|
specjalnie dla małej* |
| Autor |
Wiadomość |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 18:58 specjalnie dla małej*
|
|
|
Jednym z pierwszych narzędzi tortur, do którego stosowania – piórami swoich dziejopisów – przyznali się starożytni, jest byk z brązu. Byk miał być – według pierwotnych założeń – nietypowym instrumentem muzycznym, przekształcając dźwięki wydawane przez zamkniętą w środku osobę za pomocą zwojów mosiężnych tub.
Zdaniem niektórych badaczy mogło to imitować dźwięk puzonu. Kreatywność starożytnych dała jednak o sobie znać – jeśli można kogoś zamknąć w metalowej obudowie po to, by krzyczał, to jeszcze lepszy efekt uda się uzyskać, rozpaliwszy pod nieszczęśnikiem ognisko.
Pierwszą ofiarą, którą umieszczono w brązowym byku był twórca tego urządzenia, Perilaos. Pechowiec został zwabiony do wnętrza pod pozorem przetestowania dźwięków, jakie będzie wydawał ten niezwykły instrument.
Ostatnią ofiarą byka z brązu miał być jego największy entuzjasta. Tyran sycylijskiego miasta Akragas, panujący w połowie VI w p.n.e. Falaris, został upieczony we wnętrzu byka po przewrocie, zorganizowanym przez rozwścieczonych okrucieństwami poddanych.
ciąg dalszy nastąpi |
|
|
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:00
|
|
|
Ale o co chodzi, chcesz dac jej wlez na byka czy komus rogi przyprawic |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:02
|
|
|
nie poprostu jej sie podobaja niekonwencionalne tematy i zainteresowania to podziele sie z nia tym co wiem w pasionujacym temacie tortur Codziennie nowy post z jakas tortura heheh |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:07
|
|
|
Dla małej to tylko
 |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:11
|
|
|
jak chcesz pisac to byc opisał co to jest i do czego
Nazwa tego osławionego narzędzia tortur wywodzi się od jego kształtu. Narzędzie wkładano w otwory ciała, a następnie za pomocą pokrętła lub sprężyny rozszerzano, powodując ból lub rozerwanie tkanek.
Miejsce włożenia gruszki nie było przypadkowe. Stosowana doodbytniczo była karą dla homoseksualistów a dopochwowo – karała kobiety oskarżone o seks z szatanem. Doustnie stosowano gruszkę m.in. w przypadku oszczerców lub heretyków.
 |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:15
|
|
|
| Nazwa tego urządzenia to "poszerzacz horyzontów" |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:43
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Nazwa tego urządzenia to "poszerzacz horyzontów" | nie gruszka |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-18, 19:51
|
|
|
| Małej tam bez różnicy jak się nazywa byle gwint pracował w pełnym zakresie. |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-18, 20:43
|
|
|
| Mała wszystko sprowadzi do jednego. To taki drugi Brosik. |
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-11-18, 20:48
|
|
|
papcio czekałam na Twoją ripostę i się zawiodłam na Tobie |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-18, 21:00
|
|
|
| Nie mam czasu na pierdoły kurtkę muszę dziś w końcu znaleźć jakąś i już mnie to wkurwiać powoli zaczyna. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-11-18, 21:14
|
|
|
| Nie odpowiada Ci pedalizna serwowana w sklepach ? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-11-18, 21:20
|
|
|
| Jest dramat wszystko brzydkie jak cholera albo same borcuchy te ubrania ostatnio albo jak te z importu co 15 lat temu lumpeksy zalewały. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-11-18, 22:01
|
|
|
| Coś hipsterskiego Ci polecam. |
|