada.pl

n3o101 

Motocykl: GSF600S
Imię: Witek
Wysłany: 2011-04-19, 12:32   

Agnich napisał/a:
Oczywiście pismo powinno pójść do wiadomości do mediów, bo w samej kurii- umarł w butach...

List otwarty/petycja i w zasadzie akcja powinna trafić na każde większe forum...

sorier 

Motocykl: Div 600
Imię: sorier
Wysłany: 2011-04-19, 12:53   

Agnich napisał/a:
Mogę się tym zająć...Uważam, że nie powinno się przymykać oczu na działania oszołomów.

Ja też popieram. Bo to juz się w głowie nie mieści, żeby nas motocyklistów mieszać w politykę. A nawet nie w politykę, a w "politykę kościoła". :angry

Agnich 

Wysłany: 2011-04-19, 14:01   

n3o101 napisał/a:
Agnich napisał/a:

List otwarty/petycja i w zasadzie akcja powinna trafić na każde większe forum...

Podałam link do naszej dyskusji na forum motocyklistów...

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-04-19, 15:44   

Dla tych co pragną przesłuchać ponownie kazania ;)

http://www.jasnagora.com/...owe%5C10707.mp3

Z dedykacją dla Giemula ;)

horbal 
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wysłany: 2011-04-19, 18:33   

TNT dobrze gadasz było super :D i nawet nie wiedziałem o czym było kazanie dopóki tutaj nie przeczytałem ;o

Chciałbym przeprosić wszystkich którzy jechali z nami za swoje tempo podróży ;/ oraz bardzo setdecznie podziękować za wyrozumiałość i super motocyklowy dzień :P
Profil Facebook

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-04-19, 19:25   

Miałem się tutaj nie wypowiadać, ale...

http://www.jasnagora.com/ napisał/a:
W ubiegłym roku zebrano 116.614,87 zł. Za te pieniądze ufundowane zostały kolejne 2 pomniki Jana Pawła II. Motocykliści wsparli także polskich harcerzy i sierociniec na Białorusi, zakupili 7 rowerów dla harcerzy z Wilna, na których pojechali do Katynia i byli tam 10 kwietnia 2010 roku.

Dobra...

Może ja jestem qrwa nie kumaty, może idiota, może nie potrafię czytać ze zrozumieniem, ale:

1. czy katastrofa smoleńska miała miejsce 10 kwietnia 2010 ?? TAK

2. czy "impreza" (specjalnie w "" żeby nie było, że kogoś obrażam w taki czy inny sposób) w Częstochowie w 2010 roku odbyła się jak dobrze pamiętam 18 kwietnia ?? TAK

No to kto mi do cholery wyjaśni jakim cudem marysinym

TAK JA TO CZYTAM napisał/a:
Motocykliści w ubiegłym roku (zebrano) zakupili 7 rowerów dla harcerzy z Wilna, na których pojechali do Katynia i byli tam 10 kwietnia 2010 roku.
?? ?? ??

Qrwa mać toż to żywa manipulacja faktami jest !!

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-04-19, 20:17   

Wysłuchałem... qwa mać toż to się faszyzm rodzi. Po prostu następnym razem na znak protestu nie jechać na błonia tylko spotkać się w innym miejscu w centralnej polsce. Olać całe to nacjonalistyczno - klerykalne towarzycho. Jak ktoś chce mszy św. to zapewne znajdzie się jakiś ksiądz, który zrobi mszę dla duszy a nie dla ojca dyrektora i prezesa K.

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2011-04-19, 20:25   

[przyp. zbiórka kasy na JG] odbyła się jak dobrze pamiętam 18 kwietnia {...} [przyp. z tych środków] zakupili 7 rowerów dla harcerzy z Wilna, na których pojechali do Katynia i byli tam 10 kwietnia 2010 roku.

Pure_Evil napisał/a:
Qrwa mać toż to żywa manipulacja faktami jest !!

to nie jest manipulacja !!

po prostu to wynika z różnicy czasu..... :D :D :D :D
www.motoautostrada.pl

Odpowiedz do tematu