|
Debaty polityczne |
| Autor |
Wiadomość |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-05, 22:09
|
|
|
| No dobra to jak wyobrażacie sobie działanie państwa? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-09-05, 22:13
|
|
|
| uzi68 napisał/a: | | No dobra to jak wyobrażacie sobie działanie państwa? |
zaraz pojada Korwinem-Mikke. Tez strasznie jestem ciekaw tych odpowiedzi.
Pierwszy odpowie Magik w jego stylu: "dobrze jest jak jest dobrze, ale nie dobrze jest jak jest niedobrze, powinno byc tak zeby bylo dobrze a nawet bardzo dobrze". |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2011-09-05, 22:23
|
|
|
[quote="prezesartur"] | humieh napisał/a: |
| OCC Senior napisał/a: | | kurwa ludzie - pomyslcie logicznie. skoro to cos zostawilo i tak dobrze bylo to czemu to runelo? to bylo do dupy. Jedyne panstwo gdzie przetrwal komunizm to chiny ale jak jest tam z demokracja i poszanowaniem obywatela to wiemy. |
Egipt faraonów padł imperium Rzymskie padło padł socjalizm padnie i kapitalizm. Wszystko kiedyś padnie. Ameryka właśnie zaczęła się powoli kończyć może nie przyjdzie to nagle i za naszego życia ale będzie przykładem na to, że nic nie jest wieczne a idealnego systemu nie wymyślono. |
A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system i jesli kiedys padnie to napewno nie z powodu powrotu socjalizmu i komunizmu. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-09-05, 22:31
|
|
|
[quote="rufus"] | prezesartur napisał/a: | | humieh napisał/a: |
| OCC Senior napisał/a: | | kurwa ludzie - pomyslcie logicznie. skoro to cos zostawilo i tak dobrze bylo to czemu to runelo? to bylo do dupy. Jedyne panstwo gdzie przetrwal komunizm to chiny ale jak jest tam z demokracja i poszanowaniem obywatela to wiemy. |
Egipt faraonów padł imperium Rzymskie padło padł socjalizm padnie i kapitalizm. Wszystko kiedyś padnie. Ameryka właśnie zaczęła się powoli kończyć może nie przyjdzie to nagle i za naszego życia ale będzie przykładem na to, że nic nie jest wieczne a idealnego systemu nie wymyślono. |
A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system i jesli kiedys padnie to napewno nie z powodu powrotu socjalizmu i komunizmu. |
pasc nie padnie- czerwoni nas poprostu kupia i pozwola zyc w tym naszym zacofanym kapitalizmnie - patrz co sie stalo z USA ,gdyby nie chiny to juz dawno jankesi wywiesili by biała flage i poszli z torbami.......poczytaj sobie komu usa wisza kase i wcale to nie są gospodarki ''kapitalistyczne''
wolny rynek niestety sie nie sprawdzil i mamy tego teraz potwiedzenie.....;/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-05, 22:39
|
|
|
| rufus napisał/a: | | A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system |
Churchil powiedział i tak wszyscy powtarzają jak papugi. |
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2011-09-05, 23:19
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | rufus napisał/a: | | A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system |
Churchil powiedział i tak wszyscy powtarzają jak papugi. |
...powiedziala wyrocznia .
Juz wiem . Socjalizm jest lepszy bo w socjalizmie pieniadze leca z nieba ) |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-09-05, 23:23
|
|
|
| Z niektórymi dyskutuje się jak z księdzem dlatego z takimi najlepiej nie dyskutować. |
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-05, 23:27
|
|
|
Same konkrety. Jak miło |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-09-05, 23:29
|
|
|
| uzi68 napisał/a: | Same konkrety. Jak miło |
Dokładnie same konkrety dlatego mówię, że taka dyskusja nie ma sensu. |
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-06, 02:19
|
|
|
Pierwszy konkret
| OCC Senior napisał/a: | | Pierwszy odpowie Magik w jego stylu: "dobrze jest jak jest dobrze, ale nie dobrze jest jak jest niedobrze, powinno byc tak zeby bylo dobrze a nawet bardzo dobrze". | Z łaski swojej patafianie jeden jeżeli nie mieści Ci sie coś w Tym twoim małym ciasnym ograniczonym zapyziałym moźczku coś co ktos do Ciebie mówi a Twoja jakże szoroko rozwinięta percepcja o przenikliwości fal dżwiękowych nie pozwalajaca dostrzec istoty rzeczy o której ktoś sie wypowiada To do jasnej cholery nie odzywaj się tympy wymiocie mamuta bo tylko starasz sie ludzi wkurwić i zirytować Nie wnoszac nic swoja osoba oraz wypowiedzią do dyskusji
I dzieki za podsumowanie ^^ moich wypowiedzi na szczęscie ono bardziej świadczy o Tobie niz o mnie
a tu kolejny kapitalista konkretysta
| Cytat: | prezesartur napisał/a:
rufus napisał/a:
A dlaczego wszystkie te systemy padly ? Wlasnie z tego samego powodu dla ktorego padl socjalizm , bo pojawil sie nowy lepszy system. Nikt nie twierdzi ,ze kapitalizm nie ma wad , ale na dzien dzisiejszy to najlepszy system
Churchil powiedział i tak wszyscy powtarzają jak papugi.
...powiedziala wyrocznia .
Juz wiem . Socjalizm jest lepszy bo w socjalizmie pieniadze leca z nieba )
| Równie dobrze można pojechac do zoo w chozowie i z pawianami pogadać efekt bedzie ten sam One zostaną przy swoich bananach a ja przy swoim zdaniu
Jedyny konkret dzisiejszego wieczoru
| greenmack napisał/a: | pasc nie padnie- czerwoni nas poprostu kupia i pozwola zyc w tym naszym zacofanym kapitalizmnie - patrz co sie stalo z USA ,gdyby nie chiny to juz dawno jankesi wywiesili by biała flage i poszli z torbami.......poczytaj sobie komu usa wisza kase i wcale to nie są gospodarki ''kapitalistyczne''
wolny rynek niestety sie nie sprawdzil i mamy tego teraz potwiedzenie.....;/ | i Jakoś na to żaden z fanów onetu i gazety wyborczej nie odpowie
Poprostu to przykre ale oni jak mantre powtarzaja było zle jest dobrze to mi przypomina jak J.Krzynówek sie nie raz wypowiadał jest dobrze cały czas do przodu |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-09-06, 09:36
|
|
|
| magik napisał/a: | | Z łaski swojej patafianie jeden jeżeli nie mieści Ci sie coś w Tym twoim małym ciasnym ograniczonym zapyziałym moźczku coś co ktos do Ciebie mówi a Twoja jakże szoroko rozwinięta percepcja o przenikliwości fal dżwiękowych nie pozwalajaca dostrzec istoty rzeczy o której ktoś sie wypowiada To do jasnej cholery nie odzywaj się tympy wymiocie mamuta bo tylko starasz sie ludzi wkurwić i zirytować Nie wnoszac nic swoja osoba oraz wypowiedzią do dyskusji |
widzisz magik: gdyby napisal to ktos inny na tym forum poza Toba czy marcelkiem, to zmartwilbym sie mocno. Ale w Twoim przypadku ja to rozumiem bo to nie Twoja wina. Nie potrafisz dyskutowac z klasa i kultura bo do tego potrzeba duzo wiecej inteligencji niz posiadasz, a prosta budowa Twojej swiadomosci temu nie sluzy.
Teraz ja pozwole sobie na mala ocene Twojej osoby: Jestes doskonalym obrazem typowego poloka. Robic mu sie nie chce, wszystko mu nie pasuje i wykazuje typowo roszczeniowa postawe. ONI maja zrobic zeby mnie bylo dobrze , ONI maja mi dac.
ps. slowa wytluszczone w Twoim cytacie beda doslonalym sposobem na sprawdzenie nowej polityki zarzadu forum wgledem chamstwa. Zobaczymy jak teraz dziala "pkt 9". |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-09-06, 10:23
|
|
|
| Typowa Polska rozmowa o polityce, porównywalna z kibolami Wisła & Cracovia. Oby drugiemu tylko zęby wybić w imię zasad. Nikt nie mówi że któryś system miał same zalety, ale tamten lepiej dbał o zwykłego szaraka. Powiecie że Gierek zadłużył państwo, dobrze to prawda. A popatrzcie jaki dług jest teraz, zaciągnięty przez nowo przybyłych do władzy. Ten Gierkowski to pikuś w porównaniu do obecnego. Jeżeli chodzi o rentowność zakładów to nie że były nieopłacalne, sprzedawanie ich to rozgrywki czysto polityczne, nadarzyła się okazja zagarnięcia dóbr państwowych więc je rozkradli. Przykład drogi A4, nasi rodzice i dziadkowie kupowali cegiełki, pracowali na nią, a prywaciarz po przemianach zwyczajnie położył łapkę i powiedział "to moje". Ilu z nas było na proteście przeciwko opłatom za przejazd tym ciągle rozkopanym kawałkiem trasy, i co?? Nic żeśmy nie wywalczyli, dalej jest jak było bo to prywatny folwark i pan na swoich włościach może robić co chce. Takich przypadków jest mnóstwo, nie tylko z drogami. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-06, 12:21
|
|
|
| OCC ja mówię Twoim językiem by do Ciebie dotarło Wypowiedzi przekraczające Twoja zdolność percepcji przechodzą nawet nie zauważone przez Ciebie. Poza tym z Tobą nie da się dyskutować co poświadcza wszyscy którzy przeczytali choć jedną próbę dyskusji z Twoim udziałem Jesteś nie zdolny do posiadania i prezentowania własnego świato poglądu oraz kompletnie pozbawiony zdolności psycho-fizycznych służących do przeprowadzania procesów myślowych Co skutkuje brakiem możliwości wyciągania wniosków z otrzymanych informacji Oraz wypowiedziami pozbawionymi logiki i nie zbieżnymi do zagadnienia o którym mowa Co do Twoich problemów z polaczkowatoscia to idź z nimi do lekarza może dostaniesz lewatywę na poprawę krążenia krwi w mózgu "Wytłuszczonymi słowami" to się wspiąłeś na szczyt swojej elokwencji, a jeśli jeden mały ograniczony ciasny są słowami wulgarnymi i obraźliwymi dla Ciebie to masz poważny problem z sobą idź na terapię |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-09-06, 14:58
|
|
|
| magik napisał/a: | | Jesteś nie zdolny do posiadania i prezentowania własnego świato poglądu oraz kompletnie pozbawiony zdolności psycho-fizycznych służących do przeprowadzania procesów myślowych |
bardzo glebokie - dlugo to wymyslales? przpraszam ze narazilem Cie na taki stres
Dobrze ze gar Ci sie nie przepalil  | magik napisał/a: | | OCC ja mówię Twoim językiem |
zobaczymy po nastepnych postach jakim jezykim mowisz. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-09-06, 16:29
|
|