Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WSTYD I HAёBA !!! WAWEL DLA KR“ÓLӓW POLSKI
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-19, 12:56   

zenoo napisał/a:
to gdzie chcesz szukac sojuszników na ¶wiecie? Ruscy przez 50 lat pokazali jak pojmuj± przyja¼ñ i wspó³pracê i jak wygl±da to z ich strony.

Jak to gdzie? W afryce bo jeste¶my murzynami tylko bia³ymi :D

magik w razie ataku? Wspó³czuje komu¶ komu wydaje siê, ¿e w razie ataku na polskê przyp³yn± tu lotniskowce na l±d wyjad± abramsy, a w niebo wzbij± siê apache i F16. No chyba, ¿e te kilka szrotów które nam wcisnêli o ile w ogóle dadz± radê. :D

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 17:09   

prezesartur napisał/a:

magik w razie ataku? Wspó³czuje komu¶ komu wydaje siê, ¿e w razie ataku na polskê przyp³yn± tu lotniskowce na l±d wyjad± abramsy, a w niebo wzbij± siê apache i F16. No chyba, ¿e te kilka szrotów które nam wcisnêli o ile w ogóle dadz± radê. :D

Panowie, w razie ataku?? w razie ataku to jeste¶my w NATO (cokolwiek to znaczy) a mnie bardziej chodzi³o o dyplomacjê. z Ameryk± trzeba siê liczyæ - to wie ka¿dy. chyba ¿e jeste¶ muzu³manskim fundamentalist± wtedy mo¿esz miec ich totalnie w dupie a wrêcz z zasady musisz. a taki kraj jak my czyli ¿adna potêga gospodarczo-militarna, ale z ambicjami i bogat± histori± musi szukac sojuszników poza "naszym" s±siedzkim uk³adem, tym bardziej ¿e ju¿ nie raz przekonali¶my siê jak mo¿emy liczyæ na s±siadów. od zawsze mieli¶my kompleks Niemców - bogatych wujków z zachodu, wieczne wojny i tak dalej, wiêc sojusz-g³êboka wspó³praca z nimi polega³by w³a¶nie na tym. a na to dumni POLACY nie moga sobie pozwoliæ. jeszcze gorzej jest z Rosj±, bo poza wszystkimi znanymi zasz³o¶ciami ma³o kto wie, ¿e Rosjanie te¿ maj± kompleks Polski, na tle historycznym oczywi¶cie - najbardziej im chodzi o polsk± wyprawê na Moskwê i czasy "Wielkiej Smuty" w 1612 roku ... to by³o m.in. powodem rozbiorów, a potem dodatkowo wojna w 1920 roku, w³asciwie wygrana przez Polskê, która pokrzyzowa³a Rosji plan wprowadzenia komunizmu w Europie - to by³o za¶ jednym z powodów zbrodni w Katyniu - ¿e tak nawi±¿ê lu¼no do ogólnego tematu ca³ego w±tku - a potem rz±dzili nami przez 50 lat, dlatego w tej chwili tak trudno im zaakceptowaæ fakt, ¿e Polska to patner do rozmowy a nie wasal.
i dlatego sojuszników szukamy daleko. nie musimy siê baæ, ¿e Rosja na pierd..nie rakiet± albo czyms podobnym, ale musimy siê baæ jej gospodarki. w normalnych krajach w³a¶nie teraz w ten sposób odbywaj± siê "wojny" - nie mogli Niemcy zaj±æ Polski karabinem a teraz legalnie wykupuj±. podobnie Rosja - nie moga nas najechac ale kurek z gazem przykrêc± albo zaka¿± przywozu ¿ywno¶ci albo zwiêksza kontrolê na granicy albo jeszcze sporo innych rzeczy. a my tak naprawdê w tej chwili mo¿emy siê tylko ogólnie poskar¿yæ i podeprzeæ Uni±.
o Czechach i S³owakach przez lito¶c dla nich nie piszê, ale tylko nadmieniê, ¿e waleczno¶æ narodu czeskiego skoñczy³a siê na wojnach husyckich w XV w. mimo to potrafi± Czesi my¶leæ, skoro np. maj± VW, du¿o lepsze drogi i w ogóle jak na taki ma³y w porówaniu do nas naród bij± nas w wielu dziedzinach. reszta s±siadów nie jest warta brania pod uwagê - z ca³ym dla nich szacunkiem

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-19, 17:42   

zenoo czyli mam rozumieæ, ¿e wierzysz w to, ¿e polska ma jakich¶ sojuszników za oceanem? Z Ameryk± i polsk± to tak samo jakby podszed³ do Ciebie rumun na ulicy da³ by¶ mu pomarañcza, a on by potem powiedzia³ swoim, ¿e ma zioma zenka. Proszê Ciê jacy sojusznicy? To, ¿e Obama powie "jeste¶my z wami". Sory te¿ mogê powiedzieæ "jestem z wami"...Ale mi siê nagle sojuszników narobi³o wiêc mi tu teraz nie fikaæ :D

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 18:06   

prezesartur napisał/a:
zenoo czyli mam rozumieæ, ¿e wierzysz w to, ¿e polska ma jakich¶ sojuszników za oceanem? .....

no to powiem inaczej : gdyby Polska mia³a mieæ gdzies sojuszników to do USA by³oby nam najbli¿ej.
wszyscy wiemy, ¿e kowboje traktuj± nas jak szmate (najlepszy przyk³ad te zasrane wizy albo tarcza rakietowa), która potrzebna jest w razie potrzeby do wytarcia butów. ale to my zabiegamy o ich wzglêdy a nie oni o nasze. z przyczyn które napisa³em wy¿ej nie zabiegamy o wzglêdy u s±siadów, a sami jeste¶my za s³abi ¿eby sobie pogrywaæ. a poniewa¿ mamy ambicjê nie byæ w Unii krajem III kategorii wiêc usi³ujemy to ugraæ za pomoc± USA, ¿e niby jeste¶my dla nich partnerami a z takimi trzeba siê ju¿ liczyæ. to trochê jak dzieci w piasku : mam starszego brata, jak go zawo³am to dostaniesz wpierd.l je¶li nie bedziesz sie ze mn± bawi³

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 18:23   

zenoo napisał/a:

Panowie, w razie ataku?? [...ble ble ble...]szacunkiem
No faktycznie musimy?? nie wiem jakby¶my byli dobrze rzadzenie nie rozprzedawali sie jak kapitalistyczna k...a jakims prywacia¿om i mieli silna gospodarke to oni by potrzebowali....wiem marzenia (ale dobrze miec)
Zobacz zenon co sie w hameryce dzieje oni sciagaja specjalistów z chin rosji polski bo sami sa zbyt tempi ich ca³a gospodarka jedzie na kredytach to jest dopiero cud gospodarczy jak mozna obracac czym czego nie ma a te dolary to fikcja jakby sie przyjzec to one nie maja ¿adnego pokrycia te rezerwy z³ota ledwo zaspakajaja 1/3 no ale to juz ich brocha jak im to sie zawali a z obam± mamy tyle wspólnego ¿e jego dziadek zjad³ polskiego misjonaza :P (mo¿e dlatego nie chcia³ sie pokazac u nas:P

wiesz co do ruskich i niemców zgodze sie ze jest jak jest ale warto by by³o zmienic w koncu nie wyobrzam sobie jakby to by³o wiecznie drzec koty z zasiadami w bloku wystarczy jeden z c.... z bloku na przeciwko :P
Przyrównujac sytuacje polityczna to to wyglada tak jakby sasiad kopno³ Twoja wycieraczke pietro ni¿ej to Ty mu naszcza³e¶ na wycieraczke To on Tobie nasra³ a Ty prosisz znajomego (sojusznika) z chicago ¿eby przylecia³ i pomóg³ Ci posprzatac :P

Masz racje ¿e trzeba sie z ameryka liczyc i miec dobre stosunki ale nie mozna byc ich dupolizem i trzeba tez zadbac o stosunki dobrosasiedzkie w koncu da cudowan hameryka nie przysle nam gazu:/ Pozatym oni te¿ z ruskimi obchodza sie jak z jajkiem wiec o czym¶ to ¶wiadczy........

nielubie ham-ery-kan-dzaniii :/

Allah akbar :)

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-19, 18:23   

Zenu¶ proszê Ciê niby jest jak mówisz ale kto nas ma postrzegaæ jak partnera cowboyów przecie¿ ka¿dy dobrze wie to samo co my wiemy. Z wszystkich pañstw na ¶wiecie tylko polska uwa¿a polskê za partnera kraju gumy do ¿ucia. My¶lisz, ¿e inni tego nie widz±? Wszyscy dobrze wiedz± ile dla usa znaczy polska wiêc to na pewno nie bêdzie dla nikogo argumentem je¿eli kto¶ bêdzie chcia³ z nami przygraæ. Geograficznie jeste¶my w europie i to powinni¶my szukaæ partnerów. Nie tylko s± tu dzikusy i krzy¿aki jest jeszcze masa innych pañstw. Tyle, ¿e one nie potrzebuj± kmiotków, których bêdzie mo¿na wykorzystaæ w razie potrzeby jak united states dolar. A te fiutki siê nami jeszcze mniejszymi fiutkami bawi±.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 18:33   

ale piszecie, ¿e musimy u³ozyæ stosunki z sasiadami. dobra. no to ja zapytam jeszcze raz: na jakich zasadach skoro wszystkie ju¿ przerabiali¶my? i na ¿adne które proponuja oni my nie chcemy siê zgodziæ? a te które my proponujemy to dla naszych s±siadów sa ¶mieszne.
bo w zasadzie to wszyscy trzymaj± nas za nasze spuchniete jaja, tylko ¿e nie daj± rady na tyle mocno ich ¶cisn±æ zêby¶my my zaczeli cienko spiewaæ. a my (nasi rz±dz±cy) na dodatek czêsto tego nie widzimy

[ Dodano: 2010-04-19, 18:36 ]
magik napisał/a:
.......
Zobacz zenon co sie w hameryce dzieje oni sciagaja specjalistów z chin rosji polski bo sami sa zbyt tempi ich ca³a gospodarka jedzie na kredytach to jest dopiero cud gospodarczy .......

no tak, ale to jak w Ameryce zaczynaj± siê wakacje to ropa na ¶wiecie idzie w górê. a nie gdzie indziej na ¶wiecie

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-19, 18:36   

i ró¿nica taka, ¿e nam co amerykanie zaproponuj± to my siê zgodzimy nawet je¶li jest to taki uk³ad jak ze sprzeda¿± polsce F16. I to jest jaki¶ argument? Lepiej nie mieæ z kim¶ uk³adów ni¿ mieæ takie o dupê rostrza¶æ. Wielkiego hu z tego mamy tylko niepotrzebne zobowi±zania. To ¿e hameryka ma wp³yw na ca³y ¶wiat wiemy wszyscy. Ale ile z tego lizania dupy mamy te¿ widaæ. Wiz jak nie by³o tak nie ma. Polska wys³a³a ¿o³nierzy do iraku wszyscy my¶leli ¿e mo¿e po tym co¶ w tej kwestii siê zmieni i co. Polacy pojechali gin±æ dlatego, ¿e te skur... chcia³y po³o¿yæ ³apê na izraelskiej ropie a wiz jak nie by³o tak nie ma.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 20:01   

prezesartur napisał/a:
i ró¿nica taka, ¿e nam co amerykanie zaproponuj± to my siê zgodzimy nawet je¶li jest to taki uk³ad jak ze sprzeda¿± polsce F16. I to jest jaki¶ argument? Lepiej nie mieæ z kim¶ uk³adów ni¿ mieæ takie o dupê rostrza¶æ. Wielkiego hu z tego mamy tylko niepotrzebne zobowi±zania. To ¿e hameryka ma wp³yw na ca³y ¶wiat wiemy wszyscy. Ale ile z tego lizania dupy mamy te¿ widaæ. Wiz jak nie by³o tak nie ma. Polska wys³a³a ¿o³nierzy do iraku wszyscy my¶leli ¿e mo¿e po tym co¶ w tej kwestii siê zmieni i co. Polacy pojechali gin±æ dlatego, ¿e te skur... chcia³y po³o¿yæ ³apê na izraelskiej ropie a wiz jak nie by³o tak nie ma.

http://pl.wikipedia.org/w...=20050720063807
w Iraku dostali¶my "w³asn±" strefê. ca³kiem nie¼le jak na szmat³awego sojusznika. inna sprawa co z tego nam przysz³o. nie wiem jakie korzysci "wyci±gnelismy" z samej strefy, z obiecanych kontraktów na odbudowe tez nie wiem co wysz³o. tak poza konkursem: zobaczcie jak nazwali misjê stabilizacyjn± - occupation
a wizy? ja osobi¶cie olewam ich wizy, niech sobie je wsadz± w grube i spasione w McD dupska. ze Stanów to najbardziej podoba mi siê Kanada :D .... i Las Vegas chcia³bym zaliczyæ. i mo¿e jeszcze Wielki Kanion i Niagarê, ale tylko na wycieczce H-D... aha i rezerwat Indian Dakota. zawsze lubi³em Indian... resztê mog± wyrównaæ

I/JG53_Pogo
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 21:46   

LOl Kanada kolego to nie stany ! ;)

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-19, 22:05   

zenoo napisał/a:
w Iraku dostali¶my "w³asn±" strefê. ca³kiem nie¼le jak na szmat³awego sojusznika. inna sprawa co z tego nam przysz³o. nie wiem jakie korzysci "wyci±gnelismy" z samej strefy, z obiecanych kontraktów na odbudowe tez nie wiem co wysz³o. tak poza konkursem: zobaczcie jak nazwali misjê stabilizacyjn± - occupation
a wizy? ja osobi¶cie olewam ich wizy, niech sobie je wsadz± w grube i spasione w McD dupska. ze Stanów to najbardziej podoba mi siê Kanada :D .... i Las Vegas chcia³bym zaliczyæ. i mo¿e jeszcze Wielki Kanion i Niagarê, ale tylko na wycieczce H-D... aha i rezerwat Indian Dakota. zawsze lubi³em Indian... resztê mog± wyrównaæ

No rzeczywi¶cie nie¼le zw³aszcza, ¿e maj±c w³asn± strefê nie by³o ¿adnego cowboya którym mo¿na by siê zas³oniæ w razie gdyby kule lecia³y. W takich sytuacjach lepiej kible czy¶ciæ by by³o u amerykañców w obozie ni¿ w³asn± strefê mieæ. My¶lê, ¿e rodziny tych, którzy stamt±d do polski w workach wrócili chyba podzieli³y by moje zdanie. Jedyne co nam z tego przysz³o to lista ofiar.

Wielki kanion te¿ chcia³bym zobaczyæ ale z t± kanad± to fakt, ¿e buraka przyje.... niez³ego.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-19, 23:22   

I/JG53_Pogo napisał/a:
LOl Kanada kolego to nie stany ! ;)

a co to jest "stany"?

........

Panowie, taki ¿art. ta Kanada... a znacie to has³o : z owoców najbardziej lubiê piwo?

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-20, 00:08   

Znam go¶cia z lepszym poczuciem humoru. Kumple w ma³olatce z³apa³ kierownika poci±gu za fraki najpierw zastraszy³ go gazem za¿±da³ pieniêdzy potem przystawi³ mu nó¿ do gard³a krzycz±c, ¿e go zabije na koniec pochlasta³ mu ko³nierz w kurtce. Jak zwinê³a go psiarnia i resztê przy okazji te¿ zapytany przez psa dlaczego to zrobi³ odpar³: to by³ ¿art. Przyznam, ¿e gdy to us³ysza³em ubawi³em siê po pachy mimo, i¿ chwilê wcze¶niej wyszarpali mnie we dwóch jak szmatê bo nie da³em siê po³o¿yæ na ziemiê w konsekwencji czego dosta³em gazem po oczach do tego uprzednio wyjêtym z mojej kieszeni. Mimo to ubaw mia³em przedni do dzi¶ gdy sobie to przypomnê choæ minê³o ju¿ tyle lat to nie mogê wyrobiæ. Ja pier... to by³ ¿art. Zenoo jeste¶ dobry? Przebij go. :>

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-20, 00:28   

prezesartur napisał/a:
Ja pier... to by³ ¿art. Zenoo jeste¶ dobry? Przebij go. :>

ciê¿ko bedzie...

kiedys by³em na kursie ¿eglarskim. to by³o z ponad 20 lat temu, na samochód (znaczy F126) robi³o siê kilka lat. zreszt± ju¿ pisali¶my o tym wy¿ej. w ostatni± noc po regatach z kumplem wzielismy paste do zebów "Nivea", moze ktos pamieta? strasznie ¿r±ca. poszli¶my na parking i jednemu skur... opierd..li¶my ca³± zielon± syrenê w kwiaty, ¿e niby hippis (magik chyba bedzie wiedzia³). a drugiemu groszkowego malucha pomalowalismy w bia³e kropy. rano posz³o zg³oszenie na milicje, ¿e bandyci grasowali na parkingu i poniszczyli mienie prywatne. a kwiatów ani kropek z lakieru nie da³o siê ni cholery zmyc. niczym. doszli w koñcu ¿e to my z kumplem. milicja kaza³a nam sie dogadaæ, nawet nam nie napierd..li dla zasady, za to w³a¶ciciele chcieli. ale ja powiedzia³em : kur.a ch³opaki, przeciez to by³ taki ¿art.... poza tym kumpel by³ karatek±, IV miejsce na mistrzostwach Sl±ska.

albo jeszcze jeden: w 1981 by³ stan wojenny, mia³em wtedy 10 lat. wiecie jakie pojecie ma 10-latek? raz z kumplem wracaj±c ze szko³y pozbierali¶my kamienie i zaczeli¶my wybijac szyby w takim starym zabytkowym budynku. kto¶ zadzwoni³ na milicjê, przyjecha³o ORMO szar± nysk± i milicja niebiesk±. oczywiscie spierd...li¶my stamt±d, ale nas z³apali. ormowcy wci±gneli nas do nyski, kazali sie po³ozyæ na pod³odze i wozili nas po Giszowcu (bo ja w ogóle jestem z Giszowca) kilka godzin. ze strachu ma³o sie nie posra³em, ¿e nie wróce juz do domu, mama bêdzie p³akaæ, ze mnie zastrzel± jak opowiada³ wujek (¿e milicja strzela do bandytów jak kogo¶ z³api± na ulicy) i takie tam. w koñcu zawie¼li nas do domów i oddali rodzicom. dosta³em w domu wpierd... jak siê patrzy. na koniec ojciec pyta siê : "Po co¶ trzaska³ te szyby?"... wiesz co powiedzia³em?

prezesartur 

Wysłany: 2010-04-20, 01:32   

Ja osobi¶cie to ma³o weso³y by³em. Raz tylko za szczyla na imieninach stryjka zaprawi³em wódê w kieliszkach bulionem. Rzygali jak bezdomne koty. Oczywi¶cie to by³ ¿art. A mo¿e po prostu chcia³em pod³o¿yæ ¶winiê... W sumie dawno by³o i nie pamiêtam. A jeszcze mi siê jedno przypomnia³o: Postawi³em drabinê w roli szkieletu nabra³em ciuchów poduszki i zrobi³em kuk³ê zaraz za wej¶ciowymi drzwiami pozamyka³em drzwi ¿eby by³o ciemniej. Matka jak wróci³ i otworzy³a drzwi ma³o nie pad³a. No i jeszcze jedno by³o jak kumpel do mnie przyszed³ a mia³em zdrowo szurniêtego jamnika wiedzia³em, ¿e on siê tego psa boi (zreszt± wszyscy siê go bali bo poprzedni w³a¶ciciel go la³ i pies mia³ korby a by³ bardziej niebezpieczny od owczarka wiem, ¿e g³upio to brzmi ale to fakt stwierdzony) wiêc postanowi³em za¿artowaæ i zawo³a³em: "maksiuuuuuu". Maksiu jak wparowa³ to dosta³ szajby rzuci³ siê na kumpla ten próbowa³ siê broniæ kijem do nart bo akurat sta³y. Pies wyrwa³ mu kij z r±k i dale jazda tamten wpad³ w histeriê nie wiedzia³em w sumie co robiæ zw³aszcza, ¿e do Maksia nawet doros³e ch³opy bali siê podej¶æ. Szczê¶cie kumpla, ¿e parter wiêc ewakuowa³ siê balkonem. Maksiu by³ kochany i w³o¿y³ nieoceniony wk³ad w kszta³towanie mojego charakteru w zwi±zku z tym, ¿e za szczyla jedn± z moich zabaw z siostr± by³o doprowadzanie Maksia do w¶ciek³o¶ci (najbardziej uwielbia³ jak siê psika³o mu w pysk pistoletami na wodê) i uciekaniu przed nim. Zasady by³y bardzo proste: Mieszkanie by³o obstawione w bezpieczne punkty i chodzi³o o to by siê miêdzy nimi przemieszczaæ, a kogo pierwszego Maksiu dopadnie i poszarpie do krwi ten przegrywa. Zwykle w dany dzieñ odbywa³a siê tylko jedna runda bo prêdzej czy pó¼niej Maksiu spe³nia³ zadanie do którego zosta³ powo³any, a po konfrontacji z nim przegrany nie mia³ najmniejszej ochoty na dogrywkê. Pewnego dnia zabawa siê skoñczy³a gdy¿ Maksiu wywin±³ nam numer i gdzie¶ zagin±³ skur... nie chcia³ siê bawiæ móg³ powiedzieæ ale nie najlepiej wyj¶æ bez s³owa i nie wróciæ...

Odpowiedz do tematu