|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Debaty polityczne |
| Autor |
Wiadomość |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-02-03, 19:13
|
|
|
giemul nie daj sie aparatowi
tutaj WOLNO a nawet TRZEBA
 |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-02-03, 19:56
|
|
|
krytykom PO proponuję sobie przypomnieć co było przedtem , bo niektórym chyba pamięć zajebiście poważnie szwankuje .Jaka jest alternatywa ? Polacy wybierając PO wybrali najmądrzej jak wtedy mogli . Nie ma wśród polityków filantropów o gołębich sercach i nie ma partii politycznych których priorytetem jest dobro ludzi ! NIE MA ! Polityka to polityka nie salon dobroczynny .
PO to nie jest grupa rozdawaczy szczęścia , ale partia polityczna TAKA SAMA JAK KAŻDA INNA pod względem obiecywania . Problem jest w ludziach którzy wierzą w gruszki na wierzbie . I puki ludzi nie da się przekonywać faktami ( a się nie da o czym świadczy poparcie dla takiego chorego tworu jak PiS ) będzie jak będzie , czyli będą obiecanki z kosmosu .
Może warto też popatrzeć dookoła trochę . PiS już rządził , przypominam sklerotykom . Jak jest odbierana Polska dzisiaj w świecie, a jak była za czasów PiSu ? Jakich mieliśmy wtedy prominentów ? Faszysta był ministrem edukacji , a skończony debil ministrem rolnictwa . Komuś się marzy powrót do tamtych czasów ? |
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-02-03, 20:19
|
|
|
| giemul napisał/a: | | krytykom PO proponuję sobie przypomnieć co było przedtem , bo niektórym chyba pamięć zajebiście poważnie szwankuje .Jaka jest alternatywa ? Polacy wybierając PO wybrali najmądrzej jak wtedy mogli . |
moze cos w tym jest ale glosujac na obietnice rudego dali sie znowu zrobic w chuja
vide: http://www.youtube.com/watch?v=nehLXVMlZWg
i zamiast obnizek, ulatwien, przyspieszenia zielonej wyspy wyszlo jak zwykle
koledzy na stanowiska, autostrad nie zbudujemy bo za drogo, bramki i tak wam postawimy, vat podniesli bo kasy zawsze za malo a teraz jeszcze zajebia kase na pseudoemerytury i wsypia do wora bez dna
a u nas jeszcze chca zrobic w regionie platne odcinki autobany i jak znam zycie im sie to uda
benzyna kosztuje prawie piataka aropa jest na gieldach w okolicach 100$, pare lat temu ropa byla po niemal 200$ i benzyna tez kosztowala ok 5zl - no to juz jest ekstremalne walenie w chuja
a jak nas odbieraja
ano mysliwy Komorowski pojechal do Obamy i pierdolil mu cos o bigosie
Putin i Miedwiediew dalej maja nas w dupie
a unia nawet z Buzkiem chce nas zmusic do rejestracji "anglikow"
w iraku gina chlopaki zeby cos zarobic na misji a do stanow dalej mamy wizy to juz jest kompletna parodia.
To takie pierwsze lepsze przyklady jakie mi przyszly do glowy.
o pisie to wole pomilczec
a wybor byl i jest dalej taki sam
ludzie po prostu przed wyborami sa zasypywani sondazami i kupuja tzw pierwsza trojke
i nie dociera do nich ze daja sie robic w chuja poraz n-ty
chodze na wybory i wkurwia mnie pieronsko ze nie ma jednomandatowych okregow wyborczych
a teraz na jesieni nie wiem na kogo zaglosuje ale wiem na kogo nie zaglosuje
po, pis, psl, pjn itp nie ma bata zebym na nich oddal glos |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-03, 20:50
|
|
|
| benzin napisał/a: | a teraz na jesieni nie wiem na kogo zaglosuje ale wiem na kogo nie zaglosuje
po, pis, psl, pjn itp nie ma bata zebym na nich oddal glos | ja bym dorzucił jeszcze pare innych
a swoja droga ciekawe czy RAŚ startuje do sejmu hehehe
Jedno co pomwiem po tych wszystkich głebokich słowach to chyba z tym krajem dawno nie było tak zle jak teraz jest i to jest smutne (wystarczy przejść sie po ulicach miast nad ranem albo przed centrami handlowymi coraz wiecej żebrzących, moze nie wszedzie w końcu od czego jest ochrona no chyba ze tylko ja to widze, choc jak bylem młodszy i nie raz z dyskoteki wracalem miedzy 3-9 to nie przypominam sobie tylu takich widoków) takze........... |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-03, 20:52
|
|
|
| giemul napisał/a: | | Nie ma wśród polityków filantropów o gołębich sercach i nie ma partii politycznych których priorytetem jest dobro ludzi ! NIE MA ! Polityka to polityka nie salon dobroczynny . | no a nie uwarzasz ze przydalo by sie i pora to zmienić i to obojetnie jaki szyld Ci złodzieje noszą |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-03, 21:03
|
|
|
http://www.tuskwatch.pl/i...nice-platformy/
Tylko co to zmienia Kto wierzy w obiecanki ? To jest POLITYKA ! Obietnice i lanie wody to woda na młyn tego interesu . W KAŻDEJ OPCJI POLITYCZNEJ Tak jest od zarania świata i tak będzie po jego kres ! Kwestia jest w tym ,że PiS sam obiecując gruszki na wierzbie , wytyka obiecywanie innym robiąc z tego PIERWSZY argument w walce z przeciwnikiem politycznym ! Co to jest ? Ano zwie się to hipokryzją , zwyczajnie . I nie ma nic wspólnego z dawaniem ludziom dobrobytu , zapewnianiem bezpieczeństwa itp . Sami żremy kiełbachy ale musimy ryczeć że mięso to śmiertelna trucizna - to jest PiS !
Dla mnie WSZYSTKIE formacje polityczne to podobna bajka . Idą tam specyficzni ludzie . I to jest NORMALNE ! Czym w takim razie się kieruję wybierając ? Ano tym np że wolę rozmawiać na temat , niż ryczeć na oponenta że ma brudne skarpety . Przypomnij sobie telewizyjną szopkę z nakręconą aferą cmentarną , czy wszelkie debaty telewizyjne .
Pada pytanie : czy jadają panowie suchy chleb ?
PO odpowiada : ano czasem jadamy , czasem nie jadamy .
PiS odpowiada : my jadamy tylko bułki bo chleb to jadają ci złodzieje i oszuści z PO i w dodatku mama ich szefa ma wągry i w dodatku zachowuje się skandalicznie bo lubi się drapać po cyckach na mszy w Niedzielę .
Kieruję się również tym jak , poprzez moje wybory, postrzega mnie POLAKA świat . Jak było z tym za rządów PiSu ? Wszyscy wiemy , bo na fobiach budowany wizerunek może wywoływać tylko wrogość . Jak jest teraz ? Polak jest szefem UE , Polak dostaje nagrody , Polak jest szanowanym partnerem do dyskusji , Polak potrafi mówić po Angielsku ( przez co w ogóle ma szanse na ukazanie swojej opinii )
Więc co ja wybieram ? Wybieram PO , bo nie ma innej opcji na dziś . Nie chcę być kojarzony z panami żyjącymi w swoim małym zaściankowym światku z swoimi mega kompleksami , i armatami ( podsłuchami ) wycelowanymi w wszystkich myślących inaczej .
PiS ( dla jednego przykładu ) też obiecywał . Np zmniejszać dziurę budżetową i biurokrację , a tak powiększyli kordonek koło siebie ( kancelaria prezydencka i szmal za tym idący ) że głowa boli po prostu .
Ale mnie to akurat nie dziwi i nie obietnice wygłaszane przez polityków są dla mnie ważne , bo to wszystko mrzonki , i tylko ciemny lud to łyka jak miśki Haribo .
ps . Jedynym politykiem ( obecnie żyjącym ) który jest dla mnie autorytetem jest Ron Paul z USA . Dla niego mam szacunek za poglądy , szczerość i konsekwencję . Reszta to w większości szuje albo karierowicze .
Okręgi jednomandatowe by polepszyły sytuację ,ale to mrzonka bo kto dobrowolnie odda władzę ? Musiała by być rewolucja a jeszcze jest za dobrze . Piszesz Magik że jest bieda , ano jest , ale w znakomitej większości to osobisty wybór bo aby być na skrajnej żebraczej drodze trzeba zwyczajnie chcieć . Problemem jest biurokracja i wyciąganie publicznej forsy ( przez firemki brata burmistrza , przez kościół, przez układy ) |
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-02-03, 21:20
|
|
|
Był ktoś ostatnio w przychodni ? tam też się poprawiło nawet jest super / jak PO obieca to musi tak być / 4 godz czekałem ,potem wychodzi biała larwa i mówi że więcej nikogo nie przyjmie , bo już po godzinach i limit też przekroczyli na dziś, ...szczęśliwy wróciłem do domu, a w glowie jedna myśl to wina PiS |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-03, 21:27
|
|
|
| a od kiedy chodzisz do przychodni ? Byłeś tam jak rządził PiS ? Ja się leczę dość konkretnie od 25 lat i jakoś kawki wcześniej też nie dostawałem . Teraz to przynajmniej mogę olać przychodnie i iść do prywatnego , no ale ty powiesz że mnie stać bo mam........ ( nie skończę , zaraz ktoś napisze co i jak ) |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-02-03, 21:29
|
|
|
Jeśli ktoś ma BMW to jest obrzydliwie bogaty, prawda giemul ? |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-03, 21:30
|
|
|
no gotka ! w dodatku to za darmo rozdają |
|
 |
T_rex
|
Wysłany: 2011-02-03, 22:08
|
|
|
Wiele osób na forum, które głosowały na PO widzi że zostali okrutnie wyd....i ,
...ale niektórym to pasi, bo już się zaczynają powtórnie wypinać
| Cytat: | | Więc co ja wybieram ? Wybieram PO , bo nie ma innej opcji na dziś . |
Dziś nie ma wyborów
....i za co taka nagroda dla PO ? |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-03, 22:24
|
|
|
| no to określ się , na co ty głosujesz ! Krytykować jest łatwo |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-03, 22:35
|
|
|
| powiedział bym coś ale zaś się boruta robi a już mi szkoda palcy |
|
|
|
 |
giemul

|
Wysłany: 2011-02-03, 23:08
|
|
|
| Każdy tu może krytykować- prawda, ale z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, musimy robić tak, aby tej krytyki nie było. Tylo aplauz i zaakceptowanie tych naszych punktów- prawda, które żeśmy stworzyli.... |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |