|
przygarnij kropka hihi |
| Autor |
Wiadomość |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-24, 23:38
|
|
|
wiesz prezes prêdko¶æ razy masa ...... itd fizyka sie k³ania |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-05-24, 23:53
|
|
|
| Je¿eli chodzi o masê ta znam prawo autorstwa Dziada brzmia³o ono: Gdzie by³ Masa tam by³ Kie³basa. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-24, 23:58
|
|
|
| ale nie to nie nalezy do kanonu praw fizyki to raczej zwyczajowe prawo warszawskie |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-25, 00:06
|
|
|
| panowie zaraz was Pan Moderator przywo³a do porz±dku ¿e nie jeste¶my w dziale OFF tylko na OGÓLNYM |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-25, 00:08
|
|
|
Tam by³a sama fizyka:
Si³a wyporu dzia³aj±ca na cia³o zanurzone w rzece jest równa ciê¿arowi p³ynu wypartego przez to cia³o
Ka¿de cia³o trwa w swym stanie spoczynku lub ruchu prostoliniowego jednostajnego, je¿eli konkurencyjne si³y przy³o¿one nie zmusz± cia³a do zmiany tego stanu.
Zmiana ruchu jest proporcjonalna do przy³o¿onej si³y poruszaj±cej i odbywa siê w kierunku na cmentarz.
Wzglêdem ka¿dego dzia³ania istnieje przeciwdzia³anie zwrócone przeciwnie i równe, to jest wzajemne dzia³ania dwóch brzegów Wis³y s± zawsze równe i zwrócone przeciwnie.
i wiele wiele innych.
no i oczywi¶cie: gdzie by³ Masa tam by³ Kie³basa to jak teoria wzglêdno¶ci.
| zenoo napisał/a: | | panowie zaraz was Pan Moderator przywo³a do porz±dku ¿e nie jeste¶my w dziale OFF tylko na OGÓLNYM |
Nie bój siê jest czê¶ci± wszech¶wiata i jego te¿ dotycz± prawa fizyki
Gdy bêdziemy z Kosm± robiæ test paralizatora przekona siê ¿e pr±d p³yn±cy w przewodniku jest wprost proporcjonalny do przy³o¿onego napiêcia. |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2010-05-25, 00:41
|
|
|
| Jak zaczniesz je¼dziæ bez prawa jazdy to kiedy¶ bêdziesz sma¿yæ siê w piekle. |
|
|
|
 |
pytlos

Motocykl: sprzedany
Imię: Tomasz
Wiek: 49 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 207 Skąd: Chorzow/Bytom
|
Wysłany: 2010-05-25, 09:16
|
|
|
| marcingliwice napisał/a: | | Dodatkowo jeszcze slalom, na którym poleg³em przyznajê siê bez bicia. |
ch³opaku - ty na miasto nie wyje¿d¿aj, nie my¶l nawet o tym
a¿ mi siê w³osy na klacie zje¿y³y - slalomu nie potrafisz zrobiæ a na miasto chcesz wyjechaæ??!!
sorry, ale te figury które trzeba wykonaæ aby zdaæ PJ kat. A w Polsce robi± bezb³êdnie nawet ma³py w cyrku
ja mia³em na my¶li je¿d¿enie bez prawka jak potrafi siê je¼dziæ |
_________________ Nie jestem leniwy, tylko energooszczedny. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-25, 10:26
|
|
|
| Taaaak a potem jest: je¿d¿± jak wariaty slalomem miêdzy samochodami. I gdzie tego ucz±? No w³a¶nie na kursach prawa jazdy wrêcz na egzaminach wymagaj±. A taki jak on gdy pojedzie to bêdzie grzecznie gêsiego za samochodami jecha³ jak bozia przykaza³a. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-25, 19:30
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | .... A taki jak on gdy pojedzie to bêdzie grzecznie gêsiego za samochodami jecha³ jak bozia przykaza³a. |
dzi¶ przyhaczy³bym kolegê na 2oo bo siê buja³ pomiêdzy autami. ja wlok³em siê jakie¶ 130/h lewym, przede mn± bus, za mn± te¿ co¶, prawy i ¶rodkowy zajête... a gdzie¶ daleko widzia³em b³yskaj±ce ¶wiat³o raz za czas w lusterku, mo¿e za 5 sekund kole¶ SLALOMIKIEM pomiêdzy autami po prostu "myk" w momencie kiedy chcia³em zjechaæ z lewego. jego i moje szczê¶cie ¿e dojrza³em k±tem oka ten b³ysk za plecami.. ja jecha³em 130/h.
tak to jest jak ucz± tylko slalomu a potem puszcz± od razu na drogê. dobrze ¿e nie puszczaj± od razu po ósemkach |
|
|
|
 |
marcingliwice

Motocykl: Kawasaki ER 5
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2010-05-25, 20:28
|
|
|
| Cytat: | ch³opaku - ty na miasto nie wyje¿d¿aj, nie my¶l nawet o tym
a¿ mi siê w³osy na klacie zje¿y³y - slalomu nie potrafisz zrobiæ a na miasto chcesz wyjechaæ??!!
sorry, ale te figury które trzeba wykonaæ aby zdaæ PJ kat. A w Polsce robi± bezb³êdnie nawet ma³py w cyrku |
hehe dobre a po co mi slalom na miasto?
I proszê mnie nie obra¿aæ.
Ja nikogo nie obra¿am. Slalom potrafiê lecz mia³em k³opot z powodu bólu rêki i poleg³em zreszt± nie istotne. Na moto potrafiê je¼dziæ i prosi³em o porady ewentualnie jakie¶ wskazówki co do jazdy.Nie mam zamiaru zapier...laæ 200km/h wiêc obecne umiejêtno¶ci wystarcz±.
Oj bym zapomnia³ Przepraszam za tytu³. |
|
|
|
 |
pantherMXR
Speed Princess

Motocykl: yamahama
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lędziny / Kraków
|
Wysłany: 2010-05-25, 21:44
|
|
|
Nie hamuj przednim hamulcem jak bedziesz wchodzil w zakret (wyprostuje Ci moto) - mo¿e to pierdo³a ale ja nie wiedzac tego wyglebilam na zakrecie co nie nalezalo do przyjemnych przezyc.
U mnie w grupie zdajacych prawko wiekszosc jezdzila juz bez PJ kilka lat i osobiscie znam ludzi ktorzy jezdza tak i im to nie przeszkadza ("stac mnie na mandat") wiec musisz dokonac sam wyboru, znasz ryzyko.
No i powodzenia na egzaminie |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-05-25, 21:49
|
|
|
Marcin do æwiczen polecam Ci nasza gliwicka strefe kilka fajnych dlugich prostych do cwiczen, pare wzniesien, pare ³uków . Chociaz teraz rozkopali kozielska i jest troche zamieszanie na strefie bo ludzie zaczynaja uciekac innymi drogami wiec i ruch sie zwiekszyl na pare dni
polecam rondo do cwiczen, wieczorem mozna pod prad jezdzic bo malutki ruch ;P a fajnie mozna sprzeta wyczuc ;> |
| Ostatnio zmieniony przez defQ 2010-05-25, 21:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-25, 21:52
|
|
|
| Nie wiecie czy to prawda, ¿e w Zawierciu maj± przeprowadzaæ egzaminy na prawo jazdy bo DG i Czêstochowa jest prze³adowana ? Robi± ronda podobno w³a¶nie w tym celu. Je¶li to prawda nie wie kto¶ kiedy zaczn± tam egzaminowaæ ? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-25, 22:17
|
|
|
| pantherMXR napisał/a: | | Nie hamuj przednim hamulcem jak bedziesz wchodzil w zakret (wyprostuje Ci moto) |
co to za teoria? hamowanie przednim hamulcem nie prostuje motocykla. moze tylko doprowadzic do zablokowania kola i gleby. poprawcie mnie jesli sie myle. | marcingliwice napisał/a: | | I proszê mnie nie obra¿aæ. | nikt cie nie obrazal - a na pewno w zacytowanym przez ciebie poscie.
nie wiem czemu poczules sie obrazony. wiedz jednak ze rownolegle z tym forum istnieje drugie (duzo starsze) na ktorym za taki temat zostalbys wyzwany od idiotow.
nasze forum jest inne i przestrzegamy tu podstawowych zasad kultury. pytlos wyrazil swoje zdanie na temat braku umiejetnosci pokonania elementarnego cwiczenia jakim jest slalom.
nie wnikam co cie bolalo. napisales taki tekst to dostales na niego dopowiedz. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-05-25, 22:23
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | co to za teoria? hamowanie przednim hamulcem nie prostuje motocykla. moze tylko doprowadzic do zablokowania kola i gleby. poprawcie mnie jesli sie myle. |
poprawiam |
|
|
|
 |
|
|