|
Kategoria AM dla czternastolatkow |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-27, 15:33 Kategoria AM dla czternastolatkow
|
|
|
http://moto.onet.pl/65754...my.html?node=29
wydaje mi sie ze to przesada wpuszczac takie bajtle do samochodow.
popieram wprowadzenie kat AM dla bzykow ale wprowadzanie na nasze drogi
samochodow jezdzacych max 45km na godzine to jakas porazka.
to nie jest skuter zeby latwo to wyprzedzic a do tego w srodku siedzi jakis emocjonalnie niestabilny gimnazjalista.
juz widze jak zaczna sie scigac dwa takie samochodziki po dwupasmoje drodze - jakby malo problemow bylo z wyprzedzajacymi sie kilometrami tirami. |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-04-27, 15:34
|
|
|
| to nie jest przesada, to bêdzie totalna pora¿ka i katastrofa na drogach |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-27, 15:44
|
|
|
A ja osobi¶cie jestem za tym ¿eby podnie¶æ granicê wieku dla mo¿liwo¶ci uzyskania prawa jazdy do 21 lat. Dowody osobiste równie¿ powinny byæ wydawane w wieku 21 lat.
Smarki bêd± nam pod ko³a wyje¿d¿aæ, a potem bêdzie nagonka ¿e motocyklisty z³e ludzie bo dzieci w mikrosamochodach zabijaj±.
Na nas mówi± dawcy to na tych jak bêd± mówiæ mikrusy czy mikroby ? |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 111 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-04-27, 16:05
|
|
|
| zginie kilku to wycofaj± ten pomys³. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 17:31
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | A ja osobi¶cie jestem za tym ¿eby podnie¶æ granicê wieku dla mo¿liwo¶ci uzyskania prawa jazdy do 21 lat. Dowody osobiste równie¿ powinny byæ wydawane w wieku 21 lat.
|
hehe, Artur Ty ju¿ skoñczy³e¶ 18 wiêc teraz jeste¶ za podniesieniem limitu . a jakby pój¶c dalej to dzieci te¿ mo¿na bêdzie robiæ od 24?
kiedy¶ by³o 16 lat, ja zdawa³em jak mia³em skoñczone 17, od poczatku du¿o je¼dzi³em i zyjê i nikogo nie zabi³em. to nie wiek jest tutaj tak bardzo wa¿ny a do¶wiadczenie i praktyka potem po kursie. pomy¶l jak je¼dzi ¶wie¿ak po kursie ten w wieku lat 18 i ten w wieku lat 60? komu prêdziej da³by¶ auto do rêki? m³ody ma wiêcej fantazji i mniej wyobra¼ni to fakt, ale czêsto "cykor" narobi wiêcej dziadostwa na drodze ni¿ "u³an".
chociaz prawko od 14 lat to przesada... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:10
|
|
|
| Mam 18 lat a mimo to obstaje przy swoim. We¼ poprawkê na to, ¿e teraz m³odzie¿ ma w g³owie du¿o bardziej najeba... ni¿ kiedy¶. Kiedy¶ siê je¼dzi³o a tera ka¿dy musi gwiazdorzyæ powinni zmieniæ nazwê z prawa jazdy na prawo gwiazdy. Poz tym kiedy¶ auto by³o du¿o mniej osi±galne i ma³o ma³olatów je¼dzi³o (90% mia³a prawo jady a nie siedzia³a za kó³kiem) a teraz jest tego masa bo praktycznie ka¿dego staæ by wyjechaæ na drogê. Ponadto z po³owê tych których znam spowodowa³o wypadek w pierwszym roku a niektórzy w ci±gu pierwszego kwarta³u rzecz jasna jestem wyj±tkiem i nie dlatego, ¿e nie przykasowa³em auta tylko, ¿e nie potrzebowa³em do tego posiadaæ prawo jazdy. Tetrykom równie¿ powinni ograniczaæ dostêp do pojazdów albo przynajmniej robiæ okresowo testy na ich koordynacjê, szybko¶æ reagowania itp. poniewa¿ ta geriatryczna braæ stwarza nie ma³e zagro¿enie. Ju¿ pomijam fakt, i¿ mog± zej¶æ za kierownic± na zawa³ czy wylew lub po prostu przez zmêczenie materia³u ale oni zwyczajnie nie wiedz± co siê dzieje dla nich skrzy¿owanie to jest jaki¶ western i nie nad±¿aj± za akcj± albo gubi± w±tek. Dwa razy by mnie takie sklerotyczne sêkacze za³atwi³y jeden grzyb chyba zgubi³ karteczkê z napisem :przed skrzy¿owaniem hamuj" bo zatrzyma³ siê dopiero na ¶rodku skrzy¿owania a drugi grzyb skrêci³ w lewo podczas gdy go wyprzedza³em. Tak blisko dzwona to jeszcze nigdy nie by³em. Zreszt± mikrob na skutorowerze taki sam numer mi wywin±³ a bombardowa³em 2 paki szczê¶cie tych grzbietów, ¿e mam niez³y refleks bo ten na skutorowerze tylko by siê roztapla³ na owiewkach, a dziadka to ja bym roztapla³ na asfalcie wyci±gn±³ bym z tego auta t± jego ¿onê i bi³ go t± ¿on± bo skoro dziad nie wie co siê dzieje a ma nawigatora w samochodzie to niech z niego korzysta, a nie drzemaj± albo ucinaj± sobie pogaduchy ja pier... ze 40 lat po ¶lubie i jeszcze siê nie nagadali... Pojazdy s± nie dla dzieci i nie dla amonitów i po³owa kobit te¿ powinna trolejbusami je¼dziæ a dziadkom to po furmance bo koñ przynajmniej wie gdzie ma i¶æ. |
|
|
|
 |
Grzegorz750 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:46
|
|
|
o matko od 14 lat chyba im sie co¶ w g³owach pomiesza³o moja córka ma 15 i nie wyobra¿am sobie jej w takim wieku w samochodzie |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:54
|
|
|
| Grzegorz750 napisał/a: | o matko od 14 lat chyba im sie co¶ w g³owach pomiesza³o moja córka ma 15 i nie wyobra¿am sobie jej w takim wieku w samochodzie |
Je¶li ju¿ musz± to robiæ to lepiej ¿eby w samochodzie ni¿ cholera wie gdzie
No niestety musisz pogodziæ siê z tym, ¿e teraz ten wiek to ju¿ seniorka... tatku |
|
|
|
 |
Grzegorz750 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:00
|
|
|
[quote="prezesartur"] | Grzegorz750 napisał/a: | o matko od 14 lat chyba im sie co¶ w g³owach pomiesza³o moja córka ma 15 i nie wyobra¿am sobie jej w takim wieku w samochodzie |
Je¶li ju¿ musz± to robiæ to lepiej ¿eby w samochodzie ni¿ cholera wie gdzie
Prezes ale ty masz skojarzenia |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:08
|
|
|
Nie ¶wiruj tylko lepiej powiedz czy ma ju¿ te 15 skoñczone bo od tego zale¿y czy siê kiedy umówimy na jakiego grilla w doborowym motocyklowym towarzystwie...
Odno¶nie jeszcze tytu³u tego w±tku "kategoria AM dla czternastolatków bez jaj" to czy bêd± musieli mie¶ naklejkê na poje¼dzie oznaczaj±c± pojazd dla inwalidów. I najwa¿niejsze czy brak jaj to inwalidztwo czy tylko drobna niedogodno¶æ ? |
|
|
|
 |
Grzegorz750 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:11
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | Nie ¶wiruj tylko lepiej powiedz czy ma ju¿ te 15 skoñczone bo od tego zale¿y czy siê kiedy umówimy na jakiego grilla w doborowym motocyklowym towarzystwie...
|
no to tak musisz poczekaæ do 1 listopada . Chocia¿ ona jest innego zdania |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:18
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Mam 18 lat a mimo to obstaje przy swoim |
ty masz 18 lat? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:20
|
|
|
| Grzegorz750 napisał/a: | no to tak musisz poczekaæ do 1 listopada . Chocia¿ ona jest innego zdania |
To skoro ona jest innego zdania to ja te¿ nie muszê czekaæ...
| Ar2rM napisał/a: | | ty masz 18 lat? |
A co to jaka¶ zbrodnia jest? |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:35
|
|
|
na skuterki jak najbardziej winni wprowadzic jakas osobna kategorie polaczona z egzaminem panstwowym, ale te "autka" to juz troche przesada ... mam teraz stycznosc z 13-14 latkami [kursy karty motorowerowej] i grono dzieciakow ma poprostu nasrane we ³bie, nie mowie ze wszystkie bo sa tez dzieci ktore chcialy wiedziec co i jak, dlaczego ten ma pierwszenstwo a tamten nie... ale i tez byli tacy, zapalacilem [znaczy mama zaplacila] i wymagam [czyli wydaj Pan karte ] |
|
 |
Grzegorz750 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:39
|
|
|
| defQ napisał/a: | ... ale i tez byli tacy, zapalacilem [znaczy mama zaplacila] i wymagam [czyli wydaj Pan karte ] |
fajne maj± podej¶cie do ¿ycia |
|
|
|
 |
|
|