|
17.04.2011r. Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa |
| Autor |
Wiadomość |
Jaro

Motocykl: SUZUKI VL 1500 BOULEVARD
Imię: Jarek
|
Wysłany: 2011-04-17, 22:47
|
|
|
| Fajnie było |
|
|
|
 |
Stresu

Motocykl: GSX650F
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-17, 22:53
|
|
|
...byłem po raz pierwszy ..... i ostatni
Moje osobiste odczucia i spostrzeżenia.
Na +
1. Dojazd -ok. ("policjanty" zajmowały się ruchem i raczej nic innego ich nie interesowało),
2. Ilość debili - statystycznie to raczej w normie (zaobserwowałem kilkunastu/kilkudziesięciu "motocyklistów" na "wypaśnych szlifierach" w sportowych butach + "dżinsy"+gruba kurtka zimowa - to chyba jakaś nowa kolekcja na ten sezon ).
3.Sprzęty - cały przekrój.
Na -
1. Brak dodatkowych "kibelków" - stoisko z kawą i z kromką chleba po 15 zeta mogło być a dla dodatkowych "toj-tojów" już miejsca zabrakło .
2. Rzecz najważniejsza czyli "kazanie" - wybrałem się na "VIII Motocyklowy Zlot Gwiaździsty - rozpoczęcie tegorocznego sezonu motocyklowego" a w czasie kazania czułem się jakbym był na spotkaniu PISu z obrońcami krzyża Do teraz się zastanawiam jaki związek miało kazanie z motocyklistami/sezonem motocyklowym (widocznie jestem zbyt ograniczony żeby to zrozumieć ) |
_________________ WSK 175->GS 500E->GSX650F |
| Ostatnio zmieniony przez Stresu 2011-04-18, 15:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:09
|
|
|
a ja Wam powiem tak - byłem pierwszy raz, "rozeznałem temat" i ogólnie podobało mi się, fajna sprawa taki wypad i zgromadzenie tylu moto w jednym miejscu.
co do kazania to słyszałem piąte przez dziewiąte, ale oczekiwałem czegoś nawiązującego do tematyki "motocyklowej" a nie twardej polityki... no ale cóż... katastrofa to kazanie....
a propos świrów....
faktycznie byli i wariaci, co to nie potrafili zastopować wodzy fantazji i w mega ścisku na mieście (np. aleja J.P.II) dawali upust emocjom zajeżdżając drogę, przeciskając się ostro, jakby się każdemu cholernie gdzieś spieszyło! ale dziwne nie jest i jak to już ktoś powyżej powiedział/napisał - wśród takiej ilości riderów to przedstawiciele każdego gatunku i "stylu jazdy" się znajdą hehe
ale fakt faktem - miło było też widzieć zdezorientowane puszki, jak wokół nich tabuny 2oo atakują
p.s. cieszmy się panie i panowie, że pogoda dopisała (choć z prognoz spodziewałem się jeszcze lepszej aury) |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:12
|
|
|
| Stresu napisał/a: | ... Do teraz się zastanawiam jaki związek miało kazanie z motocyklistami/sezonem motocyklowym (widocznie jestem zbyt ograniczony żeby to zrozumieć ) |
Ten temat zapodawałem już przed dzampą dla lanserów . Teraz pójdę krok dalej . Może mi ktoś z tych co są zadowoleni odpowie. Jaki jest sens bycia na takim spędzie ? Co powoduje że chce się tam być ?
Może dojdziemy teraz ( już po ) do jakichś sensownych wniosków . |
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:13
|
|
|
| pepe700 napisał/a: | | Byłem po raz drugi i jedynie jestem zniesmaczony tym pseudo kazaniem,a reszta spoko.Podobno była tv trwam to już wiadomo skąd taka ,a nie inna treść kazania.Rydzyk płaci-Rydzyk wymaga. |
czy aby napewno?
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Każdy, kto wpłaci co najmniej 20 zł, otrzyma pamiątkowy znaczek. Podczas ubiegłorocznej zbiórki udało się zebrać 116 614,87 zł. Za te pieniądze udało się wybudować dwa pomniki [...] oraz kupić siedem rowerów dla harcerzy z Wilna,[...] |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
benek

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:21
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Stresu napisał/a: | ... Do teraz się zastanawiam jaki związek miało kazanie z motocyklistami/sezonem motocyklowym (widocznie jestem zbyt ograniczony żeby to zrozumieć ) |
Ten temat zapodawałem już przed dzampą dla lanserów . Teraz pójdę krok dalej . Może mi ktoś z tych co są zadowoleni odpowie. Jaki jest sens bycia na takim spędzie ? Co powoduje że chce się tam być ?
Może dojdziemy teraz ( już po ) do jakichś sensownych wniosków . | giemul mowie co mysle i to tylko moja opinia. Zlot w Czestochowie to szczescie zobaczyc tyle maszyn w jednym miejscu przynajmniej dla mnie. Nie chodzi o msze chodzi o cos takiego co daje jakies poczucie bycia w ten dzien w tym miejscu. W innym w Polsce chyba tyle maszyn nie znajdziesz. pozdro |
|
|
|
 |
Mdevil

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wiek: 35 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1185 Skąd: WRM MC POLAND
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:24
|
|
|
aff usrana czestochowa wyciek oleju i na dokladke gleba ;s wymodlilem w cholere;( |
_________________ ni |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:41
|
|
|
| jak zes sie pomodlił tak żes wrócił |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2011-04-17, 23:46
|
|
|
Mdevil, jaka gleba? coś to nawywijał |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
DAVID87
Wesoły masorz

Motocykl: VFR800 V-TEC /CBR XX1100
Imię: DAWID
Wiek: 39 Dołączył: 16 Gru 2010 Posty: 171 Skąd: okol.Rybnik
|
Wysłany: 2011-04-18, 00:29
|
|
|
| majzel napisał/a: | | DAVID87 napisał/a: | Nie poruszając swery "kazania" było bardzo fajnie :)Dużo moto,sporą ilosć znajomych sie spotkało,naklejki "patrz w lusterka"do naklejenia na autko/moto - sie wyhaczyło i fajna długa traska po mszy z ekipą zaliczona Ogólnie wypad bardzo udany..Dzięki wszystkim za wspólną jazdę i do zaś..Lewa w górze
To sezon mamy oficjalnie rozpoczęty |
a ja Cie przez pierwszą chwile nie poznałem ktoś mnie woła i nie wiedziałem kto |
Starzeje sie Majzelku,starzeje i dlatego nie poznałes z początku hehe,ale moją Narzeczoną to chyba poznałes od razu co na Chudowie sie spotkamy to pogadamy na spokojnie
Do zaś |
_________________ PAL GUMĘ A NIE DUSZĘ !
http://www.bikepics.com/members/gammamaniak18/
Były:RG80,FZR600,TDM850,929RR,954RR,1000RR
jest VFR800 V TEC i CBR XX1100 |
|
|
|
 |
tomcio68
Motocykl: Honda Shadow 1100
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-04-18, 06:25
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | | Za te pieniądze udało się wybudować dwa pomniki [...] oraz kupić siedem rowerów dla harcerzy z Wilna,[...] |
Rozumiem rowery dla harcerzy, jedzenie dla głodnych, ubrania i buty dla biednych ale po chuj te pomniki. Co skrzyżowanie będzie pomnik JP2.
| Stresu napisał/a: | | 2. Rzecz najważniejsza czyli "kazanie" - wybrałem się na "VIII Motocyklowy Zlot Gwiaździsty - rozpoczęcie tegorocznego sezonu motocyklowego" a w czasie kazania czułem się jakbym był na spotkaniu PISu z obrońcami krzyża Do teraz się zastanawiam jaki związek miało kazanie z motocyklistami/sezonem motocyklowym (widocznie jestem zbyt ograniczony żeby to zrozumieć ) |
Nic dziwnego kościół bardziej zajmuje się polityką niż wiarą. A wszystkim wiadomo że pisiory czarnym do dupy włażą bez wazeliny. |
_________________ kiedyś coś tu będzie |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-04-18, 06:42
|
|
|
ja tez bylem pierwszy raz i napewno ostatni.
impreza calkiem fajna choc psiarnia kierując ruchem miala wszystko i wszystkich w dup... ale to normalka...
ludzie jak ludzie, było wszystkiego po trochu wiec tez ok
ale najlepsze bylo kazanie jakiegos czarnego skur........, powiem tak- w normalnym kraju po takim czyms by tego czarnego chu..... policja zawineła w pare minut po ''mszy'' za szerzenie nienawisci. Bylo to najgorsze uprawianie polityki jakie slyszalem,jak na zjezdzie KC pare dobrych lat temu. Pare razy w moim juz nie krotkim zyciu wyladowalem w kosciele na mszy i zawsze jakos ta godzinka mijala a wczoraj pierwszy raz w zyciu te jabe.... czarne szarancze podniosły mi cisnienie do tego stopnia ze wypalilem pare petow w pare minut.
Sorki ale spodziewalem sie jakiejs tam mszy z jakims tam elementem motocyklowym a nie wyborczego pier.... i to w najgorszy z mozliwych sposobow...
wielkie NIE dla czarnych z Jasnej Dupy wczoraj i w przyszłych latach......
oddaje ci racje panie giemul bo myslalem ze troche przesadzasz z tą Jasną Dupa ale po wczoraj juz wiem ze i tak masz bardzo delikatne i stonowane podejscie do tych czarnych chu........ |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Stig

Motocykl: Papuć i drzetka
Imię: Stig
|
Wysłany: 2011-04-18, 07:01
|
|
|
Co prawda ja tylko przejechałem wczoraj po południu przez J.G. ale japier... to jakaś masakra. Wyprzedzanie na trzeciego i czwartego, kilka sytuacji było takich, że mało co się motórzyści nie trzasnęli bo był slalom między autami z każdej możliwej strony :/ Ludzie nawet po chodnikach na szybkiego ruchu plastikami zapierdzielali.
Pierwszy i ostatni raz. |
_________________ Świnia i Transalp |
|
|
|
 |
Bożuch

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-04-18, 10:11
|
|
|
| A dziwicie się jak kazanie miał ten ks. Stanisław Małkowski. To ten oszołom spod krzyża przed pałacem to jak miało by być inne kazanie. |
|
|
|
 |
tomcio68
Motocykl: Honda Shadow 1100
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-04-18, 10:20
|
|
|