|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Co ten pan zrobiÂł Âźle |
| Autor |
Wiadomość |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-06-24, 14:38
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | wierzĂŞ Âże 300kg moto trudniej utrzymaĂŚ niÂż 200kg ale nie zmienia to faktu Âże utrzymaĂŚ w pionie siĂŞ je da i Âżeby je poÂłoÂżyĂŚ to trzeba byĂŚ (czekaj, czekaj, tak Âładnie to uj¹³eÂś mam... "Âślimokiem" |
UdowodniĂŞ Ci, jak bardzo siĂŞ mylisz... |
Mo¿e i moje moto przy Twoim to rower, ale ani mój ani Twój sprzêt nie by³ zaprojektowany do tego ¿eby zaliczaÌ gleby. Producent nie wymusza tego tak¿e w instrukcji obs³ugi. Je¿eli sprzêt zalicza glebê tzn. ¿e kierowca zrobi³ b³¹d. Skoro wyglebi³eœ swojego sprzêta tzn. ¿e pope³ni³eœ jakiœ b³¹d i to b³¹d totalnego lamera w wyniku którego w kilka sekund powinieneœ kolorem przypominaÌ europejski owoc pomidora. A mimo tego b³êdu nie powiedzia³byœ o sobie "nie nazwa³bym siê z powodu tej gleby motocyklist¹", co jak co ale na pewno nie z powodu takiej gleby. Tym bardziej nie rozumiem Twojego uporu maniaka w dowodzeniu swojej b³êdnej racji. Uwa¿asz ¿e wywrotka podczas jazdy jest bardziej lamerska od wywrotki ju¿ na parkingu? Z powodu momentów ¿yroskopowych? Moto to Twoj sprzêt, kierowanie nim na parkingu jest tak samo wa¿ne jak po drodze.
| prezesartur napisał/a: |
Druga sprawa, ¿e zajebisty masz sposób klasyfikacji gdzie prawko œwiadczy o tym kim kto jest. W takim razie ka¿dy mato³ którego przez egzamin si³¹ przepchneli po 8 razie jest lepszym kierowc¹ od goœcia co jeŸdzi 20 lat ale prawka nie ma. Chcia³bym te¿ zobaczyÌ na drodze jak wali na Ciebie na czo³ówkê œlimok z prawkiem i móc wtedy zapytaÌ co byœ wola³ goœcia bez prawka potrafi¹cego jeŸdziÌ czy tego œlimoka z prawkiem, który zaraz w Ciebie przypier...i bo sobie nie bêdzie umia³ poradziÌ. 1000 razy wolê na drodze goœcia bez kwita z pojêciem i refleksem ni¿ œlimoka z kwitem wydanym przez samego papie¿a. |
Ta czcza gadka siê nie skoùczy. Powiem tak, masz prawko to ucz siê jeŸdziÌ, w œlimaczym tempie równie¿. Nie masz, to siedŸ w domu albo niech Cie zawioz¹ na tor. Nie masz prawka nie wolno Ci wyjechaÌ na drogê, proste. Nie masz prawa na niej przebywaÌ. Ju¿ widzia³em kozaków którzy mieli niewiadomo jakie umiejêtnoœci, a jak przysz³o do egzaminu paùstwowego to oblewali na zwyk³ej 8. Jeœli kozak nie przejedzie 8 to klapsa w 4litery i do domku ch³opczyku i dziewczynko. Droga to nie plac zabaw nawet jeœli w domu bawisz siê prawdziwymi czo³gami. Dla mnie ktoœ kto nie posiadaj¹c prawka wsiada za stery obojêtnie jakiej maszyny decyduje siê jechaÌ jest niespe³na rozumu. Powodów jest milion, od odszkodowaù w przypadku zdarzeù drogowych, po samo to ¿e znajdzie siê w z³ym miejscu w z³ym czasie. T³umaczenie ¿e nie zrobiê prawka ¿eby mi nie zabrali prawka jest BEZ SENSU. Bo jak zdarzy siê coœ i bêdzie ktoœ poszkodowany to mo¿e nie zabior¹ Ci prawka ale zabior¹ Ci w drodze odszkodowania wszystko co posiadasz LEGALNIE! To jest chore, tak robi¹ ludzie bez wyobraŸni. Chcesz zaimponowaÌ to poka¿ ¿e jesteœ konsekwentny i ¿e w³aœciwymi drogami d¹¿ysz do celu.
| Martin.B.M. napisał/a: |
Po prostu po 1 filmiku nie moÂżna od razu kogoÂś skreÂśliĂŚ...
http://www.motogen.pl/mul...elie,art44.html
Tego teÂż nie nazwiesz motocyklistÂą..?
Trochê ju¿ w ¿yciu widzia³em i sam te¿ œlizgi i dzwony mia³em.Wiêc te¿ coœ mogê powiedzieÌ..Widzia³em 17 latka 160cm wzrostu z obdartymi dzinsami na seryjnym rocznym bandicie ,jak z miejsca strzeli³ z sprzêg³a to pion mia³ od razu 90 st (na siedz¹co) i 5 km na godzinê sobie pyka³ ca³¹ drogê..I po³owie lanserów g¹³y wysz³y.Na brnie te¿ widzia³em kolesia (kaleki z jedna noga) co robi³ bez problemu po³owê lanserów.Wiêc nigdy nie wiadomo na kogo siê trafi a po 1 œlizgu czy wygl¹dzie nie mo¿na ju¿ kogoœ skreœlaÌ,¿e nie jest motocyklist¹ ... |
Do³¹czam siê do tego twierdzenia. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-24, 14:59
|
|
|
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | | MoÂże i moje moto przy Twoim to rower, ale ani mĂłj ani TwĂłj sprzĂŞt nie byÂł zaprojektowany do tego Âżeby zaliczaĂŚ gleby. Producent nie wymusza tego takÂże w instrukcji obsÂługi. JeÂżeli sprzĂŞt zalicza glebĂŞ tzn. Âże kierowca zrobiÂł b³¹d. |
Aleœ g³upotê napisa³. Spoko pójdziemy na si³owniê po³o¿ysz siê na ³awce zarzucimy Ci na gryf 150 kg i jak Ciê gryf do ³awki dociœnie powiem, ¿e pope³ni³eœ lamerski b³¹d bo sztangi nikt nie zaprojektowa³ do tego ¿eby kogoœ dociska³a do ³awki. Motocykl jest projektowany pod kontem jazdy a wszystkie si³y jakie utrzymuj¹ go w pionie nie dzia³aj¹ w czasie gdy moto stoi lub toczy siê pó³ km na godzinê a wtedy jest tylko jedn¹ wielk¹ mas¹ i to nie ma³¹. Ka¿dy dobrze wie ¿e du¿o ³atwiej przewróciÌ stoj¹cy motocykl ni¿ bêd¹cy w ruchu. Nie wiem mo¿e po prostu jeszcze tego nie wiesz.
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: | | Ta czcza gadka siĂŞ nie skoĂączy. Powiem tak, masz prawko to ucz siĂŞ jeÂździĂŚ, w Âślimaczym tempie rĂłwnieÂż. |
Masz prawko to siĂŞ ucz a co robiÂłeÂś zanim je dostaÂłeÂś. Nauka powinna byĂŚ przed otrzymaniem prawka. Widzisz Âże nie masz pojĂŞcia to wykup dodatkowe jazdy i jeÂździj a nie zrĂłb prawko a potem siĂŞ ucz kosztem innych. Fajny reprezentujesz poglÂąd: nie liczÂą siĂŞ predyspozycje umiejĂŞtnoÂści tylko papierek ktĂłry zresztÂą mogÂłeÂś kupiĂŚ. A wymiernikiem umiejĂŞtnoÂści jest zrobienie 8 na 250 ccm piÂździku. |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

|
Wysłany: 2010-06-24, 15:56
|
|
|
Aleœ g³upotê napisa³. Spoko pójdziemy na si³owniê po³o¿ysz siê na ³awce zarzucimy Ci na gryf 150 kg i jak Ciê gryf do ³awki dociœnie powiem, ¿e pope³ni³eœ lamerski b³¹d bo sztangi nikt nie zaprojektowa³ do tego ¿eby kogoœ dociska³a do ³awki. Motocykl jest projektowany pod kontem jazdy a wszystkie si³y jakie utrzymuj¹ go w pionie nie dzia³aj¹ w czasie gdy moto stoi lub toczy siê pó³ km na godzinê a wtedy jest tylko jedn¹ wielk¹ mas¹ i to nie ma³¹. Ka¿dy dobrze wie ¿e du¿o ³atwiej przewróciÌ stoj¹cy motocykl ni¿ bêd¹cy w ruchu. Nie wiem mo¿e po prostu jeszcze tego nie wiesz. |
G³upotê to sam ¿eœ teraz naskroba³. Po pierwsze nie pójdê wyciskaÌ bo raz ¿e do szczêœcia mi to nie potrzebne, a dwa ¿e na masê któr¹ opisa³eœ nie jestem przygotowany. A jak nie jestem przygotowany to siê nie bawiê. To s¹ zasady, ka¿dy powinien mieÌ jakieœ, przynajmniej jakiekolwiek. Brak zasad to te¿ zasada. Wniosek za to z tego coœ napisa³ jest taki, ¿e je¿eli nie akceptujesz tego ¿e bêdziesz siê musia³ moto zatrzymywaÌ i zak³adasz ¿e bêdziesz ca³y czas jecha³, a za normê uznajesz to ¿e trzeba siê wywracaÌ na parkingu, to lepiej sobie kup samochód, a nie zawracaj nikomu gitary tym jak trzeba jeŸdziÌ, skoro manewry parkingowe uwa¿asz za zbyt trudne. Zanim coœ napiszesz lepiej siê wstrzymaj i zastanów ¿eby znów nie wyjœÌ na egocentryka. Bo takich ekspertów to ja znam na pêczki. Problem jest taki z "pseudo-ekspertami" ¿e mówi¹ tak jakby faktycznie wiedzieli i wszystko znali. Mam nawet takiego jednego w "pracy", uwa¿a siê za eksperta z dziedziny jazdy samochodem, a nawet prawka nie ma. Za to raz go siostra przewioz³a maluchem 100km/h i tak siê wystraszy³ ¿e teraz na autostradach zrobi³by ograniczenie do 50, a o reszcie dróg nie wspomnê - FAKT AUTENTYCZNY "zero œciemy", znam takiego goœcia.
Fajny reprezentujesz poglÂąd: nie liczÂą siĂŞ predyspozycje umiejĂŞtnoÂści tylko papierek ktĂłry zresztÂą mogÂłeÂś kupiĂŚ. A wymiernikiem umiejĂŞtnoÂści jest zrobienie 8 na 250 ccm piÂździku. |
Ciekawe jak sprawdzisz ¿e jakiœ kierowca ma spore umiejêtnoœci. Chyba ¿e jesteœ wró¿k¹ i to dobr¹. Prawko przynajmniej pomaga zabezpieczyÌ kierowcê i pasa¿erów przed nieprzyjemnoœciami prawnymi i finansowymi. Poza aspektem prawno-finansowym to jest taka pierwsza selekcja która odrzuca wszystkich tych pseudo-kierowców którzy wywracaj¹ motocykle na 8 uwa¿aj¹c to w dodatku za ca³kowicie naturalne |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-24, 16:38
|
|
|
Musisz uwa¿aÌ zrobienie prawka za nie lada osi¹gniêcie skoro tak siê uczepi³eœ tej prawie boskiej mocy jakie jego uzyskanie nadaje. Najlepsze w tym wszystkim jest to ¿e z tych których ja znam wiêcej rozwali³o siê ch³opaków z prawkiem ni¿ bez niego. Dostaj¹ papierek do rêki i myœl¹, ¿e jak ósemczkê wykrêcili na egzaminie to ju¿ s¹ Rossi a znajomki co œmigaj¹ bez kwita oczy w dupie maj¹ i na drogê patrz¹ na kilometr do przodu bo wiedz¹, ¿e w razie wypadku dostan¹ nieŸle po dupach wiêc uwa¿aj¹ jak jasna cholera. A co do parkingu to bzdety gadasz jak cholera 250-300 kg nie robi Ci ró¿nicy ale 150 na si³owniê szarpaÌ nie pójdziesz dziwne to. Wyje..Ì na parkingu nie trzeba robi¹c zasrane ósemki wystarczy ¿e stopka siê w ziemi zapadnie albo z³o¿y siê stopka bêdzie œliska trawa i noga siê poœlizgnie i jak nagle czego siê cz³owiek nie spodziewa 250-300 kg siê przechyli to nie ma typa co mu siê moto nie po³o¿y no mo¿e poza Tob¹. Si¹dŸ na ciê¿ki motocykl pojeŸdzij i wtedy pogadamy bo jak na razie to piszesz a nie wiesz o czym. Jak mi np. mojego zygzaka stoj¹cego odchylisz od pionu 30 stopni i z nim nie pierdol...sz to wtedy mo¿esz mi zacz¹Ì mówiÌ czy sobie powinienem kupiÌ samochód czy hulajnogê a na razie zostaw takie gadki dla siebie do czasu a¿ wsi¹dziesz na motocykl, który wa¿y bo 189 kg mo¿e i brzmi groŸnie ale jako jednoœlad to jest piórko i ¿eby taki motocykl siê komuœ majgn¹³ to musi byÌ albo kobiet¹ albo anorektykiem.
Poza tym wÂątpiĂŞ Âżeby na kursach na prawo jazdy kogokolwiek jeÂździĂŚ motocyklem nauczyli. OprĂłcz krĂŞceniem Ăłsemek nie nauczÂą kompletnie niczego w tym kraju i przy tym systemie. Raz Âże uczÂą na piÂździkach a nie motocyklach a dwa, Âże poza Ăłsemkami nie uczÂą kompletnie niczego co moÂże przydaĂŚ siĂŞ na ulicy raptem od paru lat wymagajÂą hamowania awaryjnego bo wczeÂśniej to nawet tego nie.
A co do posiadania prawka to teraz liczÂąc na szybko bez przykÂładania siĂŞ juÂż naliczyÂłem 9 osĂłb ktĂłre prawko na auto majÂą za kasĂŞ wiĂŞc nie wiem jaki to wyznacznik umiejĂŞtnoÂści jest to prawko. |
|
|
|
 |
taiszio

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-06-25, 00:20
|
|
|
prezes prawko nie jest wyznacznikiem umiejĂŞtnoÂści... ale co w takim razie ma choĂŚ minimalnie stwierdzaĂŚ Âże chociaÂżby ktoÂś wie co gdzie w moto jest ...
ja nie wiem... jak ktoÂś siedzi na moto bez prawka i jest niby taki super ekstra rozgarniĂŞty, mÂądry i ma juz te super umiejĂŞtnoÂści to skoro juÂż takim jest dlaczego tego prawka nie zrobi przecieÂż to pikuÂś jak mĂłwisz... albo jak juÂż niech sobie je choĂŚ kupi...
i dlatego wedÂług mojej klasyfikacji jest tak.... prawdziwy motocyklista to ten ktĂłry ma prawo jazdy kat A.... ale to moje osobiste zdanie... |
_________________  |
|
|
|
 |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-06-25, 05:01
|
|
|
| i znĂłw batalia kto jest prawdziwym a kto jest prawdziwszym... dajcie sobie juÂż z tym spokĂłj. Bo nigdy siĂŞ nie dowiecie, kaÂżdy ma swĂłj wzorzec tego jednego jedynie sÂłusznego. |
|
|
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2010-06-25, 08:31
|
|
|
Przy pomina mi sie taki cytat Pana Tomasza Kulika "osoba bez prawka nie zna nawet znakĂłw drogowych - bo nimi skÂąd ma je znaĂŚ"
|
|
|
|
 |
kosma

Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-06-25, 08:35
|
|
|
| Ale nie chodzi o prawdziwego czy nie czy moze bardziej prawdziwego. Chodzi o to kto w ogole jest motocyklista. Kazdy kto wsiada na motocykl i nim jedzie jest w tej chwili motocyklista. |
|
|
|
 |
Pajdor

|
Wysłany: 2010-06-25, 08:58
|
|
|
Tylko ¿e ka¿dy kto w danej chwili jedzie motocyklem a nie ma prawa jazdy jest poprostu nie myœlacym nie przewiduj¹cym g³upkiem. Taki goœÌ co ma prawko ale nie umie jeŸdziÌ jak przejedzie kogoœ to jest ubezpieczenie jakies OC - a g³upkowi nie mysl¹cemu jak byle najebany pijak wejdzie pod ko³a (jad¹c nawet 40 kmh znajdziesz siê w z³ym czasie w z³ym miejscu) bêdziesz p³aci³ cieciowi rente do koùca zycia a to siê poprosta nie op³aca i to siê nazywa zwyk³a g³upota. A ci taki bezrobotny pacjent nie ma bata nie popuœci bo dobrze wie ¿e ma sprawe wygrana jak w banku. Przerabialiœmy na forum kiedyœ jednego takiego co mia³ ksywê SIWY po czterech browarach bez prawka przyjeba³ w Seicento na czo³owe - niech sobie Artur odnajdzie te posty na starym forum i zobaczy jak siê sprawa zakoùczy³a. Klientowi rura zmiek³a jak mu prokurator zarzuty postawi³.
Moge ci jeszcze z miejsca podaĂŚ nastĂŞpnych 10 powodĂłw gÂłupoty Âże jazda bez prawka - w dzisiejszych czasach - siĂŞ po prostu nie opÂłaca. Nie wierze Âże nie masz tych paru stĂłw na kurs ale to juÂż twoja brocha. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-06-25, 09:35
|
|
|
| kosma napisał/a: | | Kazdy kto wsiada na motocykl i nim jedzie jest w tej chwili motocyklista. |
tu sie nie zgodze. kazdy kto usiadzie za sterami samolotu jest w danej chwili pilotem?
czlowiek ktory w danej chwili jedzie motocyklem jest kierowca motocykla. |
|
|
|
 |
kosma

|
Wysłany: 2010-06-25, 10:09
|
|
|
Tak. Kazdy kto usiadzie za sterami samolotu i NIM POLECI jest w tej chwili PILOTEM statku powietrznego a nie pilotem. Choc moze tez byc pilotem wycieczek.
jesli bys nie wiedzial to motocyklista to wlasnie kierowca motocykla.
Ty tu jakies wyidealizowane dyrdymaly piszesz a sprawa jest prosta
[ Dodano: 2010-06-25, 11:10 ]
Motocyklista - kierowca motocykla. Potocznie moÂżna tak rĂłwnieÂż nazwaĂŚ osobĂŞ poruszajÂącÂą siĂŞ za pomocÂą motoroweru, choĂŚ w tym przypadku wÂłaÂściwym okreÂśleniem jest motorowerzysta.
Niezaleznie od tego czy ma prawo jazdy czy nie ma. KONIEC KROPKA. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 111 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-06-25, 10:41
|
|
|
jak nie masz danej kategorii, to przy wypadku z nie twojej winy dostajesz mandat za brak uprawnieĂą, I NIC WIĂCEJ.
poza tym pijany zawsze jest winny
a jeÂśli nie chcÂą wypÂłacaĂŚ z OC, to nie rozumiem, jak moÂżna na siebie ubezpieczyĂŚ pojazd, na ktĂłry sie nie ma uprawnieĂą?? WiĂŞc jeÂśli ubezpieczajÂą, to oznacza Âże muszÂą wypÂłaciĂŚ. |
|
|
|
 |
kosma

|
Wysłany: 2010-06-25, 11:51
|
|
|
Wyplacic, wyplaca ale pozniej na drodze cywilnej moga sie domagac od Ciebie zwrotu. A nawet z cala pewnoscia beda |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

|
Wysłany: 2010-06-25, 11:57
|
|
|
| kosma napisał/a: | Motocyklista - kierowca motocykla. Potocznie moÂżna tak rĂłwnieÂż nazwaĂŚ osobĂŞ poruszajÂącÂą siĂŞ za pomocÂą motoroweru, choĂŚ w tym przypadku wÂłaÂściwym okreÂśleniem jest motorowerzysta.
Niezaleznie od tego czy ma prawo jazdy czy nie ma. KONIEC KROPKA.
|
BZDURA i potrafiĂŞ to udowodniĂŚ
WiĂŞc nawet jak wpiszesz w Wikipedie sÂłowo "kierowca" proszĂŞ co siĂŞ wyÂświetli:
| Cytat: | Kierowca – osoba uprawniona do kierowania pojazdem silnikowym. OkreÂślenie kierowca oznacza rĂłwnieÂż zawĂłd osoby, ktĂłra zajmuje siĂŞ odpÂłatnym przewozem ludzi bÂądÂź towarĂłw pojazdami samochodowymi.
* kierowca amatorski – osoba posiadajÂąca amatorskie prawo jazdy (prawo jazdy kategorii A, A1, B, B1, BE oraz T).
* kierowca zawodowy – osoba posiadajÂąca zawodowe prawo jazdy (prawo jazdy kategorii C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E).
* kierowca wyÂścigowy – ogĂłlne okreÂślenie odnoszÂące siĂŞ do sportowcĂłw uprawiajÂących wyÂścigi przy pomocy pojazdĂłw naziemnych napĂŞdzanych silnikami. Do grona kierowcĂłw wyÂścigowych zalicza siĂŞ zarĂłwno kierujÂących Âłodziami motorowymi, jak i kierujÂących samochodami wyÂścigowymi, rajdowymi, czy terenowymi.
* kierowca rajdowy – zawodnik startujÂący w rajdach samochodowych (oraz terenowych). W zawodach wystĂŞpuje z pilotem rajdowym, ktĂłry kontroluje przebieg trasy podczas rajdu i dyktuje notatki rajdowe.
W celu uzyskania prawa do startowania w rajdach naleÂży uzyskaĂŚ licencjĂŞ krajowÂą lub miĂŞdzynarodowÂą poprzez starty w imprezach amatorskich typu KJS i zdanie specjalnego egzaminu. Do zadaĂą kierowcy rajdowego naleÂży prowadzenie samochodu oraz podejmowanie decyzji dot. doboru opon i ustawieĂą samochodu. |
Je¿eli jednak KTOŒ zarzuci³by mi ¿e to jest b³êdna interpretacja i ¿e w wikipedii pisz¹ bzdury, zada³em sobie trochê trudu i odnalaz³em taki zapis w prawie.
ProszĂŞ bardzo: Dz.U. 1997 Nr 98 poz. 602, USTAWA z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym, Art.2:
| Cytat: | 20) kierujÂący – osoba, ktĂłra kieruje pojazdem lub zespoÂłem pojazdĂłw, a takÂże osoba, ktĂłra prowadzi kolumnĂŞ pieszych, jedzie wierzchem albo pĂŞdzi zwierzĂŞta pojedynczo lub w stadzie;
21) kierowca – osoba uprawniona do kierowania pojazdem silnikowym;
45) motocykl – pojazd samochodowy jednoÂśladowy lub z bocznym wĂłzkiem –
wieloÂśladowy;
46) motorower – pojazd jednoÂśladowy lub dwuÂśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemnoÂści skokowej nieprzekraczajÂącej 50 cm3, ktĂłrego konstrukcja ogranicza prĂŞdkoœÌ jazdy do 45 km/h;
|
Wnioski:
Motocyklista jak sam napisaÂłeÂś jest kierowcÂą, w tym przypadku kierowcÂą motocykla. KierowcÂą natomiast jest osoba uprawniona do kierowania pojazdem silnikowym. ÂŻeby byÂło Âśmieszniej, pojazdem silnikowym nie jest motorower (skuter). Wniosek jest prosty, ani kierujÂący motocyklem bez uprawnieĂą ani kierujÂący motorowerem nie sÂą kierowcami w zwiÂązku z czym nie sÂą motocyklistami. W Âświetle prawa sÂą jedynie poruszajÂącymi siĂŞ kierujÂącymi, a na dodatek ten pierwszy Âłamie prawo. Nawet w Twoim cytacie jest napisane Âże motocyklistami sÂą POTOCZNIE nazywane osoby PORUSZAJÂĄCE SIĂ motorowerami. Niedowiarkom polecam wymienionÂą lekturĂŞ, ma 130 stron A4 |
|
|
|
 |
Pajdor

|
Wysłany: 2010-06-25, 11:59
|
|
|
| No to Wujek-Arturo nie jesteÂś motocyklista : )))))))))))))))) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |