Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debaty polityczne
Autor Wiadomość
benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2011-02-03, 19:13   

giemul nie daj sie aparatowi
tutaj WOLNO a nawet TRZEBA

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-02-03, 19:38   

Kariera Donalda Dyzmy

giemul 

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
Wysłany: 2011-02-03, 19:56   

krytykom PO proponuję sobie przypomnieć co było przedtem , bo niektórym chyba pamięć zajebiście poważnie szwankuje .Jaka jest alternatywa ? Polacy wybierając PO wybrali najmądrzej jak wtedy mogli . Nie ma wśród polityków filantropów o gołębich sercach i nie ma partii politycznych których priorytetem jest dobro ludzi ! NIE MA ! Polityka to polityka nie salon dobroczynny .

PO to nie jest grupa rozdawaczy szczęścia , ale partia polityczna TAKA SAMA JAK KAŻDA INNA pod względem obiecywania . Problem jest w ludziach którzy wierzą w gruszki na wierzbie . I puki ludzi nie da się przekonywać faktami ( a się nie da o czym świadczy poparcie dla takiego chorego tworu jak PiS ) będzie jak będzie , czyli będą obiecanki z kosmosu .

Może warto też popatrzeć dookoła trochę . PiS już rządził , przypominam sklerotykom . Jak jest odbierana Polska dzisiaj w świecie, a jak była za czasów PiSu ? Jakich mieliśmy wtedy prominentów ? Faszysta był ministrem edukacji , a skończony debil ministrem rolnictwa . Komuś się marzy powrót do tamtych czasów ?

Jo to mom w żici jusz wszysko , DWA RAZY !! Ale tak richtichofenfest !!

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2011-02-03, 20:19   

giemul napisał/a:
krytykom PO proponuję sobie przypomnieć co było przedtem , bo niektórym chyba pamięć zajebiście poważnie szwankuje .Jaka jest alternatywa ? Polacy wybierając PO wybrali najmądrzej jak wtedy mogli .

moze cos w tym jest ale glosujac na obietnice rudego dali sie znowu zrobic w chuja

vide: http://www.youtube.com/watch?v=nehLXVMlZWg

i zamiast obnizek, ulatwien, przyspieszenia zielonej wyspy wyszlo jak zwykle
koledzy na stanowiska, autostrad nie zbudujemy bo za drogo, bramki i tak wam postawimy, vat podniesli bo kasy zawsze za malo a teraz jeszcze zajebia kase na pseudoemerytury i wsypia do wora bez dna
a u nas jeszcze chca zrobic w regionie platne odcinki autobany i jak znam zycie im sie to uda
benzyna kosztuje prawie piataka aropa jest na gieldach w okolicach 100$, pare lat temu ropa byla po niemal 200$ i benzyna tez kosztowala ok 5zl - no to juz jest ekstremalne walenie w chuja

a jak nas odbieraja
ano mysliwy Komorowski pojechal do Obamy i pierdolil mu cos o bigosie
Putin i Miedwiediew dalej maja nas w dupie
a unia nawet z Buzkiem chce nas zmusic do rejestracji "anglikow"
w iraku gina chlopaki zeby cos zarobic na misji a do stanow dalej mamy wizy to juz jest kompletna parodia.

To takie pierwsze lepsze przyklady jakie mi przyszly do glowy.
o pisie to wole pomilczec

a wybor byl i jest dalej taki sam
ludzie po prostu przed wyborami sa zasypywani sondazami i kupuja tzw pierwsza trojke
i nie dociera do nich ze daja sie robic w chuja poraz n-ty
chodze na wybory i wkurwia mnie pieronsko ze nie ma jednomandatowych okregow wyborczych
a teraz na jesieni nie wiem na kogo zaglosuje ale wiem na kogo nie zaglosuje
po, pis, psl, pjn itp nie ma bata zebym na nich oddal glos

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-03, 20:50   

benzin napisał/a:
a teraz na jesieni nie wiem na kogo zaglosuje ale wiem na kogo nie zaglosuje
po, pis, psl, pjn itp nie ma bata zebym na nich oddal glos
ja bym dorzucił jeszcze pare innych

a swoja droga ciekawe czy RAŚ startuje do sejmu :D hehehe

Jedno co pomwiem po tych wszystkich głebokich słowach to chyba z tym krajem dawno nie było tak zle jak teraz jest :( i to jest smutne (wystarczy przejść sie po ulicach miast nad ranem albo przed centrami handlowymi coraz wiecej żebrzących, moze nie wszedzie w końcu od czego jest ochrona :P no chyba ze tylko ja to widze, choc jak bylem młodszy i nie raz z dyskoteki wracalem miedzy 3-9 to nie przypominam sobie tylu takich widoków) takze...........

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-03, 20:52   

giemul napisał/a:
Nie ma wśród polityków filantropów o gołębich sercach i nie ma partii politycznych których priorytetem jest dobro ludzi ! NIE MA ! Polityka to polityka nie salon dobroczynny .
no a nie uwarzasz ze przydalo by sie i pora to zmienić i to obojetnie jaki szyld Ci złodzieje noszą

giemul 

Wysłany: 2011-02-03, 21:03   

http://www.tuskwatch.pl/i...nice-platformy/

Tylko co to zmienia ?? Kto wierzy w obiecanki ? To jest POLITYKA !! ! Obietnice i lanie wody to woda na młyn tego interesu . W KAŻDEJ OPCJI POLITYCZNEJ Tak jest od zarania świata i tak będzie po jego kres ! Kwestia jest w tym ,że PiS sam obiecując gruszki na wierzbie , wytyka obiecywanie innym robiąc z tego PIERWSZY argument w walce z przeciwnikiem politycznym ! Co to jest ? Ano zwie się to hipokryzją , zwyczajnie . I nie ma nic wspólnego z dawaniem ludziom dobrobytu , zapewnianiem bezpieczeństwa itp . Sami żremy kiełbachy ale musimy ryczeć że mięso to śmiertelna trucizna - to jest PiS !

Dla mnie WSZYSTKIE formacje polityczne to podobna bajka . Idą tam specyficzni ludzie . I to jest NORMALNE ! Czym w takim razie się kieruję wybierając ? Ano tym np że wolę rozmawiać na temat , niż ryczeć na oponenta że ma brudne skarpety . Przypomnij sobie telewizyjną szopkę z nakręconą aferą cmentarną , czy wszelkie debaty telewizyjne .
Pada pytanie : czy jadają panowie suchy chleb ?
PO odpowiada : ano czasem jadamy , czasem nie jadamy .
PiS odpowiada : my jadamy tylko bułki bo chleb to jadają ci złodzieje i oszuści z PO i w dodatku mama ich szefa ma wągry i w dodatku zachowuje się skandalicznie bo lubi się drapać po cyckach na mszy w Niedzielę .

Kieruję się również tym jak , poprzez moje wybory, postrzega mnie POLAKA świat . Jak było z tym za rządów PiSu ? Wszyscy wiemy , bo na fobiach budowany wizerunek może wywoływać tylko wrogość . Jak jest teraz ? Polak jest szefem UE , Polak dostaje nagrody , Polak jest szanowanym partnerem do dyskusji , Polak potrafi mówić po Angielsku ( przez co w ogóle ma szanse na ukazanie swojej opinii )

Więc co ja wybieram ? Wybieram PO , bo nie ma innej opcji na dziś . Nie chcę być kojarzony z panami żyjącymi w swoim małym zaściankowym światku z swoimi mega kompleksami , i armatami ( podsłuchami ) wycelowanymi w wszystkich myślących inaczej .

PiS ( dla jednego przykładu ) też obiecywał . Np zmniejszać dziurę budżetową i biurokrację , a tak powiększyli kordonek koło siebie ( kancelaria prezydencka i szmal za tym idący ) że głowa boli po prostu .

Ale mnie to akurat nie dziwi i nie obietnice wygłaszane przez polityków są dla mnie ważne , bo to wszystko mrzonki , i tylko ciemny lud to łyka jak miśki Haribo .

ps . Jedynym politykiem ( obecnie żyjącym ) który jest dla mnie autorytetem jest Ron Paul z USA . Dla niego mam szacunek za poglądy , szczerość i konsekwencję . Reszta to w większości szuje albo karierowicze .

Okręgi jednomandatowe by polepszyły sytuację ,ale to mrzonka bo kto dobrowolnie odda władzę ? Musiała by być rewolucja a jeszcze jest za dobrze . Piszesz Magik że jest bieda , ano jest , ale w znakomitej większości to osobisty wybór bo aby być na skrajnej żebraczej drodze trzeba zwyczajnie chcieć . Problemem jest biurokracja i wyciąganie publicznej forsy ( przez firemki brata burmistrza , przez kościół, przez układy )

T_rex 

Wysłany: 2011-02-03, 21:20   

Był ktoś ostatnio w przychodni ? tam też się poprawiło nawet jest super / jak PO obieca to musi tak być :D / 4 godz czekałem ,potem wychodzi biała larwa i mówi że więcej nikogo nie przyjmie , bo już po godzinach i limit też przekroczyli na dziś, ...szczęśliwy wróciłem do domu, a w glowie jedna myśl to wina PiS

giemul 

Wysłany: 2011-02-03, 21:27   

a od kiedy chodzisz do przychodni ? Byłeś tam jak rządził PiS ? Ja się leczę dość konkretnie od 25 lat i jakoś kawki wcześniej też nie dostawałem . Teraz to przynajmniej mogę olać przychodnie i iść do prywatnego , no ale ty powiesz że mnie stać bo mam........ ( nie skończę , zaraz ktoś napisze co i jak )

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-02-03, 21:29   

Jeśli ktoś ma BMW to jest obrzydliwie bogaty, prawda giemul ? :D

giemul 

Wysłany: 2011-02-03, 21:30   

no gotka ! w dodatku to za darmo rozdają ;)

T_rex 

Wysłany: 2011-02-03, 22:08   

Wiele osób na forum, które głosowały na PO widzi że zostali okrutnie wyd....i ,
...ale niektórym to pasi, bo już się zaczynają powtórnie wypinać

Cytat:
Więc co ja wybieram ? Wybieram PO , bo nie ma innej opcji na dziś .

Dziś nie ma wyborów
....i za co taka nagroda dla PO ? ;o

giemul 

Wysłany: 2011-02-03, 22:24   

no to określ się , na co ty głosujesz ! Krytykować jest łatwo

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-03, 22:35   

powiedział bym coś ale zaś się boruta robi a już mi szkoda palcy

giemul 

Wysłany: 2011-02-03, 23:08   

Każdy tu może krytykować- prawda, ale z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, musimy robić tak, aby tej krytyki nie było. Tylo aplauz i zaakceptowanie tych naszych punktów- prawda, które żeśmy stworzyli....

Odpowiedz do tematu