|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kategoria AM dla czternastolatkow |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:40
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | A co to jaka¶ zbrodnia jest? |
jeszcze niedano pisales ze patrzales jak strzelano do gornikow w wujku w 1981r wiec miales wtedy jakies minus 11 lat. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-27, 19:55
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | jeszcze niedano pisales ze patrzales jak strzelano do gornikow w wujku w 1981r wiec miales wtedy jakies minus 11 lat. |
W ¿yciu nie napisa³em o strzelaniu do górników w Wójku tak dla formalno¶ci... Cofnij siê i przeczytaj dok³adnie co napisa³em. W±tek Wójka poruszy³ zenoo. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-27, 20:15
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | W ¿yciu nie napisa³em o strzelaniu do górników w Wójku tak dla formalno¶ci... Cofnij siê i przeczytaj dok³adnie co napisa³em. |
| Cytat: | | Acha w sumie to zomo sta³o i do puki nie posypa³y siê kamienie, butelki to nie zauwa¿y³em ¿eby kogo¶ ruszyli. Tak dla ¶cis³o¶ci. T³um by³ agresywny jak jasna cholera a zomo t³umi³o ich. |
| Cytat: | | Mo¿e i brak s³ów ale ja to widzia³em na w³asne oczy wiec wmówiæ sobie nic nie dam. |
moze i nie pisales o wujek nie wiem gdzie ty zomo widziales rodzac sie w roku 1992. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 20:19
|
|
|
| I gdzie jest co¶ o Wójku? A gdzie widzia³em zomo te¿ by³o napisane. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 20:59
|
|
|
i znow zmierzamy do polityki
zenoon- zdziwi³ by¶ sie jakie teraz niektóre dzieci g³upie sa tak jak mówi defQ sa rózne ale uwierz nie jeden 18 latek ma jeszcze tak dziecinnie pouk³adane pod kopu³ka ¦rednio starystycznie biorac to 18lat dzis a kiedys to ogromna przepa¶æ dlatego zgadzam sie ¿e ogolnie granice prawka powinno sie podnie¶æ a nie wpuszczac jeszcze dzieci na droge ale o tym po¿niej
co do ciekawego podej¶cia o którym pisa³ defQ to te¿ sie z tym spotka³em jak pracowa³em na "L" gwiazdy typu ja chce miec papier kij ¿e nie umiem cofaæ parkowaæ a o znakach w ogóle nie mam pojecia zap³acone to sie nale¿y, a broñ Bo¿e wymagaj co¶ od takiego wypieszczonego wychowanego bezstresowo 18latka (autentyczny tekst: " wymagaæ to mog± czego¶ ode mnie w szkole, a tu ja p³ace i to ja wymagam" -powiem ¿e zdebia³em) Niestety taka postawa jest czesta i nie wydaje mi sie (labo ja jeszcze nie posiad³em tej umiejetnici) jak nauczyc kogo¶ czego¶ bez jego zaanga¿owania w to..... ...uff dobrze ¿e chwilowo zmienilem bran¿e.... (chwilowo:P)
prezes nie zapomnij ¿e Ty kiedy¶ te¿ bedziesz starym prykiem i dalej bedziesz chcial pyrkac po drogach Choc powiem ¿e niektóre dziadki go¿ej od m³odych szaleja ostatnio jednem by mnie wzio³ na maske na przejciu dla pieszych bo tak cis swoja celice ze silnik az zadyszki dostawa³...
Podkresle to jeszcze raz podnie¶c wiek na prawko (w sumie na dowód te¿ mo¿na ) a jeslni nie podno¶ic to badanie kandydatów przez psychologa (ale nie na tej zasadzie daj pan 50 i znikaj)
co do pomys³u to przedewszystkim po:
1- ¿eby taki 14latek móg sie zgodnie z ta propozycja poruszac po drogach potrzebne jest specjalne auto KTOS NA TYM ZAROBI (PRODUCENT IMPORTER.....USTAWODAWCA)
2- takie wynalazki na 4 kó³kach i tak do tanich nie beda nale¿ec wiec dziani rodzice kupia swoim sflustrowanym dzieciom nowa zabawke na 14 byle by miec od nich troche spokoju Z JEDNEJ STRONY TO NAWET DOBRZE PRZYSPIESZY TO NATURALNA SELEKCJE <lol>, a tak serio to plaga tego typu wynalazków nam nie grozi ale taki rozchwiany emocjonalnie kierowca
3- A PO TRZECIE I NAJWAZNIEJSZE TO PODSTAWOWE PYTANIE JAK MOZNA DAWAC PRAWOJAZDY OSOBIE KOMPLETNIE NIE ZDOLNEJ DO CZYNNOSCI PRAWNYCH ZA KTORA ODPOWIADAJA RODZICE!!!!!!!!! CO BEDA JE¬DZIC POD ICH NADZOREM?????
to ¿e 12latkowie potrafia zabic za 5 z³oty to nie znaczy ¿e 14 latkowie beda umieli je¿dzic |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 21:21
|
|
|
| Koniec ¶wiata :/ |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 21:25
|
|
|
Magik to czy bêdê prykiem to jeszcze nic pewnego ale zak³adaj±c, ¿e do¿yjê to raczej bêdê jak te krety w komediach jad±ce autostrad± 30 km/h skoro teraz wsiadam do samochodu i 70 km/h to jest maks. Samochodem to sobie je¿d¿ê 50-60 km/h bez ¶ciemy. Motocyklem lubiê przycisn±, a jad±c samochodem jestem przez wszystkich wyprzedzany.
To o czym wspomnia³e¶ to ewidentny fakt. Paradoksalnie teraz 13 latkowie s± ju¿ doro¶li z tym, ¿e wed³ug nich, a t± doros³o¶æ pojmuj± jako i¶æ siê nepier... tanim winem albo ekip± komu¶ pa³kami nat³uc. A mimo osi±gniêcia doros³o¶ci ju¿ w gimnazjum maj±c 18 lat dalej s± na podobnym poziomie emocjonalno-intelektualnym. Rozpieszczone, niezaradne ta³atajstwo bez planów na ¿ycie z dowodami w rêkach...
| manka napisał/a: | | Koniec ¶wiata :/ |
Grozisz nam ? |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 22:03
|
|
|
to raczej nie gro¿ba tylko stwierdzenie smutnego faktu |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 22:11
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
To o czym wspomnia³e¶ to ewidentny fakt. Paradoksalnie teraz 13 latkowie s± ju¿ doro¶li z tym, ¿e wed³ug nich, a t± doros³o¶æ pojmuj± jako i¶æ siê nepier... tanim winem albo ekip± komu¶ pa³kami nat³uc. A mimo osi±gniêcia doros³o¶ci ju¿ w gimnazjum maj±c 18 lat dalej s± na podobnym poziomie emocjonalno-intelektualnym. Rozpieszczone, niezaradne ta³atajstwo bez planów na ¿ycie z dowodami w rêkach...
|
zaczeli¶my o prawku, ale.... o kur*a, Panowie... tak czytam i oczom nie wierzê. ja mam 39 lat, za rok czterdziestolatek ale powiem wam, ¿e ja pamiêtam jak by³o extra gdy siê mia³o te 16 lat. i co siê mia³o we ³bie. mo¿e nie powinienem siê chwaliæ, ale dla mnie i moich równiesników to w³asnie by³o doros³e, ¿e mogli¶my popaliæ i ponapierd..lac siê z s±siednim osiedlem, waln±c wino pod sklepem albo w lesie jak menele, i ¿e nie wraca³o siê na noc do domu. co nie przeszkodzilo mi byæ w tej chwili tu gdzie jestem, bo ze wszystkiego siê w koñcu wyrasta. inne by³y czasy to fakt, ale nie pieprzcie ¿e m³odzie¿ jest totalnie inna. poza tym ¿e prowadzê firmê jestem te¿ nauczycielem w mojej dawnej szkole i powiem wam, ¿e owszem s± popaprañcy (chocia¿ kiedy¶ te¿ byli) ale wiêkszo¶æ to normalni m³odzi ludzie, z niektórymi nawet ¶migali¶my po zajêciach na moto, oczywi¶cie ka¿dy swoim tempem .
Zgoda ¿e wychowanie bezstresowe czyni spustoszenie, ale na szczê¶cie nie wszyscy rodzice tak robi± .... ja maj±c 20 lat i dyplom technikum w kieszeni my¶la³em na jakie i¶æ studia, a potem nawet jak w koñcu wybra³em i studiowa³em to i tak zrobi³em zawodowe prawko zeby je¼dziæ TIRem, bo sam wtedy nie wiedzia³em co chce w ¿yciu tak naprawdê robiæ. poza tym zrobi³em kurs spawacza i kto wie czy jeszcze nie wyl±dujê gdzies w Norwegii spawaæ platformy .
Z zajêæ które prowadzê w szkole nauczy³em siê jednego : dajmy m³odym trochê wiêcej odpowiedzialno¶ci i samodzielno¶ci - poradz± sobie mo¿e nawet lepiej ni¿ my w ich wieku, jak sie ich traktuje jak równego to oni najczê¶ciej odp³acaj± siê tym samym.
Dlatego 14 lat to za ma³o na prawko, ale 21 to przesada. mam wujka 62 lata, który ma tak za przeproszeniem nasrane we ³bie, ¿e czasem ba³em siê z nim je¼dziæ, mimo ¿e z autem potrafi zrobiæ prawie wszystko...
mo¿e przynudzam, ale tak mi siê nasunê³o przy temacie |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 22:27
|
|
|
| zenoo napisał/a: | | aczeli¶my o prawku, ale.... o kur*a, Panowie... tak czytam i oczom nie wierzê. ja mam 39 lat, za rok czterdziestolatek ale powiem wam, ¿e ja pamiêtam jak by³o extra gdy siê mia³o te 16 lat. i co siê mia³o we ³bie. mo¿e nie powinienem siê chwaliæ, ale dla mnie i moich równiesników to w³asnie by³o doros³e, ¿e mogli¶my popaliæ i ponapierd..lac siê z s±siednim osiedlem, waln±c wino pod sklepem albo w lesie jak menele, i ¿e nie wraca³o siê na noc do domu. co nie przeszkodzilo mi byæ w tej chwili tu gdzie jestem, bo ze wszystkiego siê w koñcu wyrasta. |
noo tylko ¿e ¶rednio dzisiaj m³odzie¿ wolniej wyrasta Nie wiem jak tam u Ciebie w szkole ale wiem jak w ¶ród znajomych i na osiedlu to wygl±da I widzisz wielu jest kozaków co szaleja tak jak napisa³e¶ i ciesz± sie ¿e im piwo postawi³e¶ ¿e pijesz jak równy z równym Tyle ¿e kiedy¶ jak Ci sie ³apa powinie³a to Ty ponosi³e¶ kare i jeszcze wpierdol od rodziców ( i okej Twoja doros³o¶æ = Twoja odpowiedzialno¶æ) a teraz cos przeskrobia to nagle za rodzicami sie chowaja za ich wp³ywami za ich kasa
pozatym uwa¿am ¿e traktowanie ich na równi doprowadza koñiec koñcow do patologi Widzisz jak mo¿esz taktowaæ ich an równi jakby mogli byæ Twoimi dzieæmi jak nie wiedza tego co Ty wiesz bo nie ¿yja ¿yciem to rodzice za nich ¿yja jeszcze w tym wieku
Nie powiem mam dobrych znajomych któzy maja po 18 fajnie piwo pogadaæ poj¶c na si³ke basen jeziorko ale to te¿ sa wyjatki bo ju¿ za m³odu oberwali troche od ¿ycia po dupie bo jeden w wieku 9 lat musia³ prze¿yc rozpad rodzinki a drugi od 4 lat razem z ojcem utrzymuje rodzine i z nimi mo¿na o czym kolwiek porozmawiaæ
a z takim 14 latkiem o czym o grach komputerowych o szkole (kiedy¶) dzi¶ przez takie rtaktowanie jak równy równego to o seksie narkotykach i wszelkiego rodzaju alkoholach
moze 21 to przesada to niech bedzie 20 albo niech bedzie 18 ale psychotesty zeby sz³o do¿yc do tej emerytury jezdzac po drogach |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-04-27, 23:09
|
|
|
zenu¶ tu nie o to chodzi bo ró¿nica jest taka, ¿e kiedy¶ siê pra³o z rówie¶nikami a teraz 14 latkowie obskocz± doros³ego typa wyci±gn± kosy zabior± kasê i nat³uk± jak psa. Kiedy¶ siê maj±c 17 lat wypi³o z ch³opakami jabola a teraz 13 latkowie wal± w nosa a¿ furczy. Teraz 13-14 latki kroj± siê z kolesiami po 10 lat starszymi. Przykro mi ale nie dam sobie wmówiæ, ¿e m³odzie¿ z kiedy¶ i teraz jest podobna. Wejd¼ na YouTube i zobacz co wyprawiaj± ostatnio widzia³em jak kolo wparowa³ na lekcji do klasy w masce zadar³ kiecê i ptaszora nauczycielce pokaza³ a po³owa klasy 0 reakcji jakby nigdy nic a w wypowiedziach opnie ¿e w tej szkole to ¿adna rewelacja bo tam takie rzeczy to norma. Kiedy¶ nie by³o zjawiska gdzie gówniarz robi nauczycielowi KO na lekcji a teki filmik te¿ widzia³em albo jak ma³olata ch³opaczkowi konia wali na lekcji. No cuda robi±. Zobaczysz jak Ci którego¶ piêknego dnia za³o¿± na g³owê kosz na ¶mieci to zrozumiesz...
http://www.youtube.com/watch?v=GIDbQ5rgcws
masz bo powiesz, ¿e k³amiê |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-27, 23:28
|
|
|
noo ale to efekt traktowania dzieci jak rówie¶ników tez pamietam jak 14 podbi³ na kompielisku do mnie i kumpla z tekstem wyskakuj ze s³ota i cz³owiek nie wie co wtedy zrobic wpierdolic dzieciakowi wysmiac czy do mamy odprowadzic
a przyk³ad z podwórka jest najpiekniejszy nie wiem jak Ty zenon ale ja np nie klo³em praktycznie do póki nie poszed³em do technikum no te 16 lat, a teraz patrz ide sobie obok piaskownicy przed moim blokiem i tam dzieci sie bawia a tam ch³opaczek z 5 lat do jakiej¶ dziewczynki Ty kur*** szmato zostaw moje resoraki no mysla³em ze padne ze ¶miechu.
Masz dzieci zapytaj sie je jak teraz jest w szkole. Jak dzieciaki mówia na co zwracaja uwage itp
nie mowie ¿e wszystkie wszedzie zawsze ale tak jak kiedys pamietam mia³em 1 debila w klasie a teraz prawie ca³e klasy z debili si sk³adaja
widzisz kiedy¶ za napisanie czgo¶ na nauczyciela nakablowali na mnie do dyrektorki a dzis chodzi³ bym w glorii chwa³y
Tak jest to pewne uogulnienie ...... ale przedstawiajace pewne racje
poprostu inaczej mówiac masa m³odych ludzi(18latków) jest tak naprawde niedoj¿a³a emocjonalnie a ich ¶wiat warto¶ci koñczy sie i zaczyna na majtkach Wiec powinna byc granica wiekowa albo psychotesty czy sie w ogole nadaje do kierowania pojazdem |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 00:04
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | Wejd¼ na YouTube i zobacz co wyprawiaj± ostatnio widzia³em jak kolo wparowa³ na lekcji do klasy w masce zadar³ kiecê i ptaszora nauczycielce pokaza³ a po³owa klasy 0 reakcji jakby nigdy nic
http://www.youtube.com/watch?v=GIDbQ5rgcws
masz bo powiesz, ¿e k³amiê |
te¿ widzia³em te filmy. z tym ptaszorem to ja sie chichra³em... a z koszem na g³owie, nie wiem ale dzis faceci w ogóle bez jaj s±, ja wiem ¿e zycie wiêkszo¶æ do³uje, szczególnie nauczyciela -zapied.la³ na studiach zakuwa³ a teraz zarabia te 1800 za harówkê (wiem bo te¿ uczê) i musi z tego rodzinê utrzymaæ - to fakt, ale z drugiej strony nikt mu nie ka¿e tym nauczycielem byæ, nie? poza tym nie wiem, ale mnie czasem na lekcji zdarza³o sie przykln±c jak mnie który wnerwi³ a ten siedzi jak ci*a za przeproszeniem i s³owa nie beknie. mo¿e ja siê obracam w¶ród innej m³odzie¿y (szko³a ¶rednia), nie wiem....
[ Dodano: 2010-04-28, 01:17 ]
| magik napisał/a: | a przyk³ad z podwórka jest najpiekniejszy nie wiem jak Ty zenon ale ja np nie klo³em praktycznie do póki nie poszed³em do technikum no te 16 lat, ....
Masz dzieci zapytaj sie je jak teraz jest w szkole. Jak dzieciaki mówia na co zwracaja uwage itp
Tak jest to pewne uogulnienie ...... ale przedstawiajace pewne racje
poprostu inaczej mówiac masa m³odych ludzi(18latków) jest tak naprawde niedoj¿a³a emocjonalnie a ich ¶wiat warto¶ci koñczy sie i zaczyna na majtkach Wiec powinna byc granica wiekowa albo psychotesty czy sie w ogole nadaje do kierowania pojazdem |
ja kl±³em od 10 lat... i pali³em ale po 1/2 roku "rzuci³em" jak siê chryja zrobi³a w szkole ¿e gówniarze 10-letni pala papierosy w lesie. wpierd.l dosta³em od ojca jak sie patrzy... by³em wychowany jak najbardziej stresowo.
a'propos dzieci - mieszkam teraz na wsi, u nas s± inni ludzie, spokojniejsi i jacy¶ tacy po prostu inni, kazdy zarobiony (wiêkszo¶c robi w polach) ale zyczliwy, dzieciaki sa chyba raczej nie zepsute, chocia¿ córka 10 lat juz przysz³a i pyta³a siê co znaczy "je.aæ policje" - chyba normalne. na wie¶ wszystko trafia z opó¼nieniem, wiêc mo¿e uda siê dzieci wychowaæ normalnie, zreszt± dlatego wyprowadzi³em siê z Katowic...
masz racjê z psychotestami, powinny byæ obowi±zkowe i bardziej siê do tego przy³o¿yæ, ale nie tylko dla 18-latków... w ogóle wiele rzeczy powinno inaczej funkcjonowaæ a jest jak jest, ja uwa¿am np, ¿e ka¿dy kto zdaje na kat.B powinien obowi±zkowo przeje¼dziæ 2-3 jazdy motocyklem w ruchu miejskim, ¿eby wiedzia³ co siê czuje siedz±c na 2oo...
tradycyjnie niez³y O.T. siê nam zrobi³ |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 00:19
|
|
|
kiedy¶ nauczyciel nie musia³ przeklinac ¿eby kogo kolwiek uspokoiæ a tym bardziej ¿eby wymusic szacynek
Nie wiem ja chodzi³em do technkikum gdzie wiekszo¶c w moich czasach to byli nauczyciele starej daty nawet starsi niz moi rodzice i na ca³e 5 lat i tych wszystkich nauczycieli to tylko jeden przeklina³ do uczniów alei tak niczego nas nie nauczy³ a by³ tak sfrustrowany zyciem ze mu jedno
Smiech smiechem ale szacunek doo 2 osoby i godno¶c jej to terminy dzisiaj nieznane i nie mowie ¿e to wina m³odzie¿y to wina starszych nas bo patrza na nas czerpia wzorce a inna sprawa ¿e rodzice w wiekszo¶ci nie maja czasu na wychowanie i zaszczepienie odpowiednich warto¶ci taki system
Natomiast przypomnij sobie zenon czy zrodzi³ Ci sie kiedy¶ za Twoich czasów pomys³ machania przyrodzeniem przed nauczycielem Owszem mo¿esz powiedziec i sie podpisze ¿e nikt nas nie by³ swiety ale wszystko mia³o swoje granice i swoje konsekwencje nawet to jak sie petardy spusci³o w kiblu w podstawuwce Czy...... hmm w³asnie z technikum nie pamietam powa¿niejszych wyskoków mo¿e dlatego ze dyrektor krutko nas za mordy trzyma³Jedyne co mi przychodzi na mysl to wychodzenie srodku zajêc albo olewanie nauczyciela ale to tylko tych niektórych i to najcze¶ciej m³odych bez do¶wiadczenia pedagogicznego Ale t mo¿e ja w jakim¶ dziwnym ¶wiecie sie wychowa³em albo raczej szkole
Bo podej¿ewam ¿e na podwórku to wszyscy raczej mieli podobnie pi³ka no¿na piwo papierosy bujki i rózne inne dziwne numery
z tymi jazdami to nie g³upi pomys³ tylko jak zwykle padnie pytanie kto ma za to p³acic a wiele szku³ek "L" takich jednoosobowych prowadzi tylko kat B
noo off top jak najbardziej sie zrobi³ i to w tym samym sk³adzie |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-28, 00:29
|
|
|
| magik napisał/a: | kiedy¶ nauczyciel nie musia³ przeklinac ¿eby kogo kolwiek uspokoiæ a tym bardziej ¿eby wymusic szacynek
|
wiedzia³em ¿e mi dosrasz dlatego mysla³em czy to napisaæ,
ale tam.... przyklne najwy¿ej raz na miesi±c
a reszta wspomnien w sumie ta sama |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |