Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kultura osobista i wszystko poniekÂąd z niÂą zwiÂązane ;)
Autor Wiadomość
prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-23, 21:06   Kultura osobista i wszystko poniekÂąd z niÂą zwiÂązane ;)

Pure_Evil napisał/a:
Moim skromnym zdaniem to, Âże odbiorÂą jednemu czy drugiemu pijaczynie prawko nic nie da. Odpowiedzcie sobie na pytanie, ile razy sÂłyszeliÂście o "recydywie" jazdy po pijaku JUÂŻ PO odebraniui prawka? dajĂŞ mojÂą gÂłowĂŞ, Âże nie raz.

Ja i to nie jednokrotnie ale nie jest tak, ¿e mo¿na sobie igraÌ w nieskoùczonoœÌ. Ziomek w³aœnie odsiaduje chyba 2,5 roku i kto wie czy nie odwiesz¹ mu reszty gdzie w sumie wyjdzie mu minimum 7 lat i za co? Za tylko jazdê po pijanemu.

Pure_Evil napisał/a:
Co do zmiany naszego wizerunku. Tego nie da sie zmieniæ ot tak. przyk³ad z innej beczki: przez wiele lat walczy siê z rzucaniem wszystkiego na ulicê, od niedopa³ków po papierosach po butelki i wszystko inne. I co? I nic. Wci±¿ na naszych ulicach panuje syf, pomimo tego, ¿e wiêkszo¶ci zale¿y na schludnym wygl±dzie naszych osiedli, ulic i miast. Tu trzeba WYCHOWAÆ m³ode pokolenie w tym kontek¶cie, starego nie da siê juz zmieniæ.

Pierdo...nie ! Jeœli ktoœ posiada w³asn¹ kulturê osobist¹ niczego nie trzeba go uczyÌ i nikogo wychowywaÌ. Ja potrafiê pust¹ butelkê po napoju czy opakowanie po batoniku wsadziÌ w kieszeù i kilka kilometrów przynieœÌ i wyrzuciÌ do kosza i nikt mnie nigdy tego nie uczy³ bo mam na tyle mózgu, ¿e sam doszed³em do tego a jeœli ktoœ nie potrafi do tego dojœÌ to znaczy, ¿e jemu ten mózg szwankuje. Je¿eli kogoœ tym urazi³em to bardzo przepraszam ale mam to tak g³êboko w dupie, ¿e a¿ mnie w œledzionê uwiera bo je¿eli ktoœ jest burakiem to nie wiem dlaczego mia³bym mu tego nie powiedzieÌ a tym bardziej go za to przepraszaÌ. Je¿eli nie potraficie inaczej to chodzicie i srajcie po w³asnym mieszkaniu ale jak z niego wyleziecie to uszanujcie to przy czym wy potem zapier...aÌ nie musicie ¿eby to posprz¹taÌ czy naprawiÌ a jeœli nie jesteœcie w stanie uszanowaÌ czyjejœ pracy to wypier....aÌ na wysypisko i tam w tipi zamieszkaÌ.

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-07-23, 21:34   

prezesartur :D i o tym w³aœnie mówi³em, s¹ jednostki, takie jak Ty czy ja, które w³o¿¹ ten cholerny papierek do kieszeni i wyrzuc¹ w domu. Ja mojego syna od samego pocz¹tku tego uczê. Jednak szlag mnie trafia gdy mam ochotê kogokolwiek zaprosiÌ do mnie do domu, bo zanim przekroczy mój próg ju¿ muszê siê wstydziÌ syfu jaki s¹siedzi robi¹ na schodach...

ale skoĂączmy tĂŞ dyskusjĂŞ, bo zmieniamy temat :)

LwG i pogody na weekend wszystkim ÂżyczĂŞ.

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-23, 22:13   

Moze ktos jeszcze napisze ile razy trzeba sie myc dziennie?
luodzie !! ! do rzeczy - kolejne posty nie na temat wywalam bez pardonu.

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-23, 22:45   

Pure_Evil napisał/a:
ale skoĂączmy tĂŞ dyskusjĂŞ, bo zmieniamy temat :)

A dlaczego? Niech kaÂżdy kto jest burakiem sobie poczyta bo gdy zaÂłoÂżyÂł byÂś osobny temat to burak by tam nie zajrzaÂł a tu przypadkiem przeczyta.

S¹siad ma obok gara¿ facet z podobnym charakterem jak mój ostatnio jednego zjecha³. Mamy obok gara¿y s³upki które sami zrobiliœmy przez to, ¿e na podjeŸdzie który te¿ sami zrobiliœmy parkowali auta i któregoœ razu ktoœ autem przywali³ w œcianê s¹siadowi a¿ mu dziurê w styropianie zrobi³. Parê dni temu jeden z s¹siadów kupi³ farbê i sam z pó³ dnia te s³upki malowa³ a jakiœ baran przyniós³ worek z odkurzacza i trzepie o s³upek chocia¿ obok stoi kontener. S¹siad podchodzi i mówi typowi: cz³owieku nie mo¿esz tego worka trzepaÌ o kontener tylko musisz o œwie¿o malowane s³upki szanuj robotê goœcia który to zrobi³. A koto z tekstem jeszcze: przecie¿ nic siê nie sta³o. S¹siad siê wku**i³ i mówi: weŸ przestaù bo ci pierdol...ê i po co ci to potrzebne chodzi i popatrz czy siê nie sta³o jak ca³y upier....³eœ jak siê nic nie sta³o to dlaczego nie pierd...niesz nim o swój samochód skoro nic siê nie dziej to weŸ i o samochód sobie pierdol...nij, h.j z s³upkiem ale szanuj robotê goœcia który to robi³.

Ja te¿ wczoraj stojê patrzê a pod kontener podje¿d¿a samochód na katowickich numerach kolo wysiada i z 6-7 worów ze œmieciami wyrzuca (tak siê nauczyli przywoziÌ na cudze osiedla œmieci z prywatnych domów). Podchodzê do typa i mówiê: WeŸ pan jeszcze powiedz s¹siadom ¿eby œmieci przywieŸli i najlepiej napier...cie tu na ulicy tak¹ wielk¹ kupê, a kolo: s³ucham? To mu powtórzy³em a ten do mnie: p³acê podatki to bêdê wyrzuca³ gdzie mi siê podoba. Tomp³o mnie i mówiê: O ty hu.u i zamach³em siê ¿eby mu kopa w reflektor wysadziÌ ale mia³ jakiegoœ dzieciaka w samochodzie to odpuœci³em po pewnie by siê zesra³ musia³ bym go pozamiataÌ i dzieciak by na to patrzeÌ musia³. Ju¿ o nic nie chodzi ale maj¹ pod domami swoje kosze to zamiast za wywózkê p³aciÌ to nam zwo¿¹ my nie doœÌ ¿e podwójnie za wywóz p³acimy bo mamy wliczone w czynsz i osobno w czynsz za gara¿ to jeszcze kosze zape³nione cudzymi œmieciami i sterty œmieci obok stoj¹ i wali z tego i syf jak cholera.

Ja bêdê teraz œciga³ wszystkich jak ich w domu nie nauczyli jak ich w szkolê nie nauczyli to ja ich nauczê. Ju¿ meliniarstwo stamt¹d wytêpi³em kur..y siê mnie jak ognia boj¹ bo im oficjalnie zapowiedzia³em, ¿e ich w lesie znajd¹ a synalek jednego chcia³ mnie na kasê zgwa³ciÌ jeszcze mi przez frajera inny frajer powiedzia³, ¿e siê da³em frajerowi wyfrajerowaÌ, a ¿e by³o to w czasach kiedy nie mog³em sobie na coœ takiego pozwoliÌ to odstawi³em tak¹ akcjê, ¿e mnie ojciec jednego frajer za niego przeprasza³ a drugi frajer mnie przeprasza³ za b³êdn¹ ocenê sytuacji. Nie ma siê co litowaÌ tylko ostro ka¿dego jechaÌ a jak nie zrozumie po dobroci to po têpej pale napier....aÌ a¿ bêdzie chucha³o inaczej nic na lepsze siê nie zmieni.

Co do wyroku dla sprawcy to rozpisywanie gówno da zrobiÌ listê zebraÌ podpisy i zanieœÌ przed s¹d. Cisn¹Ì prokuraturê niech ktoœ najlepiej kilka osób pójdzie i zagrozi ¿e po ukrêceniu ³ba sprawie nag³oœni siê sprawê w mediach. ¯aden prokurator nie bêdzie za byle piona ryzykowa³ takiego rozg³osu. Taki koleœ nie powoduje wypadku po prostu siadaj¹c w takim stanie jest potencjalnym zabójc¹ i nie obowi¹zuje go taryfa ulgowa.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-07-24, 08:56   

prezes szkoda bylo mi kasowac tego posta bo jest i tresc i sens ale temat nie ten.
jak chcesz pogadac o wychowaniu ludzi to zaloz temat a nie pisz o smieciach i workach z odkurzaczy w temacie poswieconym czlowiekowi ktorego wiekszosc z nas znala osobiscie i na pogrzebie ktorego bylismy kilka dni temu.

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2010-07-24, 15:09   

Ar2rM, zgadzam siĂŞ, temat "nieco" odbiegÂł od sedna, wiĂŞc proponujĂŞ zmieniĂŚ tytuÂł i go kontynuowaĂŚ.

prezesartur napisał/a:
Ja teÂż wczoraj stojĂŞ patrzĂŞ a pod kontener podjeÂżdÂża samochĂłd na katowickich numerach kolo wysiada i z 6-7 worĂłw ze Âśmieciami wyrzuca (tak siĂŞ nauczyli przywoziĂŚ na cudze osiedla Âśmieci z prywatnych domĂłw).

Ludzie czĂŞsto tak robiÂą, dla wygody, ale czasem jakiÂś burak im to z gĂłry narzuca, bo nie chce mu siĂŞ pÂłaciĂŚ za wywĂłz Âśmieci. OsobiÂście miaÂłam takÂą sytuacjĂŞ, pracujÂąc w pizzerii na dostawie (nazwy nie bĂŞde podawaĂŚ), musiaÂłam wywoziĂŚ Âśmieci, bo szefowi nie chciaÂło siĂŞ pÂłaciĂŚ za ich wywĂłz. WiĂŞc udajÂąc gÂłupiÂą spytaÂłam gdzie mam je wywoziĂŚ... pierwszÂą propozycjÂą byÂły wÂłaÂśnie Âśmietniki osiedlowe, a jak mi siĂŞ nie podoba to zostajÂą mi lasy. No myÂślaÂłam, Âże mnie rozniesie :> Efekt byÂł taki, Âże sie stamtÂąd zwolniÂłam, bo nie bĂŞdĂŞ do tego rĂŞki przykÂładaĂŚ.

Burak zawsze pozostanie burakiem.

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-07-24, 15:29   

Patra napisał/a:
wiĂŞc proponujĂŞ zmieniĂŚ tytuÂł i go kontynuowaĂŚ

zaproponuj jakis temat.

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-24, 15:50   

Patra wiesz jakby siĂŞ to skoĂączyÂło jakby CiĂŞ przydybali gdybyÂś to na jego polecenie pojechaÂła wywaliĂŚ do lasu a pacjent kasy by nie oddaÂł bo by pewnie znalazÂł wytÂłumaczenie. Trzeba mu byÂło na odchodne zaproponowaĂŚ Âżeby mu to woziĂŚ i paliĂŚ albo zakopywaĂŚ w jego ogrĂłdku.

Patra 

Wysłany: 2010-07-24, 15:58   

Ar2rM, jak coÂś sensownego przyjdzie mi do Âłba to napisze... W sumie to obojĂŞtnie co, ale ÂŚ.P. Kosmy tu nie mieszajmy.

prezesartur, wiem co mi za to groziÂło. Wiec pewnego piĂŞknego dnia spytaÂłam, kto zapÂłaci mandat jak mnie zÂłapiÂą.... "to rĂłb tak, Âżeby ciĂŞ nie zÂłapali" wiĂŞc krĂłtka piÂłka jak dla mnie. DziĂŞkujĂŞ i do (nie) widzenia. ZresztÂą z mandatami byÂła ta sama historia- masz jeÂździĂŚ szybko, ale za mandaty pÂłacisz sama.
Drobny szczegó³... œmieci mia³am ³adowaÌ do auta, którym wozi³am pizze. Osobiœcie wiêcej tam nic nie zamówiê.

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-24, 16:17   

Na ogĂłlnym nie musisz ale na PW mi napisz co to za pizzeria co bym przypadkiem nigdy siĂŞ tam nie stoÂłowaÂł.

Tatung 

Motocykl: Suzuki
Imię: Janusz
Wysłany: 2010-07-24, 17:45   

Tak to jest, wille pobudowali, to na wywĂłz Âśmieci kasy brak.
Na naszym osiedlu chasioki sÂą od jakiegoÂś czasu sÂą zamykane na klucz, bo wieczorem caÂłe konwoje podjeÂżdÂżaÂły z pobliskiego osiedla willowego.

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-24, 18:20   

Dziady to s¹ i obsrane dupy maj¹. Niektórzy te¿ pó³ ¿ycia chleb ze szmolcem wpier...j¹ oszczêdzaj¹ o potem kupi¹ furê za 100 tyœ i siê potem wo¿¹ jak paniska. Siostra znajomego ma dzieci jej facet zarabia ko³o 3 tyœ ona te¿ zarabia a po urzêdach mopsach lata gdzie tylko a tu dzieci na darmowe obiady a tu jakaœ zapomoga gdzie siê tylko da. Biedni w tym czasie gówno maj¹ a tacy co mog¹ normalnie ¿yÌ wyszarpn¹ ile tylko mog¹. A czêsto im wiêcej maj¹ tym bardziej ³a¿¹ i p³acz¹ jacy to biedni s¹. Dla mnie tacy ludzie s¹ jak rumuny ³aziÌ i ³apê wyci¹gaÌ gdzie siê tylko da ¿adnego honoru ¿adnej godnoœci. Znajomy te¿ w³azimy do marketu kolo zarobki z czterema zerami a ten bierze i kradnie koùcówkê za 20 groszy to ju¿ trzeba nie mieÌ szacunku do samego siebie.

Patra 

Wysłany: 2010-07-24, 18:24   

prezesartur napisał/a:
Znajomy teÂż wÂłazimy do marketu kolo zarobki z czterema zerami a ten bierze i kradnie koĂącĂłwkĂŞ za 20 groszy to juÂż trzeba nie mieĂŚ szacunku do samego siebie.

Bo niektĂłrzy wychodzÂą z zaÂłoÂżenia "bo mnie siĂŞ naleÂży", "wstyd pÂłaciĂŚ 20gr za coÂś, a przecieÂż sklep i tak nie zbiednieje".

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2010-07-24, 18:24   

I oto Polska wÂłaÂśnie. Kraj, w ktĂłrym "byle u mnie dobrze byÂło". KasĂŞ trzepaĂŚ cudzym kosztem. JedÂź szybko, ale sama za to pÂłacisz. :I Przykre.
ÂŚmieci sÂąsiadowi podrzucĂŞ, bo tak taniej.
PÂłakaĂŚ siĂŞ chce...

Takie myœlenie "kwit³o" przez pokolenia, i kolejne pokolenia bêdzie siê zmienia³o, mam nadziejê ¿e na lepsze. Dobrym znakiem jest moja niedawna rozmowa z kursantk¹ (ok 21 lat) w podobnym temacie prowadzona. Dziewczyna zdaje sobie sprawê, ¿e to, co wokó³ to te¿ jej w³asnoœÌ, ¿e z podatków m.in. jej rodziców, utrzymywana jest czystoœÌ naszych miast. I TO SZANUJE!!!

P.S. Prezesartur :D masz cholera ciĂŞty jĂŞzyk, ale zdobyÂłeÂś tym mĂłj szacunek. :>

Patra 

Wysłany: 2010-07-24, 18:28   

Pure_Evil napisał/a:
JedÂź szybko, ale sama za to pÂłacisz. :I

No przecieÂż szef musiaÂł mieĂŚ utarg, ale to, Âże zimÂą (a wiadomo jaka byÂła w tym roku zima) kazaÂł mi jeÂździĂŚ na letnich oponach (wmawiajÂąc mi, Âże to sa nowe zimĂłwki :D ), no i oczywiÂście szybko, Âżeby przy minus 20 pizza nie wystygÂła (a torby termiczne to o litoÂśc siĂŞ porsiÂły, ale po co kupiĂŚ nowe) to juz inna bajka. WaÂżne, Âżeby pan i wÂładca miaÂł peÂłnÂą kieszeĂą.

Pure_Evil napisał/a:
I oto Polska wÂłaÂśnie. Kraj, w ktĂłrym "byle u mnie dobrze byÂło". KasĂŞ trzepaĂŚ cudzym kosztem.

DokÂładnie, ale na szczĂŞscie nie kaÂżdy siĂŞ musi na to godziĂŚ :)

Odpowiedz do tematu