|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kategoria AM dla czternastolatkow |
| Autor |
Wiadomość |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-28, 01:36
|
|
|
To ja mam du¿o wspomnieñ i przyznam, ¿e by³em bardzo nie¶wiêty by³em na swoje czasy niez³ym hard corem. W zerówce w 6-7 z³apali¶my typka za rêce nogi i latali¶my z nim po klasie babka wparowa³a to by³o króciutko linijka drzewiana i po ³apach. By³o wychowanie bez stresowe. Nauczyciele nie mieli stresu Oczywi¶cie z Markim K. nie byli by¶my sob± jakby przesz³o to bez echa wstali¶my i babce powiedzieli¶my "nie bola³o smakowa³ jeszcze by nam siê przyda³o" no có¿ wam bêdê du¿o mówi³ z jajami to siê trzeba po prostu urodziæ. Dosta³em w zerówce ponad 30 uwag Marek K. by³ przodownikiem wy³apa³ ponad 60. Raz siê nawet ze szko³y zerwa³em w zerówce. W 3 klasie la³a nas kijem raz postanowi³em to skoñczyæ na przerwie do biurka z³ama³em kij i od³o¿y³em na miejsce. My¶la³em, ¿e jestem sprytny ale nauczycielka okaza³a siê sprytniejsza i na nastêpny dzieñ przynios³a szlaufa. W drugiej z zuchów mnie za bójkê wywalili. Potem by³o bardziej hard corowo. Na reiligii katechetka mia³a do mnie uprzedzenia gdy¿ by³em bardzo antyborzy i raz pada do mnie: ej ty starta tata co¶ tam co¶ tam wiêc jej grzecznie powiedzia³em: po pierwsze to mam na imiê Artur a po drugie, a po drugie to spierd... Lipa potem by³a jak siê dowiedzia³em, ¿e jej syn o¿eni³ siê z moj± kuzynk±. Przeros³em sam siebie gdy na lekcji wychowawczej wychowawca mówi: Artur jest zdolny ale to straszny olewus na co odpowiedzia³em czysto informacyjnie: olewus to ciê zrobi³. Chocia¿ chyba lepiej by³o jak na przerwie otworzyli¶my drzwi pokoju nauczycielskiego i zrobili¶y bombardowanie ogryzkiem (ale to nie by³o na bezczelnego bo mieli nie wiedzieæ kto oczywi¶cie plan nie wypali³). Petarda w kiblu te¿ by³a za³o¿enie by³o takie ¿e ma stolczyna roztaplaæ po kabinie. Oczywi¶cie jak zwykle gdy poszli¶my zbadaæ rezultaty zostali¶my zauwa¿eni potem sprz±taczka wpad³a do klasy rozpozna³a 2 kumpli którzy byli bogu ducha winni nie nas tamci w p³acz: "miejcie honor przyznajcie siê" i przez ten p³acz okazali siê byæ bardziej wiarygodni. Chocia¿ nie najbardziej przeros³em samego siebie gdy wytrzepa³em nauczycielce g±bkê na twarz. Wygl±da³a jak japoñska kurtyzana w sumie ani jej to pomog³o ani zaszkodzi³o. Raz w 7 klasie zg³osi³em siê z kumplami na ochotnika ¿e zrobimy dekoracje do przedstawienia skoñczy³o siê na tym, ¿e u kumpla uwalili¶my siê winem które pêdzi³ jego ojciec i z dekoracji wyszed³ wielki hu... Generalnie ponoæ grono pedagogiczne dosz³o w mojej kwestii do dwóch wniosków po pierwsze ¿e jestem najlepszy z informatyki w szkole po drugie ¿e jestem najgorszym uczniem i swoim zachowaniem przebi³em nawet Paw³a G. dyscyplinarnie przeniesionego do innej klasy (ale równowaga w przyrodzie zosta³a zachowana). Pó¼niej by³o ju¿ lepiej bo mimo, i¿ odstawia³em numery typu: na praktykach szkolnych wywa¿enie drzwi (przez kumpli którzy postanowili mnie poz³o¶ciæ zamknêli siê i wkur... tekstami typu: nie mo¿emy ci otworzyæ bo mama nie pozwoli³a a my cie nie znamy) co i tak posz³o na innego ucznia gdy¿ ca³a klasa solidarnie powiedzia³a, ¿e to wszystko on. Wywali³em jeszcze inne drzwi podczas bójki w sumie to drzwi zosta³y wywalone mn± po tym gdy kolo dosta³ zastrzyku adrenaliny gdy w czasie szamotaniny nadzia³em go na metalowe wieszaki (przyznam, ¿e z premedytacj±) kolo dosta³ poweru pchn±³ mnie z tak± si³± ¿e z³apa³em go za fraki i oboje wylecieli¶my razem z drzwiami. Oczywi¶cie wstali¶my z gleby ja w prawo on w lewo trzeci zosta³ i posz³o na niego. Zreszt± jego wina by³a jakby tamten nie stan±³ w jego obronie gdy zacz±³em po nim jechaæ to bym nie musia³ nikogo uczyæ pokory. Innym razem wyjechali¶my z kumplem melexem przez zamkniête drzwi o to to by³ m³yn musieli¶my 1,5 roku jednego kolesia unikaæ bo nam kaza³ te drzwi naprawiæ, ta bo ja nie mia³em co robiæ... Innym razem porwali¶my melexa instruktor zrobi³ z typami blokadê na drodze a my zamiast z kumplem siê zatrzymaæ ominêli¶my blokadê trawnikiem i heja na zak³ad. Kiedy¶ trzeba by³o wróciæ i skoñczy³o siê nagrod± w postaci nakazu wyczyszczenia kana³u kolejowego z ojelu. Innym razem kolesi energia rozpiera³a trochê ha³asu narobi³ przylecia³o BHP zacz±³ siê przysrywaæ to do go¶cia poskaka³em i kaza³em mu nie wa¿ne... Oczywi¶cie standardowo miot³y i hala. Raz po¿yczyli¶my od kumpla gazówkê da³ nam ale bez nabojów i wyj±³ iglicê (¿e niby my wariaty i strach nam daæ ca³± a sam na dyskotece nat³uk³ 4 kolesi potem zabra³ im kluczyki do syrenki pojecha³ ni± pod dom por±ba³ siekier± i na koniec przejecha³ po niej traktorem albo kolesiowi wrz±tek wyla³ na japê jak go biæ przyszli do ch³upy) ale o giwerze wiedzia³ tylko nauczyciel informatyki bo ¿y³em z nim jak z kumplem i postanowi³em ch³opu raz w ¿yciu co¶ takiego pokazaæ niech ma (z nim to by³y dopiero akcje gdy wystawia³ oceny na koniec roku to ch³opaki z klasy podostawali takie oceny jakie ja powiedzia³em ¿eby postawi³ kto mi podpad³ skoñczy³ z miern±, a niektórzy debile mieli dobre na koniec). Z nauczycielami ¿y³em jako tako a z nauczycielkami to ju¿ inna bajka raz dosta³em na historii 2 uwagi ¿e niby przeklina³em na lekcji (babka od historii to by³a stara zwichrowana panna i jej nie umia³em podej¶æ na swój urok osobisty) wzywa mnie wychowawczyni i pyta Artur co siê tam dzia³o na lekcji ponoæ przeklina³e¶? Nie wiem pani profesor nie pamiêtam bo by³em pijany, To ty pijesz? Wie pani w sumie odk±d mi siê syn urodzi³ to ju¿ nie, no wie pani no gdzie tam, ja? Babka od polskiego j± to dopiero zmanewrowa³em w ogóle nie musia³em nic umieæ a lekcja by³o prowadzona gdy ja mia³em ochotê s³uchaæ tych polonistycznych bzdetów, a gdy nie to j± zawsze podszed³em podpu¶ci³em i po³owê lekcji przegadali¶my. W sumie babka chyba mia³a jakie¶ niezdrowe odczucia wzglêdem mnie bo nic nie musia³em umieæ potrafi³em jej wmówiæ ¿e autor pisz±c wiersz ze 100 lat temu mia³ na my¶li to samo co ja mia³em (a moje interpretacje by³y wybitne) a na zastêpstwie z klas± mojej dzio³chy potrafi³a ca³± lekcjê jej o mnie nawijaæ siad³y dwie pipy jedna z 17 ruga 27 i 45 minut bajerka o Artusiu. Generalnie mia³em dziewczynê zazdrosn± o nauczycielkê i klasê kolesi przekonanych, ¿e j± obracam a nawet nie pomy¶la³em o tym gdy¿ cierpiê na paskudn± chorobê zwan± monogami± a nauczycielka fajna by³a i m³oda w sumie ze wszystkich to bym jej najchêtniej Gombrowicza zinterpretowa³. Rzutem na ta¶mê 2 dni przed matur± podszed³em drug± polonistkê i na maturê poszed³em na takim luzie, ¿e a¿ mi³o. Nie przeczyta³em ani jednej lektury nawet zeszytu nie prowadzi³em, a wyszed³em z ustnego z pi±tk± jota w jote powtarzaj±c to co mi podrzuci³y na ¶ci±gach. Na pisemnym te¿ do mnie pierwszego przylecia³a chcia³em j± sprawdziæ i w tre¶ci na pisemnym wrzuci³em jakie¶ zdanie o zjadaniu zw³ok. Oczywi¶cie dosta³em z pisemnego 4 i ani pytania dlaczego na maturze pisa³em o jedzeniu zw³ok. Matura najlepiej zdana w klasie 25% wiedza-informatyka 75% urok osobisty-reszta przedmiotów. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ¿e pod koniec zachowanie mia³em wzorowe i by³em w samorz±dzie klasowym, a nauczyciele mówili: bierzcie przyk³ad z Arturka... Ta jasne... By³em najwiêkszym hard coerm swoich czasów i to wszystko to jest wielkie G w porównaniu do tego co teraz ma³olatka wyprawia.
Swoj± drog± piêkne to by³y czasy... |
|
|
|
 |
I/JG53_Pogo [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 06:52
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | ....wszystko to jest wielkie G w porównaniu do tego co teraz ma³olatka wyprawia.
Swoj± drog± piêkne to by³y czasy... |
Wiesz reasumuj±c bo pisa³e¶ ¿e masz 18 lat i krytykujesz te ma³olaty co one to nie wyprawiaj± ...
Sorry ale dla mnie to Ty tak¿e jeste¶ nastoletnim smarkiem a piszesz tak jak to by¶ ju¿ pó³ ¿ycia prze¿y³ w stylu "zapomnia³ wó³ jak cieleñciem by³ ..."
Ech m³ody wiekiem ,stary do¶wiadczeniem ...
Ja mam prawiê 30 kê na karku ale jako¶ bardziej staram siê zrozumieæ te m³ode pokolenie a wiesz dla czego ?
Bo bojê siê ¿e jak do¿yje 70 ki to w ogóle nie bêdê pojmowa³ tego ¶wiata i ich kolejnych pokoleñ i siê po prostu nie odnajdê...
A zenno dobrze pisze ¿e ka¿de pokolenie rz±dzi siê swoimi prawami ma te dobre jak i z³e strony .
A je¿eli chodzi ci o bandytyzm , z³o i okrucieñstwo ¶wiata to ciê rozczaruje to zawsze by³o tylko My byli¶my za m³odzi by w pe³ni to zrozumieæ i byli¶my otoczeni parasolem ochronnym rodziców pozbawieni obowi±zków ¿ycia doros³ego cz³owieka ... |
|
|
|
 |
defQ

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
|
Wysłany: 2010-04-28, 07:59
|
|
|
Zenoo, ja wroce troche do kieownia pojazdem, jak Ty robi³es uprawnienia to jaki ruch by³ na mie¶cie, czy by³o wtedy takie nate¿enie tego wszystkiego [osobówki, tiry, skutery, #@$^% rowerzysci], mysle ze zdecydowanie tego mniej by³o, czyli troche ³atwiej by³o sie uczyc juz samodzielnej jazdy i spostrzegania swiata zza kierownicy, teraz jest utrudnione zadanie dla osoby ktora zdala egzamin czyli ma juz prawo jazdy, bo niestety ale wyjazd na miasto to wyjazd w dzungle i prawo silniejszego.
Teraz wyobraz sobie takiego dzieciaka w tym czyms co ma cztery ko³a + silnik kosiarki + karoseria, niech ktos zatrabi a dzieciak bedzie lekko zachwiany emocjonalnie i juz bedzie pokazywanie co on tym czyms nie potrafi ja to tak widze i a noz perfinde zajezdzanie drogi... ba teraz pojazdy NAUKI JAZDY juz nie bedzie tak zwanym SAFETY CAR , pa³eczke przejmna te wozide³ka
Te pojazdy wcale nie sa drogie, w holandii pe³no tego stoii w komisach za smieszne pienia¿ki, ta cena 30tys. bedzie za nowke, ale za 5tys. zl tez bedzie mozna dostac, nawet daje glowe ze jeszcze za mniej
Powinni wprowadzic prawko na skuter TAK, na wozide³ka w obudowie NIE |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 08:39
|
|
|
| defQ napisał/a: | | Zenoo, ja wroce troche do kieownia pojazdem, jak Ty robi³es uprawnienia to jaki ruch by³ na mie¶cie, czy by³o wtedy takie nate¿enie tego wszystkiego [osobówki, tiry, skutery, #@$^% rowerzysci], mysle ze zdecydowanie tego mniej by³o, |
zgoda, pojazdów by³o zdecydowanie mniej i pewno by³o ³atwiej, mo¿e du¿o ³atwiej... tylko moim zdaniem nie mo¿esz w ten sposób stawiac sprawy, bo 50 lat wczesniej by³o jeszcze ³atwiej? a te¿ zdarza³y siê kraksy i wypadki i ginêli ludzie. ja myslê, ¿e chodzi o to, ¿e czlowiek jest w stanie siê wszystkiego nauczyæ w zalezno¶ci od tego w jakich warunkach ¿yje - ja uczy³em sie je¼dziæ maluchem, a pod moim blokiem na 600 mieszkañców sta³o kilkanascie samochodów - dzi¶ jest inaczej ale ludzie te¿ s± inaczej "chowani" (adekwatnie do warunków) i my¶lê ¿e jeszcze daleko do granicy naszych mozliwo¶ci szybko¶ci nauki i przyswajania.
a skutery albo rowery? 10-letnie dzieciaki ¶migaj± po ulicach miêdzy autami, a przeciez chyba du¿o bardziej to niebezpieczne ni¿ 14-latek w jakim¶ wiêkszym poje¼dzie. na skuter do 50cc potrzebujesz tylko dowód osobisty, a jest to pojazd silnikowy, do poruszania siê w ruchu ulicznym - na pewno widzia³e¶ niejednego emeryta w goglach z musztardy, który niepewnie manewrowa³ przed ¶wiat³ami. i teraz trzeba pomy¶leæ co jest bardziej niebezpieczne?
mo¿e nie a¿ tak bardzo jednak o wiek tutaj chodzi, a o system szkolenia kierowców? wiemy jak wygl±da to dzi¶? mo¿e oburzy siê niejeden instruktor tutaj, ale du¿a kasa = du¿o klientów = s³abe szkolenie ,wiadomo dlaczego chyba nie trzeba t³umaczyc? ale kiedy¶ te¿ tak by³o, te¿ zbierali¶my siê "na flaszkê", a np. raz zdawa³em egzamin 8 marca, zda³y wszystkie panie a facet ¿aden.... system szkolenia... ale to temat szeroki jak rzeka, maglowany 1000 razy i chyba nie na ten w±tek, bo zaraz wkroczymy znowu w politykê, sejm, ustawy i respektowanie i egzekwowanie prawa
[ Dodano: 2010-04-28, 09:45 ]
| defQ napisał/a: | [i... ba teraz pojazdy NAUKI JAZDY juz nie bedzie tak zwanym SAFETY CAR , pa³eczke przejmna te wozide³ka
|
zanim wprowadz± wozide³ka powinni najpierw przebudowac drogi. ale moze dziêki temu wiêcej ludzi przesi±dzie siê na 2oo? |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-28, 10:28
|
|
|
Nie no ch³opaki bez obrazy ale to ju¿ siê powtarza wiêc w sumie muszê to napisaæ:
Intelid¿enty z pepierami magistrów w rêkach ³ykacie lepiej ni¿ zawodowa prostytutka po³owa z wykszta³ceniem, a nikt nie zwróci³ uwagi na fakt, ¿e nie da siê mieæ 18 lat i byæ po maturze.
Sytuacja analogiczna gdy ostatnio w rozmowach w toku psycholog zadaje lasce pytanie: Jak± sukienkê mia³a na sobie Konopnicka gdy pisa³a Pana Tadeusza. Oczywi¶cie tamta nie wie, ¿e konopnicka pisz±c Pana Tadeusza by³a naga.
A co do okrucieñstwa i z³a to mnie tu raczej nikt nie rozczaruje bo widzia³em ju¿ w ¿yciu trochê a poza tym nikt mi nie wmówi, ¿e kiedy¶ 14 latki ³azi³y z no¿ami i baseballami i ludzi napada³y. Nie wiem mo¿e i ³azi³y ale na pewno nie w tym kraju.
A co do parasola to fakt patrz±c na moich kolesi to rzeczywi¶cie po³owa przesta³a byæ dzieæmi dopiero w wieku 24-25 lat gdy ukoñczy³a studia. W sumie po³owa z po³owy dalej jest dzieæmi i bêdzie ju¿ do ¶mierci. Tylko, ¿e nie ka¿dy mia³ ten luksus by¶ kochanym syneczkiem pempusiem ¶wiatusia chuchanym i dmuchanym przez mamusie i tatusia. Ja maj±c 19 lat lata³em z klamk± i robi³em rzeczy jakie w filmach ogl±dacie i pod sob± mia³em ch³opaków z takiej patologii u których wyprawia³y siê takie cuda, ¿e gdy ogl±dacie w tv uwagê czy interwencje zastanawiacie siê czy takie rzeczy naprawdê potrafi± siê dziaæ na ¶wiecie czy to tylko re¿yserska fantazja wiêc sorry ale ¶miem twierdziæ, ¿e wiêkszo¶æ z was maj±c 60 lat 1/5 tego nie zobaczy co ja ju¿ widzia³em. Zreszt± czytaj±c wypowiedzi mo¿na wywnioskowaæ kto tu co¶ w ¿yciu przeszed³ i widzia³ i niestety a raczej stety du¿o tych osób nie ma. A wiêkszo¶æ pier... g³upoty których siê nas³ucha a gówno widzia³a i w dupie by³a. A to, ¿e kto¶ pó³ polski zje¼dzi³ na motocyklu nie ¶wiadczy o tym, ¿e zobaczy³ jak ¿ycie i ¶wiat wygl±da. ¯ycie to jest prawdziwe cierpienie, prawdziwe problemy, prawdziwa bieda, prawdziwy ból i prawdziwa krew a nie bzdety, które Marcin powiedzia³, ¿e jego tata powiedzia³ i bzdurne kolorowe programy w tv. A w ogóle to wiêkszo¶æ z was jest kn±brnymi niewdziêcznikami, która w ¿yciu nie doceni tego co ma ani nawet nie raczy siê zastanowiæ nad tym, ¿e ma to co ma. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 11:08
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | na my¶li to samo co ja mia³em (a moje interpretacje by³y wybitne) |
to to akurat wiemy hehehe
[ Dodano: 2010-04-28, 12:14 ]
| zenoo napisał/a: | | mo¿e oburzy siê niejeden instruktor tutaj, ale du¿a kasa = du¿o klientów = s³abe szkolenie ,wiadomo dlaczego chyba nie trzeba t³umaczyc? |
wiesz co pracowa³em jako instruktor i powiem ¿e wcale ja z tego du¿ej kasy nie mia³em robilem raczej to z racji ¿e nie znosze siedzieæ w biurze a uwielbiam je¼dziæ Fakt faktem dla w³a¶cicieli to jest kupa kasy no i masz racje ¿e im wiecej klientów tym s³abiej bo fizycznie cz³owiek nie jest wstanie przez na¶cie godzin zachowaæ to samo skupienie i dobrze uczyæ, a to jest nagminne ¿e przekracza sie czas pracy ale to po³ biedy najlepsi sa szefowie typu klient nasz pannnnnnn
Tak jak pisa³em wyzej mia³em jednego takiego szefa nie wyrobi³em zwolinlem sie bo nie potrafie zamknac oczu i przeje¼dzic z kursantm 30h liczac ze mnie i sibie nie zabije w miedzy czasie Dlatego zmienilem bran¿e tak dla odpoczynku ale chce wrócic do tego zawodu jak na razie
prawojazdy na skutery tak ale woside³ka dla 14 nie
PS jak chca zmieniac przepisy tak bardzo to niech powróci to ¿e jak ma sie kat CE to mozna spokojnie jezdziæ wszystkim mniejszym i C i B i B+E itd bo to tez jest paranoja przecie¿ jak sie cz³owiek nauczy robiæ ³uk tirem albo parkowaæ go na centymetry to taka puszk± to mo¿e....
[ Dodano: 2010-04-28, 12:26 ]
| prezesartur napisał/a: | | Ja maj±c 19 lat lata³em z klamk± i robi³em rzeczy jakie w filmach ogl±dacie i pod sob± mia³em ch³opaków z takiej patologii u których wyprawia³y siê takie cuda, ¿e gdy ogl±dacie w tv uwagê czy interwencje zastanawiacie siê czy takie rzeczy naprawdê potrafi± siê dziaæ na ¶wiecie czy to tylko re¿yserska fantazja wiêc sorry ale ¶miem twierdziæ, ¿e wiêkszo¶æ z was maj±c 60 lat 1/5 tego nie zobaczy co ja ju¿ widzia³em. Zreszt± czytaj±c wypowiedzi mo¿na wywnioskowaæ kto tu co¶ w ¿yciu przeszed³ i widzia³ i niestety a raczej stety du¿o tych osób nie ma. A wiêkszo¶æ pier... g³upoty których siê nas³ucha a gówno widzia³a i w dupie by³a. A to, ¿e kto¶ pó³ polski zje¼dzi³ na motocyklu nie ¶wiadczy o tym, ¿e zobaczy³ jak ¿ycie i ¶wiat wygl±da. ¯ycie to jest prawdziwe cierpienie, prawdziwe problemy, prawdziwa bieda, prawdziwy ból i prawdziwa krew a nie bzdety, które Marcin powiedzia³, ¿e jego tata powiedzia³ i bzdurne kolorowe programy w tv. |
zalecia³o gangsterk± jak z hamerykañdzañskich filmów hehehe
przypomnia³esm mi to.... a marcin powiedzia³ ze jego tata powiedzia³ dzis zapomnia³em ze cos takiego kiedys istnia³o <lol> ale racja choc nie powiem ze s³uchanie innych jest z³e tyle tylko ¿e trzeba dopuscic do siebie rózne zdania i rózne argumenty i na podstawie tego doj¶c do w³asnego zdania
Bo po co kazdy znas ma odkrywaæ ko³o albo na w³asnej skórze sprawdzac jak to jest hamowac tylko przednim hamulcem Jak ju¿ ktos to odkry³ prze¿y³ i opowiedzia³ o swoich do¶wiadczeniach |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-28, 11:49
|
|
|
Nie twierdze, ¿e s³uchanie innych jest z³e bo zawsze powtarzam, ¿e najlepiej jest siê uczyæ na b³êdach ale cudzych bo na swoich ju¿ nie jest tak najlepiej z tym, ¿e masa osób pier... takie farmazony, ¿e gdy siê s³ucha to cz³owiek z dobroci serca ma ochotê takiego kogo¶ z³apaæ za w³osy i pier... jego g³ow± o blat sto³u po to by ten cz³owiek nie wyrz±dza³ sam sobie krzywdy powtarzaj±c bzdury w wierze którym siê utrwala. W³a¶nie jak napisa³e¶ wys³uchaæ i doj¶æ do wniosków ale po³owa ju¿ pomija ten drugi etap i klepie jota w jotê to co marcin powiedzia³ ¿e jego tata powiedzia³ w³a¶nie.
A co do filmów to chyba sam wiesz jak ma³o maj± wspólnego z rzeczywisto¶ci± zw³aszcza te z kraju gumy do ¿ucia. W rzeczywisto¶ci jest to wszystko znacznie mniej kolorowe.
Co do egzminów to jak wiadomo biznes jest biznes i tylko czekaæ a¿ dojd± do wniosku, ¿e trzeba robiæ osobne kursy na auta z automatem i manualem jak w stchanch kraju gdzie wszystko jest cool. Zawsze mi siê ¶miaæ chce z tego cool jak w filmach le¿y kloszard przykryty gazetami i mówi ¿e wszystko jest cool i kocha amerykê. Kloszard nie ma co je¶æ ale wszystko jest cool. Jak taki re¿yser mo¿e wpa¶æ na to ¿e kto¶ taki mo¿e twierdziæ ¿e jest cool trzeba byæ pó³g³ówem... |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 12:38
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | ¿e trzeba robiæ osobne kursy na auta z automatem i manualem jak w stchanch |
ta to moze jeszcze karta rowerowa na rower górski do 18 przerzutek
karta rowerowa na rower górski z 21 przerzutami
karta rowerowa na kolarzówkê do 18 przerzutek
karta rowerowa na kolarzówkê od 21 przerzutek
karta rowerowa na na sk³adaka
Bo juz z motorami ma byc dozdzia³ ze od 18 do 20latek (do 600ccm) od 20 do 24 (do 1000ccm) a od 24 róbta co chceta |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-28, 14:37
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Ja maj±c 19 lat lata³em z klamk± i robi³em rzeczy jakie w filmach ogl±dacie i pod sob± mia³em ch³opaków |
odnosze wrazenie ze mamy na forum bajkopisarza ktorego bajki w roznych tematach nie trzymaja sie kupy. Przynajmniej tyle sie wyjasnilo ze lubisz sobie pokoloryzowac. dzis ma 18 lat - wczoraj widzial zomo... czad
| Cytat: | | A je¿eli chodzi ci o bandytyzm , z³o i okrucieñstwo ¶wiata to ciê rozczaruje to zawsze by³o tylko My byli¶my za m³odzi by w pe³ni to zrozumieæ i byli¶my otoczeni parasolem ochronnym rodziców pozbawieni obowi±zków ¿ycia doros³ego cz³owieka ... |
bylo - tylko nie bylo tylu chetnych zeby to pokazywac. do poki nie pojawil sie interent takie informacje podawaly media i one mogly cenzurowac takie informacje (tym bardziej w tamtych czasach). Dzis jest internet , YT, fora dyskusyjne gdize wiadomosci rozchodza sie blyskawicznie i tu upatruje roznice w ilosci przestepstw ktore docieraja do opini publicznej. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-28, 15:03
|
|
|
Zanim zarzucisz komu¶ koloryzowanie najpierw wypada³o by znaæ fakty, których owe koloryzowanie dotyczy.
Skoro taki pewien jeste¶ swego to powiedz ile jeste¶ w stanie zaryzykowaæ tak ¿eby mi siê to op³aca³o. Zarzucasz mi k³amstwo co mnie nie dziwi bo ch³opki które w ¿yciu nie du¿o widzia³y zawsze uwa¿aj± za kosmos gdy o czymkolwiek us³ysz±.
Zróbmy tak Ty k³adziesz swój motocykl ja swoje dwa. Udowodnisz mi k³amstwo zabierasz moje ja Ci udowodniê jak ma³o siê na ludziach znasz zabieram Twój? Pasuje?
(¯eby nie by³o niedomówieñ co do wieku to zada³e¶ g³upie pytanie dosta³e¶ g³upi± odpowied¼) |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-28, 15:47
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Zanim zarzucisz komu¶ koloryzowanie najpierw wypada³o by znaæ fakty |
| prezesartur napisał/a: | | Mam 18 lat a mimo to obstaje przy swoim | to pierwsze klamstwo - jak sie pozniej okazalo.
nie bede sie z toba zakladal - guzik mnie to obchodzi. pisz sobie te bajeczki , a ja bede podchodzil do nich inaczej niz robilem to do tej pory. pozdrawiam |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-28, 17:08
|
|
|
Skoro taki jeste¶ pewny to co Ci szkodzi? Wiesz dobrze co Ci szkodzi...
Wszyscy na forach pisz± ale gdy przychodzi do konkretów to ju¿ nie ma odwa¿nych.
Jak jest inny taki pewny swojego i chce sezon bez maszyny prze³aziæ to mo¿e byæ kto¶ inny nie musisz byæ Ty chyba, ¿e udowodnisz, ¿e masz cojones daje Ci na to ostatni± szansê.
No co jest przecie¿ niczym nie ryzykujesz skoro masz racje. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-28, 17:54
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Wiesz dobrze co Ci szkodzi... |
no wlasnie nie wiem. masz te 18 lat czy nie masz? jezeli nie masz (jak pozniej napisales) to wlasnie pokazalem ci klamstwo. nie mam zamiaru prowadzic z toba akademickich sporow.
co do twoich wyzwan to daruj sobie - za stary jestem na takie prowokacje. nie mam zamiaru ciagnac tego tematu - straciles wiarygodnosc w moich oczach. ale nie przejmuj sie tym absolutnie. Kazde forum ma swojego "niepokatolicku".
koncze offtop. na moje pytanie o wiek nie musisz odpowiadac. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-28, 18:44
|
|
|
Trochê za ostro siebie porówna³e¶.
A z tym wiekiem to zrobi³em specjalnie pod Ciebie bo mnie o to mêczy³e¶ ju¿ wcze¶niej a wiedzia³em, ¿e jako administrator czytasz wszystkie posty i to wy³apiesz dlatego nawet nie wkomponowywa³em tego w tre¶æ tylko wywali³em na samym pocz±tku postu. Zrobi³em to z premedytacj± to by³a celowa podpucha ¿eby mieæ punkt zaczepienia i mo¿liwo¶æ poci±gniêcia tego dalej. Dlaczego to robiê? Z prostej przyczyny: wdajesz siê w dyskusjê uczysz nas ¶wiata przedstawiaj±c swoje racje nawet nie potrafi±c ich uargumentowaæ a je¶li inne osoby mówi± Ci jak jest (nie mówiê tu o sobie) i widaæ ¿e wiedz± o czym mówi± Ty i tak dalej swoje. Po prostu chcia³bym ¿eby¶ trochê pocierpia³ a polak z regu³y najbardziej cierpi trac±c dobra materialne. Chcia³bym ¿eby¶ chocia¿ na chwilê po³±czy³ siê w bólu z tymi biednymi lud¼mi, których piszesz, ¿e u nas nie ma a je¶li ju¿ s± to s± to jakie¶ ewenementy i skrajne przypadki. Nie muszê braæ Twojej maszyny bo pomy¶lisz, ¿e chce siê wzbogaciæ czyim¶ kosztem po prostu pojedziemy na zlot spu¶cimy olej zar¿niemy silnik oblejemy go benzyn± i podpalimy a resztê doprawimy siekierami tak ¿eby nic z niego nie zosta³o. Chodzi tylko o to ¿eby¶ pocierpia³ znalaz³ czas na refleksje i nabra³ pokory i ¿eby¶ to zrobi³ na w³asne ¿yczenie. Cierpienie uszlachetnia ale widzê, ¿e nie chcesz siê uszlachetniæ a to bardzo ¼le a mo¿e chcia³by¶ ale zwyczajnie brakuje odwagi ale do tego te¿ wypada³o by siê przyznaæ bo odwag± jest siê przyznaæ do braku odwagi. Lepiej odwróciæ kota ogonem zakombinowaæ i pokrêtnie siê wymigaæ. Oczywi¶cie jeste¶ za stary gdy jest gadka ka¿dy pewny siebie ale gdy przychodzi do czynów wszyscy s± za starzy za bardzo zmêczeni nie maj± czasu i h.j wie co tam jeszcze, dok³adnie jak w polityce wszystko zrobiæ ¿eby nic nie zrobiæ i sprawê za³atwiæ ³adnymi s³ówkami. I Ty mi napiszesz, ¿e nie traktujesz mnie powa¿nie? Ja sprawê postawi³em zajeb...cie powa¿nie a w odpowiedzi widzê kombinacje wiêc to ja Ciebie nie mogê traktowaæ powa¿nie. Wyjd¼ chocia¿ z twarz± i nie ¶ciemniaj, ¿e za stary, ¿e to, ¿e tamto tylko zachowaj siê jak facet powinien siê zachowaæ i powiedz, ¿e za brak³o jaj do powa¿nej stawki.
Ja te¿ koñczê chyba, ¿e siê zdecydujesz. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |