Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
specjalnie dla małej*
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-22, 20:52   

Ten tron znam. Jak znajdę gdzieś obrazek to wstawię jednej sprawy co mi się podoba. Amerykańce używają tej metody do dziś czyli dobra jest.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-22, 20:57   

Cytat:
Ten tron znam. Jak znajdę gdzieś obrazek to wstawię jednej sprawy co mi się podoba. Amerykańce używają tej metody do dziś czyli dobra jest.
a co masz na mysli moze Ci podpowiem ??

prezesartur 

Wysłany: 2011-11-22, 21:41   

Spokojnie spokojnie. Tak w ogóle to muszę to kiedyś na sobie wypróbować bo podobno łamie każdego w kilkadziesiąt sekund. Ciekawe jestem czy idzie nad tym zapanować.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-22, 21:49   

moge czynic honory

znaczy sie z checia wezme udiał w tym naukowym eksperymecie i pomoge Ci zbadac granice wytrzymałosci i sztuke opanowania bólu

prezesartur 

Wysłany: 2011-11-22, 21:51   

Tu bólu właśnie nie ma wcale. Psychicznie łamie.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-22, 21:55   

prezesartur napisał/a:
Tu bólu właśnie nie ma wcale. Psychicznie łamie.
masz na mysli to z kapiaca woda po kropelce ?? tylko do tego trzeba czasu ale ponoc niezle psychicznie daje popalic

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-22, 21:58   

Tortura wodna

Choć zazwyczaj wymyślenie tej tortury przypisuje się Chińczykom, ma ona z Państwem Środka tyle wspólnego, co zupki chińskie. Stosowana m.in. w Europie tortura wymagała jedynie możliwości unieruchomienia skazańca oraz umieszczonego na górze naczynia z wodą, z którego co pewien czas kapała kropla wody.

Choć może wydawać się to niezbyt bolesne, skuteczność i niezwykłą dotkliwość tej metody udowodniono w jednym z odcinków „Pogromców mitów”.

Mimo, że eksperyment przeprowadzono w bezpiecznych, kontrolowanych warunkach, a poddana próbie osoba wiedziała, że nic jej nie grozi, kapiąca woda w krótkim czasie doprowadziła ją na skraj załamania nerwowego.

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

prezesartur 

Wysłany: 2011-11-22, 22:52   

Tu masz opis z neta.

Tortura, zabroniona przez prawo międzynarodowe. Polega na tym, że skrępowanego więźnia strażnicy przywiązują do ławki, która przechylona jest pod kątem 10-20 stopni. Jego głowę umieszczają poniżej poziomu stóp, twarz przykrywają celofanem, mokrą lub suchą szmatą, a następnie polewa ją wodą. Więzień zaczyna się dławić i wierzgać nogami. Poddany tej torturze odnosi wrażenie, że tonie i dusi się. Utonięcie nie następuje dlatego, że dzięki przechylonej sylwetce woda nie spływa do płuc pozostając cały czas w gardle, ustach i zatokach.

W zależności od sprawności przesłuchujących więzień wytrzymuje od kilku do kilkunastu sekund. U ofiar tego rodzaju tortur mogą występować zaburzenia psychiczne. Wiele osób po takim przeżyciu ma np. lęk przed prysznicem.

Amerykański dziennikarz radiowy Mancow Muller, który kwestionował waterboarding jako torturę, zaliczając ją do zaawansowanych form przesłuchań, postanowił sprawdzić jej działanie. Podczas swojej audycji radiowej z 22 maja 2009 roku, poddał się waterboardingowi, wytrzymując zaledwie kilka sekund. Po doświadczeniu opisał tę metodę jako "prawdziwą torturę". Przebieg doświadczenia został sfilmowany i opublikowany.

A co do pogromców mitów to mogli by w którymś odcinku wychłostać Kari.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-22, 23:17   

a'propos wody prezes :

Najpierw przywiązywano podejrzanego do deski, zarazem rozciągając go. Do ust wkładano mu lniane płótno, by nie mógł wypluwać wody. Jednocześnie ofiara miała połykać ten kawałek materiału, a gdy szło to z trudem, wlewano wodę. Osoba czuła, że się dusi, co zmuszało ją do połykania wody wraz z kawałkiem materiału. Gdy wystawał kilkucentymetrowy fragment materiału, kat gwałtownym ruchem wyrywał go. Gdy ten wychodził z żołądka, ofiara czuła silny ból.
Była pierwszym etapem tortur stosowanych przez hiszpańską Inkwizycję. Zasady tej tortury, określone przez Torquemadę przewidywały, że podczas jednej sesji można użyć nie więcej niż osiem litrów wody.

prezesartur 

Wysłany: 2011-11-22, 23:19   

Widziałem film z prawidłowo przeprowadzoną z folią. Typa załatwili i kilka sekund.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-23, 12:10   

prezesartur napisał/a:
A co do pogromców mitów to mogli by w którymś odcinku wychłostać Kari.

Też się nią jaram, śliczna dziewczyna.

Michal87sc 
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wysłany: 2011-11-23, 12:48   

Mi sie kiedys podobala, teraz jakos przestala, ale podupic by mozna jesli sie juz tak wypina

zorać dupsko, a później tą gruszke wsadzic i skręcić gwint uhahah

http://www.michaljeczak.flog.pl

https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl

prezesartur 

Wysłany: 2011-11-23, 18:08   

Weź pod uwagę, że już milf pod czterdziestkę i po dziecku.

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2011-11-23, 18:16   

daje rade :D

ralfązo 

Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
Wysłany: 2011-11-23, 18:20   

prezesartur napisał/a:
Weź pod uwagę, że już milf pod czterdziestkę i po dziecku.

a to ze kolo pyka po 40 i ma rojbla to co ?

Odpowiedz do tematu