Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debaty polityczne
Autor Wiadomość
uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 09:40   

brutus333 napisał/a:
Przeliczcie sobie dochody państwa z podatków. Polaków jest 40 milionów, niech każdy odda 1zł, to jest ile???? A gdzie wpływy z innych tego rodzaju pieniędzy: E-myto, podatek drogowy, VAT, i kilka innych??? I jakoś nie widać inwestycji, wolą rozdać kolesiom, a kasę podzielić między własne dupska. Przydała by się powtórka z Norwegii, tylko nie mordować Bogu ducha winnych ludzi ale tych skurwieli co nas tak rozkradli.

Armia, szkolnictwo, drogi, straż pożarna, policja itp. To wszystko kosztuje.
Zamiast latać z kałachem zorganizuj ludzi, idź do polityki, zmień ustawę wyborczą i potem możesz z czystym sumieniem narzekać.

pytlos 

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-09-05, 09:56   

humieh napisał/a:
Tak sobie czytam i czytam te wasze wywody na temat co by było a co nie ,ilu wykańcza system a ile wykończył Bin Laden itd ,itd.
Wiem jedno gdyby nie Wałęsa stary to dziś nadal Komarek i Jawka byłby najczęściej spotykanymi "motocyklami" na naszych "drogach" że o innych markach nie wspomne.
A większość nie wiedział by co to FORUM .
Mam w dupie tych na górze i ich znajomości powiązania wdzięczny jestem Wałęsie ze dziś mogę sobie wsiąść na MOTO i pojechać np. do Francji od tak bez żadnych ograniczeń ze mogę sobie PISAC na forum , można by tak wiele wymieniać .

Ps.Szkoda europosła ,szkoda motocykla i szkoda puszkarza

ehhh wierzysz w to co chcą żebyś wierzył, wpoili ci to i takie bzdety piszesz

poczytaj trochę źródeł innych niż onet i gówno prawda to otworzysz oczy co się działo w Magdalence i na okrągłym stole

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-09-05, 09:58   

uzi68 napisał/a:
brutus333 napisał/a:
Przeliczcie sobie dochody państwa z podatków. Polaków jest 40 milionów, niech każdy odda 1zł, to jest ile???? A gdzie wpływy z innych tego rodzaju pieniędzy: E-myto, podatek drogowy, VAT, i kilka innych??? I jakoś nie widać inwestycji, wolą rozdać kolesiom, a kasę podzielić między własne dupska. Przydała by się powtórka z Norwegii, tylko nie mordować Bogu ducha winnych ludzi ale tych skurwieli co nas tak rozkradli.

Armia, szkolnictwo, drogi, straż pożarna, policja itp. To wszystko kosztuje.
Zamiast latać z kałachem zorganizuj ludzi, idź do polityki, zmień ustawę wyborczą i potem możesz z czystym sumieniem narzekać.

No proszę Cię, wiem że wszystko kosztuje ale nie aż tyle kasy. W SP chłopaki zarabiają niezbędne minimum, w Policji też się nie przelewa, największe obrywy mają z mandatów które też stanowią wpływy do kasy państwowej. Nie wyskoczyłem sroce spod ogona, i umiem liczyć. Więc nik mi nie wmuwi rze czarne to czarne, a białe to białe. Próbują nam wcisnąć ciemnotę że gówno pachnie, a gówno zawsze będzie śmierdzieć.
Ostatnio zmieniony przez brutus333 2011-09-05, 10:02, w całości zmieniany 1 raz  

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 09:59   

pytlos napisał/a:
humieh napisał/a:
Tak sobie czytam i czytam te wasze wywody na temat co by było a co nie ,ilu wykańcza system a ile wykończył Bin Laden itd ,itd.
Wiem jedno gdyby nie Wałęsa stary to dziś nadal Komarek i Jawka byłby najczęściej spotykanymi "motocyklami" na naszych "drogach" że o innych markach nie wspomne.
A większość nie wiedział by co to FORUM .
Mam w dupie tych na górze i ich znajomości powiązania wdzięczny jestem Wałęsie ze dziś mogę sobie wsiąść na MOTO i pojechać np. do Francji od tak bez żadnych ograniczeń ze mogę sobie PISAC na forum , można by tak wiele wymieniać .

Ps.Szkoda europosła ,szkoda motocykla i szkoda puszkarza

ehhh wierzysz w to co chcą żebyś wierzył, wpoili ci to i takie bzdety piszesz

poczytaj trochę źródeł innych niż onet i gówno prawda to otworzysz oczy co się działo w Magdalence i na okrągłym stole

Widzisz, i to właśnie zaleta wolności. Każdy MOŻE wierzyć w to co zechce.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 10:03   

brutus333, policz tak pobierznie: ilu mieszkańców Chrzanowa musi zapieprzać cały miesiąc aby zarobić na oświetlenie ulic w Twojej dzielnicy.

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-05, 10:11   

Ja pitolę, ale mamy wolność. Teraz dopiero jest cenzura, nic nie można powiedzieć. Nawet nie Wiesz kto te nasze pisania czyta i jakie wnioski wyciąga. Spróbuj pogooglować i wpisać frazy do wyszukiwania typu: Kupię Kałasznikowa, jak zrobić bombę, albo plany Pałacu Prezydenckiego, Zobaczysz jaką mamy wolność. Teraz jest wolność typu - Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie. Jak Pan Palikot nazwał prezydenta pijakiem i gnojkiem to mu brawo bili, ale jak kloszard z dworca kolejowego powiedział podobnie to go tydzień szukało stado niebieskich. Tylko ten kloszard jest dla mnie bardziej wartościowym człowiekiem niż wszyscy politycy, on zna podstawowe słowa dobrego zachowania: Przepraszam, Proszę, Dziękuję. Politycy ich nie znają, bo twierdzą że wszystko im się należy bo są ponad nami i prawem.

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-05, 10:17   

uzi68 napisał/a:
brutus333, policz tak pobierznie: ilu mieszkańców Chrzanowa musi zapieprzać cały miesiąc aby zarobić na oświetlenie ulic w Twojej dzielnicy.

---uzi68---ale to jest finansowane z innych wpływów, płacimy rachunki za prąd i stąd się biorą opłaty za oświetlenie ulic. Danina do kasy państwa to inna rzecz, 1zł to tylko przykład żeby zobrazować ile przehultają. Tylko że nikt z nas nie płaci złotówki podatku, mnie zabierają co miesiąc tych złotówek powiedzmy 350, komuś innemu 300, a jeszcze inny płaci 2000. To są bajońskie sumy.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 10:22   

Wpisałem. Jeszcze nikt pod drzwiami nie stoi. ;) Nigdy i nigdzie ludzie nie będą równi wobec prawa. Nikt w to nie wierzy. Kiedy w 1982 ściąłem długie włosy na zero ( wtedy w Polsce nie znani byli skin head'zi) zarobiłem tyle pał, że na dupsko nie umiałem usiąść. Tak profilaktycznie , bo byłem "inny". Jak ktoś chce 100% wolności to polecam Arktykę.
Tam gdzie nie ma zasad jest anarchia. To nie system dzieli ludzi, tylko ludzie sami to robią. Rozejrzyj się wokół.

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 10:23   

brutus333 napisał/a:
---uzi68---ale to jest finansowane z innych wpływów, płacimy rachunki za prąd i stąd się biorą opłaty za oświetlenie ulic

Niestety nie masz racji.

brutus333 
brutus333

Wysłany: 2011-09-05, 13:09   

Bo tak żeśmy się przyzwyczaili że to co każą przyjmujemy ze skruchą i wszystko bierzemy na klatę bez gadania. Rząd powie - wyższe podatki, to my - dobrze psze pana premiera, jak by kazali jeść ziemię bo od tego zależy dobro państwa to też byśmy jedli i trzymali pysk krótko a rząd na tym koniku jedzie i się śmieje że ma takich ludków co się nie odezwą. Piszę "MY" bo też jestem Polakiem, ale nie patriotą. Ci którzy powinni być patriotami nimi nie są, a ja jestem patriotą lokalnym: co moje to moje i ręce precz od tego. Bo wszystkiego co mam dorobiłem się pracą a nie kombinatorstwem, i z trudem mi to przyszło. Nigdy nikomu nic nie ukradłem więc nie chcę żeby ktoś mnie coś zabrał, ale w naszym kraju rację ma ten kto ma kasę bo mała kradzież to przestępstwo, a duża to przedsiębiorczość.

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2011-09-05, 19:14   

uzi68 napisał/a:
Dzięki takim jak on możemy dzisiaj pisać co nam ślina na klawiaturę nakapie.

---prezesartur---Tak? To napisz, że jestem hujem skończonym i pedałem. Szybko Ci udowodnię jak mało prawdy w tym pisaniu co nam ślina na język przyniesie. Już tu u nas jeden powiedział o dilerze, że ludziom śmierć sprzedaje. Musiał go przeprosić i patola zapłacić chociaż każdy wiedział, że tamten sprzedaje. Litości ale takich argumentów nie podnoś chyba, że naprawdę w to wierzysz to zrobimy taki mały eksperyment. Pozew pisze się dość szybko a składa też niewiele dłużej.[/quote]

Chlopie co ty piepszysz !! ja wiem ze ty w kazdym temacie wszystko wiesz najlepiej i twoj nick powinien brzmiec WYROCZNIA , ale nie myl lamania prawa z wolnoscia slowa ... "Litosci" !!

Na temat zalet i wad systemow nie ma sensu dalej z toba dyskutowac bo i tak nikt zdania swojego nie zmieni .

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-05, 20:00   

rufus napisał/a:
Chlopie co ty piepszysz !! ja wiem ze ty w kazdym temacie wszystko wiesz najlepiej

Gdzieś tak napisałem ? Nieee ? To się ode mnie odpieprz a swoją wyimaginowaną wizję mojej osoby zostaw sobie dla siebie. Nie masz argumentu lub nie potrafisz go przedstawić nie bierz udziału w dyskusji. Mam prawo mieć własne zdanie a jak się ono komuś nie podoba bo ma odmienne to w dupie to mam.

A pieprzę najczęściej fasolkę po bretońsku z Pudliszek bo jak dla mnie jest niedoprawiona.

Ja pieprze magik pieprzy kto tylko ma inne zdanie to pieprzy. Wiesz kto pieprzy ? Ty bo nie potrafisz zachować poziomu dyskusji. Kurtuazja godna Lecha jednego i drugiego nie dziwi mnie podzielanie podobnych poglądów widocznie ludzie o podobnych charakterach mają tendencję do podobnych przekonań.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2011-09-05, 20:12, w całości zmieniany 2 razy  

Moderator
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 20:05   

rufus napisał/a:
hujem skończonym i pedałem

Proszę, abyś zwracał uwagę na epitety.

prezesartur, prośbę kieruję również do Ciebie.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-09-05, 20:09   

Moderator napisał/a:
rufus napisał/a:
hujem skończonym i pedałem

Proszę, abyś zwracał uwagę na epitety.

prezesartur, prośbę kieruję również do Ciebie.

Zwracam dlatego tak właśnie napisałem. Kontekst jest chyba jasny a jeśli ktoś mógłby tą wypowiedzią poczuć się urażony znaczy to, że potrzebny jest mu lekarz najlepiej medycyny sądowej.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 21:42   

Cytat:
medycyny sądowej.
albo psychiatrii :P

Co do kosztów utrzymania państwa to prawda jest jedna i oczywista okradaja nas złodieje na prawo i lewo Piszesz ze płacisz 350 podatku miesiecznie okej moze jeszcze skubniesz jakiś tam zwrot ale przelicz to
- jeżdzisz do pracy natkujesz - akcyza podatek drogowy i marża
- jesz chleb ?? chyba jesz - vat marża koszt produkcji paliwo podatek drogowy akcyza
- pijesz piwo - j.w plus akcyza
- a usługi - ...............................................................................................................................

Twoja złotóka jest tak opodatkowana że szok

Odpowiedz do tematu