|
Debaty polityczne |
| Autor |
Wiadomość |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-04-02, 11:02
|
|
|
| Michal87sc napisał/a: | | Myśle że tansze by bylo paliwo, |
Czyli na CAŁYM świecie cena szybuje sobie w górę z jakiegoś tam bliżej niezidentyfikowanego powodu, w Polsce natychmiast tylko poprzez Platformę Obywatelską tak ?
Nie bronie hołoty z Warszawy, ale Michaszek jesteś strasznie ograniczony umysłowo. To właśnie Ty jesteś omamiony że za PiSu byłaby kraina mlekiem i miodem płynąca. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-02, 11:25
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Michal87sc napisał/a: | | Myśle że tansze by bylo paliwo, |
Czyli na CAŁYM świecie cena szybuje sobie w górę z jakiegoś tam bliżej niezidentyfikowanego powodu, w Polsce natychmiast tylko poprzez Platformę Obywatelską tak ?
Nie bronie hołoty z Warszawy, ale Michaszek jesteś strasznie ograniczony umysłowo. To właśnie Ty jesteś omamiony że za PiSu byłaby kraina mlekiem i miodem płynąca. |
nie lubie PISiorów bo to oszołomy, nie lubie POpaprańców bo przekrętasy ale w 2008 roku cena za baryłkę wynosiła rekordowe ok 143 $ a u nas za litr płaciło się wtedy 4,50 zł.
dziś cena za baryłkę wynosi ok 120 $ a my płacimy prawie 6 zł.
to tyle jeśli chodzi o wpływ cen światowych na cenę w Polsce. prześledź sobie Brosik http://magu89.pl/2010/12/...omie-1999-2010/ , to dane na koniec 2010 roku i odnieś to do cen paliw na świecie http://www.bankier.pl/inw...tml?symbol=ROPA . |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2012-04-02, 11:38
|
|
|
| W sumie racja, przepraszam że nie głosowałem na Jarka Kaczyńskiego. |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-04-02, 11:42
|
|
|
| zeno napisał/a: | w 2008 roku cena za baryłkę wynosiła rekordowe ok 143 $ a u nas za litr płaciło się wtedy 4,50 zł.
dziś cena za baryłkę wynosi ok 120 $ a my płacimy prawie 6 zł. |
dokładnie o to chodzi
a ciule analitycy, ministry i wszelkiej maści inne kundle tłumacza to wzrostem kursu dolara
ale jakoś dziwnie cicho tym wałku jest
ludzie to przyjmują bo z każdej strony słychać że cena czegokolwiek może tylko rosnąć |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2012-04-02, 11:49
|
|
|
| Za mało nam śrubę dokręcili jeszcze. Internet mamy, TV mamy, garnek kartofli po robocie też mamy więc po co wojować ? Dopiero się zmobilizujemy jak się nam Koreę zrobi. Albo do władzy dojdzie PiS i zpowrotem będzie niska cena paliw, jajek, cukru, wszystkiego i nie trzeba się będzie mobilizować. Podejrzewam że jeszcze zarobki nam podniesie tak na sam początek rządów oraz nie zapominajmy o obniżeniu wieku emerytalnego. |
| Ostatnio zmieniony przez Kapitan Bomba 2012-04-02, 11:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-04-02, 12:01
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Za mało nam śrubę dokręcili jeszcze. Internet mamy, TV mamy, garnek kartofli po robocie też mamy więc po co wojować ? Dopiero się zmobilizujemy jak się nam Koreę zrobi. Albo do władzy dojdzie PiS i zpowrotem będzie niska cena paliw, jajek, cukru, wszystkiego i nie trzeba się będzie mobilizować. Podejrzewam że jeszcze zarobki nam podniesie tak na sam początek rządów oraz nie zapominajmy o obniżeniu wieku emerytalnego. |
takze rodacy przy nastepnych wyborach jak jeden mąż marsz do urn i glosujemy na ksiecia jarka |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-04-02, 12:16
|
|
|
| Co wy z tym cukrem? 4zł kosztuje i to niecałe. |
| Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2012-04-02, 12:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-04-02, 23:01
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | W sumie racja, przepraszam że nie głosowałem na Jarka Kaczyńskiego. |
Twoim przepraszam baku nie napełnię, ...spotkajmy się na dwacach uśmiechu pod M1, powiedzmy pod dystrybutorem nr2 na BP, jako znak rozpoznawczy trzymaj kartę kredytową. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2012-04-03, 13:06
|
|
|
| Mam Ci zatankować motocykl ? :O |
|
|
|
 |
Ice man

|
Wysłany: 2012-04-03, 13:09
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Mam Ci zatankować motocykl ? :O |
i połyk do tego i bedziecie kwita |
 |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

|
Wysłany: 2012-04-03, 13:10
|
|
|
| Kolego nie wiem o czym mówisz, co to ma do polityki ? |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-03, 17:42
|
|
|
on se sam zatankuje, a karta w rece pewno do wachlowania |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:06
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | Kolego nie wiem o czym mówisz, co to ma do polityki ? |
Oh oh Marcinie , mój post o tankowaniu, powstał jako odpowiedź na ten Twój
| Brosik napisał/a: | | Michaszek, naprawdę twierdzisz że gdyby przy korycie była inna partia to cena paliwa oscylowałaby w granicach 4.70 zł ? Proszę o odpowiedź. |
A ja twierdzę ,że tak.
Dużo piszesz na forum i chyba tu zgubiłeś wątek |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Ice man

|
Wysłany: 2012-04-03, 20:32
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | Brosik napisał/a: | | Kolego nie wiem o czym mówisz, co to ma do polityki ? |
Oh oh Marcinie , mój post o tankowaniu, powstał jako odpowiedź na ten Twój
|
jemu chodziło o mój post o połyku nie wykorzystałes swojej szansy |
 |
|
|
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:08
|
|
|
No nie wiem
A może tylko tak próbuje się wyślizgać ?
A tearaz w temacie
W 2009 rózne służby państwowe sztuk 9 / od policji do służby skarbowej / ok milona razy podglądały nasze smsy lub podsłuchy rozmów, a w 2011 prawie 2 miliony, to jest rozwój..., czyżby wtedy rządziło PO, eee chyba nie |
|
|
|
 |
|
|