|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Debaty polityczne |
| Autor |
Wiadomość |
Moderator [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-06, 17:12
|
|
|
| Brosik, koniecznie chcesz, aby ten czerwony pasek pod avatarem był coraz dłuższy? |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-09-06, 17:14
|
|
|
Brosik pisze to, o czym wszyscy wiemy, ale większość boi się odezwać, nie wiem z jakich powodów.
Mod, jesteś za pis-em? |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-08, 19:36
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | | Powiecie że Gierek zadłużył państwo, dobrze to prawda. A popatrzcie jaki dług jest teraz, zaciągnięty przez nowo przybyłych do władzy. Ten Gierkowski to pikuś w porównaniu do obecnego. Jeżeli chodzi o rentowność zakładów to nie że były nieopłacalne, sprzedawanie ich to rozgrywki czysto polityczne, nadarzyła się okazja zagarnięcia dóbr państwowych więc je rozkradli. Przykład drogi A4, nasi rodzice i dziadkowie kupowali cegiełki, pracowali na nią, a prywaciarz po przemianach zwyczajnie położył łapkę i powiedział "to moje". Ilu z nas było na proteście przeciwko opłatom za przejazd tym ciągle rozkopanym kawałkiem trasy, i co?? Nic żeśmy nie wywalczyli, dalej jest jak było bo to prywatny folwark i pan na swoich włościach może robić co chce. Takich przypadków jest mnóstwo, nie tylko z drogami. |
stary chłop z ciebie brutus a gadasz jak nacpany student. w czasach kiedy Gierek zadłużał Polskę siła nabywcza dolara była kilkunastokrotnie większa niż obecnie. poza tym nie wiem czemu nie chcesz pamiętać , a przecież jestesmy mniej więcej w tym samym wieku (albo moze nie wiesz?), że przeciętny Polak w tamych czasach zarabiał (po przeliczeniu na dewizy) po 2-4 $ miesięcznie. innymi słowy upraszczając - kredyty brane w tamtych czasach były po prostu dla naszego kraju rozpierdalające, biorac pod uwagę organizację naszego państwa czytaj socjalizm.
twój przykład z A-4 jak na poczatku zwiastował coś mądrego tak dalej (mniej więcej od słow "ilu z nas było na proteście...") poszedłeś w niedoinformowanie i plotki.
z tymi ojcami i dziadami przy budowie A-4 to tez nieźle dojebałeś, chyba że mówisz o odcinku niemieckim do Gliwic i Bytomia, ktory budowali Niemcy przed II WŚ, potem też podobno więźniowie obozów koncentracyjnych - to zwracam honor.
ale interesujący nas odcinek z Mysłowic do Balic powstał mniej więcej w połowie lat 80-tych. nie wiem jak twoj ale mój dziad w tym czasie był już na rencie a drugi od kilkunastu lat (świeć Panie nad jego duszą.....) spoczywał na cmentarzu.
przyznaję ci rację w jednym, że w okresie przemian kwitło rozkradanie naszego państwa, ale zauważ że robili to politycy tak z prawa jak i z lewa - również ci którzy walczyli o naszą dzisiejszą wolność i demokrację, więc tak naprawdę nie ma już na kogo zwalić. swoje dołożyli złodzieje ze starej UE.
tylko, że jakbyś poobserwował świat i co się wszędzie dzieje to doszedłbyś do słusznego wniosku, że rozkradanie własnego państwa to nie jest nasz tylko sport narodowy, szczegolnie w czasie zmiany ustrojowej... przykłady też można mnożyć w mnóstwo, nie tylko z drogami.
pozdr. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-09-08, 19:39
|
|
|
| o i Tu polityka się wkradła , na kogo głosujecie ? |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2011-09-12, 17:41
|
|
|
| na ruch Palikota |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-09-12, 17:42
|
|
|
| na antypis |
|
|
|
 |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2011-09-12, 17:49
|
|
|
| Podoba mi sie styl prowadzenia poliktyki przez PO , ale wkurzyli mie podniesieniem podatkow i gmeraniem przy OFE . Poza tym nie oszczedzaja a juesli nie zaczniemy konkretnie oszczedzac to podzielimy los Grecji . No i Tusk moglby zaczac dojezdzac do pracy wlasnymsamochodem a nie latac co weekend za nasze pieniadze , mnie nikt do pracy nie dowozi . Dlatego mocno sie zastanowie czy na nich zaglosowac . |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-09-12, 18:32
|
|
|
| tyle ze nie wiadomo czym do roboty bedzie dojezdzal palikot. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-12, 18:47
|
|
|
| Palikopterem. |
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-09-12, 18:58
|
|
|
| Nie ma na kogo glosować.Scena polityczna jest beznadziejna kręcąca się wokół byle dorwać się do władzy przeobijać i zarobić. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-09-12, 19:06
|
|
|
ja raz w życiu głosowałem dawno dawno temu wtedy na prezydenta zaraz po odebraniu dowodu wtedy na kwacha od tej pory Bojkotuje wybory ! cenzura z tego jest więc namawiam 100% frekwencji na Nie Głosowanie . |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2011-09-12, 19:19
|
|
|
glosujac na PO
gwarantujesz sobie juz w przyszlym roku:
- wyzszy vat
- wyzsze inne podatki, oplaty, koncesje itp
- dalszy rozpizdziel w budowie autostrad z niezmienna gwarancja ze jak juz powstana to beda platne i to srogo
- obwodnice, mosty, tunele itp beda platne ale dopiero po wyborach bo wtedy bedzie tekst " brakuje pieniedzy musimy wprowadzic te oplaty"
- kontynuacje burdelu kolejowego
- zapewnienie ze jestesmy najzajebisciej zielona wyspa w galaktyce
- benzyna/ropa po 6 zeta lub wiecej w zaleznosci od aktualnych pomyslow rudego wspomaganych przez tzw "wymogi unijne" i to niezaleznie od cen ropy na gieldach
- dalsze pieprzenie ze uproscimy system podatkowy, ulatwimy zycie przedsiebiorcom itd itd a mieli na to 4 lata i gowno zrobili co powszechnie wiadomo
i tak mozna by pisac pisac pisac
nie wiem kto normalny po tym co ta ekipa wyprawiala przez 4 ostatnie lata moze na po znow zaglosowac, rozumiem ze oni maja pewnie duze rodziny i znajomych ale bez przesady
powinni zostac pozamiatani jak aws, lpr itp
oczywiscie wszelkie tvp, tvn, gw itd ciagle walkuja jaka to wielka/mala roznica dzieli PO i PIS
i ludzie oglupienie tym jazgotem mysla dokladnie tak samo
glosujac na PIS gwarantujesz sobie to samo co wyzej ale pewnie nieco pozniej i z jeszcze wiekszym zadluzeniem panstwa + szukanie winnych za zasadzenie brzozy przed lotniskiem
reszta jak PSL SLD i inne pejoteny to szkoda klawiatury
z cala pewnoscia wiem juz na kogo nie zaglosuje
i tym optymistycznym akcentem prawda i tego |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-09-12, 20:27
|
|
|
A miało być tak pięknie POPIS zgoda i rozwój, jednak stołek premiera był tylko jeden i dwóch dup na raz ,nie dało się tam wcisnąć więc zrobiła się wojenka w ktorej chodzi już tylko jak opluć drugiego. Zapiekli się jak Kargul i Pawlak, ale to nie komedia tylko prawdziwe życie lata lecą a my tkwimy w dziadostwie i my ponosimy tego skutki.
Nawet doprowadzli do tego że szkoda ruszać zad do głosowania |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2011-09-12, 20:46
|
|
|
| walek809 napisał/a: | | d tej pory Bojkotuje wybory |
bojkotowanie nic nie da. ale wrzucenie pustego glosu juz tak. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |