Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debaty polityczne
Autor Wiadomość
uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 22:09   

No dobra to jak wyobrażacie sobie działanie państwa?

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-09-05, 22:13   

uzi68 napisał/a:
No dobra to jak wyobrażacie sobie działanie państwa?

zaraz pojada Korwinem-Mikke. Tez strasznie jestem ciekaw tych odpowiedzi.

Pierwszy odpowie Magik w jego stylu: "dobrze jest jak jest dobrze, ale nie dobrze jest jak jest niedobrze, powinno byc tak zeby bylo dobrze a nawet bardzo dobrze".

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2011-09-05, 22:23   

[quote="prezesartur"]
humieh napisał/a:

OCC Senior napisał/a:
kurwa ludzie - pomyslcie logicznie. skoro to cos zostawilo i tak dobrze bylo to czemu to runelo? to bylo do dupy. Jedyne panstwo gdzie przetrwal komunizm to chiny ale jak jest tam z demokracja i poszanowaniem obywatela to wiemy.

Egipt faraonów padł imperium Rzymskie padło padł socjalizm padnie i kapitalizm. Wszystko kiedyś padnie. Ameryka właśnie zaczęła się powoli kończyć może nie przyjdzie to nagle i za naszego życia ale będzie przykładem na to, że nic nie jest wieczne a idealnego systemu nie wymyślono.

A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system i jesli kiedys padnie to napewno nie z powodu powrotu socjalizmu i komunizmu.

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-09-05, 22:31   

[quote="rufus"]
prezesartur napisał/a:
humieh napisał/a:

OCC Senior napisał/a:
kurwa ludzie - pomyslcie logicznie. skoro to cos zostawilo i tak dobrze bylo to czemu to runelo? to bylo do dupy. Jedyne panstwo gdzie przetrwal komunizm to chiny ale jak jest tam z demokracja i poszanowaniem obywatela to wiemy.

Egipt faraonów padł imperium Rzymskie padło padł socjalizm padnie i kapitalizm. Wszystko kiedyś padnie. Ameryka właśnie zaczęła się powoli kończyć może nie przyjdzie to nagle i za naszego życia ale będzie przykładem na to, że nic nie jest wieczne a idealnego systemu nie wymyślono.

A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system i jesli kiedys padnie to napewno nie z powodu powrotu socjalizmu i komunizmu.

pasc nie padnie- czerwoni nas poprostu kupia i pozwola zyc w tym naszym zacofanym kapitalizmnie - patrz co sie stalo z USA ,gdyby nie chiny to juz dawno jankesi wywiesili by biała flage i poszli z torbami.......poczytaj sobie komu usa wisza kase i wcale to nie są gospodarki ''kapitalistyczne''

wolny rynek niestety sie nie sprawdzil i mamy tego teraz potwiedzenie.....;/

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-05, 22:39   

rufus napisał/a:
A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system

Churchil powiedział i tak wszyscy powtarzają jak papugi.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
  Wysłany: 2011-09-05, 23:19   

prezesartur napisał/a:
rufus napisał/a:
A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system

...powiedziala wyrocznia .

Juz wiem . Socjalizm jest lepszy bo w socjalizmie pieniadze leca z nieba :) )

prezesartur 

Wysłany: 2011-09-05, 23:23   

Z niektórymi dyskutuje się jak z księdzem dlatego z takimi najlepiej nie dyskutować.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 23:27   

Same konkrety. Jak miło :) ;)

prezesartur 

Wysłany: 2011-09-05, 23:29   

uzi68 napisał/a:
Same konkrety. Jak miło :) ;)

Dokładnie same konkrety dlatego mówię, że taka dyskusja nie ma sensu.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 02:19   

Pierwszy konkret
OCC Senior napisał/a:
Pierwszy odpowie Magik w jego stylu: "dobrze jest jak jest dobrze, ale nie dobrze jest jak jest niedobrze, powinno byc tak zeby bylo dobrze a nawet bardzo dobrze".
Z łaski swojej patafianie jeden jeżeli nie mieści Ci sie coś w Tym twoim małym ciasnym ograniczonym zapyziałym moźczku coś co ktos do Ciebie mówi a Twoja jakże szoroko rozwinięta percepcja o przenikliwości fal dżwiękowych nie pozwalajaca dostrzec istoty rzeczy o której ktoś sie wypowiada To do jasnej cholery nie odzywaj się tympy wymiocie mamuta bo tylko starasz sie ludzi wkurwić i zirytować Nie wnoszac nic swoja osoba oraz wypowiedzią do dyskusji

I dzieki za podsumowanie ^^ moich wypowiedzi na szczęscie ono bardziej świadczy o Tobie niz o mnie

a tu kolejny kapitalista konkretysta :P
Cytat:
prezesartur napisał/a:
rufus napisał/a:

...powiedziala wyrocznia .

Juz wiem . Socjalizm jest lepszy bo w socjalizmie pieniadze leca z nieba )
Równie dobrze można pojechac do zoo w chozowie i z pawianami pogadać efekt bedzie ten sam One zostaną przy swoich bananach a ja przy swoim zdaniu

Jedyny konkret dzisiejszego wieczoru
greenmack napisał/a:
pasc nie padnie- czerwoni nas poprostu kupia i pozwola zyc w tym naszym zacofanym kapitalizmnie - patrz co sie stalo z USA ,gdyby nie chiny to juz dawno jankesi wywiesili by biała flage i poszli z torbami.......poczytaj sobie komu usa wisza kase i wcale to nie są gospodarki ''kapitalistyczne''

wolny rynek niestety sie nie sprawdzil i mamy tego teraz potwiedzenie.....;/
i Jakoś na to żaden z fanów onetu i gazety wyborczej nie odpowie :P

Poprostu to przykre ale oni jak mantre powtarzaja było zle jest dobrze to mi przypomina jak J.Krzynówek sie nie raz wypowiadał jest dobrze cały czas do przodu :P

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-09-06, 09:36   

magik napisał/a:
Z łaski swojej patafianie jeden jeżeli nie mieści Ci sie coś w Tym twoim małym ciasnym ograniczonym zapyziałym moźczku coś co ktos do Ciebie mówi a Twoja jakże szoroko rozwinięta percepcja o przenikliwości fal dżwiękowych nie pozwalajaca dostrzec istoty rzeczy o której ktoś sie wypowiada To do jasnej cholery nie odzywaj się tympy wymiocie mamuta bo tylko starasz sie ludzi wkurwić i zirytować Nie wnoszac nic swoja osoba oraz wypowiedzią do dyskusji

widzisz magik: gdyby napisal to ktos inny na tym forum poza Toba czy marcelkiem, to zmartwilbym sie mocno. Ale w Twoim przypadku ja to rozumiem bo to nie Twoja wina. Nie potrafisz dyskutowac z klasa i kultura bo do tego potrzeba duzo wiecej inteligencji niz posiadasz, a prosta budowa Twojej swiadomosci temu nie sluzy.
Teraz ja pozwole sobie na mala ocene Twojej osoby: Jestes doskonalym obrazem typowego poloka. Robic mu sie nie chce, wszystko mu nie pasuje i wykazuje typowo roszczeniowa postawe. ONI maja zrobic zeby mnie bylo dobrze , ONI maja mi dac.

ps. slowa wytluszczone w Twoim cytacie beda doslonalym sposobem na sprawdzenie nowej polityki zarzadu forum wgledem chamstwa. Zobaczymy jak teraz dziala "pkt 9".

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-06, 10:23   

Typowa Polska rozmowa o polityce, porównywalna z kibolami Wisła & Cracovia. Oby drugiemu tylko zęby wybić w imię zasad. Nikt nie mówi że któryś system miał same zalety, ale tamten lepiej dbał o zwykłego szaraka. Powiecie że Gierek zadłużył państwo, dobrze to prawda. A popatrzcie jaki dług jest teraz, zaciągnięty przez nowo przybyłych do władzy. Ten Gierkowski to pikuś w porównaniu do obecnego. Jeżeli chodzi o rentowność zakładów to nie że były nieopłacalne, sprzedawanie ich to rozgrywki czysto polityczne, nadarzyła się okazja zagarnięcia dóbr państwowych więc je rozkradli. Przykład drogi A4, nasi rodzice i dziadkowie kupowali cegiełki, pracowali na nią, a prywaciarz po przemianach zwyczajnie położył łapkę i powiedział "to moje". Ilu z nas było na proteście przeciwko opłatom za przejazd tym ciągle rozkopanym kawałkiem trasy, i co?? Nic żeśmy nie wywalczyli, dalej jest jak było bo to prywatny folwark i pan na swoich włościach może robić co chce. Takich przypadków jest mnóstwo, nie tylko z drogami.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 12:21   

OCC ja mówię Twoim językiem by do Ciebie dotarło Wypowiedzi przekraczające Twoja zdolność percepcji przechodzą nawet nie zauważone przez Ciebie. Poza tym z Tobą nie da się dyskutować co poświadcza wszyscy którzy przeczytali choć jedną próbę dyskusji z Twoim udziałem Jesteś nie zdolny do posiadania i prezentowania własnego świato poglądu oraz kompletnie pozbawiony zdolności psycho-fizycznych służących do przeprowadzania procesów myślowych Co skutkuje brakiem możliwości wyciągania wniosków z otrzymanych informacji Oraz wypowiedziami pozbawionymi logiki i nie zbieżnymi do zagadnienia o którym mowa Co do Twoich problemów z polaczkowatoscia to idź z nimi do lekarza może dostaniesz lewatywę na poprawę krążenia krwi w mózgu "Wytłuszczonymi słowami" to się wspiąłeś na szczyt swojej elokwencji, a jeśli jeden mały ograniczony ciasny są słowami wulgarnymi i obraźliwymi dla Ciebie to masz poważny problem z sobą idź na terapię

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2011-09-06, 14:58   

magik napisał/a:
Jesteś nie zdolny do posiadania i prezentowania własnego świato poglądu oraz kompletnie pozbawiony zdolności psycho-fizycznych służących do przeprowadzania procesów myślowych

bardzo glebokie - dlugo to wymyslales? przpraszam ze narazilem Cie na taki stres
Dobrze ze gar Ci sie nie przepalil
magik napisał/a:
OCC ja mówię Twoim językiem

zobaczymy po nastepnych postach jakim jezykim mowisz.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-09-06, 16:29   

Polski rząd to cwele.

Odpowiedz do tematu